έχω απελπιστεί
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Junior Member

έχω απελπιστεί

Γεια σας! είμαι 19, 1.74 κι έχω τεράστιο πρόβλημα με τον τρόπο που σκέφτομαι. σκέφτομαι συνέχεια τι έφαγα και τι θα φάω, ότι υπάρχει λίπος στα πόδια μου και ότι φαίνομαι σαν μπάλα. Είμαι 54 κιλά, είχα φτάσει και 51. Στα 53 νομίζω ότι μου αρέσω περισσότερο. Πήγα σε διαιτολόγο και το λίπος μου ήταν 8% στα 54 κιλά, είπε ότι πρέπει να πάει 12% για να μου έρθει περίοδος που έχει να έρθει από το Νοέμβριο. Εγώ όμως δεν νιώθω καλά με τίποτα παραπάνω από 54. δεν ξέρω τι να κάνω, 'εχω απελπιστεί συνέχεια κλαίω, ακόμα και έξω. δεν με νιάζει τίποτα άλλο από το να είμαι λεπτή. μου έχει δώσει μεγάλες ποσότητες ακόμα και για να συντηρούμαι αλλά δεν θέλω να τρώω τόσο πολύ νιώθω χάλια.. τι να κάνω? δεν θέλω να με κάνουν χοντρή

Junior Member
    Γεια σου και εσενα candice!
    Κατ'αρχην θα ηθελα να σου επισημανω οτι ειμαι μικροτερη απ εσενα οποτε δεν ξερω κατα ποσο θα "ενδιαφερθεις" για τη βοηθεια μου. Διαβαζοντας λοιπον τα οσα γραφεις διαπιστωνω οτι υπαρχουν κοπελες που δεν εχουν φαινομενικα ΚΑΝΕΝΑ απολυτως προβλημα και ολα βρισκονται στο μυαλο.. Αχ.. πολυ στεναχωριεμαι βρε κοριτσακι μου για σενα!
    Δεν θα στα πω για να νιωσεις καλυτερα. Στα λεω γιατι ετσι ειναι.. Εισαι στην πιο υπεροχη ηλικια της ζωης σου και εχεις ενα ιδανικο σωματοτυπο (1.74 και 54 κιλα). Θα σε ζηλευα πραγματικα αν δεν ειχα συμβιβαστει με αυτο που ειμαι. (Βλεπεις το 1.52 και 48 κιλα δν ειναι και οτι καλυτερο) που ειχα μεινει? Α ναι! Εισαι σε μια φαση της ζωης σου που λογικο ειναι να ανησυχεις πολυ για την εξωτερικη σου εμφανιση ακομα και αν δεν εχει καμια ατελεια γτι χοντρη δεν εισαι σε καμια περιπτωση το αντιθετο μαλιστα εισαι πολυ αδυνατη.. Αλλα οπως βλεπω δεν το λεω μονο εγω αλλα και ο διαιτολογος σου. Ειναι επαγγελματιας για να ανησυχει για σενα και να σου λεει οτι πρεπει να παρεις κιλα ετσι θα ειναι. Μονο το καλο σου θελει :) Αλλωστε μεταξυ μας πιστευεις οτι 3 κιλακια ειναι αρκετα για να γινεις χοντρη? 'Η μηπως με το να μην τρως και να χασεις 2-3 κιλα θα νιωσεις καλυετρα? Θα νιωθεις πιο ευχαριστημενη οταν η ζυγαρια θα δειχνει 50 κιλα και ο οργανισμος σου θα εχει καταστραφει ανεπανορθωτα? Ανυπομονω να ακουσω την απαντηση σου! Καλο κουραγιο :)

Senior Member
    γεια σου candice, εγω δεν ερχομαι συχνα εδω αλλα αν θες στειλε μου μυνημα να μιλησουμε.
    Δεν θα σου πω οτι στεναχωριεμαι για σενα, οποτε μου το λενε αυτο εμενα δεν μ'αρεσει η νιωθω οτι δεν με καταλαβαινουν [βεβαια η Σοφια το λεει απο καλη καρδια το καταλαβαινω αυτο].

Senior Member
    Το λίπος είναι η μεγαλύτερη εφεύρεση της φύσης. Είναι βασικά ενέργεια αποθηκευμένη για κάθε χρήση και για κάθε δύσκολη στιγμή. Προστατεύει τα κυριότερα όργανα του σώματος. Όλα τα όργανα του σώματος μπορούν να λειτουργήσουν με λίπος εκτός από τον εγκέφαλο που τρέφεται με υδατάνθρακες.

1ον. Ένας καλά προπονημένος άνθρωπος, με τις αποθήκες γλυκογόνου κι τους αποθηκευμένους υδατάνθρακες μπορεί να τρέξει μέχρι 30 με 32 χιλιόμετρα. Μέτα τέλος. Το λίπος μπορεί να σε πάει 300 και 320 χιλιόμετρα μακριά.
    2ον. Η πραγματική ομορφιά του νθρώπου βρίσκεται στην καρδιά του κι όχι στην εξωτερική του εμφάνιση.
    3ον. Παραθέτω την παρακάτω εικόνα της Αφροδίτης της Μήλου. Πόσο % λίπος πιστεύεις ότι έχει;

http://photo.kathimerini.gr/kathnews...1283213_31.jpg

Senior Member
    Originally posted by giorgosdelta

2ον. Η πραγματική ομορφιά του νθρώπου βρίσκεται στην καρδιά του κι όχι στην εξωτερική του εμφάνιση.
    :thumbup::thumbup::thumbup:

Senior Member
    Originally posted by candice...δεν με νιάζει τίποτα άλλο από το να είμαι λεπτή. μου έχει δώσει μεγάλες ποσότητες ακόμα και για να συντηρούμαι αλλά δεν θέλω να τρώω τόσο πολύ νιώθω χάλια.. τι να κάνω? δεν θέλω να με κάνουν χοντρή
    Σου γράφω με έναν μικρό φόβο γιατί ακούγεσαι πιεσμένη.
    Θα πάρεις ένα χαρτί και από την μία πλευρά θα γράψεις "τι θα έχω στην ζωή μου εάν είμαι 54 κιλά" και το άλλο "τι θα έχω στην ζωή μου (τι θα μου συμβεί) εάν είμαι χοντρή". Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και προσπάθησε να κοιτάξεις τον φόβο κατάματα, αναγνώρισε τον. Πρέπει να ξέρεις τι πολεμάς για να το νικήσεις.
    Αλήθεια τι φοβάσαι ότι θα σου συμβεί εάν πάρεις βάρος? Ότι θα σε αποφεύγουν όλοι, ότι θα γελάνε μαζί σου, ότι θα αποτύχεις επαγγελματικά ??? Μόνο το δεύτερο συνδέεται με το πάχος και δεν είσαι σε ηλικία δημοτικού, οπότε είναι απίθανο να σου συμβεί.
    Φαντάσου το ενδεχόμενο να είσαι 54 κιλά, 8% λίπος και να καταφέρεις να έχεις περίοδο σε αυτά τα κιλά. Θα είσαι ευτυχισμένη απολύτως με αυτό? Και δεν θα ξανασχοληθείς με το εάν είσαι στο ιδανικό βάρος? Φαντάσου ειλικρινά ότι έχεις επιτύχει και τους τρεις στόχους, αισθάνεσαι πλήρης με αυτό?

Junior Member
    Anne2 σε καμια περιπτωαη δεν το ειπα κακοπροαιρετα.. Και σε πριπτωση που το λαβατε ετσι ζηταω πραγματικα συγγνωμη.. Αυτο που εννοω ειναι οτι στεναχωριεμαι που δεν αντιβαμβανεται η candice ποσο τυχερη ειναι και οτι ακομα και καποιες μικρες ατελειες να εχει το σωμα της [πραγμα που αμφιβαλλω οτι ισχυει εχοντας διαβασει τα παραπανω] δεν υπαρχει λογος να αισθανεται κατα αυτον τον τροπο και να θεωρει οτι με μια μικρη αυξηση του σωματικου της βαρους θα θεωρειται χοντρη.. Candice κοιταξου στον καθρευτη και αγαπα τον εαυτο σου ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις για ΕΣΕΝΑ :)
    Τωρα απο την αλλη σκεψου ποσο βλαβερο ειναι για τον οργνισμο σου το γεγονος οτι το λιπος στο σωμα σου ειναι κατω απο το 10%.. αυτο δεν σε ανησυχει? Δεν θες να επιστρεψει η περιοδος σου και να εισαι υγιεις?

Senior Member
    Το ξέρω Σοφία. Μη ζητάς συγνώμη. Κι εγώ εύχομαι όλοι να μπορούσαν
    να αγαπήσουν τον εαυτό τους