δεν αντέχω άλλο τις σκέψεις μου.....!!!!!! :(
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Senior Member

δεν αντέχω άλλο τις σκέψεις μου.....!!!!!! :(

καλησπέρα σε όλους....τα τελευταία χρόνια (για την ακρίβεια από τότε που έκανα την πρώτη μεγάλη μου σχέση) αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα που στα δικά μου μάτια μοιάζει πολύ μεγάλο....πάντα όταν ερχόταν το βράδυ λίγο πριν με πάρει ο ύπνος καθόμουν κ σκεφτόμουν τι είχε γίνει μέσα στην ημέρα, τι είπα, τι έκανα κτλ κτλ κτλ...όταν όμως έκανα την πρώτη μου "σοβαρή" σχέση άρχισαν τα προβλήματα....συνέχισα να κάνω το ίδιο ακριβώς, δηλαδή να σκέφτομαι τι είπα κ τι έκανα μέσα στην ημέρα....το πρόβλημα όμως είναι ότι όταν τα σκεφτόμουν έβλεπα ότι είχα παντού λάθος ότι δεν είχα κάνει ή πει τίποτα σωστά....βέβαια τις περισσότερες φορές ήταν όλα στο κεφάλι μου....όμως δυστυχώς το καταλάβαινα αργά κ μέχρι τότε υπέφερα από τις σκέψεις μου....υπήρχαν κ υπάρχουν στιγμές που νιώθω να τρελαίνομαι.....με πλημμυρίζει ένας φόβος ότι θα μείνω μόνη μου ότι όλοι θα πάψουν να με αγαπάνε κ ότι θα μου γυρίσουν την πλάτη....δεν κρύβω βέβαια ότι ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι να με εγκαταλείψουν όλοι, κ όχι επειδή πέθαναν αλλά επειδή σταμάτησαν να με αγαπάνε....η σκέψη κ μόνο με τρελαίνει....πραγματικά δεν ξέρω πως να το σταματήσω....όταν με πιάνει υποφέρω πονάω πολύ κλαίω δεν μπορώ να κοιμηθώ νιώθω να πνίγομαι....δεν ξέρω τι να κάνω, ας πούμε μια από αυτές τις στιγμές είναι κ τώρα ....κ σαν να μην φτάνει όλο αυτό τον τελευταίο καιρό το μόνο που με κάνει να νιώσω καλά είναι ο ύπνος....κοιμάμαι (όταν μπορώ) άπειρες ώρες έχω κλείσει κ 16ωρο....πρόπερσι κοιμόμουν πολύ επειδή δεν είχα κάτι να κάνω κ κυρίως 0για να ξεγελάσω το χρόνο κ να περάσει γρήγορα μέχρι να γυρίσει ο σύντροφος μου από την θάλασσα....6 μήνες κοιμόμουν όσο περισσότερο μπορούσα....όταν ήμουν ξύπνια δε, διάβαζα βιβλία ή έβλεπα τηλεόραση αλλά πάντα το τηλέφωνο κοντά...σήμερα λοιπόν που είναι εδώ ακόμα ο οργανισμός μου ξυπνάει μόνο όταν είναι να τον δω....αλλιώς είμαι μόνιμα κουρασμένη κ πάντα δεν έχω όρεξη για τίποτα....ούτε να βγω με τις φίλες μου, ούτε να διαβάσω τίποτα απολύτως...το μόνο που με ικανοποιεί είναι ο ύπνος κ ο σύντροφός μου....(όταν οι φίλες μου μου λένε να βγούμε σπάνια βγαίνω συνήθως έρχονται αυτές στο σπίτι μου...δεν ξέρω τι μου συμβαίνει.....βοήθειααααα..... .!!!!!

Member
    Κοριτσι μου βαλε στοχους!!!!!!! μικρουσ για αρχη και σιγα σιγα μεγαλυτερους! οταν θα τα καταφερνεις θα νοιωθεις ομορφα!! πρεπει να αρχισεις να κανεισ πραγματα που σε γεμιζουν και σε κανουν να νοιωθεις ομορφα!!!! τι σε κανει να νοιωθεις καλα? ζησε τη ζωη σου ειναι δεν ειναι ο δικος σου εκει!!!!!! καποτε ενοιωσα κ εγω ετσι αλλα δεν κοιμομουν ημουν συνεχεια πανω απο ενα τηλεφωνο και εναν υπολογιστη!!! δουλευεις? γτ με τη δοθλεια μπορεις να ξεχαστεις να κανεισ κατι που να μην εχει σχεση με τον συντροφο σου! απο την αλλη αν ηταν συνεχεια εκει πιστευω αυτο θα τον κουραζε! να εισαστε συνεχεια μαζι και να θελεις να κανεις συνεχεια πραγματα μονο μαζι του!! δεν του σ αρεσει να εξαρτιομαστε απο αυτουσ και ετσι χανουμε ολο το παιχνιδι!! ειναι πολυ καλο τουλαχιστον που αναγνωριζεισ οτι αυτο που κανεις δεν ειναι καλο για εσενα

Senior Member
    όχι δυστυχώς δεν δουλεύω όπως κ πολλοί άλλοι....σπουδάζω....κ το άσχημο είναι ότι δεν μου αρέσει η σχολή αυτή....το μεγάλο μου πρόβλημα είναι οι σκέψεις μου...όταν νομίζω πως έχω κάνει κάτι κακό, άσχετα βέβαια αν δεν έχω κάνει κάτι, το οποίο θα κάνει τον σύντροφό μου ν φύγει μακριά μου....πραγματικά δεν μπορώ να ησυχάσω μέχρι να έρθει η στιγμή που θα τον δω κ θα περάσουμε όλο το βράδυ μαζί....μόνο όταν είμαστε μαζί όλο το βράδυ ησυχάζω κάπως...αλλά ακόμα κ αν έχω δει με τα μάτια μου ότι όλα είναι μια χαρά ακόμα κ τότε κάτι θα δηλητηριάσει αυτή μου τη χαρά....

Όλος αυτος ο απολογισμος για σενα που κανεις δεν τον υποβάλλεις ποτε σε έλεγχο κατα πόσο οι κριτικές και τα λάθη που σου καταλογίζεις ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αν, δλδ, με βαση τα πραγματικα περιστατικά όπως συνεβησαν και τις γνωμες σοβαρων ανθρωπων που ηταν εκει κατα τη διαρκεια αυτων των συμβαντων όντως έκανες λάθος, αν αμεσα ή εμμεσα σου το καταλογισαν ή ήταν προφανες το λαθος μεσα απ αυτο που συνεβη. Δεν κανεις κατι τετοιο. Εχεις δημιουργησει στη φαντασια σου αυστηρα κριτηρια για σενα που εμπεριεχουν την προκατάληψη ότι εισαι επιρρεπης στα λάθη, ότι δεν έχεις την ικανότητα, ότι η αντιδραση των αλλων σε σενα ειναι αρνητική, μια διαδικασία που ξεκίνησες μεσα σου χρονια πριν και εχει παγιωθεί μεσα στην οποια βλεπεις την πράξη σου αλλά δε σε αφηνει να δεις αντικειμενικα το αποτελεσμα της αλλά διαστρεβλωμένα. Και αυτο το νοητικό φίλτρο σου καταλογίζει πάντα λάθη. Και ετσι υποτιμας τον εαυτο σου και αποθαρρύνεσαι από το να κανεις πολλά στη ζωη σου. Η διεργασία αυτη ήδη σου έχει κατεβάσει πολύ την αυτοεκτίμηση. Κι αν στην πορεια όντως κανεις λάθη αυτα μου φαινονται ως το αποτελεσμα αυτης της διεργασίας.

