Results 331 to 345 of 475
Thread: Ομοφυλοφιλία
-
13-06-2007, 20:15 #331
Originally posted by Ektor
Μη ξεχνάτε και τις περιπτώσεις των ομοφυλοφίλων γονέων με δικά τους παιδια...
Δεν είναι το ίδιο. Στην προκειμένη περίπτωση το παιδάκι γνωρίζει ότι έχει και πατέρα.
Με εκτίμιση και πάντα Φιλικά
Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης
Υ.Γ. Δεν νομίζω ότι καμμία κοινωνία είναι έτοιμη. Πουθενά δεν υπάρχει δημοψήφισμα υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλους. Απλώς οι Έλληνες είναι λιγότερο υποκριτές.
- 13-06-2007, 20:18 #332
Οικογένεια τέτοια ( με ομοφυλόφιλους γονείς) δεν ξέρω. Ομως εγώ βλέπω, Εκτορα, τις αντιδράσεις του κοινωνικού μου περίγυρου απέναντι στους ομο, και υπάρχουν φορές που είναι απο απορριπτικές μέχρι χλευαστικές. Παρόμοιες συμπεριφορές θα δεχτεί και το παιδάκι, που δεν θα έχει άμυνες να τις αντιμετωπίσει.
Δεν δέχομαι κανένα παιδάκι να μπαίνει εσκεμμένα, μέσω υιοθεσίας, σε συνθήκες που θα του προκαλέσουν πόνο και ψυχική ταλαιπωρία, για να ικανοποιηθεί το γονεικό ένστικτο ενηλίκων.
Στο μέλλον, ίσως.
13-06-2007, 20:28 #333
Originally posted by Pappas10
Δεν είναι το ίδιο. Στην προκειμένη περίπτωση το παιδάκι γνωρίζει ότι έχει και πατέρα.
Υ.Γ. Δεν νομίζω ότι καμμία κοινωνία είναι έτοιμη. Πουθενά δεν υπάρχει δημοψήφισμα υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλους. Απλώς οι Έλληνες είναι λιγότερο υποκριτές.
Υπάρχουν και στην Ελλάδα τέτοιες περιπτώσεις αλλά έξω αμέτρητες με όλες τις νόμιμες διαδικασίες,
όπως και ομοφυλόφιλοι γονείς με δικά τους παιδια και συνέχεια παιδιά που υιοθέτησαν....
Είτε μας αρέσει είτε δε μας αρέσει οι μορφές αυτές οικογένειας είναι μιά πραγματικότητα και οι κοινωνίες πάνε εμπρός και όχι πίσω...
υ.γ.:και να συμπληρώσω ..δεν πετάμε στη φωτιά αυτές τις οικογένειες ούτε τις βάζουμε να ζήσουν σε στρατόπεδαΒάλτε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας, είναι τόσο όμορφο να είστε χαρούμενοι..
Άβυσσος η ψυχή του διαδικτύου...
13-06-2007, 20:37 #334
Υπάρχουν και στην ελλάδα τέτοιες περιπτώσεις αλλά έξω αμέτρητες με όλες τις νόμιμες διαδικασίες,
όπως και ομοφυλόφιλοι γονείς με δικά τους παιδια και συνέχεια παιδιά που υιοθέτησαν....
Είτε μας αρέσει είτε δε μας αρέσει οι μορφές αυτές οικογένειας είναι μιά πραγματικότητα και οι κοινωνίες πάνε εμπρός και όχι πίσω...
υ.γ.:και να συμπληρώσω ..δεν πετάμε στη φωτιά αυτές τις οικογένειες ούτε τις βάζουμε να ζήσουν σε στρατόπεδα
Το θέμα αυτό έχει συζητηθεί ήδη.
