View Poll Results: ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΞ?
- Voters
- 20. You may not vote on this poll
-
Ναι πάντα ακόμα και σε σταθερή σχέση εμπιστοσύνης.
6 30.00% -
Συνήθως ναι, αλλά όταν έχω σχέση το αποφεύγω.
10 50.00% -
Μόνο σε "one night stands".
2 10.00% -
Μόνο όταν ο άλλος μου φαίνεται "υποπτος".
0 0% -
Χρησιμοποιώ, μόνο με όσους δεν γνωρίζω αλλά μου χαλάει την αίσθηση.
1 5.00% -
Απαιτώ από την κοπέλα να πάρει αντισυλληπτικά.
1 5.00%
Results 1 to 15 of 43
Thread: ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΖΩΗ ΕΛΛΗΝΩΝ
-
11-06-2012, 11:20 #1
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΖΩΗ ΕΛΛΗΝΩΝ
Καλημέρα παιδάκια μου!
Με αφορμή μια συζήτηση που είχαμε εχθές σχετικά με τη χρήση ή όχι προφυλακτικού, κατέληξα ότι εντέλει οι Έλληνες έχουμε μεγάλη έλλειψης σεξουαλικής παιδείας.
Τις πταίει σε αυτό?
πολλοί παράγοντες...
Καταρχήν μια άκρως επιφανειακά συντηρητική κοινωνία η οποία ανέκαθεν θεωρούσε και θεωρεί τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ταμπού.
Κατά δεύτερον η οικογένεια που φυσικά δε φροντίζει να ενημερώνει σωστά τα παιδιά της σχετικά με τη σεξουαλική συμπεριφορά που πρέπει να έχουν.
κατά τρίτον το σχολείο που τουλάχιστον όσο πήγαινα εγώ (προ δεκαετίας :-)) ποτέ των ποτών δεν είχαμε μιλήσει για σεξ και προφύλαξη.
Θεωρώ ότι είμαστε πίσω και ακόμα πίσω.
Και φοβάμαι ότι επειδή πλέον τα παιδιά αρχίζουν να κάνουν σεξ από πολύ μικρή ηλικία, φυσικά βέβαια όντας ανενημερωτα πραγματικά υπάρχει κίνδυνος να ανέβουν και τα κρούσματα αφροδισιακών νοσημάτων σε νεαρή ηλικία, εκτρώσεων και όλα αυτά τα όμορφα.
Να πω σε αυτό το σημείο ότι εγώ όταν ήμουν μικρή κανείς δεν είχε φροντίσει να με ενημερώσει και να με διαπαδαγωγήσει σεξουαλικά και αν και ήμουν γενικά μαζεμένο παιδί, παρολαυτά τις είχα κάνει τις μαλακίες μου, ακριβώς λόγω της αμάθειας μου, και είχα άγγελο που πραγματικά έτυχε και δεν κόλλησα κάτι.
με ενδιαφέρει παρα πολύ να το συζητήσουμε διότι με αυτόν τον τρόπο πιστεύω ότι θα υπάρξει και ενημέρωση γύρω από ένα θέμα τόσο σημαντικό που όμως οι περισσότεροι έχουμε μαύρα μεσάνυχτα.
Στη δημοσκόπηση στην έκτη ερώτηση υπάρχει το εναλλακτικό "παίρνω αντισυλληπτικά'..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
- 11-06-2012, 11:43 #2
Ψήφισα, αλλά αυτό το "μου χαλάει την αίσθηση" θα έπρεπε να βρίσκεται και στις πρώτες πέντε επιλογές.
Φυσικά αυτό δέν (πρέπει να) αποτελεί αντικίνητρο γιατί συχνά οι μή χρήση μας φορτώνει με πολύ πιό άβολες συνέπειεςδιαρκής αναθεώρηση ________________________________________ Β α σ ί λ η ς
11-06-2012, 11:47 #3
Την γνωμη μου την ειπα στο προηγουμενο θεμα οποτε κανω copy paste
Εχεις απολυτο δικιο σε αυτο που λες,οτι δηλαδη η ελλειψη ενημερωσης μπορει να οδηγησει σε λαθος μεθοδους προφυλαξηςκλπ.
Στο σχολειο δεν μας μιλησαν ποτε για σεξ,αλλα σε αντιθεση με εσενα,στο σπιτι μιλουσαμε ανοιχτα.Οι γονεις μου σε γενικες γραμμες μας ειχαν ενημερωσει για το σεξ και για την αντισυλληψη και τα λοιπα και ευτυχως ποτε δεν ειχα αγχος και ενιωθα παντα οτι αν κατι παει στραβα μπορουσα να τους πω.
Στη δημοσκοπηση δεν υπαρχει επιλογη παιρνω αντισυλληπτικα αλλα anyway.Tους τελευταιους μηνες χρησιμοποιω αντισυλληπτικα,αλλα μενω με τον φιλο μου ηδη εδω και 1,5 χρονο.Πριν χρησιμοποιουσα προφυλακτικο ακομα και στις σταθερες σχεσεις που ειχα.
11-06-2012, 11:51 #4
Μπετελ μου το λέω στο θρνετ ότι μπορείς να το βάλεις στην έκτη ερώτηση...δεν ήξερα μετά πως να την τροποποιήσω και ήδη την είχα γράψει την ερώτηση.
Επανέρχομαι σε λίγο να αναρτήσω έρευνες..έχω λίγη δουλίτσα τώρα)..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
11-06-2012, 12:03 #5
Καλημέρα βοιντ!
Έχεις δίκιο σε αυτά που γράφεις! Δυστυχώς λόγω συντηριτικών γονέων οι οποίοι αποφεύγουν να συζητούν τέτοια θέματα με τα παιδιά τους λόγω φόβου ή επειδή δεν μπορούν να δεχτούν οτι τα παιδιά τους θα έχουν σεξουαλική επαφή. Έτσι τα παιδιά δεν γνωρίζουν από προφύλαξη. Και εγώ είχα κάνει τις μαλακείες μου αλλά είχα και εγώ άγιο ευτυχώς.Ποτέ μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου χωρίς να αγωνίζεσαι γι αυτά
11-06-2012, 12:14 #6
...ψήφισα και γω...και θα πω επίσης ότι έγραψα και στο άλλο θέμα.
Δεν χρησιμοποιώ προφυλακτικό όταν βρίσκομαι σε σχέση....:)
11-06-2012, 12:24 #7
Σόρρυ βοιντ δεν είπα αν ψήφισα και τι. Ψήφησα το δεύτερο. Δεν χρησιμοποιώ όταν βρίσκομαι σε σχέση..
Ποτέ μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου χωρίς να αγωνίζεσαι γι αυτά
11-06-2012, 12:24 #8
Βρηκα μια ερευνα για την χρηση αντισυλληπτικων μεθοδων απο τα Ηνωμενα Εθνη
Η ερευνα ειναι εδω http://www.un.org/esa/population/pub...05/WCU2005.htm
Το ενδιαφερον ειναι οτι οπως φαινεται στην Ευρωπη η πλειοψηφια χρησιμοποιει αντισυλληπτικα και οχι προφυλακτικο.
11-06-2012, 12:27 #9
11-06-2012, 12:31 #10
11-06-2012, 12:32 #11
Η ερευνα ειναι επισημη.Αν δεις τα ποσοστα αυτο το συμπερασμα βγαινει.
Πχ στην Γερμανια που ειμαι εγω μονο 4,4 % χρησιμοποιει προφυλακτικο.
Πρωτη ερχεται η Δανια με ποσοστο 22%.
Παγκοσμιως πρωτη σε χρηση ειναι η Ιαπωνια με 42,1% και μετα ακολουθει η Κινα.
11-06-2012, 13:23 #12
μονο τις πρωτες φορες της σχεσης, το πολυ ενα μηνα, εκτος αν επιμενει πολυ η κοπελα, οποτε θα αναγκαστει να τα ψωνιζει και να μου τα φοραει αυτη. υπαρχουν ομως κι αντρες που τους πεφτει με το προφυλακτικο. και η αληθεια ειναι οτι ειναι ντεκαβλε και μονο στη σκεψη οτι δεν αφηνεται ελευθερη η αλλη. τεσπα παρτε κι ενα αρθρακι σχετικο για να μη κατηγορειτε μονο τους αντρες:
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΕΞ ΓΙΑ...ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!!!
Εάν νομίζετε ότι συνήθως οι άνδρες είναι αυτοί που επιλέγουν το σεξ χωρίς προφύλαξη, μία νέα έρευνα έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα. Κι όμως λοιπόν, οι ελεύθερες γυναίκες και μάλιστα σε συντριπτικό ποσοστό επιλέγουν να κάνουν ελεύθερα έρωτα!
Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Επτά στις δέκα ανύπαντρες γυναίκες κάνουν συστηματικά σεξ χωρίς προφυλάξεις, σύμφωνα με βρετανική έκθεση. Στην ίδια έκθεση ακόμα μια αποκάλυψη: η μέση ελεύθερη γυναίκα έχει κάνει σεξ χωρίς προφυλάξεις 11 φορές, με συνολικά τέσσερις διαφορετικούς άντρες.
Σύμφωνα με την έκθεση, η μία στις τρεις γυναίκες χωρίς μόνιμο ερωτικό σύντροφο, δηλώνουν πως «παρασύρονται από το πάθος» και ξεχνούν το προφυλακτικό. Επιπλέον η μία στις πέντε θεωρεί βέβαιο πως ο άντρας που επιλέγει για ερωτικό σύντροφο δεν θα την κολλήσει τίποτα!
Μία στις δέκα εθελόντριες που έλαβαν μέρος στην μελέτη δήλωσαν πως έχουν πρόγραμμα να κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις στη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών.
Η έρευνα έδειξε ακόμα ότι οι γυναίκες ηλικίας 30-40 ετών είχαν τις περισσότερες πιθανότητες να έχουν ήδη μολυνθεί με ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.
Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνουν την ανάγκη της προφύλαξης κατά τη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης. Κορίτσια, πάρτε τα μέτρα σας και απολαύστε το σεξ προφυλάσσοντας τον εαυτό σας αλλά και τους ερωτικούς συντρόφους σας!
απο το καλα ενημερωμένο ιατρικό site www.iatros4u.gr
11-06-2012, 13:46 #13
Παιδιά εγω πάντα κατέφευγα στα αντισυλληπτικά (ακόμα κ όταν ήμουν σε σχέση)..βέβαια κ αυτα έχουν ενα(πολυ μικρό μεν)ποσοστο(δε)αποτυχίας..ό� �ως όλα τα μέσα αντί σύλληψης . Το πως έμεινα έγκυος είναι άλλο θεμα(μαλακια με τα χάπια..)
(soulmatesNeverDie!!!)
11-06-2012, 13:49 #14
Ναι άλλο που δεν θέλουν και οι άντρες. Και τα δυο φύλο έχουν το ίδιο μερίδιο ευθύνης, 50% για τον έναν και 50% για τον άλλον. Λες και σας πιέζουμε ή σας απειλούμε για να το κάνετε χωρίς προφύλαξη. Ας γελάσω, ααααχαχαχαχααα!
Ποτέ μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου χωρίς να αγωνίζεσαι γι αυτά
11-06-2012, 14:22 #15
Δεν υπάρχει η κατηγορία "δεν χρησιμοποιώ" ή "χρήση γυναικείων προφυλακτικών". Δυστυχώς εγώ ανήκω σε αυτούς που μόλις το δουν αυτόματα μπλοκάρουν.