Κρίσεις πανικού - καθημερινότητα - δουλειά - Page 48
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 48 of 63 FirstFirst ... 38464748495058 ... LastLast
Results 706 to 720 of 933
    Senior Member
    Quote Originally Posted by nnadia View Post
    καλημέρα σας.
    μετά από ένα ακόμα επισόδειο κρίσης πανικού και αφού έχω κάνει κάποιο διάστημα ψυχοθεραπεία(την οποία διέκοψα για οικονομικούς λόγους), και έχω πιεί όποιο φυτικό ηρεμιστικό προτείνεται, αποφάσισα να ζητήσω βοήθεια και εδώ...
    αρχικά θα ήθελα να με διαφωτήσετε αν είναι δυνατόν ως προς την πιθανή σχέση που μπορεί να έχει το αυχενικό και η αίσθηση αδυναμίας στήριξης του κεφαλιού με την κρίση πανικού, και το άγχος.Είμαι 32 χρονών και υποφέρω από αυτή τη χαζομάρα από το 2008 όταν για πρώτη φορά σε μέρος οπού δεν μου άρεσε καθόλου, απασχολήθηκα με εργασία την οποία ακόμα απεχθάνομαι. Φέτος είμαι άνεργη λόγω περικοπών και ήμουν αρκετά καλύτερα ως προς τισ κρίσεις μέχρι που απροειδοποίητα επέστρεψαν και μάλιστα πολύ πιο έντονες! Δεν ξέρω να σας πω πια αν φοβάμαι ή αν μ 'έχουν κουράσει πααααρα πολύ!
    ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
    Γεια σου Νάντια
    όπως καταλαβαίνεις εδώ είμαστε συμπάσχοντες κ οχι γιατροί οπότε ο,τι πιθανόν να ξεστομίσουμε θα ναι εκτίμηση ή βασισμένο στην δική μας εμπειρία. Δεν ξέρω τι σχέση μπορεί να χειι η αδυναμία στήριξης του κεφαλιού με τις κρίσεισ πανικού, υποθέτω καμία κ οι λόγοι είναι καθαρά ψυχολογικοί απλά πυροδοτούν όλους τους φόβους μας κ τις αδυναμίες μας οι οποίες σστην προκειμένη είναι το αυχενικό σου.
    Να υποθέσω οτι οι πανικοί συνοδεύονται κ με αγοραφοβία? Η αγοραφοβία είναι μεγάλος ανασταλτικός παράγοντας ως προς την εύρεση εργασίας. Το γεγονός οτι πυροδοτήθηκε απο ενα συγκεκριμένο περιβάλλον δεν λέει τπτ, απλά εκείνο το διάστημα ήσουν πιο ευάλωτη και ήρθαν και εκδηλώθηκαν οι πανικοί τότε. Αν ανατρέξεις στο παρελθόν είμαι σίγουρη οτι θα αντιμετώπισες κ άλλες πιο δύσκολες καταστάσεις προ 2008 κ δεν έβγαλες κανένα πανικό απλά τις ξεπέρασες. Οπότε καταλήξω πάλι στο οτι εκείνη την περίοδο ήσουν πιο ευαίσθητη κ ήρθες κ λύγισες. Ανεξάρτητα απο ολα αυτά, για να έχεις κάποια παρηγοριά ολοι εδώ λίγο πολύ νιωθουμε πολύ κουρασμένοι με αυτόν τον φοβικό τρόπο σκέψης κ ζωής, το θέμα είναι πόσο κουρασμένη είσαι απο όλο αυτο? Τόσο ώστε να κάνεις κάτι για αυτό?
    32 είμαι κ εγώ κ μπορώ να συσχετιστώ κ με τους γενικότερους προβληματισμούς που απασχολούν ενα κορίστι μια τέτοιας ηλικίας, αλλά τα άγχη που κουβαλάς κ ενδεχομένως τα κατάλοιπα σου όπως καταλαβαίνεις πρέπει να τα αποβάλεις. Η ψυχοθεραπεία βοηθάει πολύ στο να αποκτήσεις μια καλή σχέση με τον εαυτό σου, κ αν το καταφέρεις αυτό θα έχεις την απαραίτητη αυτοπεποίηθηση ώστε να μην σε νοιάζει εαν θα πάθεις πανικό...να πείς so what?
    Στο οικονομικό μέρος... Δεν ξέρω αν μένεις επαρχία ή σε μεγάλη πόλη για να κατευθυνθείς σε αρμόδιους δημόσιους φορείς που παρέχουν ψυχολόγους. Και αυτοί οι ψυχίατροι κ οι ψυχολόγοι που διορίζονατι στο δημόσιο στην πληοψηφεία τους έχουν να κάνουν με πιο δύσκολες περιπτώσεις ψυχικής υγεία, πολλές φορές με υπερήλικους, με εθισμένους σε ουσίες κλπ, οπότε πιστεύω αν τους 'ερθει μια περίπτωση νέου κοριτσιού με την αντιμετωπίσιμη περίπτωη των κρίσεων θα την χειριστούν πολύ καλύτερα παρόλλο που δεν θα τους πληρώσεις εσύ άμεσα. Βέβαια πάιζει κ η περίπτωση στο που θα πέσεις αλλά πιστεύω οτι με κατάλληλο ψάξιμο του φούστη, κάτι θα βρείς!
    Ξεκίνα Νάντια με αυτό, κ οσο για σένα για να ανέβεις λίγο ψυχολογικά δοκίμασε το αντίβαρο της γυμναστικής που τελευταία έχουμε εξυμνήσει σε αυτό το thread, θα σου κάνει μεγάλο καλό.
    Κανένα πάθος δεν κλέβει τη θέληση και τη λογική απ' το μυαλό του ανθρώπου, όσο ο φόβος.

