ζητείται ελπις !!! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 111
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Blue9791 View Post
    Μαζί σου. Να πιεις ενα ποτηράκι με παρέα, χαλαρά και όμορφα. Όχι όμως όταν έχεις ραντεβού με τον ψυχολόγο σου.
    Κάθε ώρα είναι διαφορετική και η ώρα που ψάχνεις να βρείς λύση στο πρόβλημά σου είναι ώρα νηφαλιότητας και προσγείωσης στην πραγματικότητα.
    Και πίστεψε με όταν ξυπνάς απο την πλαστή ηρεμία και ευτυχία η μιζέρια πολλαπλασιάζεται.
    Πρέπει να πάρεις τις αποφάσεις σου.
    καλημερα
    το θεμα ειναι οτι εδω και τεσσερα χρονια περιπου, εχω αποξενωθει απο τις παρεες μου κυριως λογω της αγοραφοβιας αλλα και της κοινωνικης φοβιας.
    εχω μονο μια φιλη, την οποια την βλεπω πολυ σπανια.
    οποτε....η μονη μου "παρεα" ειναι η ψυχολογος μου.
    φυσικα καταλαβαινω οτι δεν ειναι φιλη μου αλλα επειδη υπαρχει μεταξυ μας ενα κλιμα οικειοτητας, ειναι η μονη μου ευκαιρια να πιω εχοντας και "παρεουλα" (εστω και πληρωμενη...)

Senior Member
    Quote Originally Posted by RainAndWind View Post
    Κόψε την ψυχολόγο, γιατί τα κέρδη επισκιάζονται από το ρίσκο καθώς βλέπω.
    ναι αλλα αν εξαιρεσουμε αυτο το ρισκο, δεν παυει να ειναι μια εξαιρετικα ευφυης, δοτικη και αξιολογη ψυχολογος.
    δεν θελω να την χασω!
    οπως και να 'χει...σε δυο ωρες θα μιλησουμε τηλεφωνικως και θα σας ενημερωσω σχετικα με το αν δεχτηκε να ερχεται σπιτι κ τις δυο φορες (αν κ χλωμο το κοβω )

Senior Member
    Καλη μου πιστεύω ότι η ψυχολογος σου έχει δίκιο που επιμένει να πηγαίνεις και εσύ μια φορά εκεί..σε βάζει στη διαδικασία να ξεπερασεις σιγά σιγά κάποιους φόβους σου.
    Μην συνδυαζεις όμως επισκεψη στην ψυχολογο σου με μπυρες, αυτόματα δημιουργεις και παγιωνεις ενα συγκεκριμένο σκηνικό.
    Προσωπικό στοιχημα με τον εαυτό σου το να καταφέρεις να μην πιεις

Senior Member
    τελικα κλεισαμε ραντεβου την αλλη βδομαδα παρασκευη στο γραφειο της (ηταν ανενδοτη )
    φρινη μου πολυ φοβαμαι οτι το στοιχημα με τον εαυτο μου θα το χασω

Junior Member
    Αφού έχεις αποφασίσει να αντιμετωπίσεις της φοβίες σου και να της ξεπεράσεις το δυσκολότερο βήμα το έχεις κάνει.
    Και υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να δουλέψουν μαζί σου και να σε βοηθήσουν. Οπότε εκμεταλλεύσου το αυτό.
    Όπως είπαν και οι προηγούμενοι προσπάθησε να νικήσεις τις φοβίες σου και όχι να τις αποφύγεις (π.χ. ποτό, να μην πηγαίνεις επίσκεψη, κτλ)

Senior Member
    Απλά σκέψου πόσο καλά θα αισθανθείς όταν έχεις παραμερίσει τους φόβους σου, έχεις πάει στο ραντεβού σου και δεν σου έχει συμβεί απολύτως τίποτα.
    Ενω αν δεν πας θα μείνεις καταρχήν με την απορία ( και αν πήγαινα και ήμουν καλα; ) και με την απογοήτευση οτι παρέδωσες τα όπλα.
    Και διεκδίκησε τους παλιούς σου φίλους!!!!!!

Senior Member
    σας ευχαριστω για μια ακομα φορα θερμα για τις απαντησεις σας!
    απο αυτο το φορουμ αντλω τεραστια δυναμη!
    σαν να πηγαινω σε ψυχολογο ενα πραμα!
    τελικα πρεπει μου φαινεται να πληρωνω εσας αντι την ψυχολογο μου :P

σοβαρα τωρα...
    ας επανελθουμε στην πραγματικοτητα :P
    σχετικα με το θεμα του πειρασμου για αλκοολ μου ειπε η ψυχολογος μου, πως στην επομενη συνεδρια θα το συζητησουμε κ θα το διαχειριστουμε μαζι.
    αυτο με ανακουφισε πολυ

