View Poll Results: Είμαι ή νομίζω πως είμαι ομοφυλόφιλος
- Voters
- 16. You may not vote on this poll
-
Θέλω να το ζήσω αλλά φοβάμαι να το πω και να το μάθουν
3 18.75% -
Θέλω να το υποστηρίξω και να το ζήσω ανοιχτά
3 18.75% -
Θα παλέψω ώστε να το εξαλείψω από μέσα μου, νιώθω άσχημα
2 12.50% -
Δεν είμαι σίγουρος/η αλλά θα πειραματιζόμουν
1 6.25% -
Δεν δίνω σημασία ούτε ασχολούμαι με τέτοιες σκέψεις
8 50.00%
Multiple Choice Poll.
Results 1 to 15 of 34
-
14-03-2012, 18:47 #1
Ομοφυλοφιλία=μόδα?Απελευθέ ρωση?..?..?
Τι γνώμη έχετε για αυτόν τον συσχετισμό;*
- Πέφτουν καθόλου τα πελώρια τείχη ταμπού της ελληνικής κοινωνίας για την ομοφυλοφιλία;
- Το κάνουν κάποιοι για να μπουν στο μάτι κάποιου(αντιδραστικά);
- Εμπλουτισμός σεξουαλικής ζωής και μόνο;
- Ξεκινάνε να το φανερώνουμε δειλά-δειλά όλο και περισσότεροι ομοφυλόφιλοι;
αν έχετε σκεφτεί κάτι άλλο προσθέστε το!
*μόδα εννοώ : περαστικό, εφήμερο, επιφανειακόLast edited by Curie; 14-03-2012 at 21:37. Reason: Διόρθωση
- 14-03-2012, 19:34 #2
ωραια δημοσκοπηση, σαν να ρωτας τι ειδος κουνιστη εισαι - στρ8 απαγορευεται χαχαχα και μετα οι υπολοιποι ειναι ρατσιστες...
14-03-2012, 20:15 #3
αγαπητέ axl100, όπως κατάλαβες αφορά μόνο τα άτομα που σκέφτονται κάτι τέτοιο γιατί έχω διαπιστώσει ότι αποτελούν ομάδα αποκλεισμού από την υπόλοιπη κοινωνία, προσωπικά με ενδιαφέρει να διαπιστώσω ότι λέει το θέμα.. και όσοι ενδιαφέρονται σχετικά απαντάνε. Το να υπάρχει χωριστό θέμα-ψηφοφορία δεν το κάνει ρατσιστικό για τους υπόλοιπους απλά αν σε ενδιαφέρει να μάθεις για μια πόλη δεν πιάνεις τον παγκόσμιο άτλα γιατί σίγουρα δεν μπορώ να συμπεριλάβω όσες σεξουαλικές συμπεριφορές-τάσεις υπάρχουν. Αυτό δε σημαίνει ότι υποτιμάς τις υπόλοιπες πόλεις του κόσμου.. Το κουνιστή δεν το ξέρω σαν χαρακτηρισμό..
Φιλικά πάντα όλα
15-03-2012, 00:18 #4
..εντελώς άσκοπο σχόλιο και αφού δεν σε αφορά το θέμα, δεν καταλαβαίνω γιατι συμμετειχες.
curie...δεν είμαι ομοφυλόφιλη αλλά έχω φίλους και τώρα τελευταία κάνω παρέα και με ένα γκέι ζευγάρι.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι μόδα ή κάτι εφήμερο. Είναι σεξαουαλικός και συναισθηματικός προσανατολισμός.
Στην Ελλάδα είμαστε πολύ πίσω σε αυτό, (παραδειγμα το σχόλιο του αξ).
Έχω γράψει και άλλες φορές πως επειδή έχω ταξιδέψει πολύ στο εξωτερικό, εδώ σε αυτά τα θέματα είμαστε αιώνες πίσω και είναι πραγματικά κρίμα για τα άτομα που δεν μπορούν να εκφράσουν με άνεση ότι νιώθουν και θέλουν.
15-03-2012, 00:28 #5
15-03-2012, 00:28 #6
Θεοφανία οι Έλληνες με απογοητεύουν όντως και σε αυτό..χαίρομαι που είσαι ένας ανοιχτόμυαλος άνθρωπος και σε καμμία περίπτωση ρατσίστρια απ΄ότι διέκρινα. Αν σε αυτό συνέβαλαν και στα ταξίδια σου στο εξωτερικό ακόμη καλύτερη, βλέπεις πολλά να θέλουν αλλαγή εδώ ε; Δεν έχω πολυταξιδέψει εκτός..
Nothing in life is to be feared, it is only to be understood . . .
15-03-2012, 00:36 #7
...το μόνο που έχει σχέση με το θέμα της κοπέλας απ όσα λες, είναι πως είναι δημόσιο θέμα.
το 2) είναι αυτονόητο, (το απευθύνεται γράφεται με υ).
Το 3) δεν καταλαβαίνω καν τι σημαίνει. Ποια διαφορετικά μέλη της κοινωνίας αποκλείστηκαν?
Το 4) με την ενοχοποίηση των στρέιτ, μήπως μπορείς να μου πεις από που έβγαλες αυτό το συμπέρασμα?
15-03-2012, 00:39 #8
Εδώ είναι θέμα συζήτησης μιας πολύ συγκεκριμένη πλευρά της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, δεν θίγεται ούτε αποκλείεται κάποιος όλοι μπορούν να σχολιάσουν ελεύθερα ανεξαρτήτως και να ψηφίσουν όσοι νομίζουν ότι τους αφορά. Δεν χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις θεωρώ.. Δεν νομίζω ότι κανένας αγνοεί το ήδη υπάρχον πρόβλημα ομοφοβίας, ελπίζω να ξεπεραστεί..
15-03-2012, 00:44 #9
...δεν είναι θέμα ρατσισμού.
Αν έχεις παρατηρήσει, οι γυναίκες είναι πολύ πιο ανοιχτόμυαλες σε μεγαλύτερο ποσοστό στο θέμα των γκέι αντρών αλλά και των γυναικών γιατί πολύ απλά δεν τις αφορά αν ένας άντρας είναι γκει, (φτάνει να μην είναι ο άντρας της) και ακόμη λιγότερο αν είναι μια γυναίκα γιατι δεν την αφορά τι κάνει στο κρεββάτι της.
Στην αντίπερα όχθη, οι περισσότεροι άντρες βασανίζονται ακόμα και στη σκέψη πως μπορεί να είναι έστω και μπάι και κει τους βγαίνει η ομοφοβία. Παράλληλα μισούν τις λεσβίες γιατί οι πραγματικά συνειδητοποιημένες δεν τους θέλουν στο κρεββάτι τους, κάτι που αποτελεί το μεγαλύτερο σεξουαλικό όνειρο ενός στρέιτ.
Αν πας εξωτερικό, ειδικά Αγγλία και Αμερική δεν θα πιστεύεις το πόσο άνετα λειτουργούν οι ομοφυλόφιλοι.
Πχ, μπαίνει στο λεοφωρείο ένα ζευγάρι γκει χέρι-χέρι και φιλάκια και την ίδα ώρα βοηθούν μια γιαγιά να ανέβει η οποία τους χαμογελά και τους ευχαριστεί χωρίς καν να σταθεί στην εικόνα τους και τον τρόπο που φέρονται μεταξύ τους.
Εγώ πραγματικά δεν πίστευα τις πρώτες φορές αυτή την άνεση, τόσο των στρέιτ, όσο και των γκει.
15-03-2012, 00:44 #10
15-03-2012, 00:46 #11
15-03-2012, 00:49 #12
15-03-2012, 00:55 #13
Αυτό είναι μια πολύ αισιόδοξη εικόνα, σε αντίθεση με την παραπάνω ομοφοβία. Έχω μια αίσθηση, μπορεί να κάνω λάθος, ότι στην χώρα μας τα πράγματα παίρνουν λίγο το στραβό δρόμο και για αυτό ανέφερα μόδα, αντιδραστικότητα, κρυφές σχέσεις επειδή είναι μεγάλο ταμπού ακόμη για να το αντιμετωπιστεί νομίζω με τη δέουσα σοβαρότητα.
15-03-2012, 01:24 #14
Όταν ένα στερεότυπο μπλέκεται με τη "μόδα":
Ένας φίλος μου είναι κομμωτής.Όταν πρωτοάνοιξε κομμωτήριο, οι γυναίκες πελάτισσες του συμπεριφέρονταν όντας σίγουρες ότι είναι γκέι.Του ζητούσαν μασάζ,(σε ενα στρέιτ επαγγλεματία άλλης ειδικοτητας θα το ζητουσες;) φορουσαν ρούχα ιδιαίτερα άνετα, πιστεύοντας ότι αν "αποκαλυφθει" κάτι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, του μίλαγαν για θέματα που χαρακτηρίζονται "γυναικεία" (άλλο κλισε αυτό), π.χ. κουτσομπολιά, ρούχα, σχέσεις, του ζητουσαν να δουν μαζί ταινια και να πλεξουν τις κοτσίδες τους...
Κάποια στιγμή αποφάσισε να βάλει ταμπέλα "μπαρμπερης".Τον ίδιο δεν τον ενοχλουσε να τον θεωρουν ομοφυλοφιλο, αλλά τρελάθηκε όταν κατάλαβε ότι οι περισσότερες απογοητευτηκαν όταν έμαθαν ότι ειναι στρέιτ.
κλισε 1:Οι κομμωτες ειναι ομοφυλόφιλοι
κλισε 2:οι ομοφυλόφιλοι άντρες είναι "γυναίκες" με όποια χαρακτηρηστικα τους αποδίδονται/το ίδιο ισχυει και για την ομοφυλοφιλη γυναικα-είναι "άντρας" και οπωσδήποτε πρέπει να κανει "αντρικα" πράγματα.στερεότυπα στο τετράγωνο δηλαδή...
κλισε 3:ενας γκέι κομμωτης ειναι πιο κουλ απο εναν στρέιτ
και κλισε 4:
Πόσο πιο προοδευτικοί και φιλελευθεροι θα γίνουμε, αν έχουμε φίλο/κομμωτή/δάσκαλο/γιατρό/ηλεκτρολογο γκέι;;;
Curie,αυτήν την εξάλειψη της ομοφοβίας τι να την κανω;Όταν σταματησουμε να ανοιγουμε τετοια θέματα και όταν ζουμε όπως περιέγραψε η Θεοφανια παραπανω, τότε ναι, πιστεύω ότι θα έχουμε προχωρησει.
Εγώ δεν θελω να μας νοιαζει ο σεξουαλικος προσανατολισμος κανενος, ουτε του γκέι,ουτε του στρέιτ.θέλω να μην υπάρχει καν λόγος να συζητάμε αν οι γκέι πρεπει να παντρεύονται.Τι σημαίνει "αν οι ομοφυλόφιλοι άντρες ή γυναικες πρέπει να.......";
Δηλαδή οι μη ομοφυλοφιλοι πρέπει;Γιατί δεν αναρωτιόμαστε το ίδιο για τόσα άλλα θέματα;[SIZE="2"]"In a real dark night of the soul, it is always three o'clock in the morning, day after day"
[/SIZE]
[I]F. Scott Fitzgerald[/I]
15-03-2012, 01:30 #15
Όσο πιο ανεπαρκής αισθάνεται ένας άντρας, τόσο μεγαλύτερη ανάγκη έχει να φωνάζει πόσο άντρας είναι.