~Edmund Burke~ | (Βρετανός πολιτικός & φιλόσοφος) | 1729-1797

Λοιπόν εγω μετά απο πολυ καιρό που ξεκίνησα και το θεμα της καθημερινότητας κρισεις πανικου και δουλειά,μεχρι σημερα εχω κανει σημαντική πρόοδο προς το καλυτερο με λιγοτερη ενταση οι κρισεισ πανικου,Ειναι πιο ηπιεσ.και εχω καταλήξει στο γεγονός πως ισχύει οτι δεν σε σκοτώνει σε κανει πιο δυνατό!!!Εχω επίσης καταλάβει οτι δεν μου αρέσει καθόλου όχι η δουλειά μου αλλα ενα άτομο που εργάζομαι μαζί του με συνέπεια να μου ασκεί καθημερινά μια πίεση!Και απο εκεί να προκληθούν Κρισαρες!Προσφατα εγινε κατι πολυ τραβηγμένο απο στην διυλεια χωρισ να φταιω και με εχει επηρεάσει!Εφτασα στο σημείο να θέλω να φύγω απο την δουλειά και απο την περιοχή που μένω, γιατι εδώ μένω αναγκαστικά λόγο της δουλειάς του άντρα μου!Πριν λιγο που ξύπνησα σκεφτόμουν πως αν σταματήσω τη δουλειά θα επέλθει και ο χωρισμός με τον άντρα μου τον οποίο υπεραγαπω αλλα σοχαινομαι πραγματικα μεσω το μέρος που μένω τον κόσμο γιατι ειναι χωριό,ενα χωριό μισή ωρα απόσταση απο την Αθήνα και τέσσερα χρονια τωρα δεν μπορώ να ανταπεξέλθω πιέζομαι και στη δουλειά και στο Σπιτι!Ο χωρισμοσ θα επελθει γιατι η δουλεια ειναι μια διεξοδοσ και αν δεν εργαζομαι θα πρεπει να καθομαι σπιτι και θα τρελαθω !!!!Νιωθω οτι αν φύγω απο τη δουλειά και απο το μέρος που μένω οτι θα σταματήσουν οι κρισεις οτι θα ξανά βρω την ηρεμία αλλα φοβάμαι και αναρωτιέμαι μήπως τελικά ειναι χειρότερα μήπως τελικά χάσω οτι εχω τωρα και δεν θα αξίζει.Μια ζωη αν κατι δυνατό δεν αλλάξει θα ζω με τα αγχη μου και τις κρισεις μου!!!!

Senior Member
    ανταρκτικη τζαμαικα, κουβα , βραζιλια, κατω μαγουλινιτ
    καλημέρα σας.
    μετά από ένα ακόμα επισόδειο κρίσης πανικού και αφού έχω κάνει κάποιο διάστημα ψυχοθεραπεία(την οποία διέκοψα για οικονομικούς λόγους), και έχω πιεί όποιο φυτικό ηρεμιστικό προτείνεται, αποφάσισα να ζητήσω βοήθεια και εδώ...
    αρχικά θα ήθελα να με διαφωτήσετε αν είναι δυνατόν ως προς την πιθανή σχέση που μπορεί να έχει το αυχενικό και η αίσθηση αδυναμίας στήριξης του κεφαλιού με την κρίση πανικού, και το άγχος.Είμαι 32 χρονών και υποφέρω από αυτή τη χαζομάρα από το 2008 όταν για πρώτη φορά σε μέρος οπού δεν μου άρεσε καθόλου, απασχολήθηκα με εργασία την οποία ακόμα απεχθάνομαι. Φέτος είμαι άνεργη λόγω περικοπών και ήμουν αρκετά καλύτερα ως προς τισ κρίσεις μέχρι που απροειδοποίητα επέστρεψαν και μάλιστα πολύ πιο έντονες! Δεν ξέρω να σας πω πια αν φοβάμαι ή αν μ 'έχουν κουράσει πααααρα πολύ!
    ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
    Γεια σου κι απο εμενα. Κατ αρχας πολυ μου αρεσει που γραφεις "θα ήθελα να με διαφωτήσετε " διοτι πως να το κανουμε μου/μας δινεις καποια "αξια" , αισθανομαι ενα ριγος ως "διαφωτιστης" ως "μεγας γκουρου" ως γνωστης επιπεδου ημιθεου και βαλε , ως καποιος που ...δεν ξερει που του παν τα τεσσερα οταν στρεσαρεται :D
    nnadia θα σου γραψω τα δικα μου συμπερασματα (μεχρι τωρα) μετα απο ενα χρονο ενασχολησης με χαπια (ασπρα κοκκινα κιτρινα...) με ψυχιατρους και ψυχολογους. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΧΟΣ...
    Οσο ζεις καταστασεις που δεν σου αρεσουν οσο σκεφτεσε πραγματα που δεν σου αρεσουν οσο δεν υπαρχουν ή δεν μπορεις να βρεις λυσεις σε πραγματα που σε ενοχλουν τοσο το μαμημενο το αγχος θα συσσωρευεται και θα σε χτυπαει στο πιο ευαισθητο σου σημειο στο σωμα. Στην περιπτωση μου εχω προβλημα στο γαστρεντερικο αλλα και δυο αυχενοκοιλες και οταν αγχωνομαι η νευριαζω να δεις τι ...γλεντια κανει το αγχος πανω μου. Με ποναει το εντερο το στομαχι εχω ζαλαδες και πονους στον αυχενα ασε που η διαθεση μου παει στα ταρταρα... Κοινως το αγχος μου εκδηλωνεται σωματικα στα πιο ευαισθητα σημεια μου οπου ηδη εχω καποιο προβλημα. Ετσι δουλευει ο εγκεφαλος και οπως μου λεει η ψυχολογος μου "καλα κανει" γιατι σου βαραει καμπανακι οτι κατι δεν παει καλα.
    Και η ουσια τελικα ειναι να αρχισεις να ψαχνεις τι ειναι αυτο που δεν παει καλα, που σε στρεσαρει, και αν μπορεις να το αποφυγεις η να το λυσεις. Εγω δεν το εχω βρει ειμαι στην αναζητηση αλλα που θα μου παει δε θα το πετυχω πουθενα θα το πλακωσω στο ξυλο και μετα θα το στειλω στο ..πυρ το εξωτερον:D
    Βοηθεια μπορει να βρεις σε πραγματα που σε ξεαγχωνουν (περπατημα , γυμναστικη, σεξ, κτλ). Εγω εχω ξεκινησει να μαθαινω μονος μου (οσο γινεται) ασκησεις αναπνοης. Πλακα πλακα αν μπεις στο νοημα βοηθανε... Ξεκινησα με αυτα που γραφει στο
    http://ygeiaonline.gr/index.php?opti...122:psychology η Soutsi μου το ειχε γραψει καποτε αλλα εγω περιμενα μονο απο τα χαπια να με κανουν καλα.
    Παραλληλα εντοπιζω τι ειναι αυτα που με ενοχλουν και ψαχνω τροπους να τα νικησω η να φυγω μακρια απο αυτα.Θελει χρονο υπομονη και επιμονη αλλα πιστευω οτι εχω μπει στο νοημα...
    Δυο εκατομμυρια ευρω και θα μου περασουν ολα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by mantis I View Post
    και εχω καταλήξει στο γεγονός πως ισχύει οτι δεν σε σκοτώνει σε κανει πιο δυνατό!!!
    Μέγα ρητό αγαπητή μου!
    Για ολα τα υπόλοιπα δεν εχω απάντηση ίσως μόνο το απόφθεγμα του οτι δεν μπορείς να αποφύγεις απλά απόλαυσε το! Βρες τρόπους να κάνεις την ζωή σου καλύτερη σε εκείνο το μέρος...

