γεια σας παιδιά - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Results 61 to 69 of 69
    δυστυχώς είμαι πάλι πολύ χάλια, πιο χάλια από κάθε άλλη φορά. Πεσμένη φοβερά, σχεδόν αποδιοργανωμένη καμιά φορά, σχεδόν σε σύγχυση, δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω να δουλέψω. Βοηθήστε με σας παρακαλώ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by stirixi View Post
    δυστυχώς είμαι πάλι πολύ χάλια, πιο χάλια από κάθε άλλη φορά. Πεσμένη φοβερά, σχεδόν αποδιοργανωμένη καμιά φορά, σχεδόν σε σύγχυση, δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω να δουλέψω. Βοηθήστε με σας παρακαλώ.
    Πού είσαι στήριξη? Μην φρικάρεις!!! Τι παίχτηκε?

Member
    γεια σας! Εχω καιρό να γράψω αλλά κι εγώ αυτές τις μερες και ειδικά σήμερα έιμαι πολύ χάλια. Είμαι 42 χρονών και με πάρα πολλά προβλήματα που όπου τα πω μου λένε πως αντέχω. Πρώτον έχω ένα γιο με παραπληγία και νοητική υστέρηση. Είναι 9 χρόνων και δεν περπατάει. Τι χειρότερο!! Δεύτερον ο άντρας μου είχε αρτοποιείο, πρώην ναυτικός, και μετά από ένα χρόνο λειτουργίας το έκλεισε γιατί πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Τώρα περιμένει ειδοποίηση για να ξαναφύγει στα καράβια. Οπως καταλαβαίνετε γρίνια και πάλι γρίνια. Τρίτον, πριν δύο μήνες τρακάρησε ο άντρας μου το αυτοκίνητό μας και έπαθε χοντρή ζημιά. Αποτέλεσμα; Δεν μπορώ να πάω πουθενά. Εχουμε ένα παλιό αλλά δεν το πολυεμπιστεύομαι για μακρινές αποστάσεις. Τέταρτον, -μήπως σας ζάλισα;- πριν ένα μήνα έπαθα μερική αποκόλληση στο δεξί μάτι οπότε δε μπορώ να σηκώνω βάρη να σκύβω και να πιέζομαι. Αποτέλεσμα; Δε μπορώ να σηκώνω το παιδί που με έχει ανάγκη και υποχρεωνομαι στον άντρα μου και στη μαμά μου. Ολά αυτά με έχουν κάνει να έχω φοβερό άγχος. Το προβλημα του παιδιού με έχει ρίξει πολύ. ¨Εχω πάει σε ψυχολόγο σε ψυχίατρο έχω πάρει διάφορα φάρμακα αλλά μόλις τα ξεκινήσω ο οργανισμός μου αντιδρά και δεν τα δέχεται. Οπότε έχω πολλές παρενέργειες και με τη συμβουλή του γιατρού πάντα τα σταματώ. Τώρα παίρνω 1 ή μισό lexotanil των 3 mg ανάλογα την κατάσταση και κάπως είμαι καλύτερα. Βέβαια πολλοί μου λενε ότι ξεκινούν και προκλιμακτηριακά προβλήματα οπότε τα χειρότερα πιστεύω έρχονται. Οταν με πιάνει κρίση πανικού νιώθω χάλια. Νομίζω ότι τρελαίνομαι, μουδιάζει το κεφάλι μου, μυρμηγκιάζουν τα νεύρα μου και νομίζω ότι θα κάνω κάτι κακό. Ο γιατρός μου λέει ότι δεν θα κάνω τίποτα. Ολα είναι γενικευμένη αγχωδης διαταραχή. Οταν το σκέφτομαι ηρεμώ αλλά οταν μου έρχεται η κρίση τα χάνω. Νομίζω ότι είμαι εκτός τόπου και χρόνου. Και πάντα συμβαίνουν σε δύσκολες στιγμές. Αυτή τη βδομάδα σκέφτομαι να ξανακάνω μια επίσκεψη στον ψυχίατρο μετά από αρκετούς μήνες για να δω τι θα μου πει. Να μιλήσω λίγο να ηρεμήσω. Ευτυχώς που έχω τη μαμά μου και την αδελφή μου και τα συζητάω γιατί με το σύζυγο δε λέω τίποτα γιατί δεν τα καταλαβαίνει όλα αυτά. Τα θεωρεί αστεία. Συγνώμη αν σας ζάλισα αλλά ήθελα λίγο να μιλήσω σε ομοιοπαθείς να ηρεμήσω.

Quote Originally Posted by kuxumuxu View Post
    Πού είσαι στήριξη? Μην φρικάρεις!!! Τι παίχτηκε?
    δεν ξέρω τι ακριβώς παίχτηκε. Με το που σταμάτησαν οι διάφορες δραστηριότητές μου το καλοκαίρι άρχισα να πέφτω. σταμάτησε και η δουλειά, και έπεσα πάρα πολύ. Σίγουρα τα παίρνω πολύ βαριά όλα. Επακολούθησε ένα ταξίδι με ένα φίλο μου όπου γύρισα χάλια. Στη συνέχεια αναζήτησα βοήθεια σε μια ΜΚΟ που πηγαίνω κι έχει και ψυχιατρική υπηρεσία. Με βοήθησαν και πηγαίνω ακόμα εκεί όπου υποτίθεται πως βοηθάω, κάθομαι λίγο στη γραμματεία, κάνω κάτι μεταφράσεις...και λέω υποτίθεται γιατί τα κάνω όλα φοβερή αγγαρεία. Το μόνο που θέλω είναι να ξαπλώνω συνέχεια. Εντωμεταξύ μάλλον ξαναρχίζω δουλειά και δεν ξέρω πώς θα είμαι και αν θα τα καταφέρω. ΠΙέζομαι πολύ, δεν την θέλω αυτή τη δουλειά, κι έτσι όπως είμαι δεν ξέρω αν θα ήθελα την οποιαδήποτε δουλειά. Εντωμεταξύ παίρνω και φάρμακα που δεν ξέρω αν μου κάνουν καλό ή όχι. Με το ένα που μου έχουν δώσει τώρα σχεδόν με πιάνει ένα τρέμουλο στο πρόσωπο κάθε μέρα, φαντάσου. Αλλά και γενικά είμαι σαν ζόμπι, κυκλοφορώ σαν ζόμπι. Με μια ελαφρά αποδιοργάνωση, σα σύγχυση. Δεν ξέρω γιατί πάω τόσο χάλια γαμώτο. Ίσως είναι το ότι δεν μπορώ τη δουλειά αυτή που ξεκινάω, και γενικά είμαι σε ένα αδιέξοδο οικονομικό. με πιέζουν όμως πολύ από το περιβάλλον μου να μην αφήσω τη δουλειά κι έτσι κι εγώ έχω αφεθεί σε αυτό και απλά πιέζομαι. Αλλά η πίεση αυτή να με οδηγήσει στην τρέλα; Αξίζει; Βέβαια και τη δουλειά να μην είχα πάλι θα τρελαινόμουν νομίζω. Γιατί όμως για τα οικονομικά να τρελαθώ; Δεν μπορώ να αντιδράσω στο περιβάλλον μου που θέλει να συνεχίσω τη δουλειά.

Quote Originally Posted by πεννυ View Post
    γεια σας! Εχω καιρό να γράψω αλλά κι εγώ αυτές τις μερες και ειδικά σήμερα έιμαι πολύ χάλια. Είμαι 42 χρονών και με πάρα πολλά προβλήματα που όπου τα πω μου λένε πως αντέχω. Πρώτον έχω ένα γιο με παραπληγία και νοητική υστέρηση. Είναι 9 χρόνων και δεν περπατάει. Τι χειρότερο!! Δεύτερον ο άντρας μου είχε αρτοποιείο, πρώην ναυτικός, και μετά από ένα χρόνο λειτουργίας το έκλεισε γιατί πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Τώρα περιμένει ειδοποίηση για να ξαναφύγει στα καράβια. Οπως καταλαβαίνετε γρίνια και πάλι γρίνια. Τρίτον, πριν δύο μήνες τρακάρησε ο άντρας μου το αυτοκίνητό μας και έπαθε χοντρή ζημιά. Αποτέλεσμα; Δεν μπορώ να πάω πουθενά. Εχουμε ένα παλιό αλλά δεν το πολυεμπιστεύομαι για μακρινές αποστάσεις. Τέταρτον, -μήπως σας ζάλισα;- πριν ένα μήνα έπαθα μερική αποκόλληση στο δεξί μάτι οπότε δε μπορώ να σηκώνω βάρη να σκύβω και να πιέζομαι. Αποτέλεσμα; Δε μπορώ να σηκώνω το παιδί που με έχει ανάγκη και υποχρεωνομαι στον άντρα μου και στη μαμά μου. Ολά αυτά με έχουν κάνει να έχω φοβερό άγχος. Το προβλημα του παιδιού με έχει ρίξει πολύ. ¨Εχω πάει σε ψυχολόγο σε ψυχίατρο έχω πάρει διάφορα φάρμακα αλλά μόλις τα ξεκινήσω ο οργανισμός μου αντιδρά και δεν τα δέχεται. Οπότε έχω πολλές παρενέργειες και με τη συμβουλή του γιατρού πάντα τα σταματώ. Τώρα παίρνω 1 ή μισό lexotanil των 3 mg ανάλογα την κατάσταση και κάπως είμαι καλύτερα. Βέβαια πολλοί μου λενε ότι ξεκινούν και προκλιμακτηριακά προβλήματα οπότε τα χειρότερα πιστεύω έρχονται. Οταν με πιάνει κρίση πανικού νιώθω χάλια. Νομίζω ότι τρελαίνομαι, μουδιάζει το κεφάλι μου, μυρμηγκιάζουν τα νεύρα μου και νομίζω ότι θα κάνω κάτι κακό. Ο γιατρός μου λέει ότι δεν θα κάνω τίποτα. Ολα είναι γενικευμένη αγχωδης διαταραχή. Οταν το σκέφτομαι ηρεμώ αλλά οταν μου έρχεται η κρίση τα χάνω. Νομίζω ότι είμαι εκτός τόπου και χρόνου. Και πάντα συμβαίνουν σε δύσκολες στιγμές. Αυτή τη βδομάδα σκέφτομαι να ξανακάνω μια επίσκεψη στον ψυχίατρο μετά από αρκετούς μήνες για να δω τι θα μου πει. Να μιλήσω λίγο να ηρεμήσω. Ευτυχώς που έχω τη μαμά μου και την αδελφή μου και τα συζητάω γιατί με το σύζυγο δε λέω τίποτα γιατί δεν τα καταλαβαίνει όλα αυτά. Τα θεωρεί αστεία. Συγνώμη αν σας ζάλισα αλλά ήθελα λίγο να μιλήσω σε ομοιοπαθείς να ηρεμήσω.
    αυτά είναι προβλήματα πέννυ...παρόλο που τα προβλήματα σου είναι σοβαρά μήπως αν προσπαθούσες να τα δεις πιο χαλαρά κι όχι τόσο μαύρα. Δεν μπορεί να μην υπάρχει και κάτι θετικό στη ζωή σου για να εστιάσεις...

Member
    Είναι όντως σοβαρά προβλήματα. Ειδικά αυτό με το παιδί μου. Ολα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Κάτι θετικό; Μόνο ο άλλος μου ο γιος που θα πάει πέμπτη δημοτικού μου λείπει τώρα γιατί είναι διακοπές. Αλλιώς δε μπορώ να βρω κάτι θετικό στην όλη υπόθεση. Διαβάζω κανένα βιβλίο, λύνω σταυρόλεξα, κεντάω και αλήθεια είναι πολύ αγχολυτικό το κέντημα. Ελπίζω όλα να πάνε καλά. Ευχαριστώ πάντως για τη συμβουλή σου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by stirixi View Post
    Ίσως είναι το ότι δεν μπορώ τη δουλειά αυτή που ξεκινάω, και γενικά είμαι σε ένα αδιέξοδο οικονομικό. με πιέζουν όμως πολύ από το περιβάλλον μου να μην αφήσω τη δουλειά κι έτσι κι εγώ έχω αφεθεί σε αυτό και απλά πιέζομαι. Αλλά η πίεση αυτή να με οδηγήσει στην τρέλα; Αξίζει; Βέβαια και τη δουλειά να μην είχα πάλι θα τρελαινόμουν νομίζω. Γιατί όμως για τα οικονομικά να τρελαθώ; Δεν μπορώ να αντιδράσω στο περιβάλλον μου που θέλει να συνεχίσω τη δουλειά.
    Τα οικονομικά και το αδιέξοδο που λες είναι μια πραγματική ανάγκη; Κάνουμε συνήθως αυτά που απαιτούνται για να ζούμε. Αν κάτι δεν είναι εντελώς απαραίτητο στην παρούσα φάση δεν είναι απαραίτητο να βάζουμε όλες τις δυνάμεις μας σε αυτό. Το έγραψες με τέτοιο τρόπο που φαίνεται να μην είναι απαραίτητη ανάγκη αυτή τη στιγμή.
    Last edited by John11; 24-08-2012 at 04:03.

Senior Member
    Εγω στηριξη μου θα εστιάσω στο γεγονός ότι αν και νιώθεις χάλια, απάντησες στη φίλη πεννυ και της είπες να εστιασει σε κάτι θετικο στη ζωή της...που πραγματικά η κοπέλα βάλλεται απ' όλες τις μπάντες.Δεν υποτιμάω με κανένα τρόπο τα προβλήματα σου, ο καθένας ξέρει τι βιώνει και πως νιώθει, αλλά την απάντηση την έδωσες εσύ η ίδια..
    Να μετατρέψεις το "ετσι συνέβη" σε "ετσι το θέλησα" αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση ΝΙΤΣΕ

Senior Member
    Πέννυ μου θέλει πραγματική δύναμη για ν' αντιμετωπίσεις όλα αυτά στη ζωή σου. Ιδιαίτερα αυτό με το παιδί σου. Αλήθεια κολλησα σ' αυτή τη φάση, συγγνωμη
    Γράφε μας όποτε νιώθεις την ανάγκη να μιλήσεις..
    Να μετατρέψεις το "ετσι συνέβη" σε "ετσι το θέλησα" αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση ΝΙΤΣΕ

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345