Results 61 to 75 of 111
Thread: ζητείται ελπις !!!
-
10-07-2012, 19:26 #61
Αυτό είναι βέβαιο! Πιθανότατα δεν θα είχες καν προβλήματα αν το περιβάλλον σου ήταν διαφορετικό.
Αυτοί που μας δημιουργούν τα προβλήματα, βρίσκονται συνήθως πολύ κοντά μας. Και ξέρουμε καλά ποιοι είναι, όσο κι αν αυτοί δεν αντέχουν να το παραδεχτούν. Συχνά, φτάνει και μόνο να απομακρυνθούμε για να γίνουμε καλύτερα.
- 10-07-2012, 19:33 #62
δεν εχεις και αδικο μαριαν.
αλλα πως να απομακρυνθεις με μηδενικο εισοδημα και παρεα με τις κρισεις πανικου?
ΤΗΑΤ ΙS THE QUESTION!!!
10-07-2012, 20:05 #63
Δεν ειπαμε να αλλαξεις χωρα, ακομα και η καθημερινες μικρες αποδρασεις θα σε βοηθησουν.
Προσπαθησε 2 πραγματα.
1) Να εκτίθεσαι όσο περισσότερο μπορείς σε αυτό που σε φοβίζει (μπαι δε γουει τα συγχαρητηρια μου για το μπανακι!!!)
2) Να μην περιμενεις την επιβραβευση για να νιωσεις καλυτερα. Οι γονεις μας υπαρχουν για να γκρινιαζουν. Δεν καταλαβαίνουν όλοι οι ανθρωποι αυτου του ειδους τα προβλήματα.
Για τη μητερα σου μπορει να ειναι ασημαντο ή καπριτσιο δικο σου. Αυτο ομως ειναι η δικη της αποψη.
Εσυ να επιβραβευεις τον εαυτο σου. Μην σε τρομαζει το εξω (σου το λεω εγω που εχω υπαρξει αγοραφοβικη και εξακολουθω να ειμαι σε περιοδους στρες). Εξω ειναι η λυση στο προβλημα σου. Στο σπιτι δλδ δεν παθαινεις πανικους; Τι να τους παθεις στο σπιτι, τι να τους παθεις στην παραλια. Τουλαχιστον στην παραλια θα σου μεινει και το μαυρισμα!
Ο θησαυρος, λεει, ειναι μεσα στη σπηλια που φοβομαστε να μπουμε.
10-07-2012, 20:21 #64
Στο σπιτι δλδ δεν παθαινεις πανικους; Τι να τους παθεις στο σπιτι, τι να τους παθεις στην παραλια. Τουλαχιστον στην παραλια θα σου μεινει και το μαυρισμα!
αντε στην χειροτερη να νιωσω υπερμετρο αγχος.
παντως κριση πανικου εχω να παθω στο σπιτι αιωνες.
το δικο μου αγχος ειναι αγοραφοβικο-κοινωνικο.
υπαρχουν πολλοι που παθαινουν κρισεις πανικου, χωρις ομως να ειναι αγοραφοβικοι.
Ο θησαυρος, λεει, ειναι μεσα στη σπηλια που φοβομαστε να μπουμε.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
11-07-2012, 10:30 #65
καλημερα αν και για μενα δεν ηταν και τοσο καλο το ξεκινημα σημερα...
ο εαυτος μου εξακολουθει να με απογοητευει.
πανικ-ατακ απο το πουθενα παλι πρωινιατικα μεσα στο φουρνο της γειτονιας.
11-07-2012, 12:45 #66
Καλημέρα!
Μην του δίνεις σημασία μωρε του βλάκα του πανικου!
Παίξε μαζί του.
Σημασία είχε οτι πηγες στο φουρνο
11-07-2012, 12:55 #67
11-07-2012, 15:26 #68
fragile στην αρχη βιωνα τ ιδια συναισθηματα μ σενα πραγματικα ομως αν μπορεσεις και δεν τ σκεφτεσαι θα ερθεις σ ενα σημειο που πλεον θ σ πιανει κ δεν θ σ ενοχλει καν μεχρι π θ φυγει!!!!εγω ετσι εκανα οχι πως ειμαι παντα καλα αλλα πολυυυυυυυυυυυυυ καλυτερα απο καποτε!!!!ΜΠΟΡΕΙΣ.-
11-07-2012, 16:37 #69
σε ευχαριστω Αγγελικουλα
11-07-2012, 16:48 #70
βασικα σημερα που εκατσα και τα στεφτηκα προσδιορισα μια πολυ σημαντικη αιτια που εχει επιτεινει το αχγος μου.
οπως ειχα προαναφερει στο τελευταιο ραντεβου με την ψυχολογο δεν πηγα γιατι με επιασε υπερμετρο αγχος και την παρακαλεσα να ερχεται και τις δυο φορες σπιτι μου.(ανα 15 με βλεπει)
επειδη ομως ειχαμε συμφωνησει να πηγαινω μια φορα εγω στο γραφειο της και μια φορα να ερχεται εκεινη σπιτι μου, μου ειπε οτι "εσπασα το ατυπο θεραπευτικο συμβολαιο" και οτι ναι μεν θα ερθει σπιτι μου μετα τις διακοπες της να συζητησουμε (την δευτερα ειναι το ραντεβου) αλλα μου δηλωσε οτι πλεον δεν ειμαστε σε ψυχοθεραπευτικη σχεση πριν επαναπροσδιορισουμε το νεο ατυπο συμβολαιο.
