Φυλλικο οξυ - folic acid
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7
    Senior Member

Φυλλικο οξυ - folic acid

Παιδια παιρνει κανεις σας φυλλικο οξύ ; Λενε οτι βοηθαει στα αρνητικα συμπτωματα...

Επισης ωμεγα 3 λιπαρα και νιασινη λεει οτι βοηθαει

Δειτε και αυτη τη σελιδα ειναι πολυ καλη...

http://www.foodforthebrain.org/conte...d_Content=1638

http://en.wikipedia.org/wiki/Folic_acid
    Psychological
    Some evidence links a shortage of folate with depression.[49] Limited evidence from randomised controlled trials showed using folic acid in addition to antidepressants, to be specific SSRIs, may have benefits.[50] Research at the University of York and Hull York Medical School has found a link between depression and low levels of folate.[51] One study by the same team involved 15,315 subjects.[52] However, the evidence is probably too limited at present for this to be a routine treatment recommendation. Folic acid supplementation affects noradrenaline and serotonin receptors within the brain, which could be the cause of folic acid's possible ability to act as an antidepressant.[53]
    Folate deficiency may increase the risk of schizophrenia because, by increasing homocysteine levels, folate also increases interleukin 6 and tumor necrosis factor alpha levels, and these two cytokines are involved in the development of schizophrenia.[54] The exact mechanisms involved in the development of schizophrenia are not entirely clear, but may have something to do with DNA methylation and one carbon metabolism, and these are the precise roles of folate in the body.[55]
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    εχει παει κανεις σας σε ειδικο διατροφολοηγο και τι του συνεστισε ;

εγω ειχα παει σε εναν και ειχα παρει ωμεγα 3 πολλα, chromium για σταθεροποιηση ζαχαρου, βιταμινη c και αλλα που δε θυμαμαι αλλα χωρις πολλα αποτελεσματα
    καθως οταν τα εκοψα τα φαρμακα υποτροπιασα...

παντως ενοιωθα καλυτερα.

ισως να ειναι αποτελεσματικα μονο υποστηρικτικα..
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

h niasinh einai poly kalh gia thn sxizofrenia.αλλα χαλαει το συκωτι στις δοσεις που λεει ο abraam hoffer

Senior Member
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙς ΠΡΩΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙς αιματος (?) καθως μπορει το σωμα σου να εχει υπεραρκετο απο αυτο το οξυ .
    κ αν ειναι ετσι, εσυ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙς ΕΠΙΠΛΕΟΝ γιατι ειναι προφανες οτι θα σου βγαλει αλλο προβλημα.
    Προσοχη παιδια με τα φαρμακα αλλα και με τα συμπληρωματα !

Senior Member
    Ακριβως οπως τα λεει η Path.και τα συμπληρωματα θελουν προσοχη.
    πχ το φυλλικο οξυ μπορει να κανει καλο σε εγκυμοσυνη αλλα σε μεγαλες ποσοτητες ειναι καπως βαρυ για το συκωτι.

Γενικα κατα καιρους υπαρχουν συμπληρωματα που γινονται μοδα και υποσχονται οτι θεραπευουν σχεδον τα παντα αλλα η αληθεια δεν ειναι ακριβως ετσι.
    Κλασσικο παραδειγμα το λεμονι που διαλυει τα λιπη.Ναι τα διαλυει αλλα η ποσοτητα που χρειαζεται για αυτο δεν μπορει να καταναλωθει ή να απορροφει.
    Τα συμπληρωματα καλο ειναι να τα παιρνουμε μονο αν υπαρχει αποδεδειγμενη ελλειψη του συγκεκριμενου ιχνοστοιχειου ή μεταλλου και οχι επειδη διαβασαμε ενα διαφημιστικο αρθρο.

Παντως απο εμπειρια εχω καταλαβει οτι το να εχεις μια ισορροπημενη διατροφη βοηθαει αλλα δεν λυνει προβληματα. Εχω καταληξει εμπειρικα οτι καποια τροφιμα ή ποτα με χαλαρωνουν και καποια αλλα εντεινουν το αγχος μου ,αλλα τιποτα δεν το θεραπευει.

Maus το οτι εσυ αισθανοσουν καλυτερα με τα συμπληρωματα μπορει να ηταν και καθαρα placebo effect και τιποτα παραπανω.

Junior Member
    Εγώ παίρνω χάπι για το φυλλικό οξύ (δε ξέρω αν πρέπει να πω ποιο) το παίρνω χρόνια μαζί με σίδηρο λόγω ότι έχω το στίγμα της μεσογειακής αναιμίας εκτός ότι κάνει καλό στην αναιμία και στην εγκυμοσύνη κ συγκεκριμένα στο έμβρυο αυτό δε το ήξερα! Καλό ναι είναι να κάνουμε πρώτα εξετάσεις αίματος κ αφού μας το συστήσει ο γιατρός να το πάρουμε!

Senior Member
    [QUOTE=maus;359243]εχει παει κανεις σας σε ειδικο διατροφολοηγο και τι του συνεστισε ;

εγω ειχα παει σε εναν και ειχα παρει ωμεγα 3 πολλα, chromium για σταθεροποιηση ζαχαρου, βιταμινη c και αλλα που δε θυμαμαι αλλα χωρις πολλα αποτελεσματα
    καθως οταν τα εκοψα τα φαρμακα υποτροπιασa

Εχω παρει οτιδηποτε εναλακτικο κυκλοφορει, κ εκανα κ ορθομοριακη ιατρικη κ διατροφη , νοιωθειs λιγοτερο τι παρενεργειες των κλασικων φαρμακων , εμεινα κ χωριs φαρμακα μονο με ενναλακτικα, δυο χρονια, .... τωρα παιρνω abilify
    Πιστευω οταν δεν ειναι σχιζοφρενεια (γονιδιακη αρρωστια) τοτε οι διαταραχες προσωπικοτητας ειτε ειναι στο ψυχωτικο φασμα ,ειτε στο οριακο δεν θεραπευονται, ουτε με αντιψυχωτικα ουτε με ενναλακτικα, και τα δυο βοηθουν σχετικα , αλλα ο πυρηνας που ειναι ο χαρακτηρας μενει ανεπαφος και με την βοηθεια των συμπληρωματων κ των αντιψυχωτικων γινεται περισσοτερο ανεκτος.
    Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.