Quote Originally Posted by ti einai touto pali View Post
    Βοηθεια μπορει να βρεις σε πραγματα που σε ξεαγχωνουν (περπατημα , γυμναστικη, σεξ, κτλ). Εγω εχω ξεκινησει να μαθαινω μονος μου (οσο γινεται) ασκησεις αναπνοης. Πλακα πλακα αν μπεις στο νοημα βοηθανε... Ξεκινησα με αυτα που γραφει στο
    http://ygeiaonline.gr/index.php?opti...122:psychology η Soutsi μου το ειχε γραψει καποτε αλλα εγω περιμενα μονο απο τα χαπια να με κανουν καλα.
    Παραλληλα εντοπιζω τι ειναι αυτα που με ενοχλουν και ψαχνω τροπους να τα νικησω η να φυγω μακρια απο αυτα.Θελει χρονο υπομονη και επιμονη αλλα πιστευω οτι εχω μπει στο νοημα...
    Τούτε είμαι μεγάλος μπούφος...ξέχασα τελείως τις ασκήσεις με την αναπνοή, ενα σωρό φυλλάδια εχω απο γιατρούς κ τα χω παραχωμένα κ εγω δεν ξερω που. Φαντάσου ενας λόγος που θελω να ασχοληθώ με το kick boxing είναι υποτίθεται ο καλύτερος έλενχος της ταχυκαρδίας των αναπνοών κλπ... Είναι πολλά μωρέ που θάβονται στην ρουτίνα της καθημερινότητας γμτ.
    Αύριο μετά απο 2 εβδομάδες θα πάρω τα αμαξάκι κ θα οδεύσω εις την πόλη (ξεροκαταπίνω) να κάνω κάτι δουλειές το πρωί κ θα κάτσω ολη την ημέρα σε συγγενικό σπίτι μιας κ η προπόνηση αρχίζει 6.30 το απόγευμα. Αχ Θεούλη μου, την επόμενη γυρίζω χωριό κ την μεθεπόμενη ξανά στην πόλη για προπόνηση... Φαίνεται εύκολο? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! για να μην αναφέρω τα χρήματα που θα ξοδεύω αυτές τις μέρες... Και για να σας ευθυμήσω λίγο, για την ιστορία της υπόθεσης. σημερα θα λουστώ πατόκορφα θα κάνω κούρα στην περίπτωση που πάθω κάτι αύριο κ τα κακαρώσω (μλκίeς or not thats the thought) k θα γεμίσω το σκληρό δίσκο με ταινίες για να ξεχαστώ στην περίπτωση που αρχίζουν κ με ζώνουν τα μαύρα τα φίδια. Κατα τα άλλα ολα καλά μωρέ...
    Κανένα πάθος δεν κλέβει τη θέληση και τη λογική απ' το μυαλό του ανθρώπου, όσο ο φόβος.