Με εκτίμιση και πάντα φιλικά
Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
13-06-2007, 20:38 #335
Οικογένεια τέτοια ( με ομοφυλόφιλους γονείς) δεν ξέρω. Ομως εγώ βλέπω, Εκτορα, τις αντιδράσεις του κοινωνικού μου περίγυρου απέναντι στους ομο, και υπάρχουν φορές που είναι απο απορριπτικές μέχρι χλευαστικές. Παρόμοιες συμπεριφορές θα δεχτεί και το παιδάκι, που δεν θα έχει άμυνες να τις αντιμετωπίσει.
Δεν δέχομαι κανένα παιδάκι να μπαίνει εσκεμμένα, μέσω υιοθεσίας, σε συνθήκες που θα του προκαλέσουν πόνο και ψυχική ταλαιπωρία, για να ικανοποιηθεί το γονεικό ένστικτο ενηλίκων.
Στο μέλλον, ίσως.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
13-06-2007, 20:43 #336
Originally posted by Τίνα
Στο μέλλον, ίσως.
Στό μέλλον σίγουρα, μετά από 100 χρόνια όπως έγραψα πιό πάνω...Βάλτε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας, είναι τόσο όμορφο να είστε χαρούμενοι..
Άβυσσος η ψυχή του διαδικτύου...
13-06-2007, 22:54 #337
Στο μέλλον, ίσως.
Στό μέλλον σίγουρα, μετά από 100 χρόνια όπως έγραψα πιό πάνω...
14-06-2007, 00:01 #338
Όοοπα... βγήκαν οι χατζάρες βλέπω!!! θαυμάσια...1
Originally posted by ex_hus
Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένα ωραίο θεμα μέσα σε αυτό το thread που όσοι θέλαν γράφαν για τις απόψεις ΤΟΥΣ όσον αφορά την ιυοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Τώρα καταλήξαμε στο ωραιότατο συμπέρασμα \"γλώσσα έξω\"
Διαφορετικά ξεκίνησε απ΄την kassi 21!!! και στην πορεία άλλαξε όπως συμβαίνει συνήθως με τα περισσότερα θέματα..
Μήπως θα πρέπει ο καθένας να ζητάει \"άδεια\" αν μπορεί να γράψει σε κάποιο θέμα...;3
Προφανώς δεν διάβασες αυτό που είπα πιό πάνω...3b
Ektor
Junior Member
--------------------------------------------------------------------------------
Registered: 6-5-2004
Member Is Online
Εστάλη στις 12-6-2007 στις 06:54 AM
Η ομοφυλοφιλία υπήρχε σε όλη τη φύση 4ακαι θα υπάρχει, απλά ο καθένας μας θα πρέπει με ξεκάθαρο μυαλό και χωρίς προκαταλήψεις να την δέχεται γιατί υπάρχει ανάμεσά μας, και να αποβάλουν ορισμένοι τη ρατσιστική τους συμπεριφορά και υποκρισία, η οποία κάνει κακό στον ψυχικό κόσμο των ίδιων αλλά και στο κοινωνικό σύνολο.4β
στην http://www.multiforums.gr (αυτή τη στιγμή κάνει λίφτινγκ)(εκτος λειτουργίας για λίγο)(ιδιοκτησία του αγαπητού Νίκου \"dodonι\" και αυτή) υπάρχουν πολλά θέματα περί ομοφυλοφιλίας, για να μη μεταφέρω εδώ τοποθετήσεις μου ρίξτε μια ματιά εκεί.5
Κάθε άνθρωπος ανήκει στον εαυτό του και όλοι έχουν θέση στην κοινωνία. 6
----------------------------------------------------
υπομονή μέχρι να ετοιμαστεί το μούλτι....
1. Αν θεωρείς χατζάρα ότι δε με αρέσει ένας πολύ ωραίος διάλογος απόψεων να διακόπτεται γιατί όντως μπορεί να διακόπτεται, ναι σου λέω αυτό ήταν το νόημα του postαρίσματός μου .
2. Όντως ο τίτλος του τόπικ είναι ομοφυλοφιλία. Τώρα αν νομίζεις ότι προάγεται κάποιος διάλογος ή οτιδήποτε πάνω σε αυτό το θέμα με το να λέει ο καθένας ότι του έρθει, πάντως σχετικό με τον τίτλο, ε τι να πώ εγώ. Αυτοί στην βαβέλ όλοι σχετικά με τον πύργο λέγαν πάντως.
3. Από εμένα πάντως όχι. Αλλά για πέ με. Μήπως θα έπρεπε να ζητήσω εγώ άδεια?
Πάντως αν θές, από τώρα και από πρίν σου δίνω την άδειά μου να μου λές τι να κάνω καλίτερα ώστε να είναι πιο εποικοδομητικό αυτό το θέμα που γράφουμε και εμείς και άλλοι αρκετοί και με πολύ ενδιαφέρον. και σίγουρα σε παρακαλώ να διαφυλάτεις και εσύ το δικαίωμά μου να γράφω ότι θέλω
3b Αμπε εδώ διάβασα κάθε site που με έστελνες λές να μη διάβασα 5 γραμμές? Προφανώς τις διάβασα αλλα δεν είχα τότε διάθεση να γράψω κάτι επ αυτού. Πειράζει?
4α. Ειλικρινά σε διαβεβαιώ ότι μόνο στον άνθρωπο υπάρχει το φαινόμενο αυτό καθώς μόνο στον άνθρωπο εμφανίζεται η σεξουαλική επιθυμία και μάλιστα όποτε νάναι. Στα ζώα εμφανίζεται το ένστικτο της αναπαραγωγής και μάλιστα στα θυληκά μόνο σε συγκεκριμένες περιόδους όπου μπορεί να επιτευχθεί η αναπαραγωγή. Οποιοδήποτε άλλο φαινόμενο έχεις δει στην τηλεόραση όπου ζώα ιδίου φύλου επιβαίνουν το ένα το άλλο έχει να κάνει με την έλλειψη ζώων αντιθέτου φύλου.
4β Μάλιστα. Συμφωνούμε. Όπως συμφωνούμε και στο ότι η γή γυρίζει, όλοι είναι καλοί, οι κακοί πρέπει να ΄γίνουν καλοί κλπ κλπ. τίποτα πιό πρακτικό? Τίποτα πιό στο ζουμί? Τίποτα πάνω σε αυτά που λένε οι λοιποί συμφορουμίτες?
5 Βρε μανίτσα μου πως να πάμε να το δούμε και το σαιτ και τις απόψεις σου αφού είναι κλειστό? Πλάκα με κάνεις? Δεν μας διαφωτίζεις τώρα που είμαστε εδώ όλοι? Πες μας κάτι είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε αλλά πές μας. Και επαναλαμβάνω να ξέρουμε και για ποιό πράγμα θα μας πείς. Αν θές να μας πείς για κανένα άλλο Η-Μ πές το εξαρχής. Να ξέρουμε πασάκα μου και εμείς. Αν πάλι θες να μας πείς για το ότι τα φάρμακα έχουν άλλες αντιδράσεςι στους άντρες και άλλες στις γυναίκες πέστο. Μη με στέλνεις να διαβάζω άρθα επί άρθρων και μάλιστα του bbc που δε το πολυγουστάρω ούτως ή άλλως.
6 Σχόλια αναλόγως του 4.
ΥΓ΄δεν έχω φορτώσει. Αλήθεια. Θέλω προσωπικά εγώ να με εκπλήξεις και να με στείλεις αδιάβαστο με τισ απόψεις ΣΟΥΥΥΥΥΥΥ. (edit σχετικά με κάτι που θα είναι εκ των προτέρων γνωστό βεβαίως βεβαίως κυρίως κυρίως μπας και εξαρχής συμφωνούμε βρε αδερφέ τέλος edit)
ΥΓ2 Νέος τρόπος σχολιασμού επι προηγούμενου ποσταρίσματος. Όποια σχόλια δεκτά.
14-06-2007, 00:11 #339
να πώ μία όχι και τόσο ακραία περίπτωση;(δεδομένου οτι ακούμε και διαβάζουμε όλο και συχνότερα τέτοια περιστατικά..)
σε σχέση μ ε την υιοθεσία ενός παιδιού απο ομοφυλοφιλικό ζευγάρι...
σκέφτομαι τί επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει στην μελλοντική ψυχική ισορροπία ενός παιδιού το να ανακαλύψει κάποτε ότι ο μπαμπάς έλκεται (και)απο άτομα του ίδιου φύλου..
τουλάχιστον στην πρώτη περίπτωση δεν υπάρχει η υποκρισία και η ηθικολογία..
(άλλο είμαι και άλλο παριστάνω για τα <μάτια του κόσμου>)
τελοσπάντων..νομίζω στην ελλάδα θα αργήσουμε ακόμα να δούμε στην πράξη να γίνεται κάτι τέτοιο...Dum spiro spero (?)
14-06-2007, 01:25 #340
4. Και για άλλη μία φορά, το να επιτρέψεις σε ομοφυλόφιλους την υιοθεσία θα είναι ένα πείραμα πάνω σ\' ένα παιδί. Δεν μπορώ να συναινέσω σ\' αυτό.
Δεν χρειαζεται να συναινεσεις ουτε σε αυτο - ουτε σε κατι παρομοιο.
Σε πρωτο επιπεδο στην Ευρωπη νομιμοποιηται γαμος ομοφυλοφιλων και επεται η υποθεση της υοθεσιας.
Φαντασου ολα αυτα να στηριζοταν στο να συναινεσει ο παππας 10 η ο κρινο....
Η κοινωνια μας θα ειχε μεινει στην μορφη της προικας η στο αν υπαρχει βιασμος κατα την διαρκεια του εγγαμου βιου.
Οι κοινωνιες αλλαζουν - μεταμορφωνονται και πολλες φορες αργουμε να δουμε αυτες τις αλλαγες.
Βεβαια στην αρχη μας φαινεται αλλοκοτο, αλλα ολα τα καινουρια εινα στην αρχη τους αλλοκοτα.
Η εμπειρια θα δειξει αν οι ανθρωποι αυτοι θα γινουν ευτυχισμενοι και οχι ο δικος μας (μου - σου - του) αγνωστικισμος επι του θεματος.
Καλημερα πλεον...
14-06-2007, 09:12 #341
Και γω απαντώ ΝΑΙ εξ χας, δυστυχώς -και κακώς ίσως- αλλά δε θα θελα το παιδί μου να δέχεται τέτοιες επιρροές.
Κάσι, δεν αναφέρθηκα σε σένα, υπάρχει πολύς κόσμος- και εκτός νετ και φόρουμ ακόμα περισσότερος- που δεν αποδέχεται τους ομοφυλόφιλους. Αυτό θα είχε αντίκτυπο στο παιδί. Αυτό γράφω μόνο, καμμία σχέση με σένα και το αν είσαι ομοφοβική ή όχι.
14-06-2007, 09:27 #342
Η ομοφοβία είναι ο φόβος (έως του σημείου της παθολογικής φοβίας), η αποστροφή ή οι διακρίσεις κατά της ομοφυλοφιλίας ή σε βάρος των ομοφυλοφίλων. Μπορεί να περιλαμβάνει επίσης μίσος, εχθρότητα ή αποδοκιμασία των ομοφυλόφιλων ανθρώπων, της ομοφυλοφιλικής συμπεριφοράς, που οδηγεί στην εκδήλωση μισαλλοδοξίας.
Απο wikipedia, για την ομοφοβία, οκ?
14-06-2007, 10:22 #343
Originally posted by krino
4. Και για άλλη μία φορά, το να επιτρέψεις σε ομοφυλόφιλους την υιοθεσία θα είναι ένα πείραμα πάνω σ\' ένα παιδί. Δεν μπορώ να συναινέσω σ\' αυτό.
Δεν χρειαζεται να συναινεσεις ουτε σε αυτο - ουτε σε κατι παρομοιο.
Σε πρωτο επιπεδο στην Ευρωπη νομιμοποιηται γαμος ομοφυλοφιλων και επεται η υποθεση της υοθεσιας.
Φαντασου ολα αυτα να στηριζοταν στο να συναινεσει ο παππας 10 η ο κρινο....
Η κοινωνια μας θα ειχε μεινει στην μορφη της προικας η στο αν υπαρχει βιασμος κατα την διαρκεια του εγγαμου βιου.
Οι κοινωνιες αλλαζουν - μεταμορφωνονται και πολλες φορες αργουμε να δουμε αυτες τις αλλαγες.
Βεβαια στην αρχη μας φαινεται αλλοκοτο, αλλα ολα τα καινουρια εινα στην αρχη τους αλλοκοτα.
Η εμπειρια θα δειξει αν οι ανθρωποι αυτοι θα γινουν ευτυχισμενοι και οχι ο δικος μας (μου - σου - του) αγνωστικισμος επι του θεματος.
Καλημερα πλεον...
Ακριβώς εδώ είναι το θέμα, και γι\' αυτό εστιάστικα στην \"φυσική ικανότητα\" των ομοφυλοφίλων να κάνουν παιδιά και όχι στην κοινωνική ορθότητα του επιχειρήματος.
Στη θεωρία όλα γίνονται. Ιδίως όταν μιλάμε με \"κοινωνιολογικά\" επιχειρήματα. Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα στην Ιστορία που η προσπάθεια να implement κοινωνικές θεωρίες σε πραγματικές κοινωνίες απέτυχε παταγωδώς γιατί η θεωρία συγκρούστηκε με τη φύση του ανθρώπου και καληνύχτα σας. Ο Μαρξισμός είναι ένα μόνο δείγμα.
Ο Πλάτωνας μεγαλώνοντας ανασκεύασε την \"Πολιτεία\" του και οι \"Νόμοι\" του πραγματεύονται (έως ένα σημείο) αυτήν την παραδοχή. Ότι ο άνθρωπος και η φύση του δημιουργεί την κοινωνία και δεν πρέπει να δημιουργούμε κοινωνίες για τους ανθρώπους με πολιτικές ή άλες παρεμβάσεις αλλά να δεχόμαστε την κοινωνία των ανθρώπων και τις παρεμβάσεις που εκείνοι της επιβάλουν.
Δεν κάνω αναφορά στον μεγάλο φιλόσοφο γα \"φιγούρα\" αλλά γιατί εδώ ακριβώς εστιάζεται και η αντίδραση μου στην κοινωνιολογική προσέγγιση του θέματος \"υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους\". Από τη στιγμή που δεν είναι - πλειοψηφικά - η κοινωνία μας έτοιμη να το δεχτεί, η συζήτηση είναι εκ των ουκ άνευ. Το να προσπαθήσουμε να \"επιβάλουμε\" νομικά - και κοινωνικά - την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους είναι το λιγότερο επικίνδυνο αφού κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τις αντιδράσεις.
Γι\' αυτό καταλήγω και στην ανθρώπινη φύση. Η οποία \"απαγορεύει\" στους ομοφυλόφιλους να έχουν - και κατά συνέπεια να αναθρέφουν - γόνους. Συμφωνώ ότι απόκτηση και ανατροφή δεν είναι το ίδιο πράγμα. Συμφωνώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που αποκτούν παιδιά χωρίς να μπορούν να τα αναθρέψουν σωστά και άλλοι που θα γίνονταν οι καταπληκτικότεροι γονείς αλλά παραμένουν άτεκνοι. Αλλά ποιός μπορεί να πει και να ξεχωρίσει από πριν τον καλό και τον κακό γονέα;
Μήπως δεν έχουμε παραδείγματα ετερόφυλων οικογενειών που πληρούσαν όλες τις τυπικές προϋποθέσεις υιοθέτησης και τελικά αποδείχτηκαν ανάξιες να τα αναθρέψουν; Έχει σκεφτεί κανείς από εμάς πόσο περισσότερο κοινωνικό στιγματισμό θα επιφέρει στους ίδιους τους ομοφυλόφιλους η πιθανότητα ένα παιδί που μεγάλωσε σε μία τέτοια οικογένεια να γίνει κι αυτό ομοφυλόφιλο;
Η θέση μου κατά της υιοθεσίας από ομοφυλόφιλα ζευγάρια λοιπόν δεν είναι μόνο σε συνάρτηση του πόσο \"άξιο\" είναι ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι να αναθρέψει σωστά ένα παιδί ούτε το πόσο \"ώριμη\" είναι ή δεν είναι η κοινωνία μας να δεχτεί κάτι τέτοιο. Το πρώτο δεν είναι μετρήσιμο. Το δεύτερο είναι κοινή συναινέση αποδεκτό. Η κοινωνία δεν είναι \"έτοιμη\". Η άρνηση μου απορρέει από το πόσο χειρότερος θα είναι ο κοινωνικός στιγματισμός τόσο για τους ομοφυλόφιλους όσο και για το παιδί αλλά και για τις αρχές που επέτρεψαν την υιοθεσία ΑΝ κάτι δεν πάει καλά.
Φαντάζεται κανείς μας η ιστορία Γούντι Άλεν και Σουμ Γι να ήταν ιστορία Ντέιβιντ και Στήβεν;
Καληνύχτα σας,
Με εκτίμηση και πάντα φιλική διάθεση,
Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
14-06-2007, 10:27 #344
Originally posted by kassi_21
Είπα ότι έγινε καραμέλα από τους ομοφυλόφιλους ότι όποιος δεν τους αποδέχεται είναι ομοφοβικός.
Προφανως και δεν εχει να κανει με αποδοχη...
Αυτο ειναι προσωπικο η οχι του καθενος.
ΠΧ, καποιος δεν θελει να κανει παρεα με ομοφυλοφιλους, ειναι ομοφοβικος??? Οχι βεβαια...
Εγω θα το προσδιοριζα σε καταστασεις, οπου η επιλογη καποιου (ας) να ειναι ομοφυλοφιλος, αυτοματα σημαινει να χλευαζεται, να μειωνεται σαν προσωπικοτητα η και να δεχεται παντος τυπου επιθεσεις.
Τετοιες καταστασεις στην Ελλαδα του σημερα, ειναι υπαρκτες και μαλιστα τις βλεπουμε οπου και οπως υπαρχουν ομοφυλοφιλοι...
Ας μην μπερδευουμε καποια πραγματα, ειναι εντελως αλλη υποθεση να αισθανομαστε καλα η οχι οταν ειναι διπλα μας ενας ομοφυλοφιλος (πραγμα φυσιολογικο μιας και ο καθενας μας μεγαλωνει με εικονες που παιρνει καθε μερα) και εντελως αλλη, οταν μαθαινουμε οτι ο/η διπλα μας ειναι ομοφυλοφιλος και περναμε σε σχολια τα οποια προσπαθουν να τον μειωσουν σαν προσωπικοτητα για αυτη ακριβως την επιλογη του...
Το δευτερο ειναι καθαρη ομοφοβια.
14-06-2007, 10:34 #345
κατι αλλο ασχετο,
εχετε παρατηρησει οτι οταν μιλαμε για αντρα ομοφυλοφιλο, τρωει ενα χλευασμο ανευ προηγουμενου, ενω αμα μιλησουμε για ομοφυλοφιλη γυναικα περναει στο ντουκου????
Από τότε τότε που με πρωτοθυμάμαι...
21-07-2025, 11:42 in Με καφέ και συμπάθεια....