Results 1 to 5 of 5
Thread: Ψυχολογος ή ψυχιατρος?
-
13-06-2012, 22:06 #1
Ψυχολογος ή ψυχιατρος?
Ολοι ξερετε πλεον τα σκατα που περναω.
Θελω να επισκεφτω ειδικους. Ομως για ψυχοθεραπεια δεν εχω λεφτα. Μπορω μονο να απευθυνθω σε δωρεαν ΚΨΥ.
Θελω να παω στον ψυχιατρο απο αυριο. Εδω και εναν χρονο, δεν κοιμαμαι καλα. Απορω πως δεν εχω βγαλει προβλημα υγειας ακομα. Ή μαλλον εβγαλα, αρρωστησα 4 φορες μεσα στον χειμωνα... Δεν αντεχω αλλο..πεταω τη ζωη μου στα σκουπιδια και νιωθω να περπαταω σε τεντωμενο σκοινι... Τι θα γινει επιτελους...??
Λοιπον σκεφτομαι να παω στον ψυχιατρο μπας και μου γραψει τπτ να με βοηθησει τουλαχιστον οχι στο να πεσω για υπνο, αλλα στο τα πρωινα ξυπνηματα να μην ειναι τοσο ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ!!! Σορρυ αλλα τοσο αγχος και σκατα συναισθημα μαζεμενο το πρωι με γονατιζει κυριολεκτικα. Και ηταν ετσι απο παντα ... :(
Μην μου πειτε γνωμες που θα με εκνευρισουν....
- 14-06-2012, 00:10 #2
Τζιμ,δεν εχω τις γνωσεις να σου πω για γιατρους και φαρμακα...αλλα ευχομαι να βρεις την λυση και να αρχισεις να νιωθεις καλυτερα.Θα ηταν ωραιο να ειχες την οικονομικη δυνατοτητα να φυγεις για ενα ταξιδι ,μακρια απο την καθημερινοτητα που σε πιεζει.
14-06-2012, 08:29 #3
Το ταξίδι είναι φυγή δεν ειναι λύση. Το ταξίδι θα ειναι μια συντομη ηρεμία μέσα στα σκατα, άσε που το ηρεμία είναι σχετικό. Τι θα κανεις άμα στο ταξίδι θα σου ρχονται όλα στο κεφάλι? εφαγες τα λεφτα σου για το τιποτα.
Τζιμ, δεν κοιμάσαι καλά ούτε ξυπνας καλα επειδη οι σκέψεις δε σ' αφηνουν, ιδιως αμα ξυπνας αποτομα μεσα στη νυχτα και το πρωι πριν να σηκωθεις απ το κρεβατι οπου νομιζεις ότι πνιγεσαι. Κι οσο η πραγματικοτητα δεν αλλάζει δεν αλλάζουν ουτε οι σκέψεις. Οτιδήποτε περναει απ το χερι σου για να αλλάξει αυτη η πραγματικοτητα σου κάντο, τους τροπους τους εχουμε ξαναπει, το να γινει εστω κατι καταλαγιαζει καπως τη σκέψη. Η βαλεριανα που δινουμε χωρις συνταγη στα φαρμακεια για τον υπνο δε βοηθα. Για ψυχιατρους και τετοια δεν μπορω να σου πω υπευθυνα, προσεχε μόνο μη σου γινουν εξαρτηση και καλή δικαιολογια για να μην κανεις τιποτα τυχον φαρμακα. Ο ψυχολόγος θα σε μάθει τεχνικές, το ζητημα ειναι αν θα τα καταφερεις να τις εφαρμόσεις.γιάννης
14-06-2012, 08:37 #4
δεν πιστευεις οτι αν καταφερνε εστω για λιγο να απομακρυνθει απο το περιβαλλον που ζει τοσα χρονια,να αλλαξει παραστασεις... δεν θα γινοταν να δει τα πραγματα λιγο αλλιως?βεβαια δεν διαφωνω επι της ουσιας ,το προβλημα οπου και να πας το κουβαλας μαζι σου.... τουλαχιστον ομως να αναπνευσει λιγο το παιδι,μονο του ,να γνωρισει αλλους ανθρωπους...
θεωρητικα βεβαια ολα αυτα ,γιατι ,αν σου λειπει το χρημα τι να λεμε....
14-06-2012, 10:23 #5
Οντος θα χαλαρωνα παρα πολυ αν μπορουσα να απομακρυνθω. Γαμησετα...πεσανε ολα μαζι...αφραγκιες, ψυχολογικα, οι γονεις μου που ειναι ολη μερα εδω μεσα και βολοδερνουν γιατι ο πατερας μου γερασε....σου λεω ολα μαζι...απλα ΟΛΑ ΜΑΖΙ....
Σε παρομοια φαση ηταν ενας γειτονας εδω με τη διαφορα οτι εκεινος ειχε ΚΑΙ την γιαγια να του σπαει τα νευρα και τελικα αυτοκτονησε αφου (δεν ξερω απο που προηλθε) αρχισε να χανει την οραση του....
Αυτοι οι γονεις ποτε δεν θα καταλαβουν ρε πστ μου...νομιζανε οτι τα ξερουν ολα...τον καταπιεζαν φουλ... και τι καταφεραν...? Τον μαζευανε με τα κουταλακια απο τον 5ο οροφο.... Γιαυτους αδιαφορω... πηραν αυτο που τους αξιζε... ο αλλος ο καημενος στα 31 του που εφυγε απ τη ζωη τι εφταιγε??
Οσο για μενα, σε καμια περιπτωση δεν εχω σχεση με τον προαναφερθεντα σε ενταση στα ψυχολογικα μου. Εγω απλα εχω ΣΚΥΛΟΒΑΡΕΘΕΙ....αμα δουλευα εστω θα ειχα κατι να κανω, τα λεφτα μου, θα ελειπα ωρες απο δω...θα ειχα λογο να γυρισω σπιτι κουρασμενος.... Αλλα πεσανε μαζι ολα, τα προσωπικα, τα ψυχολογικα...κομματιαστηκα και ειμαι ετσι χρονια τωρα... δεν ειχα το ΚΟΥΡΑΓΙΟ μεχρι προτεινος να αναζητησω εργασια αφου με το ζορι σηκωνομουν απ το κρεβατι...
Εχει κανεις να συμβουλεψει κατι? Να αναζητησω βοηθεια ή να το βουλωσω και να παω να πιασω μια δουλεια οτι να ναι μπας και δω κανα φραγκο και ξελαμπικαρω λιγο?
Γιατι και με τους γιατρους ακρη δεν βγαζεις καμια φορα...