Senior Member
    Αγαπητα μου παιδια!
    Καταρχην nnadia κοιταξε το αυχενικο σου γιατι παιζει να ειναι ΚΑΙ αυτο το προβλημα επειδη το μουδιασμα αυτο στον αυχενα ειναι χαρακτηριστικο στις κρισεις αγχους. Δεν χανεις κατι να το κοιταξεις.
    Soutsi με το μαλακο το kick boxing μη μαυρισεις κανενα ματι :P
    Και να σου πω και κατι που παρατηρησα; Τα πηγαινεις μια χαρα αλλα δεν το εχεις καταλαβει ακομα μαλλον.
    Ολα τα κανεις, ολα τα σφαζεις, ολα τα μαχαιρωνεις αλλα ο φοβος σου δεν σε αφηνει να καταλαβεις ποσο μεγαλο αλμα εχεις κανει!
    Εγω καμαρωνω παντως :)

Senior Member
    Quote Originally Posted by Blue9791 View Post
    Αγαπητα μου παιδια!
    Καταρχην nnadia κοιταξε το αυχενικο σου γιατι παιζει να ειναι ΚΑΙ αυτο το προβλημα επειδη το μουδιασμα αυτο στον αυχενα ειναι χαρακτηριστικο στις κρισεις αγχους. Δεν χανεις κατι να το κοιταξεις.
    Soutsi με το μαλακο το kick boxing μη μαυρισεις κανενα ματι :P
    Και να σου πω και κατι που παρατηρησα; Τα πηγαινεις μια χαρα αλλα δεν το εχεις καταλαβει ακομα μαλλον.
    Ολα τα κανεις, ολα τα σφαζεις, ολα τα μαχαιρωνεις αλλα ο φοβος σου δεν σε αφηνει να καταλαβεις ποσο μεγαλο αλμα εχεις κανει!
    Εγω καμαρωνω παντως :)

lol :D που ρε συ blue? Στα λόγια??? το μόνο που κατάφερα ήταν να πάω στην δουλειά για εκείνο το δίμηνο και ναι ήταν μεγάλο βήμα. Αυτό με το kick boxing έχει καταντήσει αηδία απο το να το λέω εκτός φόρουμ το τελευταίο δίμηνο... Χαμογελάω ευχάριστα με την παρατήρηση σου, αλλά δεεεν, δεεεν, ακόμη κακαρίζω τα μάλα!
    Και για πε...τι έγινε με το 18 και άνω? any news? καμία εξέλιξη?

Senior Member
    Την Παρασκευη ειναι το επομενο ραντεβου μου οποτε θα σας πω τοτε.
    Κανονικα το πρωτο ραντεβου ειναι διερευνητικο, μου πηρε ιστορικο (πληρες κλπ) αλλα επειδη εχω backround, το πρωτο ραντεβου θα το κανουμε σε 2 φασεις!
    Οποτε απο το 3ο και μετα θα αρχισω να εχω ουσιαστικα νεα.

Junior Member
    Να ευχαριστήσω ξανά για τον χρόνο που διαθέτετε !
    ως προς την αγοραφοβία ευτυχώς ξεπέρασα την φάση αυτή με πολύ διάβασμα και ψάξιμο. Δεν έχω τέτειο πρόβλημα.
    Αυτό που δεν μπορώ να αντέξω είναι η ίδια η κρίση! την οποία πλέον μπορώ και αναγνωρίζω, δεν μπορώ όμως να φτάσω στο στάδιο να μην με νοιάζει που δεν μπορώ να αναπνεύσω τη νύχτα! συν του ότι ζω στην επαρχία οπότε οι επιλογές και οι δυνατότητες εύρεσης ψυχολογικής βοήθειας και μάλιστα .. οικονομικής είναι πολύ λίγες, τελικά καταφέρνω να εκνευρίζομαι και να συχτιρίζω την τύχη μου!
    εχετε δίκιο ως προς την γυμναστική πάντως! βοηθά απίστευτα!
    Η απορία ως προς τη σύνδεση αυχενικού και κρίσεων υπάρχει καιρό στο μυαλό μου.. Εχω ρωτήσει από ψυχαναλυτές , γιατρούς, φυσιο8εραπευτές έως γιόγκιδες ... όλοι λένε οτί ναι είναι φυσιολογικό να υπάρχει κάποια σύνδεση αλλά κανείς δεν το αναλύει, δεν το ΄δεχεται ξεκάθαρα και ακόμα χειρότερα δεν δίνει κάποια λύση! εγώ πάντως αυτό που ξέρω είναι οτι αυτά μου παρουσιάστικαν σχεδόν ταυτόχρονα !
    γι αυτό και ρώτησα εδώ για να δω αν έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία και φυσικά όχι να βγάλουμε κάποιο ιατρικό απόφθεγμα αλλά να ήρεμίσει ίσως λίγο το μυαλο΄μου την επόμενη φορά που θα νιώσω οτί κάποιος μου τραβάει όλα τα νεύρα του αυχένα!! :)

