Ομοφυλοφιλία - Page 22
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 22 of 32 FirstFirst ... 122021222324 ... LastLast
Results 316 to 330 of 475
    Senior Member
    sorry sofia παρεξηγήθηκα,
    Εννοούσα για την σχέση του παιδιού με ένα παιδί ιδίου φύλλου .. κατά πόσο θα μείνουν στο φιλικές εάν το ένα από τα δύο προέρχεται απο οικογένεια (τέλεια σε όλα) αλλά με σεξουαλικό προσανατολισμό ομοφυλοφιλικό.
    Κάπως έτσι το είχα γράψει... και μετά έβαλα εκείνο το ποστ με την ερώτηση.

Originally posted by ex_hus
    Μάλιστα.,,, χμμμ, ,,
    Να ρωτήσω και κάτι τοτε εγώ βρε παιδιά (εξαρχής είχα δηλώσει ότι έχω αντιρήσεις στην ανατροφή παιδιών από ομοφυλοφιλικά ζεύγη γιατί de facto τα παιδιά τους θα έχουν περισσότερη κλίση στο να έχουν και αυτά ομοφυλοφιλικές τάσεις. Επίσης εξαρχής διαφώνησα με το επιχείρημα ότι η ΦΥΣΗ τα έχει κανονίσει έτσι ώστε μόνο άντρας - γυναίκα να μεγαλώνουν παιδιά)
    Ε αφού , τουλάχιστον εγώ προσωπικά αλλά και κάποιοι άλλοι και άλλες εδώ μέσα, δεν βρίσκω στην φύση κάποιο λόγο ώστε από ανθρώπινο νόμο να μην επιτρέπεται η υιοθεσία (να το πώ γενικότερα η ανατροφή παιδιών) από ομοφυλοφιλικά ζευγάρια, άσε που και EDIT νόμος να υπάρξει πάλι θα γίνεται (τουλάχιστον από γυναίκες που βρήκαν ένα καμάκι και εξαφανίστηκαν και γύρισαν στον τόπο τους και συζούν ή παντρεύτηκαν με άλλη γυναίκα) (και αν θες ακόμα ακόμα και από άντρες που πέτυχαν να αναλάβουν την ανατροφή του παιδιού έπειτα από \"εξαφάνιση\" της συζύγου κλπκλπ να μην επαναλαμβάνομαι,Τέλος EDIT
    εεεεε,,,,,χμμμμμμ, , ,
    γιατί λοιπόν όταν το παιδάκι μου φτάσει σε μία ηλικία που θα διομορφώνεται σεξουαλικά θα αρχίσω να ενδιαφέρομαι για το ποιοί είναι οι γονείς απο τα παιδάκια του ιδίου φύλου που δένονται ιδιαίτερα με το δικό μου, έστω και αν το βλέπω ότι όλα είναι φιλικά,?
    Όπως το διάβασα αλλού σε άλλο thread μήπως καλοί και σωστοί και no problem, και εγώ μαζί τους, οι ομοφυόφιλοι αλλά αρκεί να μην είναι στον κύκλο μου?
    Και εντάξει αν εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα στις προσωπικές επαφές μου, αλλά πάλι ο ίδιος εγώ θα έχω πρόβλημα αν το παιδάκι μου στα 12-13-14-15-16 θα παίζει πολύ με ένα παιδάκι ιδίου φύλου αλλά με γονείς ομοφυλόφιλους.
    Καμία εξήγηση? Μόνο εγώ το βλέπω έτσι? Είναι δικό μου το πρόβλημα?

Senior Member
    συγγνωμη, αλλα εχω απαντησει σε παρα πολλα posts μου ....γι αυτο και ειπα οτι δεν χρειαζεται να συνεχισω να γραφω αλλο....για να μη γινομαι κουραστικη (οπως υποννοεις και εσυ)!

Ειναι παρα πολυ απλο, εσυ θεωρεις οτι φυσικο και αξιοπρακτο, εγω οχι...

και κατι άλλο: εγω πουθενα δεν εγραψα πουθενα οτι διαφωνω με την υιοθεσια-ισα ισα...υποστηρίζω και παραπανω απο πολυ την υιοθεσια...

