Results 436 to 450 of 475
Thread: Ομοφυλοφιλία
-
19-08-2007, 18:17 #436
Οι γυναίκες έχουν μία μεγαλύτερη τάση να αισθάνονται κάποια στιγμή έλξη για το ίδιο φύλο από ότι οι άντρες χωρίς να σημαίνει ότι είναι ομοφυλόφιλες. Αυτό προέρχεται από χημικά και κοινωνικά αίτια. Το χημικό είναι η τεστοστερόνη την οποία διαθέτουν και τα δύο φύλα κι είναι αυτή που όταν αυξάνεται δημιουργεί την ερωτική επιθυμία. Αλλά είναι \"αντρική\" ορμόνη. Το κοινωνικό είναι η ανάγκη για τρυφερότητα που έχουν οι γυναίκες περισσότερο από τους άντρες (γενικά μιλώντας) και μπορεί, κάποια στιγμή, να τη βρει από μία άλλη γυναίκα.
Και στα δύο αυτά αίτια δεν σημαίνει ότι μια γυναίκα είναι ομοφυλόφυλη.
- 19-08-2007, 20:00 #437
Originally posted by alexandros3
Οι γυναίκες έχουν μία μεγαλύτερη τάση να αισθάνονται κάποια στιγμή έλξη για το ίδιο φύλο από ότι οι άντρες χωρίς να σημαίνει ότι είναι ομοφυλόφιλες. Αυτό προέρχεται από χημικά και κοινωνικά αίτια. Το χημικό είναι η τεστοστερόνη την οποία διαθέτουν και τα δύο φύλα κι είναι αυτή που όταν αυξάνεται δημιουργεί την ερωτική επιθυμία. Αλλά είναι \"αντρική\" ορμόνη. Το κοινωνικό είναι η ανάγκη για τρυφερότητα που έχουν οι γυναίκες περισσότερο από τους άντρες (γενικά μιλώντας) και μπορεί, κάποια στιγμή, να τη βρει από μία άλλη γυναίκα.
στο 2ο, συμφωνω απολυτα. ποσες φορες εχουμε δει αντρες, ενηλικους ή εφηβους αγκαζε;; αντιθετα, οι γυναικες μαθαινουν να ειναι τρυφερες κ μαθαινουν επισης να εκφραζουν (σωματικα) αυτη την τρυφεροτητα.
19-08-2007, 20:08 #438
Originally posted by kanenas
το 1ο δεν το καταλαβα... ποια η συνδεση;
20-08-2007, 02:56 #439
Originally posted by alexandros3
20-08-2007, 03:00 #440
Νομίζω πως εκτός περιπτώσεων οι ομοφυλόφιλοι είτε άντρες είτε γυναίκες το γνωρίζουν από αρκετά μικροί αυτό που νιώθουν.......Νομίζω πάντα......
22-08-2007, 11:28 #441
Originally posted by kassi_21
Νομίζω πως εκτός περιπτώσεων οι ομοφυλόφιλοι είτε άντρες είτε γυναίκες το γνωρίζουν από αρκετά μικροί αυτό που νιώθουν.......Νομίζω πάντα......
Εγώ πιστεύω ότι η ομοφυλοφιλλια έχει σε μεγάλο βαθμό κοινωνική υπόσταση.Δηλαδή (και το καταλαβαίνω ότι είναι λίγο δυσχώνευτη δήλωση) όλοι οι άνθρωποι γεννιόμαστε αμφισεξουαλικοί ή και ασέξουαλ αν θέλετε και ανάλογα με τα βιώματά μας διαμορφώνεται η σεξουαλικότητά μας.
23-08-2007, 01:40 #442
Τι εννοείς βιώματα;Γιατί βιώματα έχουμε όλοι μας.....Νομίζω πως οι γνώσεις μου έχουν αναφορές ότι γύρω στην ηλικία των 10 με 12 το παιδί έχει επίγνωση του σεξουαλικού του προσανατολισμού.....Σκέψου ότι υπήρχε ψυχοθεραπεία όπου κάποια που πίστευε ότι ήταν ομοφυλόφιλη για τους χ,ψ λόγους και ο ψυχίατρος με τις γνώσεις που είχε το αρνιόταν αποδείχτηκε ότι δεν ήταν ομοφυλόφιλη για να αντιληφθείς πόσο μερικές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως τα θεωρούμε....Άρα νομίζω ότι καταρρίπτεται η ιδέα περί bysexual εκ γενετής καθότι αυτή με τα βιώματά της θεωρούταν ομοφυλόφιλη ενώ δεν ήταν......
23-08-2007, 16:50 #443
Τι εννοείς βιώματα;Γιατί βιώματα έχουμε όλοι μας.....Νομίζω πως οι γνώσεις μου έχουν αναφορές ότι γύρω στην ηλικία των 10 με 12 το παιδί έχει επίγνωση του σεξουαλικού του προσανατολισμού.....Σκέψου ότι υπήρχε ψυχοθεραπεία όπου κάποια που πίστευε ότι ήταν ομοφυλόφιλη για τους χ,ψ λόγους και ο ψυχίατρος με τις γνώσεις που είχε το αρνιόταν αποδείχτηκε ότι δεν ήταν ομοφυλόφιλη για να αντιληφθείς πόσο μερικές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως τα θεωρούμε....Άρα νομίζω ότι καταρρίπτεται η ιδέα περί bysexual εκ γενετής καθότι αυτή με τα βιώματά της θεωρούταν ομοφυλόφιλη ενώ δεν ήταν......
Εγώ λέω ότι όλοι είμαστε εν δυνάμει ετεροφυλόφιλοι, ομοφυλόφιλοι , αμφισεξουαλικοί ανάλογα με τις συνθήκες και το περιβάλλον που θα συναντήσουμε. Αυτό εξηγείται και από το ότι υπάρχουν αρχαίες φυλές που θεωρούν τον ομοφυλοφιλικό έρωτα καθιερωμένη τελετουργική διαδικασία.
Τώρα όσο για το παράδειγμα που αναφέρεις πιστεύω ότι η ψυχανάλυση είναι ικανή στο να σε πείσει για πολλά πράγματα..
23-08-2007, 17:09 #444
...Ναι..Έχω την εντύπωση ότι δεν οφείλεται στις συνθήκες του περιβάλλοντός μας η ομοφυλοφιλική ή ετεροφυλοφιλική ή αμφισεξουαλική μας ταυτότητα...Παρά ταύτα μια εντύπωση είναι..Όχι κάτι επιστημονικά αποδεκτό....
23-08-2007, 17:30 #445
Αν δεν κάνω λάθος είναι επιστημονικά αποδεκτό ότι ομοφυλόφιλος γεννιέσαι, δεν γίνεσαι. Έτσι έχω ακούσει τουλάχιστον.
23-08-2007, 17:32 #446
Κάτι τέτοιο έχω νοήσει κι εγώ...Με βρίσκεις σύμφωνη...Πολλές είναι οι έρευνες νομίζω που στρέφονται σε γονιδιακούς παράγοντες....
23-08-2007, 18:35 #447
Η επιστήμη σήμερα δέχεται ότι η σεξουαλικότητα και κατ\'επέκταση η ομοφυλοφιλία, διαμορφώνεται εξίσου από γενετικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες.
Ο Καβάφης -που τον έντυναν κοριτσάκι και βγήκε ομοφυλόφιλος- είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.
23-08-2007, 23:38 #448
Συγνώμη..Τον έντυναν κοριτσάκι ή ντυνόταν από μόνος του;(Αν όντως του το έκαναν αυτό ήταν τραγικό λάθος)Αν σκεφτείς ότι οι περισσότερες γυναίκες φορούν σήμερα ρούχα αντρικά,όπως παντελόνι,μπότες κ.τ.λ τότε θα έπρεπε λόγω περιβάλλοντος να μας έβγαιναν ομοφυλόφιλες....
24-08-2007, 00:32 #449
Συγνώμη..Τον έντυναν κοριτσάκι ή ντυνόταν από μόνος του;(Αν όντως του το έκαναν αυτό ήταν τραγικό λάθος)Αν σκεφτείς ότι οι περισσότερες γυναίκες φορούν σήμερα ρούχα αντρικά,όπως παντελόνι,μπότες κ.τ.λ τότε θα έπρεπε λόγω περιβάλλοντος να μας έβγαιναν ομοφυλόφιλες....
Για περισσότερες πληροφορίες υπάρχει και η ομότιτλη ταινία.
Τώρα τη σύγκριση που έκανες με τις γυναίκες τις σημερινής εποχής την βρίσκω λίγο άκαρπη, γιατί χρονολογικά απέχουν κατά μόλις έναν αιώνα!
24-08-2007, 00:49 #450
Μίλησες για διαμόρφωση σεξουαλικής ταυτότητας μέσω περιβαλοντικών συνθηκών και οικογενειακής νουθεσίας......Άρα μάλλον δεν είναι και τόσο άκαρπη η σύγκριση αν σκεφτείς πως από τότε που οι γυναίκες φόρεσαν παντελόνια δεν μετατράπηκαν και σε ομοφυλόφιλες αλλά ούτε ομοφυλόφιλοι ήταν όλοι οι πρόγονοί μας όταν κάποια εποχή φορούσαν φουστανέλες.....
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία