Results 16 to 27 of 27
Thread: ελπίδα
-
05-06-2007, 16:30 #16
αν τον αγαπας πρεπει να τον βοηθησεις,....να πεις σε αυτον τον θειο να πατε παλι εκει και να παρει φαρμακα...μαλλον τον αγαπας πολυ για να εχεις ανεχτει ολα αυτα...
θα σου πω ομως κατι...μηπως να παρεις διαζυγιο?αν ειναι καντο τωρα πριν ερθουν παιδια...μπορεις να ανεχτεις εναν αντρα να σε ζηλευει παρανοικα, να σε χτυπαει?τι θα γινει με εσενα?με τη ζωη σου???
- 22-06-2007, 19:39 #17
Ελπίζω να έχουν καλυτερεύσει τα πράγματα. Αν αρχίσει να παίρνει τα φάρμακα θα βελτιωθεί μετα απο κάποιο καιρό.
23-06-2007, 02:13 #18
Θα συμφωνήσω με την άποψη του demetrios38....
Λογικά καθ\'ότι σχιζοφρενής θα ακούει φωνές που θα του λένε να κάνει κάτι.....και το ξύλο το συνδέουμε με την σχιζοφρένεια στην συγκεκριμένη περίπτωση εφόσον έχει αναγνωριστεί ως πάθησή του.Δεν είναι ρατσιστικό προς τους σχιζοφρενείς..
Εγώ στη θέση σου θα φοβόμουν....Χαρά στα κουράγια σου...
23-06-2007, 12:42 #19
Οι περισσότερες πηγές αναφέρουν πως οι σχιζοφρενείς δέν είναι βίαιοι απέναντι στους άλλους και οτι συνήθως εκείνοι είναι τα θύματα κακοποίησης. Στη δική μου περίπτωση, κατα τη διάρκεια της ψύχωσης, δεν πείραξα ούτε μύγα με σωματική επαφή. Συνήθως η επίθεση ενός ψυχοτικού περιορίζεται στη βία του λόγου.
24-06-2007, 02:01 #20
Ναι αλλά εδώ μιλάμε για επιθετικό σχιζοφρενή....Δεν είναι όλοι οι σχιζοφρενείς επιθετικοί αλλά όταν ακούς φωνές και αισθάνεσαι ότι οι άλλοι θέλουν να σε βλέψουν λογικό είναι να γίνεις επιθετικός..
25-06-2007, 15:32 #21
Φίλοι μου,γιατί έτσι σας αισθάνομαι,θέλω να σας ητήσω συγνώμη που μπήκα στο φόρουμ με άλλο όνομα αλλά ξέχασα τον πρώτο μου κωδικό (δεν φημήζομαι για τις αποδόσεις μου με τους υπολογιστές).Ειλικρινά σας ζητώ συγνώμη.......Δεν ήθελα να κοροιδέψω κανένα...Παρακαλώ να με συγχωρέσετε........
Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο που μου διαθέσατε.Η συνέχεια της ιστορίας έχει ως εξής...
Η μητέρα του και η μεσαία αδελφή του δεν δέχτηκαν την κατάστασή του.Υποστήριζαν απλά ότι τα κάνει επίτηδες για να τραβήξει την προσοχή και να περάσει το δικό του.Ζώντας μαζί του στο ίδιο σπίτι 6 ολόκληρα χρόνια,νομίζω ότι μπορώ να καταλάβω έστω και λίγο πότε κάνει πείσματα και πότε όχι.
Τελικά πήγε με τον θείο του ( αυτόν που έχει εξαδινικεύσει). στην ψυχίατρο του νοσοκομείου,της μίλησε και του έδωσαν τα zyprexa x 3 την ημέρα μαζεμένα. Τα πήρε για περίπου 2.5 εβδομάδες. Μετά τα σταμάτησε..
Έκανε 1 μήνα να βγει από το σπίτι.Ούτε το γύρο του τετραγώνου δεν μπορούσε να κάνει...
Σιγά-σιγά περνούσε ο καιρός και ο καλός μου καλητέρευε.Μπορείτε να φανταστήτε τη χαρά μου.....Η συμπεριφορά του είχε αλλάξει.Σταμάτησε να με χτυπάει,να με βρίζει,ήταν πιο ήρεμος...Έλεγε σε όλους ότι χωρίς εμένα δεν θα τα κατάφερνε.
Από τη μεριά μου προσπαθούσα να κρατάω μακριά του πρόσωπα και καταστάσεις που θα μπορούσαν να τον ταράξουν και να τον ξαναγυρίσουν στις παλιές του σκέψεις.Είχα τακτοποιήσει το θέμα της δουλειάς του με αναρωτικές σε συνενόηση με τον προιστάμενό του (ο μόνος που δεν του πήγενε κόντρα και του μιλούσε ήρεμα) για να μην καταλάβουν τίποτα οι υπόλοιποι εκεί.
Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που έφτασε το καρναβάλι...Άρχισε να ξαναγυρίζει στην παλιά του συμπεριφορά...Μίλησα με την γιατρό και μου είπε ότι η περίπτωσή του είναι ΄τετοια που θα έχει εξάρσεις και υφέσεις.Αν δεν μπορώ,θα ήταν καλύτερα να φύγω από κοντά του.
Πώς είναι δυνατόν αυτό;;Με χρειαζόταν.Η αλήθεια έιναι ότι η συμπεριφορά του είχε γίνει χειρότερη και είχα αρχίσει να φοβάμαι.Ήξερα ότι εάν έφευγα από μόνη μου δεν θα με άφηνε.Έτσι αποφάσισα ότι εάν φτάσουμε στο σημείο να απειλούμε,θα αρπάξω την 1η ευκαιρία που αυτός θα μου δώσει.
Τελικά με έδιωξε 2 ημέρες μετά.Κατάλαβε και ο ίδιος ότι \'\'ξαναπέφτει\'\' και με πήγε στη μάμά μου.Η ανυσυχία μου μεγάλη για το τί θα μπορο΄υσε να κάνει στον ίδιο ή στους άλλους.
Τελικά μπήκε στο καρναβάλι,μέθυσε αλλά πριν γίνει αυτό με πήρε τηλ. μου είπε ότι αγαπάει και ότι θάλει να τον βοηθήσω.Αυτή ήταν και η τελευταία του κρίση.Από τότε ,με την βοήθεια του Θεού,όλα πάνε καλήτερα.Συνεχίζω να κρατάω μακριά πράγματα μέχρι την ώρα που θα είναι έτοιμος να τα αντιμετωπίσει.
25-06-2007, 15:37 #22
Vince,ναι είναι αλήθεια αυτό..Ήταν κακοποιημένος ψυχολογηικά από έναν πατέρα απόντα,μια οικογένεια που χρειαζόταν προστασία από αυτόν τον πατέρα, μία μάνα με τα δικά της ψυχολογικά προβλήματα και αυτός να ψάχνει κάπου να στηριχτεί....
Κατάφερε να τα \'\'βγάλει\'\' από μέσα του ρίχνοντας βάση στο να φτιάξει ένα αποδεκτό από όλουσ image και μια οικογένεια διαφοερτική από την δική του.Το 1ο το κατάφερε,το 2ο το προσπαθεί.....Κάτι είναι κι αυτό..
25-06-2007, 17:08 #23
Θα ήταν καλύτερα όμως να του πείς να πάρει τα φάρμακα. Πές του οτι θα του περάσουν τα νεύρα έτσι. Το να βλέπει ένα ψυχίατρο μια στο τόσο θα του έκανε καλό....πάντως επιμένω, πρέπει να πάρει τα φάρμακα για αρκετό καιρό, 2 εβδομάδες δεν αρκούν για μια σωστή θεραπεία. Είναι πιθανόν να θέλει να βοηθηθεί και ο ίδιος...εγώ το κατάλαβα αυτό ένα χρόνο μετά απο τη πρωτοεμφάνιση της ασθένειας μου. Να ξέρεις επίσης πως αν μείνεις μαζί του τώρα που είναι τα δύσκολα και το ξεπεράσετε μαζί θα σου είναι αφοσιωμένος και θα σε αγαπάει για μια ζωή.
26-06-2007, 08:46 #24
Το βλέπω δύσκολο να πειστεί να πάρει φάρμακα.Ήδη βλέπει ότι πάει πολύ καλύτερα και δεν το κουβεντιάζει καν.Έχει ο Θεός....
26-06-2007, 10:21 #25
το ξερει οτι πασχει απο σχιζοφρενεια?
27-06-2007, 09:36 #26
H ψυχίατρος του είπε εμμέσος πλην σαφός ότι είναι κάτι πιο σοβαρό από μανία καταδίωξης.Μετά που σταμάτησε τα χάπια,μαζί με τον κολλητό του καθήσαμε όλοι μαζί και \'\'τυχαία\'\' είδαμε στο dvd το \'\' Ένας υπέροχος άνθρωπος\'\' ( A beautiful mind ).H ταινία είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία του John Nash,ενός εφυέστατου ανθρώπου που του παρουσιάστηκε σχιζοφρένεια στην εφηβεία του ,το ανακάλυψε στα 30 του και έπασχε από αυτήν 30 ολόκληρα χρόνια.Κάποια στιγμή έμαθε να την ελέγχει.Βρείκε αρκετά σημεία που είχε ζήσει και ο ίδιος
Any way,μετά από αυτό του είπα τί μου είπε η γιατρός και του έδειξα τί είχα βρεί στο internet γι\' αυτό.Στην αρχή δεν το καλοπήρε.
Είχα διαβάσει ότι υπάρχει κληρονομικότητα 25%,αλλά και ότι μπορεί να συμβεί στον άνθρωπο κάποια στιγμλή στη ζωή του και να μην επαναλυφθεί, ή να κάνει καιρό να επανεμφανιστεί.1 στου 100 είναι το ποσοστό στην Ελλάδα.
Ξέρω ότι δεν μπορώ να κάνω πολλά,αλλά προσπαθώ να μην τον πλησιάζουν καταστάσεις,προσπαθώ να μην τον αφήνω να αγχώνετε λέγοντάς του ότι ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο σε 6 μέρες,ένας άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει τα πάντα και όλα μαζί.Ένα - ένα με τη σειρά.Άμα γίνει,έγινε, σιγά μή σκάσουμε...
Μέχρι στιγμής , πετυχαίνει...και προσεύχομαι....
27-06-2007, 09:48 #27
κουραγιο, εισαι παληκαρι. Μακαρι ολοι μας να ειχαμε τετοια δυναμη και αλτρουισμο μεσα μας. Ο κοσμος μας θα ηταν πολυ καλυτερος
Πρόβλημα στον ύπνο - φταίνε τα φάρμακα;
29-06-2025, 10:04 in Θέματα Ύπνου