Ομοφυλοφιλία - Page 12
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 12 of 32 FirstFirst ... 2101112131422 ... LastLast
Results 166 to 180 of 475
    Senior Member
    Originally posted by Pappas10
    ...........Αντίθετα η υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλοφιλικά ζευγάρια είναι μία κατάργηση ενός φυσικού αξιώματος προς όφελος μίας συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων και μόνο. Και παρέχει δικαιόματα απ\' ευθείας στον άνθρωπο που η φύση του τα στερεί.
    ότι η φύση στερει ορθως το πράττει? η απαντηση ειναι ΝΑΙ? ΑΠΟΛΥΤΟ ΝΑΙ?

αν η φύση στερήσει σε μια γυναικα, τη χαρά της μητρότητας πρέπει να το αποδεχτει? και αν ναι, γιατι?

η μονογονεική οικογένεια εχει καταστρεπτικες/αρνητικες και μόνο επιδρασεις στο παιδι? παρόλα αυτά δεν κρίνεται πολλές φορές προτιμότερη?

Ενα τέτοιο ερώτημα που τέθηκε για το αν ειναι ειναι δυνατό ζευγάρια ομοφυλοφυλων να μεγαλώσουν σωστά ενα παιδι, καλο ειναι να μην απαντάται τόσο απόλυτα, τόσο μονοπλευρα με ενα ναι ή ενα οχι...οι ετεροφυλοφιλοι, πάντως δεν κάναμε -γενικα μιλώντας - και τόσο καλή δουλεια ωστε να απαντάμε με έπαρση καποιες φορές....

και κάτι ακομα:το αν ενας -εν δυναμη- γονιος ειναι ομοφυλοφιλος ή όχι δεν μπορει να αποτελεσει ενα, μοναδικο και καταλυτικο στοιχειο για το πόσο σωστά μπορει να μεγαλώσει ενα παιδι...σε καμια περίπτωση! η γνώμη μου....

Senior Member
    Τα παιδιά για να μεγαλώσουν θέλουν αγάπη από όπου κι αν τους παρέχεται. Αν αυτο δεν είναι αυτονόητο σε κανονικες οικογενειες, πιθανως να σπανιζει περισσοτερο στις αντικανονικες. η απαιτηση για υιοθετηση παιδιου ως αποδειξη του οτι ειμαστε κι εμεις φυσιολογικοι, με δικαιωματα κλπ κλπ ειναι αισχρη για το λογο και μονο οτι θετει το καλο του παιδιου σε δευτερη μοιρα και την δικαιωση του αγωνα σε πρωτη. καμια σχεση με την ιδια την ομοφιλοφιλια λοιπον. το ιδιο μπορει να συμβει σε πολλες πολλες αλλες περιπτωσεις. π.χ. στην φαινομενικά καταπληκτικη πατρικη μου οικογενεια, που με γεννησε επειδη ειναι χριστιανικα ιδανικο να εισαι πολυτεκνος!

Senior Member
    Sofia, πρόσεξε,
    Σήμερα ψωμί μη πάρεις από φούρνο. Πρατήριο μόνο να επισκεφτείς. Έχω την εντύπωση ότι και με φαίνετε πως μάλλον..... εεεε.......χμμμμμ συμφωνούμε.......
    χαααααα......

Senior Member
    θα παω να με κοιττάξω...οκ:)

Senior Member
    Originally posted by anitak
    Τα παιδιά για να μεγαλώσουν θέλουν αγάπη από όπου κι αν τους παρέχεται. Αν αυτο δεν είναι αυτονόητο σε κανονικες οικογενειες, πιθανως να σπανιζει περισσοτερο στις αντικανονικες.
    δεν καταλαβαίνω... γιατί να σπανίζει περισσοτερο στις αντικανονικές?

Senior Member
    Originally posted by anitak
    η απαιτηση για υιοθετηση παιδιου ως αποδειξη του οτι ειμαστε κι εμεις φυσιολογικοι, με δικαιωματα κλπ κλπ ειναι αισχρη για το λογο και μονο οτι θετει το καλο του παιδιου σε δευτερη μοιρα και την δικαιωση του αγωνα σε πρωτη.
    συμφωνω απόλυτα! ειναι αισχρή η απαιτηση για υιοθεσια με ΑΥΤΑ τα κριτηρια, όσο αισχρή ειναι και η μανια να γίνω μανα με φυσικο τρόπο, να γεννησω δλδ, αδιαφορώντας για το αν ειναι αποτέλεσμα ωριμης σκέψης και οχι επιβολη ενος κοινωνικου \"πρεπει\" (π.χ. τριανταρισα, γερναω,ολες οι φιλες μου εχουν κανει παιδι, οι γονεις με πιεζουν...ε,ας κανω να τελιωνουμε....)

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    Originally posted by Pappas10
    ...........Αντίθετα η υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλοφιλικά ζευγάρια είναι μία κατάργηση ενός φυσικού αξιώματος προς όφελος μίας συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων και μόνο. Και παρέχει δικαιόματα απ\' ευθείας στον άνθρωπο που η φύση του τα στερεί.
    ότι η φύση στερει ορθως το πράττει? η απαντηση ειναι ΝΑΙ? ΑΠΟΛΥΤΟ ΝΑΙ?

αν η φύση στερήσει σε μια γυναικα, τη χαρά της μητρότητας πρέπει να το αποδεχτει? και αν ναι, γιατι?

η μονογονεική οικογένεια εχει καταστρεπτικες/αρνητικες και μόνο επιδρασεις στο παιδι? παρόλα αυτά δεν κρίνεται πολλές φορές προτιμότερη?

Ενα τέτοιο ερώτημα που τέθηκε για το αν ειναι ειναι δυνατό ζευγάρια ομοφυλοφυλων να μεγαλώσουν σωστά ενα παιδι, καλο ειναι να μην απαντάται τόσο απόλυτα, τόσο μονοπλευρα με ενα ναι ή ενα οχι...οι ετεροφυλοφιλοι, πάντως δεν κάναμε -γενικα μιλώντας - και τόσο καλή δουλεια ωστε να απαντάμε με έπαρση καποιες φορές....

και κάτι ακομα:το αν ενας -εν δυναμη- γονιος ειναι ομοφυλοφιλος ή όχι δεν μπορει να αποτελεσει ενα, μοναδικο και καταλυτικο στοιχειο για το πόσο σωστά μπορει να μεγαλώσει ενα παιδι...σε καμια περίπτωση! η γνώμη μου....
    Φίλη Σοφία,

Παρακαλώ να μην απομονόνεται μόνο μία φράση από μόνη της χωρίς να ολοκληρώνεται η επιχειρηματολογία που την συνοδεύει γιατί οδηγεί σε λανθάνοντα και λανθασμένα συμπεράσματα.

Το ερώτημα σου σε συνάρτηση με τα \"λάθη\" της φύσης έχει απαντηθεί ήδη από μέρους μου.

Αν θέλεις να εστιαστείς στην κοινωνική προέκταση του θέματος \"ομοφυλόφιλοι θετοί γονείς\" να το συζητήσουμε σ\' αυτή τη βάση. Και πριν αρχίσω να απαντάω εγώ ερωτήματα, ας μου επιτραπεί να ρωτήσω κάτι. Γιατί ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι να θέλει - και να του επιτρέπεται - να υιοθετήσει ένα παιδί;;;;

Με εκτίμηση,

Παππάς10.

Senior Member
    Γιατί ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι να θέλει - και να του επιτρέπεται - να υιοθετήσει ένα παιδί;;;;
    Γιατι να θελει ειναι λιγο περιεργη ερωτηση...για να μεγαλωσει ενα παιδι οπως και οι υπολοιποι...γιατι οι υπολοιποι θελουν να κανουν παιδια?
    Γιατι να του επιτραπει?
    Για τον ιδιο λογο που επιτρεπετε και σε ετεροφυλα ζευγαρια να υιοθετησουν παιδι.
    Ποια η διαφορα?
    Πιστευω η σημαντικοτερη διαφορα ειναι στον τροπο αντιμετωπισης τους απο την κοινωνια...παρα στην ικανοτητα των συγκεκριμενων ατομων να μεγαλωσουν ενα παιδι...οντας οι πρωτοποροι πιστευω αναλογα βεβαια και με το ποσο \"ανοιχτομυαλη\" ειναι η κοινωνια που ζουνε...θα συναντησουνε σημαντικα προβληματα τοσο αυτοι οσο και τα παιδια.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Βασικα εκει εγκειται και η διαφωνια μου πολλες φορες για την υιοθεσια παιδιων θα ελεγα ναι στην υιοθεσια παιδιων...αλλα οχι ακομα...ασε να ωριμασει η κοινωνια σαν συνολο...που πιστευω θα ωριμασει.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Αντιλαμβανομαστε ολοι φανταζομαι οτι τα ερωτήματα δεν τίθενται σε σενα μονο προσωπικα,αλλα σε ολους ή και σε κανεναν...ανάλογα με τί ευαισθητοποιει τον καθένα και κατά πόσο, ώστε να απαντησει....

Η παράθεση που έγινε απο μέρους μου, ήταν ενδεικτική (για μενα προσωπικα) κάποιων σημαντικών σου θέσεων που υποστήριξες και ήθελα σ αυτο το κομματι να εκφράσω τις σκέψεις μου..

Λες \"και πριν αρχίσω να απαντω ερωτήματα.........\"δεν ξέρω σε ποια ερωτήματα αναφέρεσαι....

Σχετικα με το ερώτημα σου, ουσιαστικα σου απαντησα: γιατί να μην τους επιτραπει? Επειδή ειναι ομοφυλόφιλοι? Οπως εγραψα, και το πιστεύω βαθια μεσα μου, ενας -εν δυναμη- γονιος είτε ειναι ομοφυλοφιλος είτε όχι δεν μπορει να αποτελεσει δείκτη ενα, μοναδικο και καταλυτικο για το πόσο σωστά μπορει να μεγαλώσει ενα παιδι...σε καμια περίπτωση! Αυτή ειναι η γνώμη μου...

Φιλικά

Senior Member
    Φίλοι και φίλες,

Αν μου επιτρέπεται μία ακόμα παρέμβαση. Ίσως σαν απόσταγμα της θέσης μου η οποία αποσπασματικά χρησιμοποιήθηκε κατά το δοκούν για εξαγωγή λανθασμένων συμπερασμάτων ή εισαγωγή θέσεων που ελάχιστα μπρούν να στηριχτούν σε αυτά.

1. Το επιχείρημα για την αδυναμία φυσικής τεκνοποίησης ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού στέκεται μόνο του, χωρίς κοινωνικές ή άλλες προεκτάσεις. Δηλαδή δεν εξέτασα ούτε συμπέρανα- και δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να βγάλει συμπέρασμα - αν ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι είναι ικανό να αναθρέψει ένα υγιές σώμα και πνεύμα παιδί.

Το μόνο που είπα είναι πως η φύση απαγορεύει την ομοφυλοφιλική τεκνοποίηση αξιωματικά. Και επειδή η ανατροφή είναι απόρρεια της γονικής ιδιότητας - συνήθως - προέκτεινα το φυσικό εξίωμα εως το συμπέρασμα ότι η φύση δεν φαίνεται να \"θέλει\" ομοφυλόφιλους γονείς και ανατροφείς.

2. Το αν ένα φυσικό αξίωμα είναι σωστό να γίνεται και κοινωνικό αξίωμα είναι μεγάλη κουβέντα. Αλλά ανεξάρτητα με το όποιο συμπέρασμα, καλό θα ήταν η αξιωματική απαγόρευση της φύσης να αποκτά την βαρύτητα που της αναλογεί σε μία συζήτηση σχετικά με τον άνθρωπο και την ανατροφή του. Το θεωρώ το λιγότερο επικίνδυνο να αγνοούμε μία φυσική επιταγή με μόνο επιχείρημα το όποιο κοινωνκό ή αθρωπιστικό δίκαιο.

Αν δεχτούμε ελαφρά τη καρδία - για παράδειγμα - ότι \"μπορεί η φύση να μην επιτρέπτει στους ομοφυλόφιλους να κάνουν παιδιά, αλλά....\" τότε για ποιό λόγο να μην δεχτούμε και εστιάσεις του τύπου \"μπορεί η φύση να μην επιτρέπει στην ατμόσφαιρα της ρυπογόνες ουσίες αλλά...\" κλπ.

3. Για την κοινωνική προέκτση του θέματος, ρωτάω μία απλή ερώτηση. Γιατί να επιτραπεί σ\' ένα ζεύγος ομοφυλόφιλων - ή έστω γιατί να επιτραπεί σε οποιοδήποτε ζευγάρι - να υιοθετήσουν ένα παιδί. ;

Και για να το προεκτείνω, ας μου δώσει κάποιος τις παραμέτρους αλλά και τα στοιχεία που θα πρέπει να συγκεντρώνει ένα ζευγάρι - ομοφιλόφιλο ή μη, ώστε να θεωρείτε άξιο για υιοθεσία. Όταν έχουμε αυτά τα χαρακτηριστικά, τα εξετάζουμε μέσα από το πρίσμα της ομοφυλόφιλης σχέσης και βλέπουμε κατά πόσο η ομοφιλόφιλη σχέση ανταποκρίνεται στο ζητούμενο.

Ελπίζω να μη σας κούρασα.

Με εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Senior Member
    Κοιτα για να σου απαντησω ας παρω παραδειγμα εμενα...χωρις την ιατρικη επιστημη και τα φαρμακα θα ημουν νεκρος στην καλυτερη....στην χειροτερη θα εκλιπαρουσα να ερθει το τελος και για παιδια ουτε λογος.
    Τωρα σκεφτομαι την περιπτωση στο μελλον να τεκνοποιησω πραττω λαθος που πηγα εναντια στη φυση μου?

Senior Member
    Originally posted by Sofia

Λες \"και πριν αρχίσω να απαντω ερωτήματα.........\"δεν ξέρω σε ποια ερωτήματα αναφέρεσαι....
    Φίλη Σοφία,

Εννοούσα τα ερωτήματα που θα κληθώ να απαντήσω. Δεν έχουν γίνει.

Originally posted by Sofia Σχετικα με το ερώτημα σου, ουσιαστικα σου απαντησα: γιατί να μην τους επιτραπει? Επειδή ειναι ομοφυλόφιλοι?
    Ναι, γιατί η υιοθεσία στην προκειμένη περίπτωση δεν \"θεραπεύει\" την φυσική ανικανότητα του ζευγαριού να κάνει παιδί αλλά αντιστρέφει το φυσικό αξίωμα που θέλει ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι ανίκανο να κάνει παιδιά. Παραείναι παρεμβατική μία τέτοια υιοθεσία κατά τη γνώμη μου.

Originally posted by SofiaΟπως εγραψα, και το πιστεύω βαθια μεσα μου, ενας -εν δυναμη- γονιος είτε ειναι ομοφυλοφιλος είτε όχι δεν μπορει να αποτελεσει δείκτη ενα, μοναδικο και καταλυτικο για το πόσο σωστά μπορει να μεγαλώσει ενα παιδι...σε καμια περίπτωση! Αυτή ειναι η γνώμη μου...

Φιλικά
    Επί του προκειμένου δες την προηγούμενη απάντηση. Ας συμφωνήσουμε λοιπόν στις απαραίτητες ιδιότητες ενός ζευγαριού ώστε να θεωρείται άξιο να αναθρέψει παιδιά και βλέπουμε κατά πόσο ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι μπορεί να ανταποκρίνεται σ\' αυτές.

Πάντα Φιλικά

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    Κοιτα για να σου απαντησω ας παρω παραδειγμα εμενα...χωρις την ιατρικη επιστημη και τα φαρμακα θα ημουν νεκρος στην καλυτερη....στην χειροτερη θα εκλιπαρουσα να ερθει το τελος και για παιδια ουτε λογος.
    Τωρα σκεφτομαι την περιπτωση στο μελλον να τεκνοποιησω πραττω λαθος που πηγα εναντια στη φυση μου?
    Αγαπητέ Κήπ,

Δεν πήγες ενάντια στην φύση σου. Απλά την θεράπευσες. Καταλαβαίνεις τώρα τη διαφορά;

Senior Member
    Δεν πήγες ενάντια στην φύση σου. Απλά την θεράπευσες. Καταλαβαίνεις τώρα τη διαφορά;
    Χμμ οχι ιδιαιτερα...δηλαδη αν η επιστημη κατι το θαυμα της και τεκνοποιησουν και αυτοι θα εισαι υπερ?

Page 12 of 32 FirstFirst ... 2101112131422 ... LastLast