τι ειδους ψυχοθεραπεια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 2 of 2
    Senior Member

τι ειδους ψυχοθεραπεια

Εχω μαζεψει καποια χρηματα για να επισκεφτω ψυχολογο...Εχω ψαξει σχετικα με τα ειδη ψυχοθεραπειας, κυριως για τη γνωσιακη/συμπεριφορικη και για τη gestalt. Δεν ξερω ποια ειναι η πιο καταλληλη και δεν θελω να κανω λαθος γιατι δεν θα εχω χρηματα για να συνεχισω σε περιπτωση που τα χαλασω ολα σε λαθος συνεδριες.
    Αυτο που θελω απ την ψυχοθεραπεια ειναι να καταλαβω γιατι υστερω πολυ στο θεμα των σχεσεων με το αλλο φυλο, γιατι δεν καταφερνω να ερθω κοντα με καποιον..τετοιας φυσης ερωτηματα. Απ την αλλη θελω να μαθω να αντιμετωπιζω κ την κριτικη των αλλων και να σταματησει να με διακατεχει το αγχος και το κομπλεξ μπροστα στους αλλους οσον αφορα τις ερωτικες σχεσεις. Οσοι εχετε κανει καποια απ τις δυο θεραπειες τι θα με συμβουλευατε???
    Επισης οποιαδηποτε προταση καποιου ειδικου (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!) θα ηταν πολυ καλη, γιατι ουσιαστικα θα παω στα τυφλα βρισκοντας καποιο ονομα στο ιντερνετ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by cocomero View Post
    Εχω μαζεψει καποια χρηματα για να επισκεφτω ψυχολογο...Εχω ψαξει σχετικα με τα ειδη ψυχοθεραπειας, κυριως για τη γνωσιακη/συμπεριφορικη και για τη gestalt. Δεν ξερω ποια ειναι η πιο καταλληλη και δεν θελω να κανω λαθος γιατι δεν θα εχω χρηματα για να συνεχισω σε περιπτωση που τα χαλασω ολα σε λαθος συνεδριες.
    Αυτο που θελω απ την ψυχοθεραπεια ειναι να καταλαβω γιατι υστερω πολυ στο θεμα των σχεσεων με το αλλο φυλο, γιατι δεν καταφερνω να ερθω κοντα με καποιον..τετοιας φυσης ερωτηματα. Απ την αλλη θελω να μαθω να αντιμετωπιζω κ την κριτικη των αλλων και να σταματησει να με διακατεχει το αγχος και το κομπλεξ μπροστα στους αλλους οσον αφορα τις ερωτικες σχεσεις. Οσοι εχετε κανει καποια απ τις δυο θεραπειες τι θα με συμβουλευατε???
    Επισης οποιαδηποτε προταση καποιου ειδικου (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!) θα ηταν πολυ καλη, γιατι ουσιαστικα θα παω στα τυφλα βρισκοντας καποιο ονομα στο ιντερνετ.
    Η θεραπεια gestalt ειναι μια αρκετα χρονοβορα θεραπεια και θα ελεγα οτι εχει μια πιο φιλοσοφικου τυπου προσεγγιση βασιζομενη αρκετα στον υπαρξισμο. Κανει αρκετες υπεραναλυσεις και ειναι καπως αφηρημενη μεθοδος.
    Η γνωσιακη-συμπεριφορικη ψυχοθεραπεια ειναι πολυ καλη για ατομα με αγχωδεις διαταραχες και βοηθαει στην απευαισθητοποιηση των στρεσογονων παραγοντων.
    Η γνωσιακη ψυχοθεραπεια δινει κατευθυντηριες γραμμες ως προς την αντιμετωπιση δυσαρεστων και δυσλειτουργικων σκεψεων αναφορικα με τον εαυτο ή και τον περιγυρο.
    Τωρα... δεν μπορω να σου προτεινω με απολυτη σιγουρια καποια που θα σε βοηθησει εσενα προσωπικα, αυτο που θα σου πω ειναι να ψαξεις πανω απ'ολα για εναν εμπειρο και καταρτισμενο θεραπευτη και να πας βλεποντας και κρινοντας...
    Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.