Υ.Γ Διαπιστωμένα ικανος? Πώς γίνεται?ποιος ειναι ο διαπιστωμενα ικανος?οποιος μπορει να γενοβολλαει ειναι ικανος ωστε να αναθρεψει ενα παιδι?Αν ναι, σε βρισκω πολυ αισιοδοξο!

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    Originally posted by Pappas10
    Η ανατροφή ενός παιδιού δεν είναι κοινωνικό δικαίωμα. Είναι κοινωνική υποχρέωση ίσως αλλά όχι δικαίωμα.

και ποιος θα ορισει ποιος ειναι ικανος να αναλαβει αυτη την υποχρέωση, και με ποια κριτήρια....
    Κατά τη γνώμη μου κανένας δεν μπορεί να ορίσει ποίος είναι ικανός... μόνο ποιός είναι ανίκανος κι αυτό το λέω με αρκετή επιφύλαξη. Αν το ερώτημα μπαίνει στο \"ικανός ή ανίκανος\" και από τη στιγμή που δεν μπορείς να δώσεις \"πιστοποιητικό γονικής ικανότητας\" τότε καταργείς συλλήβδην την υιοθεσία και έτσι κανένας ομοφυλόφιλος (ή όποιος άλλος) δεν θα μπορέσει ποτέ να υιοθετήσει παιδί.

Εξακολουθείς όμως να μην μου απαντάς στην ερώτηση μου. Γιατί να επιτραπεί η υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλόφιλους;

Και με ποιό κριτήριο (για να αντιστρέψω και τη θέση του φίλου Κήπ) ανάγεται σε ατομικό ΔΙΚΑΙΩΜΑ για τους πάντες η ανατροφή του παιδιού; Αν είναι ατομικό ΔΙΚΑΙΩΜΑ τότε δεν μπορείς να το αρνηθείς σε κανέναν... οπότε αν ένας πατέρας βιάζει το παιδί του δεν μπορείς να του το αρνηθείς από τη στιγμή που θα σου πει ότι είναι μέρος της ανατροφής που θέλει να του δώσει.

Τραβηγμένο το παράδειγμα αλλά αν κάνεις εξαιρέσεις στην μία πλευρά, θα πρέπει να κάνεις και στην άλλη.

Με εκτίμιση και πάντα φιλική διάθεση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Senior Member
    εννοω οτι εχω απαντησει παρα πολλες φορες γιατι να εχουν δικαιωμα και οι ομοφυλοφιλοι στο να αναθρεψουν παιδι....

Senior Member
    \"Αν είναι ατομικό ΔΙΚΑΙΩΜΑ τότε δεν μπορείς να το αρνηθείς σε κανέναν... οπότε αν ένας πατέρας βιάζει το παιδί του δεν μπορείς να του το αρνηθείς από τη στιγμή που θα σου πει ότι είναι μέρος της ανατροφής που θέλει να του δώσει. \"

Παρακαλώ;

Μιχάλη,

Μήπως θα ήθελες να το επεξηγήσεις λίγο περισσότερο αυτό γιατί ομολογώ πως με σοκάρισε η τοποθέτησή σου. Εδώ και μέρες παρακολουθώ αυτή την συζήτηση αλλά αισθανόμουν πως δεν είχα κάτι να πω, με αυτό σου το σχόλιο όμως νιώθω σαν να δέχτηκα απανωτές μπουνιές. Μήπως όμως σε παρεξήγησα; Θα ήθελες να μου απαντήσεις επί αυτού;

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    συγγνωμη, αλλα εχω απαντησει σε παρα πολλα posts μου ....γι αυτο και ειπα οτι δεν χρειαζεται να συνεχισω να γραφω αλλο....για να μη γινομαι κουραστικη (οπως υποννοεις και εσυ)!

Ειναι παρα πολυ απλο, εσυ θεωρεις οτι φυσικο και αξιοπρακτο, εγω οχι...

και κατι άλλο: εγω πουθενα δεν εγραψα πουθενα οτι διαφωνω με την υιοθεσια-ισα ισα...υποστηρίζω και παραπανω απο πολυ την υιοθεσια...

Υ.Γ Διαπιστωμένα ικανος? Πώς γίνεται?ποιος ειναι ο διαπιστωμενα ικανος?οποιος μπορει να γενοβολλαει ειναι ικανος ωστε να αναθρεψει ενα παιδι?Αν ναι, σε βρισκω πολυ αισιοδοξο!
    Σοφία,

Σ\' εμένα απαντάς τώρα?

1. Δεν είπα ότι γίνεσαι κουραστική

2. Δεν μου έχεις απαντήσει. Απλά μου αναφέρεις χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχουν οι σωστοί γονείς - κατά τη γνώμη σου - και θεωρείς ότι αν κάποιο ομοφυλόφιλο ζευγάρι τα έχει θα έπρεπε να νομιμοποιείτε στο να αναθρέψει ένα παιδί. Αυτό είναι υποκειμενικό. Διότι αν εγώ στα κριτήρια βάλω και \"σωστή αντίληψη της σχέσης με το άλλο φύλο\"... τι θα γίνει;

Βέβαια, την ίδια στιγμή, εσύ η ίδια παραδέχεσαι ότι δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να κρίνει αν κάποιος είναι πραγματικά ικανός να γίνει γονέας. Ή θεωρείς ότι πρέπει να έχουμε \"πιστοποιητικά γονικής ικανότητας\" και δεν το κατάλαβα;

3. Δεν θεωρώ ότι όποιος \"γενοβολάει\" είναι ικανός και να αναθρέψει. Σίγουρα όμως θέλει να αναθρέψει και το κάνει μόνος του και δεν αναλαμβάνει κανένα κράτος την ευθύνη.

4. Και για άλλη μία φορά, το να επιτρέψεις σε ομοφυλόφιλους την υιοθεσία θα είναι ένα πείραμα πάνω σ\' ένα παιδί. Δεν μπορώ να συναινέσω σ\' αυτό.

Εσύ κατηγορείς τους γονείς που κάνουν παιδί ενώ δεν είναι ικανοί να το αναθρέψουν αλλά συναινείς στην παραχώρηση ενός παιδιού σε ένα ζευγάρι που δεν ξέρεις - αφού δεν υπάρχει τρόπος να το μάθεις αντικειμενικά - αν μπορούν να το αναθρέψουν, και είναι και κοινωνικά στιγματισμένο.

Senior Member
    Originally posted by Tass
    \"Αν είναι ατομικό ΔΙΚΑΙΩΜΑ τότε δεν μπορείς να το αρνηθείς σε κανέναν... οπότε αν ένας πατέρας βιάζει το παιδί του δεν μπορείς να του το αρνηθείς από τη στιγμή που θα σου πει ότι είναι μέρος της ανατροφής που θέλει να του δώσει. \"

Παρακαλώ;

Μιχάλη,

Μήπως θα ήθελες να το επεξηγήσεις λίγο περισσότερο αυτό γιατί ομολογώ πως με σοκάρισε η τοποθέτησή σου. Εδώ και μέρες παρακολουθώ αυτή την συζήτηση αλλά αισθανόμουν πως δεν είχα κάτι να πω, με αυτό σου το σχόλιο όμως νιώθω σαν να δέχτηκα απανωτές μπουνιές. Μήπως όμως σε παρεξήγησα; Θα ήθελες να μου απαντήσεις επί αυτού;
    Φίλε Τας,

Κατ\' αρχάς καλωσόρισες στην κουβέντα.

Απλά δεν δέχομαι να με παραθέτουν στο \"Κοινωνικό\" ή \"Ατομικό Δικαίωμα\" για να στηρίξουν μία θέση.

Η απάντηση είναι σε μία συνέχεια ερωταπαντήσεων η οποία πάει κάπως έτσι.

1 Γιατί να επιτραπεί στους ομοφυλόφιλους να υιοθετήσουν παιδιά;

2 Για να δημιουργήσουμε μια κοινωνία όπου όλοι θα έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις

3. Η ανατροφή ενός παιδιού δεν είναι κοινωνικό ή ατομικό δικαίωμα. Υποχρέωση ναι, δικαίομα όχι. Διότι αν η ανατροφή είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ τότε ... το παράδειγμα μου.

Είναι υποχρέωση σου να το ανατρέφεις γι\' αυτό και ΠΡΕΠΕΙ να το αναθρέφεις σωστά. Αν είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ σου η ανατροφή, τότε κάνεις ό,τι θέλεις.

Έγινε κατανοητό τώρα;

Senior Member
    Αρκετά κατανοητό, αν και το συγκεκριμένο σου παράδειγμα ήταν ακραίο Μιχάλη, ειλικρινά και στο λέω σαν μητέρα και σαν άνθρωπος.

Και για να αποκαταστήσω το φύλο μου, είμαι φίλη, όχι φίλος.

Εξίσου φιλικά και πάνω από όλα με εκτίμηση
    Ταss ή κατά κόσμον Νατάσσα

Senior Member
    Originally posted by Tass
    Αρκετά κατανοητό, αν και το συγκεκριμένο σου παράδειγμα ήταν ακραίο Μιχάλη, ειλικρινά και στο λέω σαν μητέρα και σαν άνθρωπος.

Και για να αποκαταστήσω το φύλο μου, είμαι φίλη, όχι φίλος.

Εξίσου φιλικά και πάνω από όλα με εκτίμηση
    Ταss ή κατά κόσμον Νατάσσα
    Φίλη Νατάσσα λοιπόν,

Το γράφω κι εγώ ο ίδιος ότι είναι τραβηγμένο. Απλά αυτές οι φραστικές \"γροθιές στο στομάχι\" είναι - μερικές φορές - απαραίτητες για να δώσεις βαρύτητα στο επιχείρημα.

Με εκτίμηση και πάντα φιλική διάθεση,

Senior Member
    Όοοπα... βγήκαν οι χατζάρες βλέπω!!! θαυμάσια...

Originally posted by ex_hus

Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένα ωραίο θεμα μέσα σε αυτό το thread που όσοι θέλαν γράφαν για τις απόψεις ΤΟΥΣ όσον αφορά την ιυοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Τώρα καταλήξαμε στο ωραιότατο συμπέρασμα \"γλώσσα έξω\"
    Το θέμα είναι \"Ομοφυλοφιλία\" !!!

Διαφορετικά ξεκίνησε απ΄την kassi 21!!! και στην πορεία άλλαξε όπως συμβαίνει συνήθως με τα περισσότερα θέματα..

Μήπως θα πρέπει ο καθένας να ζητάει \"άδεια\" αν μπορεί να γράψει σε κάποιο θέμα...;

Προφανώς δεν διάβασες αυτό που είπα πιό πάνω...

Ektor

Junior Member

--------------------------------------------------------------------------------

Registered: 6-5-2004
    Member Is Online

Εστάλη στις 12-6-2007 στις 06:54 AM

Η ομοφυλοφιλία υπήρχε σε όλη τη φύση και θα υπάρχει, απλά ο καθένας μας θα πρέπει με ξεκάθαρο μυαλό και χωρίς προκαταλήψεις να την δέχεται γιατί υπάρχει ανάμεσά μας, και να αποβάλουν ορισμένοι τη ρατσιστική τους συμπεριφορά και υποκρισία, η οποία κάνει κακό στον ψυχικό κόσμο των ίδιων αλλά και στο κοινωνικό σύνολο.
    στην http://www.multiforums.gr (αυτή τη στιγμή κάνει λίφτινγκ)(εκτος λειτουργίας για λίγο)(ιδιοκτησία του αγαπητού Νίκου \"dodonι\" και αυτή) υπάρχουν πολλά θέματα περί ομοφυλοφιλίας, για να μη μεταφέρω εδώ τοποθετήσεις μου ρίξτε μια ματιά εκεί.
    Κάθε άνθρωπος ανήκει στον εαυτό του και όλοι έχουν θέση στην κοινωνία.

----------------------------------------------------

υπομονή μέχρι να ετοιμαστεί το μούλτι....
    Βάλτε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας, είναι τόσο όμορφο να είστε χαρούμενοι..

Άβυσσος η ψυχή του διαδικτύου...

Senior Member
    Εγω ειπα:
    Για μια καλυτερη ισοτιμη κοινωνια στην οποια ολοι εχουν ισα δικαιωματα και υποχρεωσεις!!

Εσυ απαντας:

Η ανατροφή ενός παιδιού δεν είναι κοινωνικό ή ατομικό δικαίωμα. Υποχρέωση ναι, δικαίομα όχι. Διότι αν η ανατροφή είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ τότε ... το παράδειγμα μου
    Σε ενα ετεροφυλο ζευγαρι που ζηταει υιοθεσια και την κερδιζει τι ειναι?
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Παιδιά, το έγραψα και θα το ξαναγράψω.... Οι ομοφυλόφιλοι θετοί γονείς μπορεί να έχουν την ίδια ικανότητα με τους ετερο να αναθρέψουν ένα παιδί, να του δώσουν φροντίδα, αγάπη, τρυφερότητα, να αναπτύξουν την προσωπικότητά του και γενικά να του παρέχουν όλα τα αναγκαία εφόδια για μια ευτυχισμένη ζωή.
    Το πρόβλημα είναι ότι Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ!!!! Και, το ξαναγράφω και το ξαναρωτώ, εσείς οι υποστηρικτές της υιοθεσίας, θέλετε να βάλουμε τα παιδάκια μπροστά να ανοίξουν το δρόμο???? Να δεχτούν τα πυρά, σε μια κοινωνία απορριπτική και προκατειλημμένη???? Ποιό το όφελος?? Δε θα\'ταν πιο φρόνιμο, να περιμένουμε να ωριμάσουν οι συνθήκες???? (ειδικά στην Ελλάδα οι συνθήκες μόνο ώριμες δεν είναι... άγουρες ξινές και καταπράσινες ακόμα!!)

Senior Member
    Originally posted by Τίνα
    Παιδιά, το έγραψα και θα το ξαναγράψω.... Οι ομοφυλόφιλοι θετοί γονείς μπορεί να έχουν την ίδια ικανότητα με τους ετερο να αναθρέψουν ένα παιδί, να του δώσουν φροντίδα, αγάπη, τρυφερότητα, να αναπτύξουν την προσωπικότητά του και γενικά να του παρέχουν όλα τα αναγκαία εφόδια για μια ευτυχισμένη ζωή.
    Το πρόβλημα είναι ότι Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ!!!! Και, το ξαναγράφω και το ξαναρωτώ, εσείς οι υποστηρικτές της υιοθεσίας, θέλετε να βάλουμε τα παιδάκια μπροστά να ανοίξουν το δρόμο???? Να δεχτούν τα πυρά, σε μια κοινωνία απορριπτική και προκατειλημμένη???? Ποιό το όφελος?? Δε θα\'ταν πιο φρόνιμο, να περιμένουμε να ωριμάσουν οι συνθήκες???? (ειδικά στην Ελλάδα οι συνθήκες μόνο ώριμες δεν είναι... άγουρες ξινές και καταπράσινες ακόμα!!)
    Τίνα ακριβώς αυτό είναι, η Ελληνική κοινωνία είναι το πρόβλημα.

Δεν ξέρω αν έχετε γνωρίσει τέτοιες οικογένειες και μπορείτε να εκφέρετε κάποια γνώμη.
    Άν το μούλτι είναι έτοιμο μέχρι αύριο θα σας μεταφέρω (απο θέμα μου εκεί) περιπτώσεις οικογενειών που έχω γνωρίσει, διαφορετικά προς το τέλος της άλλης εβδομάδας.

Senior Member
    Μη ξεχνάτε και τις περιπτώσεις των ομοφυλοφίλων γονέων με δικά τους παιδια...

Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    Εγω ειπα:
    Για μια καλυτερη ισοτιμη κοινωνια στην οποια ολοι εχουν ισα δικαιωματα και υποχρεωσεις!!

Εσυ απαντας:

Η ανατροφή ενός παιδιού δεν είναι κοινωνικό ή ατομικό δικαίωμα. Υποχρέωση ναι, δικαίομα όχι. Διότι αν η ανατροφή είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ τότε ... το παράδειγμα μου
    Σε ενα ετεροφυλο ζευγαρι που ζηταει υιοθεσια και την κερδιζει τι ειναι?
    Κρατική Μέριμνα προς αποκατάσταση των φυσικών γονέων του παιδιού. (Οι ομοφυλόφιλοι δεν γίνεται να γίνουν φυσικοί γονείς)

Με εκτίμηση και πάντα φιλικά

Page 22 of 32 FirstFirst ... 122021222324 ... LastLast