Senior Member
    Να ευχαριστήσω ξανά για τον χρόνο που διαθέτετε !
    ως προς την αγοραφοβία ευτυχώς ξεπέρασα την φάση αυτή με πολύ διάβασμα και ψάξιμο. Δεν έχω τέτειο πρόβλημα.
    Αυτό που δεν μπορώ να αντέξω είναι η ίδια η κρίση! την οποία πλέον μπορώ και αναγνωρίζω, δεν μπορώ όμως να φτάσω στο στάδιο να μην με νοιάζει που δεν μπορώ να αναπνεύσω τη νύχτα! συν του ότι ζω στην επαρχία οπότε οι επιλογές και οι δυνατότητες εύρεσης ψυχολογικής βοήθειας και μάλιστα .. οικονομικής είναι πολύ λίγες, τελικά καταφέρνω να εκνευρίζομαι και να συχτιρίζω την τύχη μου!
    εχετε δίκιο ως προς την γυμναστική πάντως! βοηθά απίστευτα!
    Η απορία ως προς τη σύνδεση αυχενικού και κρίσεων υπάρχει καιρό στο μυαλό μου.. Εχω ρωτήσει από ψυχαναλυτές , γιατρούς, φυσιο8εραπευτές έως γιόγκιδες ... όλοι λένε οτί ναι είναι φυσιολογικό να υπάρχει κάποια σύνδεση αλλά κανείς δεν το αναλύει, δεν το ΄δεχεται ξεκάθαρα και ακόμα χειρότερα δεν δίνει κάποια λύση! εγώ πάντως αυτό που ξέρω είναι οτι αυτά μου παρουσιάστικαν σχεδόν ταυτόχρονα !
    γι αυτό και ρώτησα εδώ για να δω αν έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία και φυσικά όχι να βγάλουμε κάποιο ιατρικό απόφθεγμα αλλά να ήρεμίσει ίσως λίγο το μυαλο΄μου την επόμενη φορά που θα νιώσω οτί κάποιος μου τραβάει όλα τα νεύρα του αυχένα!! :)
    nnadia θα ηθελα να ρωτησω εχεις ψαξει (πχ μαγνητικη) αν εχεις προβλημα στον αυχενα με δισκοκοιλες? Πολυς κοσμος εχει και συνηθως αν τους ρωτησεις θα σου πουν για το ποσο χαλαει η ψυχολογια τους οταν το προβλημα επιδεινωνεται. Ενας απο αυτους ειμαι κι εγω. Ετσι ειμαι σημερα με ποναει ο αυχενας απο τα αριστερα βαραει στην κατω γναθο στο αυτι και στο ματι. Ξερω οτι η επιδεινωση οφειλεται στο οτι αλλαξε ο καιρος και στο οτι κρυωσα μαλλον την νυχτα. Εγω πιστευω οτι τα εκατονταδες νευρα που περνανε απο τον αυχενα με καποιο τροπο καποια απο αυτα πιεζονται και επηρεαζουν καποιους νευρωνες του εγκεφαλου που εχουν σχεση με την ψυχολογια. Κι εγω εχω ρωτησει αρκετους γιατρους καποιοι το αποκλειουν καποιοι λενε πιθανως το θεμα ειναι οτι κανενας δεν δινει λυση γιατι ειτε δεν υπαρχει ειτε δεν τη γνωριζει. Μεχρι τωρα η μονη που το εχει δεχθει ειναι η βελονιστρια που πηγαινα η οποια μου το ανελυε με την κινεζικη ιατρικη και ουσιαστικα ειναι η μονη που με ειχε βοηθησει σημαντικα μεσω του βελονισμου. Θυμαμαι αυτο που ελεγα μετα απο καποιες συνεδρειες βελονισμου " Α ετσι λοιπον ειναι να εισαι καλα ετσι αισθανονται αυτοι που δεν τους ποναει τιποτα..." Ειχα αποκτησει μια ισορροπια ψυχικη και σωματικη εκεινη την περιοδο που πηγαινα και ημουνα χαρουμενος πραγματικα χαρουμενος μετα απο πολλα χρονια. Βεβαια καποια στιγμη σταματησα (θελει και φραγκα) οποτε μετα απο καποιο διαστημα ολα μαμηθηκαν παλι. Κανονικα επρεπε να πηγαινω πιο αραια (μια φορα τον μηνα) αλλα ειχα αρχισει να το ψαχνω με ψυχιατρους και με φαρμακα.Κι απο εκει μετα απο μηνες δεν βγηκε νοημα παροτι με επιβεβαιωναν οτι θα γινω καλα. Τωρα παω σε ψυχολογο και εχω κοψει τα χαπια εκτος απο λιγο ζαναξ που και που. Τωρα ειμαι στο ψαξιμο να αντιληφθω ποσο το αγχος επιδεινωνει το σωματικο προβλημα που εχω. Και πιστευω οτι ισχυει οτι το στρες βρισκει τον πιο ευκολο δρομο να εκδηλωθει σωματικα στα σημεια οπου ηδη εχω προβλημα. Και ψαχνω τροπους πως να διαχειριστω το αγχος ωστε να μεινουν μονο οι σωματικοι πονοι.
    Μεχρι τωρα εχω παρατηρησει οτι.
    α) φταιει η αδρεναλινη και η υπερβολικη εκκριση απο τον οργανισμο μου.
    Δεν ξερω πως τα καταφερνω αλλα ειμαι σε κατασταση στρες αρκετες ωρες οποτε ο οργανισμος θεωρει οτι απειλουμαι και υπερπαραγει αδρεναλινη. Αυτο το καταλαβαινω γιατι εχω τη αισθηση του κρυου περισσοτερο απο τους αλλους και ενω κρυωνω παραλληλα ιδρωνω. Αν ομως περπατησω αρκετα η δουλεψω χειρονακτικα καταναλωνω την υπερβολικη αδρεναλινη και ειμαι καλυτερα. Εδω ειναι που λεμε οτι η γυμναστικη βοηθαει καθως καταναλωνεις αδρεναλινη. Επισης οταν πεφτω για υπνο ενω αρχικα τα ποδια μου ειναι κρυα μετα καμμια ωρα νομιζω οτι εχουν παρει φωτια ειναι που ο οργανισμος προσπαθει να χαλαρωσει και να διωξει το αγχος και την αδρεναλινη

β) Βλεπω οτι βοηθαει και ο ελεγχος της αναπνοης αλλα αυτο το ψαχνω τωρα.

γ) Οταν δεν ειμαι καλα και ειμαι μεσα σε μαυρες σκεψεις αν τυχει και αρχισω να μιλαω η ακομα καλυτερα να κανω πλακα με καποιον τοτε μειωνονται οι πονοι και στον αυχενα.

δ) Ο "απαγορευμενος καρπος" κοινως το σεξ ειναι και μαμω τα φαρμακα αλλα δεν διαρκει για ...παντα.

ε. Ο βελονισμος (που εχω δοκιμασει) αλλα και το μασαζ και η ρεφλεξολογια πιστευω οτι βοηθανε πολυ. Ομως θα ...ολοκληρωσω την μελετη μου σχετικα με τον βελονισμο απο τον επομενο μηνα που θα ξαναπαω εχοντας και την εμπειρια απο χαπια και ψυχογιατρους.

Τελος ναντια δεν ξερω αν εχεις παρομοιο προβλημα με ενα φιλο ο οποιος μου λεει οτι αισθανεται να του σφιγκονται οι μυες στο λαιμο σαν να πνιγεται και δεν μπορει να παρει καλα ανασα. Η λυση γι αυτον ειναι μερικα ποτηρακια τσιπουρο ή ουζο αλλα οπως του λεω κι εγω το ψιλοσουρωμα ειναι αλλη μια αποδειξη του συσωρευμενου αγχους καθως ειναι γνωστο οτι το αλκοολ λειτουργει χαλαρωτικα και αγχολυτικα

Senior Member
    nnadia θα ηθελα να ρωτησω εχεις ψαξει (πχ μαγνητικη) αν εχεις προβλημα στον αυχενα με δισκοκοιλες? Πολυς κοσμος εχει και συνηθως αν τους ρωτησεις θα σου πουν για το ποσο χαλαει η ψυχολογια τους οταν το προβλημα επιδεινωνεται. Ενας απο αυτους ειμαι κι εγω. Ετσι ειμαι σημερα με ποναει ο αυχενας απο τα αριστερα βαραει στην κατω γναθο στο αυτι και στο ματι. Ξερω οτι η επιδεινωση οφειλεται στο οτι αλλαξε ο καιρος και στο οτι κρυωσα μαλλον την νυχτα. Εγω πιστευω οτι τα εκατονταδες νευρα που περνανε απο τον αυχενα με καποιο τροπο καποια απο αυτα πιεζονται και επηρεαζουν καποιους νευρωνες του εγκεφαλου που εχουν σχεση με την ψυχολογια. Κι εγω εχω ρωτησει αρκετους γιατρους καποιοι το αποκλειουν καποιοι λενε πιθανως το θεμα ειναι οτι κανενας δεν δινει λυση γιατι ειτε δεν υπαρχει ειτε δεν τη γνωριζει. Μεχρι τωρα η μονη που το εχει δεχθει ειναι η βελονιστρια που πηγαινα η οποια μου το ανελυε με την κινεζικη ιατρικη και ουσιαστικα ειναι η μονη που με ειχε βοηθησει σημαντικα μεσω του βελονισμου. Θυμαμαι αυτο που ελεγα μετα απο καποιες συνεδρειες βελονισμου " Α ετσι λοιπον ειναι να εισαι καλα ετσι αισθανονται αυτοι που δεν τους ποναει τιποτα..." Ειχα αποκτησει μια ισορροπια ψυχικη και σωματικη εκεινη την περιοδο που πηγαινα και ημουνα χαρουμενος πραγματικα χαρουμενος μετα απο πολλα χρονια. Βεβαια καποια στιγμη σταματησα (θελει και φραγκα) οποτε μετα απο καποιο διαστημα ολα μαμηθηκαν παλι. Κανονικα επρεπε να πηγαινω πιο αραια (μια φορα τον μηνα) αλλα ειχα αρχισει να το ψαχνω με ψυχιατρους και με φαρμακα.Κι απο εκει μετα απο μηνες δεν βγηκε νοημα παροτι με επιβεβαιωναν οτι θα γινω καλα. Τωρα παω σε ψυχολογο και εχω κοψει τα χαπια εκτος απο λιγο ζαναξ που και που. Τωρα ειμαι στο ψαξιμο να αντιληφθω ποσο το αγχος επιδεινωνει το σωματικο προβλημα που εχω. Και πιστευω οτι ισχυει οτι το στρες βρισκει τον πιο ευκολο δρομο να εκδηλωθει σωματικα στα σημεια οπου ηδη εχω προβλημα. Και ψαχνω τροπους πως να διαχειριστω το αγχος ωστε να μεινουν μονο οι σωματικοι πονοι.
    Μεχρι τωρα εχω παρατηρησει οτι.
    α) φταιει η αδρεναλινη και η υπερβολικη εκκριση απο τον οργανισμο μου.
    Δεν ξερω πως τα καταφερνω αλλα ειμαι σε κατασταση στρες αρκετες ωρες οποτε ο οργανισμος θεωρει οτι απειλουμαι και υπερπαραγει αδρεναλινη. Αυτο το καταλαβαινω γιατι εχω τη αισθηση του κρυου περισσοτερο απο τους αλλους και ενω κρυωνω παραλληλα ιδρωνω. Αν ομως περπατησω αρκετα η δουλεψω χειρονακτικα καταναλωνω την υπερβολικη αδρεναλινη και ειμαι καλυτερα. Εδω ειναι που λεμε οτι η γυμναστικη βοηθαει καθως καταναλωνεις αδρεναλινη. Επισης οταν πεφτω για υπνο ενω αρχικα τα ποδια μου ειναι κρυα μετα καμμια ωρα νομιζω οτι εχουν παρει φωτια ειναι που ο οργανισμος προσπαθει να χαλαρωσει και να διωξει το αγχος και την αδρεναλινη

β) Βλεπω οτι βοηθαει και ο ελεγχος της αναπνοης αλλα αυτο το ψαχνω τωρα.

γ) Οταν δεν ειμαι καλα και ειμαι μεσα σε μαυρες σκεψεις αν τυχει και αρχισω να μιλαω η ακομα καλυτερα να κανω πλακα με καποιον τοτε μειωνονται οι πονοι και στον αυχενα.

δ) Ο "απαγορευμενος καρπος" κοινως το σεξ ειναι και μαμω τα φαρμακα αλλα δεν διαρκει για ...παντα.

ε. Ο βελονισμος (που εχω δοκιμασει) αλλα και το μασαζ και η ρεφλεξολογια πιστευω οτι βοηθανε πολυ. Ομως θα ...ολοκληρωσω την μελετη μου σχετικα με τον βελονισμο απο τον επομενο μηνα που θα ξαναπαω εχοντας και την εμπειρια απο χαπια και ψυχογιατρους.

Τελος ναντια δεν ξερω αν εχεις παρομοιο προβλημα με ενα φιλο ο οποιος μου λεει οτι αισθανεται να του σφιγκονται οι μυες στο λαιμο σαν να πνιγεται και δεν μπορει να παρει καλα ανασα. Η λυση γι αυτον ειναι μερικα ποτηρακια τσιπουρο ή ουζο αλλα οπως του λεω κι εγω το ψιλοσουρωμα ειναι αλλη μια αποδειξη του συσωρευμενου αγχους καθως ειναι γνωστο οτι το αλκοολ λειτουργει χαλαρωτικα και αγχολυτικα

Με καθε ευκαιρια, σαν φαρμακο, γελαστε. Και το λεω επειδη ειναι πιο ευκαιρο το γελιο απο το σεξ πχ.
    Βαλε βιντεακια στο youtube, βαλε οτι καταλαβαινεις (δευτερο ενικο για να σας πιανω ολους), οτι και να εχω, οπως και να ειμαι, αν σκασει λιγο το χειλακι ολα μειωνονται στο μισο (αν οχι τελειως!).
    Επισης (οιστρος παιδες, φυλαχτειτε) : Πρεπει εστω και ενα κομματι της μερας να ειναι προγραμματισμενο και να τηρειται το προγραμμα σχεδον ψυαναγκαστικα.
    Δδλ, κανουμε μπανιο καθε βραδυ (νταξ μη βαλεις συγκεκριμενη ωρα) και μετα πασαλειβομαστε κρεμες, τζελ, μελ, οτι θελει ο καθενας.
    'Η καθε μερα βγαζουμε το σκυλι βολτα ή κατι τετοιο τελος παντων.
    Δημιουργειται ενας μπουσουλας ο οποιος γινεται σημειο αναφορας και βοηθαει στην εσω οργανωση.
    Επισης μιας και αναφερθηκα στην οργανωση.
    Σε ολα αυτα τα ψυχοτετοια βοηθαει ο χωρος μας να ειναι καθαρος και με μια σχετικη ταξη.
    Αλλη διαθεση εχεις οταν γυρω σου ειναι ολα σταβλος και αλλη οταν ειναι στρωτα και καθαρα.
    Και θα επιμεινω στο σεξ ακομα και αν δεν εχουμε διαθεση.
    Τρωγοντας ερχεται η ορεξη!

Senior Member
    μιλόντας για γέλιο...δεν ξέρω αν το πήρατε πρέφα αλλά στην υφήλιο έχει επικρατήσει τρέλα με το Harlem Shake googlarete το και θα βρέιτε άαααααπειρες εκτελέσεις απο παρέες σε όλο τον κόσμο που το χορεύουν μεν σαν νευρόσπαστα και φαίνεται κ ενδεχομένως να ναι μεγάλη μ@λκία, αλλά κατά ενα περίεργο τρόπο γουστάρω να βλέπω τις διάφορες version στο youtubi.
    https://www.youtube.com/watch?v=3R8HGsbI4QY
    Όσοι βρίσκεστε στας πρωτεύουσας με ενημέρωσαν απο το facebook oti θα γίνει μια μεγάλη διοργάνωση και Αθήνα, και αναμένεται να έχει ΠΟΛΥ μεγάλη επιτυχία. Εντάξ παιδιά είναι μλκία το ξέρουμε, βγάζει μάτι, (:eek:), αλλά για φανταστείτε ΠΟΣΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ θα ναι αυτο ? :P
    Με αυτά κ με αυτά συνειδητοποιώ πόσο έχει ανάγκη ο κόσμος να γελάσει κ να ξεφύγει απο το τυποποιημένο που ζει καθημερινά...
    Για όσους πιστούς για να δούν τι παίζει παρακάτω είναι το link της εκδήλωσης:
    https://www.facebook.com/events/561065620585428/?ref=3

Senior Member
    Μωρε ξερω οτι το γελιο ειναι θεραπεια για πολλα αλλα οπως λεει και ενας φιλος "δεν υπαρχουν αστεια οπως παλια". Εχει στερεψει πολυ η πηγη του γελιου ή εγω εχω γινει πολυ απαιτητικος για να γελασω πραγματικα. Ευτυχως υπαρχουν κι οι μοντυ παιθονς και σωζουν (για μενα ) την κατασταση. Θελω γελιο αλλα να ειναι πηγαιο να σε συνταρασει που λεμε. Θυμαμαι πριν αρκετα χρονια ειχαμε μαζευτει καμμια εικοσαρια ατομα και ειχαμε βαλει να δουμε το Ενας & Ενας με τον καλογεροπουλο και τον κιμουλη. Ενταξει ειχε αστειες καταστασεις η ταινια γελαγανε ολοι εκτος απο μενα και εναν κολλητο μου. Ξαφνου σκαει μια φαση στην ταινια οπου ο "ψυχασθενης" κιμουλης μη ξεροντας τι να κανει τραβαει εναν γροθο σε μια γυναικα. Και πιο ηταν το κουφο...το φιλαρακι μου κι εγω μαμηθηκαμε στο γελιο και ολοι οι αλλοι μας κοιτουσανε απορεμενα που γελαγαμε... Ξερω γω αλλο επιπεδο αλλη αντιληψη του χιουμορ...
    Το ψαξα και το βρηκα στο γιουτιουμπ ειναι στο 1:36 σημειο για μενα ολη η ταινια αξιζει μονο για αυτο τοσημειο.
    http://www.youtube.com/watch?v=TmX7KrXHhzM

Senior Member
    Quote Originally Posted by Soutsi View Post
    μιλόντας για γέλιο...δεν ξέρω αν το πήρατε πρέφα αλλά στην υφήλιο έχει επικρατήσει τρέλα με το Harlem Shake googlarete το και θα βρέιτε άαααααπειρες εκτελέσεις απο παρέες σε όλο τον κόσμο που το χορεύουν μεν σαν νευρόσπαστα και φαίνεται κ ενδεχομένως να ναι μεγάλη μ@λκία, αλλά κατά ενα περίεργο τρόπο γουστάρω να βλέπω τις διάφορες version στο youtubi.
    https://www.youtube.com/watch?v=3R8HGsbI4QY
    Όσοι βρίσκεστε στας πρωτεύουσας με ενημέρωσαν απο το facebook oti θα γίνει μια μεγάλη διοργάνωση και Αθήνα, και αναμένεται να έχει ΠΟΛΥ μεγάλη επιτυχία. Εντάξ παιδιά είναι μλκία το ξέρουμε, βγάζει μάτι, (:eek:), αλλά για φανταστείτε ΠΟΣΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ θα ναι αυτο ? :P
    Με αυτά κ με αυτά συνειδητοποιώ πόσο έχει ανάγκη ο κόσμος να γελάσει κ να ξεφύγει απο το τυποποιημένο που ζει καθημερινά...
    Για όσους πιστούς για να δούν τι παίζει παρακάτω είναι το link της εκδήλωσης:
    https://www.facebook.com/events/561065620585428/?ref=3

Ελα Θε μου...
    Το gangnam ηταν πιο καλο!

Senior Member
    Μωρε ξερω οτι το γελιο ειναι θεραπεια για πολλα αλλα οπως λεει και ενας φιλος "δεν υπαρχουν αστεια οπως παλια". Εχει στερεψει πολυ η πηγη του γελιου ή εγω εχω γινει πολυ απαιτητικος για να γελασω πραγματικα. Ευτυχως υπαρχουν κι οι μοντυ παιθονς και σωζουν (για μενα ) την κατασταση. Θελω γελιο αλλα να ειναι πηγαιο να σε συνταρασει που λεμε. Θυμαμαι πριν αρκετα χρονια ειχαμε μαζευτει καμμια εικοσαρια ατομα και ειχαμε βαλει να δουμε το Ενας & Ενας με τον καλογεροπουλο και τον κιμουλη. Ενταξει ειχε αστειες καταστασεις η ταινια γελαγανε ολοι εκτος απο μενα και εναν κολλητο μου. Ξαφνου σκαει μια φαση στην ταινια οπου ο "ψυχασθενης" κιμουλης μη ξεροντας τι να κανει τραβαει εναν γροθο σε μια γυναικα. Και πιο ηταν το κουφο...το φιλαρακι μου κι εγω μαμηθηκαμε στο γελιο και ολοι οι αλλοι μας κοιτουσανε απορεμενα που γελαγαμε... Ξερω γω αλλο επιπεδο αλλη αντιληψη του χιουμορ...
    Το ψαξα και το βρηκα στο γιουτιουμπ ειναι στο 1:36 σημειο για μενα ολη η ταινια αξιζει μονο για αυτο τοσημειο.
    http://www.youtube.com/watch?v=TmX7KrXHhzM

Καλογεροπουλος RULES!!!!
    Monty Pythons RULE!!!!

Είμαι σε Απόγνωση!!!!!!ας με συμβουλεψει κάποιος πιέζομαι τοοοοοοοοοσο πολυ που νομίζω οτι θα σκάσω!!!!!!!εκει που λέω οτι καλυτερευουν τα πράγματα Χειρότερα απο ποτε ειναι!Ελεος νομίζω οτι όλοι ειναι εναντίον μου!!!Στη δουλειά με μια υπάλληλο εχω μπλεξίματα,εγω είμαι προϊσταμένη και εχω βρει το μπελά μου εξαιτίας της.Αλλα να μην της το πούμε ευθέως να την καλυψουμε λεει η διευθυντρια!Που τα έχετε ακούσει αυτά!Το παιδι μου εχει πάθει κολλημα με την πάρτη μου και μεχρι στην δουλειά αναγκάζομαι. Να την παίρνω.Ο άντρας μου σου λεει εντάξει μωρά δεν εγινε και τιποτα.Ολο με γράφει στα πα... Του μιλάω και με γράφει κολλημένοι με την μπάλα!Δεν Αντέχω.ολο νομίζω οτι εγω φταίω για τις κρισεις πανικου αλλα οι άλλοι μου τις προκαλουν τελικα!Δεν θέλω τωρα δεύτερο παιδι και ο άντρας μου νευριαζει. Και δεν μου μιλάει!γαμω περνάω ε;

Page 48 of 63 FirstFirst ... 38464748495058 ... LastLast