Results 31 to 34 of 34
Thread: γαστοοισοφαγικη παλινδρομιση
-
27-05-2012, 23:09 #31
καλησπέρα..είχα πρόβλημα παλινδρόμησης για 2 χρόνια (ένα από όλα που εμφάνισα από άγχος) γιατί κυρίως εκεί οφείλεται..και λέω κυρίως γιατί μπορεί να οφείλεται και σε κάποιο παθολογικό πρόβλημα όπως μια διαφραγματοκήλη κτλ. οπότε καταρχάς πρέπει να αποκλείσεις το ότι οφείλεται από κάτι τέτοιο..αν είναι όντως από άγχος οπωσδήποτε η διατροφικές σου συνήθειες θα πρέπει να αλλάξουν με τις τροφές που όπως λες ξέρεις και εσύ από την λίστα που έχεις...δεν θα πρέπει να τρως και μετά να ξαπλώνεις αμέσως κτλ.. αυτά τα ξέρεις λίγο πολύ..εκείνο που θέλω απλά να σου πω εγώ επειδή εγώ το έπαθα..είναι ότι η παλινδρόμηση αν συνεχίζεται για καιρό όπως είχα εγώ για 2 χρόνια μπορεί να προκαλέσει έλκη στο στομάχι και στον οισοφάγο και τότε το πρόβλημα πάει παραπέρα...γιαυτό πέρα από αυτά που σου λέμε (και ξέρεις ήδη) να κάνεις και να τρως ,,ίσως έπρεπε να κάνεις και κάποια θεραπεία από κάποιο γιατρό να την θεραπεύσεις..δεν είναι τίποτα,,,εγώ προσωπικά έκανα μία θεραπεία 2 μηνών με ένα χαπάκι καθε μερά και μου πέρασε..και δεν με ξαναέπιασε από τοτε..πάνε 5 χρόνια τώρα...αλλά προσέχω βέβαια όλα αυτά που είπαμε πλέον.ελπιζω να σε βοήθησα κάπως.
- 28-05-2012, 02:17 #32
nai kanw therapeia edw kai ena mina sxedon.. kai tha kanw akoma gia ena mina!exw allaksei upervolika tis diatrofikes m sunithies kai exw kopsei kai to tsigaroo....olo auto me exei katapiesi ligaki alla ti na kanoume etsi prepei!to kalo einai oti exw xasei kila...kai pleon den exw anagki to tsigaro...mipws ola gia kapoio logo ginontai telika?
28-05-2012, 10:31 #33
Μπράβο που έκοψες το τσιγάρο..αυτό είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για την παλινδρόμηση τώρα αλλά και για όλη την ζωή σου..οπότε ναι..μέσα από κάθε κακό υπάρχει και το καλό..τουλάχιστον στην δική σου περίπτωση τώρα έτσι είναι..οπότε μόνο θετικά πρέπει να το βλέπεις τώρα πια και να μην αγχώνεσαι και να στεναχωριέσαι πια γιαυτό... την θεραπεία σου την κάνεις. Αυτό θα περάσει και με την θεραπεία και την δίαιτα..λίγο υπομονή θέλει μόνο..μην αγχώνεσαι.
28-05-2012, 11:34 #34
Τα οξέα που παλινδρομούν συνήθως κάνουν οισοφαγίτιδα, έχεις?
Και επίσης για να παλινδρομούν υπάρχει ίσως μια διαφραγματοκήλη.
Θέλει γαστροσκόπηση για να δεις τι ακριβώς έχεις.
Προσοχή με την συνεχή χρήση φαρμάκων (ομεπραζόλες) γιατί κάνουν αλκαλικό στομάχι.
Οι προλαλήσαντες σωστά αναφέρθηκαν σε οδηγίες που πρέπει να τηρείς.
Όχι πολύ φαγητό, όχι αμέσως μετά το φαγητό ύπνο, όχι ανθρακούχα κ.λ.π.
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση