Results 31 to 36 of 36
Thread: το τσιγάρο κι εγώ
-
09-07-2012, 03:21 #31
2,5 πακέτα την ημέρα είναι καθαρό έγκλημα!!! ΕΛΕΟΣ!!!
Απορώ πως υπάρχουν άνθρωποι που καπνίζουν τόσα! από ένα σημείο και μετά χάνεται η απόλαυση
και χαλάει και η γεύση στο στόμα. Πάντως και γω που δεν καπνίζω τόσα, μερικές φορές νιώθω να ζαλιζομαι μετά από ένα τσιγάρο.
Δεν θέλω να το κόψω όσο κι αν φαίνεται περίεργο αλλά να το μειώσω. Οσον αφορά την θεματοθέτρια: δεν ξέρω κάποιον καλό τρόπο για να το κόψεις
αλλά αυτό που λες ότι εξετάζεις σε ποιες περιπτώσεις καπνίζεις πιο πολύ μου φαίνεται καλό.
Εγώ για παράδειγμα καπνίζω πιο πολύ όταν βγαίνω. Καλύτερα να πιεις ένα δεύτερο ποτήρι (που δεν είναι και τίποτα όταν δεν είσαι οδηγός)
παρά να καπνίσεις πιστεύω. Και αν είναι κρασάκι ακόμα καλύτερα, κάνει και καλό στην υγεία!!
Α και μετά το φαγητό αλλά αυτό δεν κόβεται με τίποτα πιστεύω!!έτσι γιατί περίεργα την είδα...
- 09-07-2012, 08:37 #32
Άρχισα να το ελαττώνω όταν κατάφερα να κοιμάμαι περισσότερο. Για 30 χρόνια κοιμόμουν περίπου 5 ώρες και κάπνιζα 1,5 πακέτα. Ένα χρόνο τώρα κατάφερα να κοιμάμαι μία ώρα το μεσημέρι και άλλες έξι τη νύχτα. Ακόμη, σταμάτησα να τρώω ό,τι βρεθεί μπροστά μου και τίποτε μετά τις εννιά το βράδυ. Αυτά τα δύο με βοήθησαν να έχω ρέγουλα άρα και περισσότερη ηρεμία, άρα λιγότερα τσιγάρα. Όποτε νοιώθω πως αδυνατώ να αντισταθώ στο τσιγάρο φροντίζω να μεταστρέφω την ανησυχία αυτή σε κάποια ασχολία. Το μεγαλύτερο λάθος που έκανα ήταν που συνδύαζα πάντα το πεντάλεπτο του τσιγάρου με το διάλλειμα στη δουλειά. Και το πιο δυνατό όπλο μου η παρέα με άκαπνους.
διαρκής αναθεώρηση ________________________________________ Β α σ ί λ η ς
09-07-2012, 10:49 #33
Το χειρότερο είναι το βραδυνό κάπνισμα και μετα να πηγαινεις για υπνο. Ξυπνάς και νοιώθεις ζαλάδα, υπνηλία, ζέστη στο πρόσωπο και ένα αίσθημα λες και και υπάρχει στάχτη στο στόμα και στο λαιμό. Δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε σας το ίδιο. 2 - 3 μέσο όρο τη μέρα και ποσα προκαλούν, φανταζομε εσεις που θελετε πακέτο εκτός κι αν δεν εχετε τετοαι συμπτώματα.
Τουλάχιστο προσφέρει λίγο ηρεμία από άγχος και ψυχαναγκασμούς. Σκέφτομαι όμως ότι την ηρεμία αυτή εμείς την προκαλούμε μέσα από τη σκέψη ότι καπνίζοντας ηρεμούμε, άρα το τσιγαρο δεν μας ηρέμησε αλλά η σκέψη ότι το τσιγάρο ηρεμεί. Το τσιγαρο ειναι απαραίτητο ως έναυσμα γι αυτη τη διαδικασία.
Αχ πόσες δυνατότητες έχουμε και τι κάνουμε!!γιάννης
15-07-2012, 15:49 #34
καπνίζω καπνιζω καπνιζω και δεν σταματάω. καπνίζω πιο πολύ από οποιονδήποτε ξέρω. είμαι ικανή να περπατήσω χιλιόμετρα για να βρω τσιγάρα. καπνίζω και πριν κοιμηθώ και όντως είναι ό,τι χειρότερο. ξυπνάω και είμαι θολωμένη, νιώθω βάρος στο στήθος και πόνο στα μάτια μου γιατί προφανώς και ο ύπνος που κάνω μετά από τόσο καπνό, μόνο ύπνος δεν είναι. ανάβω τσιγάρα στον καφέ, το ποτό, το νερό, το χυμό, αφού φάω, όταν περπατάω στο δρόμο, όταν οδηγώ!!! είμαι για μπάτσες.
16-07-2012, 02:04 #35
παιδια και εμενα με ριχνει το τσιγαρο.δεν καπνιζω πολυ,οταν ειμαι σπιτι δεν καπνιζω καθολου μονο στην δουλεια κανω 7-8 τσιγαρα η αμα βγω για ποτο και κατσω μεχρι το πρωι μπορει να κανω και 15 τσιγαρα.καπνιζω 5 χρονια παντα ετσι.το πρωι οταν σηκωθω δεν το ζηταω το τσιγαρο,το θεμα ειναι οτι οταν κανω ειδικα το πρωτο-δευτερο τσιγαρο της ημερας με πιανει ενα πραμα σαν ζαλαδα,εντονη ατονια να το πω?δεν μπορω να το περιγραψω ενα πολυ περιεργο πραμα αλλα μετα απο λιγο συνερχομαι.δεν ξερω γιατι μου συμβαινει αυτο.
16-07-2012, 02:16 #36