Φοβάμαι.
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 4 of 4

Thread: Φοβάμαι.

Junior Member

Φοβάμαι.

Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι αναγνώστρια του φόρουμ εδώ και αρκετό καιρό.
    Σήμερα πήρα την απόφαση να γράψω καθώς τα νεύρα μου δεν είναι σε καλή κατάσταση.
    Πριν δύο χρόνια είχα ένα.. ψυχωτικό επεισόδιο μάλλον λέγεται (είχα να φάω και να κοιμηθώ τρεις μέρες καθώς φοβόμουν για τη ζωή μου και για ένα σωρό άλλα πράγματα - συσχέτιζα τα πάντα και είχα φτιάξει μια άλλη πραγματικότητα) και πήγα ούσα σε σοκ σε ψυχίατρο ο οποίος διέγνωσε διαταραχή (ύστερα από πολύ κόπο τον κατάφερα να μου πει ότι η διαταραχή μου ήταν παρανοειδής) και βαριά κατάθλιψη. Μου έδωσε 2 ζυπρέξα των 5, μισό σολιάν των 400 και ακινετόν και μισό αντικαταθλιπτικό το πρωί . Το θέμα είναι ότι είχα για μια φορά παραισθήσεις και μέχρι να ηρεμήσω από το σοκ της καταδίωξης ταλαιπωρήθηκα αρκετα.
    Έχω μειώσει τα φάρμακα εδώ και ένα χρόνο (1 ζυπρέξα και 1/4 σολιάν) για να μπορέσω να ανταπεξέλθω στη δουλειά μου την οποία έχασα πριν 2 μήνες.
    Έρχεται καλοκαίρι. Και φοβάμαι για έξαρση. Τα νεύρα μου δεν είναι καλά, στο γιατρό μου μίλησα ο οποίος δεν έδωσε σημασία παρα μονο μου σύστησε να ξαναπαρω το αντικαταθλιπτικο το οποίο έκοψα 2 βδομαδες μετα το επεισοδιο.
    Έχω θυμό.
    Και έχω ερωτηματικά. Πάσχω από σχιζοφρένεια?Θα περάσει αυτό που έχω? Ο γιατρός μου πέρα από πανάκριβος είναι και κατά των ταμπελών, δε μου λέει ακριβώς τι είναι αυτό που έχω, παρά μόνο οτι θα γινω καλά.
    Δε ξέρω γιατί τα γράφω όλα αυτά. Μάλλον θέλω να ακούσω κάτι από κάποιον που μπορεί να έχει περάσει το ίδιο, κάτι οτιδήποτε...να νιώσω ότι δεν είμαι μόνη σε αυτό, ότι υπάρχει κάποιος που καταλαβαίνει.

Σας ευχαριστώ

Senior Member
    Γεια σου Αγαθη.

Πολλοι το εχουν περασει αυτο. Υπολογιζεται οτι το ποσοστο που παιρνει αντιψυχωτικα ειναι γυρω στο 4-6% του συνολικου πληθυσμου.

Αμα βαλεις μεσα και τα αγχολυτικα γινεται πολυ μεγαλο το ποσοστο..

Ευτυχως που υπαρχουν τα καινουργια φαρμακα που βοηθουν πολυ.

Οι καταστασεις ειναι δυσκολες στην εποχη μας. Εμεις ευτυχως το αντιμετωπιζουμε με λιγα φαρμακα. Ειναι στηριγμα για να περασουμε τις δυσκολιες αλωβητοι.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Junior Member
    Quote Originally Posted by maus View Post
    Γεια σου Αγαθη.

Πολλοι το εχουν περασει αυτο. Υπολογιζεται οτι το ποσοστο που παιρνει αντιψυχωτικα ειναι γυρω στο 4-6% του συνολικου πληθυσμου.

Αμα βαλεις μεσα και τα αγχολυτικα γινεται πολυ μεγαλο το ποσοστο..

Ευτυχως που υπαρχουν τα καινουργια φαρμακα που βοηθουν πολυ.

Οι καταστασεις ειναι δυσκολες στην εποχη μας. Εμεις ευτυχως το αντιμετωπιζουμε με λιγα φαρμακα. Ειναι στηριγμα για να περασουμε τις δυσκολιες αλωβητοι.
    Σε ευχαριστώ για το μήνυμά σου.Μπορώ να πω πλέον με σιγουριά οτι χωρίς τα φάρμακα δεν μπορώ να ζήσω.Πραγματικά με βοήθησαν, περιόρισαν το άγχος κατά πολύ! Όμως έχουν και τα αρνητικά τους...αποτρέπουν τη συσχέτιση με αποτέλεσμα να καταβάλλω προσπάθεια για να κατανοήσω έναν απλό συσχετισμό που παλαιότερα θα το "έπιανα" αμέσως..Είναι το τίμημα που πληρώνεις.Καθώς είμαι άνεργη αλλά έχω ασφάλιση ικα σκέφτομαι να επισκεφθώ κάποιο γιατρό του ικα, δεν ειμαι σε θέση να πληρώνω τα φάρμακα και το γιατρό μου πλέον. Έχετε καλές εμπειρίες από τους γιατρούς του ικα?Μπορώ να κλείσω τακτικά ραντεβου?

Senior Member
    στο ικα δεν ειναι και τοσο καλα τα πραγματα . πολυς κοσμος και ξεπετα.
    ποιο καλα νομιζω θα σε βοηθησουν σενα κεντρο Ψυχικης Υγειας .