Results 91 to 105 of 111
Thread: ζητείται ελπις !!!
-
21-07-2012, 08:42 #91
παιδια ειλικρινα δεν αντεχω αλλο.
η οικογενεια μου θα με στειλει με μαθηματικη ακριβεια στο τρελοκομειο.
πρωι-πρωι ανακοινωσα στην μανα μου οτι αρχιζω διαιτα και αρχισε παλι να λεει τις γνωστες της μλκιες του στυλ "μπα δεν προκειται να αδυνατησεις γιατι δεν το χεις παρει αποφαση"
και στο καπακι μου πεταει τη φραση "οταν αρρωστησω ποιος θα με τρεχει στα νοσοκομεια?"
ποιος μου τα πε αυτα τα λογια?
ποιος μου διελυσε την ψυχη?
ποιος με εκανε να νιωθω φοβο σε πολλαπλασιο βαθμο απο οτι ενιωθα πριν?
Η ΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΜΑΝΑ
η μανα μου που χθες πηγα και την χαιδεψα τρυφερα λεγοντας της "δεν ισχυουν ολα οσα ειπε ο ψυχιατρος.ησουν καλη μανουλα"
και αυτα δεν τα ειπα για να το παιξω καλη αλλα γιατι τα ενιωθα.
συμμεριστηκα τις ενοχες της και ειπα να την απαλυνω λιγο απο αυτες.
εκεινη γιατι δεν με συμμεριζεται?
γιατι με φορτωνει επιπλεον αγχη αφου ξερει οτι ειμαι το αγχος προσωποποιημενο?
αν δεν ειχα την αγοραφοβια θα ελλειπα απο το σπιτι απο το πρωι ως το βραδυ.
αλλα τωρα δεν μπορω.
δυστυχως...Last edited by fragile; 21-07-2012 at 11:47.
- 21-07-2012, 11:14 #92
και να προσθεσω οτι ο πατερας μου ειναι μεν δοτικος αλλα ειναι τραγικα απαισιοδοξος.
ολα μαυρα τα βλεπει.
η αδερφη με ψυχωση αλλα ευτυχως σε πολυ καλη κατασταση.
αλλα δεν παυει να εχει το προβλημα, γεγονος που σημαινει οτι τωρα που ηρθαν τα γεραματα των γονιων πρεπει εγω να τραβηξω κουπι με τις ελαχιστες δυναμεις που μπορω να αντλησω...
απο την αλλη παλι σκεφτομαι οτι μπορει να με τσιτωνουν αλλα αμα τους χασω θα χασω τη γη κατω απο τα ποδια μου.
ε πειτε μου τωρα ειλικρινα τρελαινεσαι ή δεν τρελαινεσαι?
το ξερω οτι πρεπει να φανω βραχος αλλα ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ.
ειμαι 38 ετων και κανω ζωη 90-νταρας.
(οι 80-νταρες τουλαχιστον πανε καμια εκδρομη με τα καπη)
κλειδαμπαρωμενη μεσα σε ενα σπιτι που αλλοτε φανταζει στα ματια μου σαν καταφυγιο και αλλοτε σαν κολαση.
21-07-2012, 12:17 #93
Τη δικη σου ζωη καλη μου ποτε θα τη ζησεις;
Η αγοραφοβια θεραπευεται. Ολα θεραπευονται.
Ολα γινονται και ξεγινονται.
Μονο εμεις δεν εχουμε δευτερη ευκαιρια. Και ο χρονος δεν γυριζει πισω.
Αφου κουραστηκες, ασε ολα τα υπολοιπα, βρες δυναμη να στηριξεις τον εαυτο σου και να αρχισεις να ζεις.
21-07-2012, 12:35 #94
πως θα θεραπευτει βρε μπλου μου η αγοραφοβια οταν συντηρειται απο αυτες τις δυσμενεις κ τρομερα αγχογονες συνθηκες ζωης?
εδω στο φορουμ σχεδον ολοι που εχουν αγοραφοβια εχουν ενα στηριγμα γερο...ειτε αυτο λεγεται γονεις ειτε δεσμος ειτε φιλια.
εγω το μοναδικο στηριγμα που εχω ειναι η ψυχολογος μου η οποια με αγνοει συστηματικα αυτες τις μερες.
21-07-2012, 15:30 #95
fragile κοριτσακι μου κ όμως μπορεις!!!!!!!Θέλει να ενεργοποιήσεις δύο λέξεις το θελω κ το μπορώ
Η νίκη επί των παθών μας συνιστά την πρώτη κ ουσιαστικότερη νίκη -Βίκτωρ Ουγκώ
21-07-2012, 20:06 #96
σε ευχαριστω Ηλιαννα.
μου δινουν κουραγιο τα λογια ολων σας εδω μεσα!
21-07-2012, 21:34 #97
fragile πέρασα κ εγώ από αυτό το καμίνι σε κάποια ευάλωτη στιγμή της ζωής μου,ετσι να ξέρεις ότι σου μιλάω εκ πείρας μέσα από τον δικό μου δρόμο κ τις δικές μου εικόνες.Χωρίς δεκανίκι (μάνα-αδελφό-φίλο-ψυχίατρο)μπόρεσα κ ξερίζωσα μια για πάντα αυτό το αγκάθι.Η πίστη μέσα σου πρέπει να αρχίσει να δρα το βήμα σου είναι να εκτεθείς κ να ξαναεκτεθείς στη φοβία σου,το να στρουθοκαμηλίζουμε δηλώνει απόσυρση από τη ζωή..μη το δεχτείς,αντέδρασε..
22-07-2012, 22:27 #98
Ηλιαννα μου σε ευχαριστω θερμα για το μηνυμα σου.
με χαροποιησε ιδιαιτερα!
οχι φυσικα το γεγονος οτι περασες και συ αυτη την κολαση, αλλα το οτι βγηκες απο αυτην και μαλιστα χωρις να εχεις στηριγματα.
θα ηθελες να μου πεις πως καταφερες και το ξεπερασες και ποσο κρατησε?
ρωταω γιατι εμενα με βασανιζει σχεδον ενα χρονο και κοντευω να φρικαρωLast edited by fragile; 23-07-2012 at 18:08.
22-07-2012, 23:40 #99
ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΠΜ
25-07-2012, 10:37 #100
Από όσα έχεις πει στο forum πιστεύω ότι η οικογένεια σου και οι γονείς σου ενδιαφέρονται για σένα και θέλουν να σε στηρίξουν και να σε βοηθήσουν όσο μπορούν. Όταν βέβαια εσύ πολλές φορές έχεις αμφιβολίες για τον εαυτό πως περιμένεις εκείνοι να μην έχουν και αυτοί; Κατά την γνώμη είναι πολύ πιθανό να βάζεις με το μυαλό σου τις αμφιβολίες που έχεις εσύ για εσένα να προέρχονται από τους άλλους.
Για αυτό όσο μπορείς σκέψου θετικά. Υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για σένα (οικογένεια, φίλοι) και όταν σε βλέπουν απογοητευμένοι στεναχωριούνται και αυτοί. Δεν είναι ότι δεν πιστεύουν σε εσένα, μην το σκέφτεσαι αυτό.
Είπες πριν ότι θέλεις να αρχίσεις δίαιτα και ότι αισθάνεσαι ότι οι άλλοι αμφιβάλλουν ότι θα τα καταφέρεις. Είσαι σίγουρη ότι οι άλλοι αμφιβάλλουν ή μήπως εσύ αμφιβάλεις και βλέπεις αυτές τις αμφιβολίες να καθρεφτίζονται στους άλλους; Αν πιστεύεις ότι κάνοντας δίαιτα ή γενικά βελτιώνοντας την εικόνα του εαυτού σου και του σώματος σου (σε λογικά πλαίσια φυσικά) θα σε βοηθήσει να έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να αποκτήσεις νέες φιλίες και σχέσεις να το κάνεις! Και γιατί να σταματήσεις εκεί; Πήγαινε σε κάποιο γυμναστήριο, θα σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα, θα βελτιώσει την εμφάνιση σου και θα σε βοηθήσει να κάνεις νέες φιλίες και γνωριμίες. Σκέφτομαι και εγώ να αρχίσω γυμναστήριο!
Μη απογοητεύεσαι λοιπόν, σκέψου θετικά και εκμεταλλεύσου το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για σένα και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις και όλα θα γίνουν καλύτερα.
25-07-2012, 18:50 #101
twwphone ηταν πολυ εμψυχωτικο το μηνυμα σου και σε ευχαριστω πολυ.
οντως το μονο βεβαιο ειναι οτι οι γονεις μου δεν ειναι αδιαφοροι για μενα.
ωστοσο...αυτες τις μερες εκτος απο το αγχος εκανε την "επισκεψη" της και η καταθλιψη.
δεν εχω ορεξη για τιποτα.
σερνομαι ολη μερα.
τα ματια μου φαινονται κουρασμενα μετα απο 12-ωρο υπνο!
παιρνω αντικαταθλιπτικα αλλα κ παλι ειμαι πεσμενη.
πολυ πεσμενη..."ΟΠΟΙΟΣ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΥΨΩΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΜΠΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ"
25-07-2012, 21:47 #102
Απ' ότι έχω καταλάβει όμως έχεις κάποιες καλές φίλες.
Πάρε ένα τηλέφωνο, πηγαίνετε για ένα καφέ η απλά βγείτε έξω να μιλήσετε, να περπατήσετε.
Να κάθεσαι στο σπίτι μερικές φορές φαίνεται σαν λύση όταν νιώθεις πεσμένη αλλά στο τέλος έχεις πολύ χρόνο και σκέφτεσαι πολλά πράγματα που σε ρίχνουν περισσότερο. Το ξέρω γιατί και εγώ το κάνω αυτό. Κάνε κάτι να βγεις από την ρουτίνα, να πάρεις το μυαλό σου από αυτά που σε ρίχνουν. Έχει τόσο ωραίες ημέρες ακόμα και με την ζέστη.
Και μην βλέπεις τηλεόραση, μας ρίχνει όλους!!!
25-07-2012, 21:59 #103
βασικα φιλες δεν εχω πολλες.
λιγες ειχα και με τις περισσοτερες απο αυτες δεν ξεκοψαμε λογω καποιου καυγα αλλα επειδη ειμαστε σε τελειως διαφορετικη φαση.
με μια φιλη μου μονο εκπεμπουμε στο ιδιο μηκος κυμματος αλλα δεν την βλεπω συχνα λογω αποστασης.
εχεις δικιο οτι το να μενει κανεις σπιτι τον οδηγει σε βαθυτερη καταθλιψη, αλλα δυστυχως αυτο (το να μενω δλδ σπιτι) ειναι ενα απο τα παρελκομενα της αγοραφοβιας.
ενα μπανιο τολμησα να κανω φετος και επαθα πανικο στην επιστροφη.
απο τοτε οποτε θελω να παω θαλασσα συνειρμικα μου ερχεται στο νου ο πανικος αυτος και το αποφευγω.
το ξερω οτι θελει προσπαθεια και να πηγαινω κοντρα στους φοβους μου, απλα δυσκολευομαι πολυ.
ισως πρεπει να προσπαθησω περισσοτερο...
δεν ξερω...
υ.γ. τηλεοραση δεν βλεπω καθολου.
ειδικα τις ειδησεις τις αποφευγω οπως ο διαολος το λιβανι για ευνοητους λογους"ΟΠΟΙΟΣ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΥΨΩΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΜΠΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ"
19-08-2012, 17:17 #104
ξαναφερνω το τοπικ στην επικαιροτητα γιατι τα νευρα μου δεν ειναι καθολου καλα.
το θεμα αφορα την ψυχολογο μου.
ειχαμε κλεισει για διακοπες τελη ιουλιου κ ειχαμε συμφωνησει να την παρω τηλ αν δεν αισθανθω καλα κατα την διαρκεια του αυγουστου.
γενικα δεν ημουν καλα αλλα ειδικα τρεις φορες που ειχα φτασει στα ορια μου της εστειλα μηνυμα και εκεινη και τις τρεις φορες με εγραψε κανονικα!!!
οκ ειναι σε διακοπες αλλα ενα τηλεφωνημα η εστω ενα μηνυμα νομιζω οτι ηταν στα πλαισια των δυνατοτητων της.
και των υποχρεωσεων της επισης...
εχω νευρα!!!
πολλα νευρα!!!
οταν της σκαω το 50-νταρι ειναι καλα?"ΟΠΟΙΟΣ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΥΨΩΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΜΠΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ"
19-08-2012, 19:47 #105
Φυσικά δεν είμαι ειδικός, και πολλές φορές δεν μπορώ να συμβουλέψω ούτε τον εαυτό μου, αλλά πιστεύω όταν κάτι σε προβληματίζει το καλύτερο είναι να μιλήσεις με τους δικούς σου ανθρώπους, οικογένεια και φίλους. Ακόμα και αν δεν μπορέσεις να βρεις απάντηση για αυτό που σε απασχολεί θα αισθανθείς καλύτερα, θα φύγει ένα βάρος από πάνω σου και θα μπορέσεις να πάρεις την σκέψη σου από αυτό που σε προβληματίζει και να δεις τα πράγματα πιο καθαρά.
Επίσης προσπάθησε να μη νευριάζεις.
Με τα νεύρα δεν θα αισθανθείς καλύτερα και δεν θα βλέπεις τα πράγματα καθαρά.
Συμφωνώ ότι έπρεπε να σου απαντήσει αφού έτσι είχατε συμφωνήσει αλλά μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και να μην μπόρεσε να σου μιλήσει. Μπορεί να κάνω λάθος αλλά προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά για τους άλλους ανθρώπους και να μην νευριάζω μαζί τους. Θέλω πάντα να ακούω και την δική τους άποψη και προσπαθώ να μπω στην θέση τους. Όταν γυρίσει μπορείς να συναντηθείς μαζί της και να σου εξηγήσει γιατί δεν σου απάντησε. Μετά αφού ακούσεις την δική της άποψη μπορείς να αποφασίσεις τι θα κάνεις.
Μπορεί αυτά που λέω να μην είναι σωστά και δεν χρειάζεται να συμφωνήσεις μαζί μου. Κανένας δεν έχει όλες τις απαντήσεις και όλες τις σωστές λύσεις. Για αυτό και νομίζω το πιο σημαντικό είναι να μιλάμε με τους ανθρώπους, να μην στηριζόμαστε μόνο σε έναν άνθρωπο, να ακούμε όλες τις απόψεις και να μην κρατάμε μέσα μας όσα μας προβληματίζουν. Έτσι καταφέρνουμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα μας και να αισθανθούμε καλύτερα που είναι και το πιο σημαντικό!