τωρα...οσων αφορα τις φιλιες τις οποιες με συμβουλεψες μπλου να διεκδικησω, ειναι λιγο πονεμενη ιστορια...
    με δυο πρωην κολλητες περα απο το οτι μενουν πολυ μακρυα μου κ πνιγονται στις υποχρεωσεις, δεν αισθανομαι κ εγω την αναγκη να τις δω γιατι ειμαστε σε τελειως διαφορετικη φαση (εκεινες παντρεμενες,με δουλεια κλπ)
    αισθανομαι πολυ καλυτερα να επικοινωνω με ατομα που "εκπεμπουμε στο ιδιο μηκος κυματος"
    κανω παρεα τελευταια με μια κοπελιτσα που με ευχαριστει πολυ η παρεα της.
    εχει κ εκεινη ψυχολογικα προβληματα.
    αυτο ομως δεν ειναι το μονο που μας ενωνει.
    ταιριαζει κ η ψυχοσυνθεση μας, τα ενδιαφεροντα μας κλπ κλπ
    το μονο κακο ειναι οτι πνιγεται στη δουλεια με αποτελεσμα να βρισκομαστε ψιλοσπανια...
    οποτε συναντιομαστε παιρνω τα πανω μου.
    ειναι υπεροχος ανθρωπος και αισθανομαι τυχαιρη που ειναι φιλη μου

Senior Member
    αν αντί να φοβάσαι αρχίσεις να ζεις θα δεις ότι τα φάρμακα βοηθάνε να περνάς την κρίση πανίκου πιο ελαφριά τα αντικατάθληπτικα πιάνουν το άγχος όχι τον φόβο

Senior Member
    Καλη σου μέρα!
    Χαίρομαι που θα το διευθετήσετε με την ψυχολόγο σου το θέμα. Είναι μια πολύ καλή αρχή.
    Και φυσικά χαίρομαι περισσότερο που υπάρχει μια φίλη για να το περάσεις όλο αυτό αλλά κυρίως για παρέα.
    Είναι το Α και το Ω να υπάρχουν άνθρωποι δίπλα σου που σου ταιριάζουν και που μπορείς να πεις μια κουβέντα και να πιείς ενα καφέ.
    Αν δεν είχα τη στήριξη των φίλων μου σε όλες τις φάσεις της ζωης μου, καλές και κακές δεν ξέρω τι θα έκανα.
    Οι φίλοι, οι επι της ουσίας φίλοι και οχι οι επιπόλαιες συναναστροφές τύπου δεν έχω με ποιον να παω στο ταδε μερος, ας παω μαζι σου, είναι ευλογία!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    αν αντί να φοβάσαι αρχίσεις να ζεις θα δεις ότι τα φάρμακα βοηθάνε να περνάς την κρίση πανίκου πιο ελαφριά τα αντικατάθληπτικα πιάνουν το άγχος όχι τον φόβο
    ελις εχουν πολυ βαθος κ αληθεια αυτα τα λογια σου!
    το αγχος καταστελουν τα φαρμακα.
    τον φοβο για ζωη οχι.
    και ο φοβος για ζωη στην περιπτωση μου, δεν οφειλεται μονο στην ασθενεια μου αλλα και σε αλλα βαθυτερα αιτια.
    περα απο την αγοραφοβια, εχω και κοινωνικη φοβια.
    φοβαμαι δλδ μονιμως μηπως δεν ειμαι "αποδεκτη" απο τους αλλους.
    και το αποτελεσμα?
    με τρωει η μοναξια

Senior Member
    Quote Originally Posted by Blue9791 View Post
    Καλη σου μέρα!
    Χαίρομαι που θα το διευθετήσετε με την ψυχολόγο σου το θέμα. Είναι μια πολύ καλή αρχή.
    Και φυσικά χαίρομαι περισσότερο που υπάρχει μια φίλη για να το περάσεις όλο αυτό αλλά κυρίως για παρέα.
    Είναι το Α και το Ω να υπάρχουν άνθρωποι δίπλα σου που σου ταιριάζουν και που μπορείς να πεις μια κουβέντα και να πιείς ενα καφέ.
    Αν δεν είχα τη στήριξη των φίλων μου σε όλες τις φάσεις της ζωης μου, καλές και κακές δεν ξέρω τι θα έκανα.
    Οι φίλοι, οι επι της ουσίας φίλοι και οχι οι επιπόλαιες συναναστροφές τύπου δεν έχω με ποιον να παω στο ταδε μερος, ας παω μαζι σου, είναι ευλογία!!
    μπλου μου μακαρι να ειχα κ γω φιλους.
    οχι πολλους.
    λιγους και καλους.
    νιωθω πολυ μονη.
    η μονη μου κοινωνικη συναναστροφη ειναι με την κοπελα που σου ανεφερα αλλα βρισκομαστε πολυ αραια.
    (ευκαιρια να της στειλω μηνυματακι να βρεθουμε )

Fragile, η διαφορα που βλεπεις ειναι ελάχιστη όσο τελεια κι αν ειναι η ψυχοθεραπεία, τα φαρμακα κλπ που κάνεις για το λόγο ότι δεν βαζεις πείσμα να το κάνεις πράξη. Το ζητημα μαζι σου ειναι να κανεις μεσα σου τα αδυνατα δυνατα η θεωρία να γινει πράξη. Εκει να επικεντρωθεις. Η ψυχοθεραπεια όσα είχε να σου προσφερει στα πρόσφερε. Εσυ δεν προχωρας σε πράξη μετα την επίσκεψη στη ψυχολογο. Την εχεις μάλλον για να λες τον πονο σου, για να νοιωθεις ωραια που μιλας μαζι της, σαν καταφυγη για να νοιωθεις ωραια μεσα στο πρόβλημα, δεν την έχεις σαν τον προπονητη που αυτα που σου λεει φευγοντας απ εκει αμέσως ξεκινας και τα κανεις πράξη. Ολα τελειωνουν με το που φευγεις από το ραντεβου. Επιστρεφεις στα ίδια και από πράξη μηδεν.
    Να βρεις μεσα σου το πεισμα, τη θεληση, εκει που όλα μεσα σου πάνε εναντιον σου να κανεις την υπερβαση που ειναι η πράξη. Τον τροπο τον ξερεις μεσα από τη θεραπεια. Το ζητουμενο ειναι να τον κανεις πραξη. Μονο με την πραξη θα νικησεις τις αντιστασεις που υπαρχουν μεσα σου και ετσι οσο περναει ο καιρός το πρόβλημα όλο και πιο πολύ θα μικραινει. Ξέρω ποσο δυσκολο ειναι αυτο που σου λεω, μονο που δεν ξερω να υπαρχει άλλος τροπος.
    γιάννης

Senior Member
    Fragile πόσων ετών είσαι; Εργάζεσαι;

Senior Member
    Μην διασχίζεις τα όρια ανάμεσα στη σχέση που η φύση της είναι επαγγελματική και συ προσπαθείς με το ζόρι να την μετατρέψεις σε φιλική για να σου καλύπτει ανάγκες.
    Επίσης, προσπαθείς ήδη να χειριστείς την κατάσταση, εφόσον το δίλημμα που βάζεις "ή στο σπίτι ή θα διακόψω τη συνεργασία" αποτελεί δική σου προσπάθεια χειρισμού, άρα προσπάθεια να περάσει το δικό σου σε μια επαγγελματικής φύσεως σχέση, επιμένω σε αυτό, ενώ η ίδια έγραψες πως με δική σου συμφωνία είχε γίνει το ένα ραντεβού εδώ ένα εκεί.
    Το sms τι δουλειά έχει? Γιατί να θέτεις θέματα στην ψυχολόγο σου με sms? Πρώτη φορά το ακούω και μου κάνει και εντύπωση.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής.
    Πρέπει να πηγαίνεις και στο γραφείο της. Κοπανήσου κάτω αλλά ΠΡΕΠΕΙ να πηγαίνεις. Ακριβώς επειδή το φοβάσαι τόσο πολύ προσπαθείς να το υπερπηδήσεις και να μένεις αιώνια στο σπίτι.
    Η ψυχολόγος σου δεν είναι φίλη σου. Είναι η ψυχολόγος σου. Καλή δοτική και οτιδήποτε, δεν αλλάζει το γεγονός πως δεν είστε φίλες.
    Αν πίνεις πριν πηγαίνεις, δίνεις το μήνυμα στον εαυτό σου, ααα, τι καλά, ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΠΑΩ. Άρααα? Άρα θα θέλεις να συνεχίσεις να πίνεις ΕΠΕΙΔΗ και καλά αυτό σε βοήθησε τις προηγούμενες φορές. Δηλαδή, κάθε φορά που πίνεις, στρώνεις μια δικαιολογία για την επόμενη φορά. Πρέπει να πηγαίνεις ΣΤΕΓΝΗ, για να αλλάξει το μήνυμα, και να γίνει ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ, ΕΓΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑ.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Ιωαννη και Ρειν τα λογια σας ηταν πολυ αφυπνιστικα!
    με ταρακουνησαν θα ελεγα!
    ελπιζω να μην τα εχω ξεχασει μετα απο 10 λεπτα Ιωαννη

παντως Ιωαννη παρολο που ειχες τη διορατικοτητα να διαπιστωσεις οτι προχωραω με ρυθμους χελωνας, τελικα ξερεις τι?
    "πες πες στο τελος κατι μενει"
    εχω δλδ πιασει τον εαυτο μου να πηγαινει στο super market π.χ. και να εχω μια ακατανικητη επιθυμια να γυρισω πισω λογω αγχους και τελικα να βαζω πεισμα και να πηγαινω σκεπτομενη να λογια της ψυχολογου μου.
    ασε που και η προσωρινη ανακουφιση απο το "μπλα μπλα" δεν ειναι κακο νομιζω.
    τουλαχιστον στην περιπτωση μου ειναι κατι που το χρειαζομαι και μου κανει καλο.

μπλου ειμαι 38 και δεν εργαζομαι.

Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast