Results 76 to 90 of 111
Thread: ζητείται ελπις !!!
-
12-07-2012, 17:08 #76
μπετελγκεζ μου ειναι τοσο αγυριστο κεφαλι η μητερα μου και τοσο προσκολημενη στις πεποιθησεις της, που ο,τι απο τα παραπανω και να της πω δεν προκειται να καταλαβει τπτ απολυτως.
της εχω μιλησει εγω, της εχει μιλησει ο πατερας μου, της εχουν μιλησει ολοι οι θεραπευτες που κατα καιρους ειχα και παλι τιποτα.
ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ- ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΤΕ- ΟΤΙ ΤΟ "ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ" , ΝΟΣΕΙ ....ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΤΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΦΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ.
ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΦΡΟΥΔ ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΜΙΛΟΥΣΕ, ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ!!!!
- 12-07-2012, 19:28 #77
12-07-2012, 19:29 #78
12-07-2012, 19:36 #79
εντος σπιτιου αρκετα (οχι απολυτα)
ενιοτε και εκτος.
οχι ομως οταν ειναι να παω σε προκαθορισμενο ραντεβου (πχ στην ψυχολογο στις 12)
οταν εχω εξωτερικες δουλειες δλδ περιμενω την στιγμη που θα ειμαι σχετικα ηρεμη και τοτε βγαινω.
εξαρταται βεβαια και απο τις συνθηκες.
πχ τωρα που σου γραφω λειπουν οι γονεις μου κ ειμαι σχεδον ετοιμη να κοιμηθω απο την ηρεμια.
οταν ειναι εδω οι γονεις οσα φαρμακα κ να παρω θα τσιτωθω στανταρ...ή η μητερα μου θα με επικρινει ή ο πατερας μου θα αναστεναζει βλεποντας τις ειδησεις στην διαπασων.
13-07-2012, 11:23 #80
Να μείνεις μόνη σου δεν παίζει;
Αυτό που είπες είναι πολύ σημαντικό.
Μόνη σου είσαι ήρεμη και με τους γονείς σου τσιτώνεις.
13-07-2012, 15:16 #81
13-07-2012, 18:55 #82
την Κυριακη θα 'ρθει σπιτι μου μια φιλη μου να πιουμε μπυριτσες!!!!!!
ειμαι πολυ χαρουμενη!!!
και για την παρεα και για τις μπυριτσες!!!
16-07-2012, 21:16 #83
σας εχω νεα απο το μετωπο!!!
τελικα η βραδυα με την φιλη μου κυλησε πολυ ομορφα.
τα ειπαμε, τα ηπιαμε και ξεφυγα εστω για λιγες ωρες απο την βαρετη καθημερινοτητα μου.
σημερα ηρθε και η ψυχολογος μου και τελικα συμφωνησε να ερχεται ανα δεκαπενθημερο σπιτι μου.
οταν με ρωτησε τι περιμενω απο την ψυχοθεραπεια της απαντησα...να με βοηθησει να ανεβει το πεσμενο μου ηθικο, να με βοηθησει να καταλαβω τι πραγματικα θελω απο τη ζωη και να το διεκδικησω!!!
20-07-2012, 15:56 #84
τελικα πρεπει να το παρω αποφαση.
η μητερα μου δεν προκειται να αλλαξει με την καμια ομως!
προχθες που πηγαμε οικογενειακως στον γιατρο μου (εκεινος το ειχε ζητησει), της ειπε οτι το να μου μιλαει απαξιωτικα δεν με βοηθαει αλλα αντιθετα με ριχνει περισσοτερο.
η απαντηση της ηταν "εσεις αν την ειχατε παιδι σας πως θα της φεροσασταν?"
ο γιατρος της απαντησε "αν ηταν παιδι μου το μονο βεβαιο ειναι οτι δεν θα της φερομουν οπως εσεις"
και συνεχιζει η μητερα μου "γιατι δεν παει να δουλεψει?"
ο γιατρος της απαντησε "αν εσεις ησασταν αναπηρη σε καροτσακι και σας λεγανε σηκω πανω θα μπορουσατε να σηκωθειτε?"
οταν γυρισαμε σπιτι πεταξε και την ατακα "ο γιατρος αυτος δεν σε ξερει καλα.σε εχει δει μονο 15 φορες κ δεν ειναι και ψυχοθεραπευτης" και ετσι τα βολεψε μια χαρα με την συνειδηση της...Last edited by fragile; 20-07-2012 at 22:01.
20-07-2012, 18:41 #85
Τυπικη αντιδραση.
Καλο θα ηταν να δεχτεις οτι δεν προκειται να αλλαξει η μητερα σου και δεν την κατηγορει κανεις γι'αυτο (οπως μαθει κανεις).
Το σκοπιμο ειναι να προσαρμοστεις εσυ. Χωρις εκεινη.
Καποια στιγμη σταματαμε να ζηταμε την αποδοχη των γονιων μας.
Μπορει η στιγμη αυτη να αργει και τοτε οι πληγες να ειναι ηδη μεγαλες αλλα ειναι και η στιγμη που ελευθερωνεσαι.
Ξερω τι σου λεω.
Και κατι αλλο. Μην μπεις στο τριπακι να κατηγορησεις κανεναν απο τους γονεις σου για οσα εσυ εισαι ή δεν εγινες ή οσα σου συμβαινου ή δεν ξερω και εγω τι.
Κι αυτο στο προγραμμα ειναι φυσικα αλλα ειναι αδιεξοδο.
Βρες καπου μεσα σου την δυναμη να τους αποδεχτεις και ας μην κανουν το ιδιο.
Και κυριως βρες τη δυναμη να εισαι εσυ ατοφια και ακεραιη χωρις εκεινους.
Μην με παρεξηγησεις, δεν εννοω να τους βγαλεις απο τη ζωη σου.
Εννοω να υπαρχεις ως εσυ και οχι ως εσυ με ή χωρις την αποδοχη τους.
20-07-2012, 20:15 #86
Γεια σου fragile. Σε πολλα απ οσα λες βλεπω και τον δικο μου εαυτο. Πχ σε λεοφορειο εχω να μπω κατι χρονια. δεν την παλευω με τπτ.. Επισης σπουδαζω σ αλλη πολη και σε κτελ δεν διαννοουμαι να μπω. Γι αυτο και καθε φορα με πηγαινουν οι δικοι μου γτ παρολο που οδηγαω εχω ενα θεμα..φοβαμαι λογω των πανικων να πηγαινω μονη μου. και ειναι πολυ σπαστικο στη σχολη να σε περνανε για μαμουχαλο επειδη ειναι η μαμα κι ο μπαμπας μαζι..τρατζικ. και που να ξεραν οτι δεν ειμαι μαμουχαλο την τυχη μου την ξελογιαστρα απλως εχω πανικς.!! (ο καθενας με τον πονο του).. τεσπα στο θεμα μας τωρα.. Διαβασα οσα ειπες για τη θεραπευτρια σου... Εγω δεν ξερω αλλα δεν μου αρεσαν.Δεν νομιζω οτι σ αυτο το ψυχρο στυλ θα μπορουσα να λειτουργησω η να ανοιχτω. Με τη δικια μου ψυχολογο νιωθω σαν να ειναι δικος μου ανθρωπος κι αυτο με βοηθαει πολυ. Και δεν πληρωνω και φραγκο γτ ειναι σε κεντρο ψυχικης υγειας! Αυτα τα τυπου συμβολαια κλπ εγω τα θεωρω μπαρουφες... και δεν θα μ αρεσαν και καθολου.. Εγω οταν συζηταω με τη μαρια (ψυχολογος) κατι που πρεπει να κανω και το αποφευγω οπως ο διαολος το λιβανι απλως μου λεει να το συμφωνησουμε μεταξυ μας οτι θα το κανω για να ναι πιο επισημο. Ουτε βαζω τιτλους σ αυτο ουτε τπτ.. Anyway επισης νομιζω οτι το κανεις τις συνεδριες σπιτι δεν νομιζω οτι σε βοηθαει σε κατι. Ναι μεν εισαι ηρεμη αλλα δεν κανεις το βημα παρακατω για να μπορεσεις να ξεπερασεις το ασχημο αισθημα του πανικου οταν εισαι στο γραφειο της. Βολευεσαι με λιγα λογια. Γι αυτο και αυτη σου μιλησε αποτομα γτ θελει να σε αναγκασει να κανεις εσυ βηματα. Παρολα αυτα το να μη σηκωνει το τηλεφωνο οταν την χρειαζεσαι αν το εκανε επιτηδες το θεωρω τελειως αντιεπαγγελματικο και αντιδεοντολογικο.. Εμενα η δικια μου καθε μα καθε φορα μου υπενθυμιζει οτι οποτε πιεστω μπορω να την παρω τηλεφωνο να μιλησουμε. Βεβαια δεν το εχω κανει ποτε μονο οταν ειναι να μιλησουμε για ραντεβου. αλλα αυτο και μονο μου προσφερει μια σιγουρια..
επισης παρατηρησα αλλη μια ομοιοτητα στα λεγομενα σου με την περιπτωση μου. συγκεκριμενα ειπες οτι οταν εχεις ραντεβου πχ παρασκευη στις 12 αγχωνεσαι.. Ετσι νιωθω κι εγω για καθε τι προκαθορισμενο..Λεγεται αγχος προσμονης.. Κι εγω οταν εχω να κανω πραγματα την επομενη μερα αγχωνομαι υπερβολικα!!! τα σκεφτομαι το βραδυ συχνα πυκνα..ασε!!Γι αυτο και πλεον δεν κανονιζω τπτ απ την προηγουμενη μερα ολα τελευταια στιγμη..κατι που εκνευριζει απιστευτα πολλες φορες τους φιλους μου!!Επισης και οταν πηγαινω κι εγω στο κ..ψ.υ οταν εχω ραντεβου παω αγχωμενη. Ειδικα αμα καθηστερησει να με δεχτει και περιμενω κανα 20λεπτο στην αιθουσα αναμονηςςςς ο πανικος μου κανει ''τσααααααα''... Αλλα με καποιες ασκησεις η με κουβεντα με ηρεμει... και μετα ολα οκ!!! φευγω μ ενα βαρος λιγοτερο.
Τωρα οσον αφορα το ποτο νταξει ξερεις κι απο μονη σου οτι κανεις λαθος. Το ποτο δεν ειναι λυση. ακομα και τους πανικους να αντιμετωπισεις μετα θα χεις ν αντιμετωπισεις τον αλκοολισμο.. Και ενταξει απ τον πανικο στην ουσια φοβασαι μην παθεις τπτ αλλα δεν παθαινεις στον αλκοολισμο ομως μπορει να παθεις πολυ σοβαρες βλαβες.. Κανε την υπερβαση και κοψτο. Η εφημερη ηρεμια που σου προσφερει τωρα θα σε κανει πολυ χειροτερο στο μελλον!!
τελος οσον αφορα τους γονεις σου πολλες φορες οι γονεις δεν καταλαβαινουν... μην προσπαθεις να τους κανεις να καταλαβουν.καποιος που δε βιωνει το προβλημα πολυ απλα δεν καταλαβαινει!!!! ο,τι και να του πεις... Εμενα παλι οι γονεις μου με καταλαβαινουν και με στηριζουν αλλα εχουμε αλλα θεματα..δεν μ αρεσει ο τροπος που αντιμετωπιζουν τη ζωη τους κλπ..anyway καθε σπιτι και καημος..μη νομιζεις οτι εισαι η μονη !! ουφφφ πολλα ζητηματα ρε παιδακι μου..ολοκληρη εκθεση μ εκανες και εγραψα
20-07-2012, 21:35 #87
μπλου οντως οποιος εχει καταφερει τα παραπανω που λες, εχει κανει ενα τεραστιο βημα προς τον δρομο της αυτονομιας και κατ' επεκτασην της ολοκληρωσης του ως προσωπικοτητα.
ενω ομως καταλαβαινω την αναγκαιοτητα να κανω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αυτο το βημα, κατι με παει πισω...
λιγο το οτι δεν εχουν επουλωθει τα τεραστια τραυματα που υπεστην απο τους γονεις μου τοσο στην παιδικη-εφηβικη οσο και στην ενηλικο ζωη μου (που κακα τα ψεματα δεν επουλωνονται ποτε και μας ακολουθουν μεχρι να πεθανουμε)....
λιγο το οτι ειμαι απολυτα εξαρτημενη οικονομικα απο εκεινους....
λιγο το οτι δεν εχω κοινωνικη ζωη οποτε μοιραια κανουμε καθημερινα συζητησεις τις οποιες επιδιωκω πολλες φορες εγω για να μην σκασω (καπου πρεπει να μιλησω...)
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΝΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΘΩ (εστω και μερικως...εστω να αυτονομηθω για αρχη ψυχολογικα και οχι οικονομικα)
20-07-2012, 21:50 #88
νανσυ μου θα σταθω στο θεμα της ψυχολογου.
δεν ειναι οτι δεν την νιωθω κοντα μου.
αντιθετα εχουμε πολυ μεγαλη οικειοτητα και της λεω ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
μου εμπνεει μεγαλη εμπιστοσυνη και γενικοτερα την παω πολυ ως ψυχολογο.
ωστοσο εχουμε ενα θεματακι με τα τηλεφωνα.
επειδη μου εχει δωσει το κινητο της περυσι την ταραζα στα μηνυματα και στα τηλεφωνα.
για αρκετους μηνες ανταποκρινοταν και απαντουσε με μεγαλη προθυμια.
συζητουσαμε πολυ ωρα στο τηλ για οτι με βασανιζε.
εδω και καποιο διαστημα ομως δεν απανταει πλεον συχνα στα μηνυματα μου ουτε στις κλισεις μου.
πιστευω πως αυτο οφειλεται αφενος στο οτι παντευτηκε πολυ προσφατα και ειχε πολλα τρεχαματα και αφετερου στο οτι μαλλον θελει να μου βαλει καποιο οριο για να μην της τηλεφωνω καθε τρεις κ λιγο οπως περυσι.
απλα μου τη σπαει πολυ το οτι μου το εκοψε μαχαιρι το τηλ.
οκ δεν ειμαστε κολητες αλλα πλεον δεν της τηλεφωνω συχνα αλλα μονο οταν ειναι απολυτη αναγκη και παλι δεν απανταει.
σημερα για παραδειγμα που ημουν χαλια της εστειλα τρια μηνυματα και με εγραψε κανονικα.
στο τελος τσαντιστηκα και της εστειλα το εξης μηνυμα:" το να τηλεφωνει ο ασθενης στον θεραπευτη του δεν ειναι μερος της ψυχοθεραπευτικης διαδικασιας? "
απαντηση δεν πηρα για αλλη μια φορα...
20-07-2012, 22:33 #89
Κι ομως δεν ειναι μερος της ψυχοθερπαευτικης διαδικασιας.
Οι σοβαροι θεραπευτες σε βαζουν σε δοκιμασιες. Και παρατηρουν και διορθωνουν ή εν πασει περιπτωσει καθοδηγουν.
Αν εκανες υποστηρικτικη θεραπεια (την οποια κανουν οι ψυχιατροι γι'αυτο και δινουν φαρμακα, για υποστηριξη) τοτε θα ηταν μαλακια της να μην σου απαντησει.
Ο ψυχοθεραπευτης κανει αλλη δουλεια. Οφειλει να ειναι απομακρος και ψυχρος για να μπορει να βλεπει την κατασταση αντικειμενικα.
Δεν θα σου χαϊδεψει τ'αυτια. Θα σε θεσει αντιμετωπη με τους φοβους σου.
Η γνωμη μου ειναι οτι καλα το χειριζεται.
Πρεπει να βασιστεις σε σενα και να μην χτισεις μια σχεση εξαρτησης μαζι της.
Ενδεχομενως αυτο να επρεπε να σου το εξηγησει οχι δλδ δεν κανει υποστηρικτικη θεραπεια για να μην εχεις λανθασμενη εντυπωση και εν πασει περιπτωσει να μην συνεχισεις αν δεν σε καλυπτει αυτου του ειδους η θεραπεια που κατα τη γνωμη μου ειναι και η καλυτερη.
21-07-2012, 02:50 #90
δεν συμφωνω μπλου.
οι ψυχαναλυτες πχ που ειχα στο παρελθον γιατι μου εδιναν την δυνατοτητα να τους τηλεφωνω?
ψυχαναλυση καναμε, οχι υποστηρικτικου τυπου θεραπεια.
και περσι γιατι μου εδωσε το δικαιωμα να της τηλεφωνω με την συχνοτητα που θα τηλεφωνουσα σε μια φιλη μου?
ειναι της σχολης γκεσταλντ.
δεν το χω ψαξει να σου πω την αληθεια αλλα υπαρχει στην γκεσταλντ καποιος "απαγορευτικος νομος" που να αποκλειει την δυνατοτητα στον ασθενη να επικοινωνει τηλεφωνικα με τον θεραπευτη του οταν ο ασθενης ειναι χαλια?
τελος παντων....επειδη ειμαι πολυ ζορισμενη, αυριο θα της στειλω μηνυμα να κλεισουμε ραντεβου το συντομοτερο δυνατον.
ειμαι πολυ πιεσμενη!
την εχω απολυτη αναγκη!!!