αυτο μου εχει στοιχισει παρα μα παρα πολυ γιατι 2-3 φορες που τα χα παιξει και ειχα αναγκη να της μιλησω στο τηλ. εκεινη δεν το σηκωνε οπως παλιοτερα.
τωρα σχετικα με το ραντεβου της δευτερας ειμαι πολυ προβληματισμενη.
της εκανα εναν προλογο οτι θα της επαναπροσδιορισω τις αναγκες μου κ μου ειπε πως κ κεινη θα επαναπροσδιορισει τις δικες της.
αυτο τωρα τι σημαινει?
οτι θα αυξησει την αμοιβη αραγε?
τους λογους που δεν θελω να πηγαινω στο γραφειο της τους εχω αναφερει σε προηγουμενο ποστ ( δεν ειναι μονο η αγοραφοβια στη μεση )Last edited by fragile; 11-07-2012 at 18:49.
11-07-2012, 18:11 #71
Καταρχήν άκουσε τι έχει να σου πει.
Η γνώμη μου είναι οτι πρέπει να πηγαίνεις.
Είναι μέρος της θεραπείας σου και πρέπει να το αποδεχτείς.
Επίσης οι ψυχοθεραπευτές δεν είναι φίλοι μας. Δεν κάνουν υποστηρικτική θεραπεία.
Όσο δύσκολο και αν είναι, άφησέ την να κάνει τη δουλειά της.
11-07-2012, 19:59 #72
μπλου ειλικρινα σου μιλαω δεν προκειται ουτε για φυγοπονια, ουτε για βολεμα, ουτε για τεμπελια.
την χρονια που μας περασε, οσες συνεδριες εγιναν στο γραφειο της ηταν εντελως ασκοπες γιατι αναλωναμε ολο το χρονο στο να με ηρεμησει απο τον πανικο αφηνοντας ακαλυπτα τα πολλα και τεραστια ζητηματα που με βασανιζουν.
αντιθετως οσες φορες ηρθε σπιτι μου ημουν ηρεμη και τρομερα συγκεντρωμενη με αποτελεσμα να πιασει τοπο η συνεδρια 100%
12-07-2012, 11:20 #73
Ξεκινώ λεγοντάς σου οτι σέβομαι απερίριστα την κατάστασή σου και οτι λεμε εδω μεσα το λέμε για κινητοποίηση.
Αν έπιανε τόπο βρε καλή μου η συνεδρία, δεν θα είχες τόσο σοβαρο΄πρόβλημα στο να πας εσυ την επόμενη φορά.
Δηλαδή ακόμα και η ένταση αυτή του πανικού, έχει αποτέλεσμα όταν σκοπος σου είναι να νικήσεις την αγοραφοβία.
Θυμησε μου, φάρμακα παίρνεις;
12-07-2012, 14:10 #74
αχ μπλου μου ας με πιασει πανικος στο super market,
ας με πιασει πανικος στο φουρνο,
ας με πιασει πανικος οπουδηποτε αλλα οχι στο γραφειο της.
θελω να πω οτι εκτιθεμαι στις φοβιες μου ουτως η αλλως.
σημερα π.χ. εκανα δυο εξωτερικες δουλειες.
φαρμακα ναι παιρνω.
12-07-2012, 15:24 #75
Fragile καταλαβαινω απολυτα αυτο που λες για την μητερα σου.
Και οι δικοι μου γονεις αρνουνταν να δουν το προβλημα και αυτο αν μη τι αλλο εκανε την κατασταση μου ακομα χειροτερα.
Οι λογοι για τους οποιους δεν θελουν να δουν το προβλημα ειναι πολλοι.
Μπορει να φοβουνται οτι αυτοι ευθυνονται για το προβλημα σου ( αυτη ειναι η περιπτωση της μητερας μου) , μπορει να μην ξερουν τι ειναι και πως προκαλειται ή και να υποτιμουν την κατασταση σου νομιζωντας οτι υπερβαλλεις. Μπορει ακομα να νομιζει οτι με το να αρνειται το προβλημα σου , θα το ξεπερασεις.
Για αρχη λοιπον μπορεις να βρεις αρθρα στο ιντερνετ που νομιζεις οτι περιγραφουν την κατασταση σου και να τους δωσεις να τα διαβασουν. Το δευτερο ειναι να της δωσεις να καταλαβει οτι σε πληγωνει αυτη η αρνηση της , και οτι σε κανει να αισθανεσαι χειροτερα. Πρεπει επισης να της εξηγησεις οτι δεν ευθυνεται απαραιτητα αυτη για την κατασταση σου , και οτι ειναι μια ασθενεια που δεν μπορουσε ουτε να την προβλεψει , ουτε να την αποτρεψει.