Ως εξασκηση στο να πολεμησεις το προβλημα βάζε τον καλύτερο σου εαυτο σε ότι κανεις, επειτα μαθε να βλεπεις με τα ματια ορθανοιχτα και με αντικειμενικότητα τη σταση των άλλων απεναντι στις πραξεις σου και τα αποτελεσματα τους, βρες χομπι, δραστηριότητες τα οποια βοηθουν τη σκεψη στο να ξεφευγει και φευγε από τους χωρους στους οποιους αμα μενεις συνεχεια ξεκινα αυτη η διαδικασία, η καλές συναναστροφες με ανθρωπους σου σε εκτιμανε βοηθα πολύ, εξάσκησε τη σκέψη σου να ειναι αντικειμενική με σενα και να εμπεδώσεις στη σκεψη σου ότι η διεργασία που κανεις τωρα ειναι διαστρέβλωση, προσπαθησε να περιορίσεις αυτο τον τροπο σκεψης αφου θα ναι δυσκολο να τον καταργησεις αμεσα. Κάπως ετσι θα ανεβει και η αυτοεκτιμηση σου.
    γιάννης

Senior Member
    Μινα@@ συμφωνω με οσα σου ειπε ο Γιαννης και η salala αλλα θα γινω λιγο σκληρη μαζι σου.Προφανως εισαι μικρη σε ηλικια ακομα και εχεις ακομα την πολυτελεια να κοιμασαι ολη μερα και να βλεπεις τηλεοραση μεχρι να συναντησεις τον φιλο σου.Ολα αυτα δεν ειναι φυσιολογικα και θα συνηθισεις ετσι, και οταν καποια στιγμη θα πρεπει να επιβιωσεις μονη σου θα εχεις μεγαλο προβλημα.Πρεπει να σταματησεις αυτη την προσκολληση που εχεις στον συντροφο σου, και να αρχισεις να ζεις την ζωη σου μονη σου.Βρες δραστηριοτητες, ασχολιες,χομπυ, βγες εξω απο το καβουκι σου και το σπιτι σου και αρχισε να ζεις.Αν συνεχισεις ετσι καποια μερα θα φας τα μουτρα σου ασχημα.
    Ισως το να εκανες μια συμβουλευτικη να σε βοηθουσε.Μιας και εισαι φοιτητρια πηγαινε στον ψυχολογο της σχολης σου(ρωτας που ειναι η κοινωνικη υπηρεσια και πας εκει και λες οτι χρειαζεσαι ψυχολογικη υποστηριξη).
    Αυτα

Senior Member
    καταρχήν ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας...είχα ξεκινήσει να επισκέπτομαι έναν ψυχολόγο αλλά τότε δούλευα κ μπορούσα να τον πληρώνω μόλις όμως σταμάτησα από τη δουλειά σταμάτησα κ από εκεί αφού δεν μπορούσε κανένας να τον πληρώσει....μπορώ να πω πως είχα κάνει πολύ καλή δουλειά αλλά δυστυχώς χάλασε....μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρων αυτό που είπες για τον ψυχολόγο της σχολής κ θα το κάνω....απλά να κάνω μια ερώτηση....έχουν όλες οι σχολές γιατί εγώ πάω σε τει....ευχαριστώ κ πάλι....!!!!!

Quote Originally Posted by mina@@ View Post
    καταρχήν ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας...είχα ξεκινήσει να επισκέπτομαι έναν ψυχολόγο αλλά τότε δούλευα κ μπορούσα να τον πληρώνω μόλις όμως σταμάτησα από τη δουλειά σταμάτησα κ από εκεί αφού δεν μπορούσε κανένας να τον πληρώσει....μπορώ να πω πως είχα κάνει πολύ καλή δουλειά αλλά δυστυχώς χάλασε....μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρων αυτό που είπες για τον ψυχολόγο της σχολής κ θα το κάνω....απλά να κάνω μια ερώτηση....έχουν όλες οι σχολές γιατί εγώ πάω σε τει....ευχαριστώ κ πάλι....!!!!!
    Χάλασε επειδή οι αντιστάσεις που υπάρχουν μέσα σου και οι παγιωμενοι τροποι συμπεριφορας και σκέψης ειναι πολύ μεγάλοι και δεν αφηνουν την αλλαγη να ριζωσει. Γι αυτο να ξαναξεκινησεις σε ψυχολόγο και η προσπάθεια σου με τη βοηθεια του να ειναι συνεχης και πεισματικη ώστε να καμφθούν οι αντιστασεις και να παραμεινει η αλλαγη
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by mina@@ View Post
    Ναι ολες εχουν.Και εγω ΤΕΙ ημουν και ειχε.