Results 16 to 22 of 22
Thread: νεκροταφεια
-
22-05-2012, 20:37 #16
Καλησπέρα diamantina , το σπίτι μου είναι ακριβώς δίπλα από τα νεκροταφεία και νιώθω ότι είναι '' προνόμιο ''
Βλέπω καθημερινά την θέα και μου δίνει συνεχώς ερεθίσματα σκέψης.
Τον πολύτιμο χρόνο ζωής και το τέλος , την ουσία και την ματαιότητα , τους φρενόδης ρυθμούς της ζωής και τον χρόνο που εδώ είναι σταματημένος , εν τέλη την ωριμότητα και την βαθιά ηρεμία !Το να γνωρίζεις τους άλλους είναι σοφία , το να γνωρίζεις τον εαυτό σου είναι φώτιση !
- 23-05-2012, 00:40 #17
Ωραιο θεμα. Νομιζα οτι ειμαι ο μονος που του αρεσουνε τα νεκροταφεια. (Φυσικα υπο την προυποθεση να μην εχουνε δικα μου προσωπα μεσα... Ρ:) Λοιπον παλαιοτερα μου αρεσαν οι μοναχικες βολτες. Ειδικα σαν φοιτητης. Με ηρεμουσε ολο αυτο. Εκανα το περιπατο μου και αισθανομουνα καλα. Εχω καιρο να παω τωρα παντως - δεν ενιωσα την "αναγκη". Ρ: Το Α' Αθηνων ειναι οτι καλυτερο. Πολυ χλιδη και ομορφια. (γλυπτα, μνηματα)
1. Πες πες πες στο τέλος κάτι θα μείνει
2. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα
23-05-2012, 01:07 #18
...ωραία κουβέντα...:Ρ
...στο παρίσι υπάρχει ένα νεκροταφείο, όπου είναι οι τάφοι της εντιθ πιαφ, του οσκαρ ουαιλντ, του τζιμ μορισον, της καλας κλπ.
Δεν έχει καμία σχέση με τα καραγκιοζιλίκια τα δικά μας με τα χιλιάδιες λουλούδια, καντιλάκια, κεράκια, τους παπάδες να γυρνούν να μαζεύουν λεφτα και όλα τα συναφή.
Είναι απίστευτα όμορφο, λιτό, ήσυχο και γεμάτο δέντρα. Νιώθεις σα να ζεις σε άλλη εποχή. Δεν ήθελα να φύγω....
Για να επιστρέψω στο θέμα, δεν νομίζω πως υπάρχει κανένα πρόβλημα να νιώθει κάποιος γαλήνη σε ένα νεκροταφείο και θα συμφωνήσω με τον φιλομαθή πως εκεί καταλαβαίνει κανείς τη ματαιότητα των πάντων...;)
23-05-2012, 02:25 #19
εγω εχω ομορφες εμπειριες απ'το νεκροταφειο της Καισαριανης! >.<
δε θα τις γραψω ομως εδω γιατι θα με κανει ban ο NikosD.
23-05-2012, 09:20 #20
Υπάρχουν κάποια νεκροταφεία που όπως έγραψε η Joann έχουν άμεση σχέση με την τέχνη και το διαλογισμό και ναι, αποπνέουν ηρεμία. Όχι πάντα, αλλά όταν λείπουν οι παπάδες και τα διάφορα σπαστικά αποπνέουν. Επίσης σκέψου και την πιθανότητα να είναι μια δική σου ασυναίσθητη προσπάθεια να εξοικειωθείς με το φόβητρο του θανάτου, άρα και με τη δική σου πιθανότητα φθοράς και τέλους. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι απέναντι στο φόβο, και εσύ φαίνεται να βρήκες έναν. Μην τον ακυρώνεις με σκέψεις που σε τιμωρούν για την ίδια σου τη λύση.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
23-05-2012, 10:33 #21
Χαρηκα που ειδα και αλλα ατομα να μοιραζομαστε το ιδιος μηκος κυματος,νομιζα πως δεν ηταν συνηθισμενο και γι'αυτο ειχα παραξενευτει..ευχαριστω :)
23-05-2012, 12:36 #22
Γιατί είναι πολλοί οι νεκρόφιλοι εδώ μέσα. μουάχχ
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία