Μήπως είμαι ψυχωσικός;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    regenmacher
    Guest

Μήπως είμαι ψυχωσικός;

Έχω γράψει και στην κατηγορία, άγχος και ιδεοψυχαναγκαστική.

Αρχιζω και απορω ομως με τον εαυτό μου, μηπως πασχω απο καποια ψυχωση. Φοβαμαι υπερβολικά τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες και κυρίως το aids.
    Το σκέφτομαι υπερβολικά, κάθε μέρα επί χρόνια. Είμαι ομοφυλόφιλος και είχα κάποιες άσχημες εμπειρίες στο παρελθόν, από ένα σύντροφο που απιστούσε.
    Εκτοτε απεχω συνειδητά απο το σεξ. Παρόλα αυτά, ακόμη και όταν έρχομαι σε επαφή, δηλαδή οταν φιλάω κάποιον, όταν τον αγκαλιάζω, όταν κολλάμε τα σώματα μας, έστω κι ας είμαστε ντυμένοι, μου σκάει αυτή η εμμονή στο μυαλό οτι θα κολλήσω κάτι.
    Πριν λιγες μερες, ενω γνωριζω ενα παιδι εδω και πολλους μηνες, αποφασισα να ερθω πιο κοντα μαζι του. Αγκαλιαστήκαμε, φιληθηκαμε, αλλα δε καναμε τιποτα παραπανω. Παρόλα αυτα μου εχει καρφωθεί η ιδεα στο μυαλο, οτι κολλησα κάτι, οτι θα πεθανω κτλ κτλ κτλ, και δε μπορώ να ηρεμήσω.

Δε ξερω αν αυτο το πραγμα ειναι ιδεοψυχαναγκαστική, ψυχωση, υπερβολικό άγχος.... Δε ξέρω.... Είμαι πολύ απελπισμένος.

Senior Member
    πολύ άγχος τπτ παραπάνω απλά πρέπει να ξεχαστείς κάπως

Ψυχωση παντως δεν ειναι με τιποτα.Ουτε να το σκεφτεσαι αυτο.Αγχος μονο.

regenmacher
    Guest
    Σας ευχαριστώ. Με ανακουφίζει που μου το λέτε αυτό, γιατι μου έχει γίνει έμμονη ιδέα. Ναι είναι όντως υπερβολικό άγχος, αλλά δε ξέρω πως να το διαχειριστώ.
    Να επισκεφθώ ψυχίατρο; ψυχολόγο; σεξολόγο; πρέπει να πάρω αγωγή;

τη στιγμή που μπορεί να φιλιέμαι με κάποιον, μου σκάνε ιδέες στο μυαλό, οτι κατι κακο θα συμβεί, οτι θα κολλησω κάτι, οτι θα πεθάνω.
    τρέμω πόσο μάλλον στην ιδέα, να κάνω σεξ με κάποιον.

....να πας σε έναν ειδικό, (ψυχολόγο)...
    Εδώ δεν είμαστε γιατροί ούτε μπορεί κάποιος να σου πει με σοβαρότητα τι σε απασχολεί σε επιστημονικό επίπεδο.
    Μπορεί να είναι από υπερβολικό άγχος μέχρι βαριά στεναχώρια από το χωρισμό και να σου βγαίνει άρνηση.
    Μη βάζεις ταμπέλες στα συναισθήματα σου..:)

regenmacher
    Guest

...

Καλησπέρα.
    έχεις πολύ δικιο σε αυτα που λες.

νομιζω πως εχω την επιγνωση του τι μου συμβαινει... απλά νομιζω πως επειδη ειμαι πολυ παραπονιάρης και γκρινιάρης, λεω στον ευατο μου συνέχεια: γιατι σε μένα.
    ειναι μια μορφη αρνησης ενδεχομενως, αλλα μεσα μου βαθια, στο θεωρητικο επιπεδο, τα αναγνωριζω ολα.

οσο για τα σεξουαλικά ναι αναγνωριζω πως ειναι ιδεοληψιες, αλλα για να επιμενουν τοσο πολυ, μου φαινεται σαν ψυχωση...
    και απ΄την αλλη αμα ειναι καθε φορα που αγκαλιαζω καποιον και φιλιέμαι μαζί του στο κρεβάτι, στον καναπέ, και να ειμαστε ντυμένοι και χωρις να βγάλουμε κανένα ρούχο και εγω να νιώθω έτσι... τοτε μηπως θα επρεπε να αποφευγω καθε ειδους σωματικη επαφη; ο φοβος της μολυνσης ειναι πολυ μεγενθυμενος στο μυαλο μου, και τη στιγμη που απλα μπορει να παιζεται καποια φαση με κάποιον, χωρις να εχει προχωρησει παραπανω, μου σκανε εικονες στο μυαλο... οτι και καλα θα παιχτει σεξ συντομα, οτι βρισκομαι μπροστα σε κινδυνο - θανατο κτλ...
    ασε, δε που απο το πολυ αγχος, και την αναγκη μου για ελεγχο, νομιζω εκεινη τη στιγμη που παιζεται η φαση, πως χανω τον ελεγχο και ο άλλος εχει γδυθει, και δε το εχω καταλαβει, η οτι εγω εχω βγαλει τα ρουχα μου και δε το εχω καταλαβει, οτι ηρθαν σε επαφη τα σωματικα μας υγρα και και και και και....... ενα σωρο απο αχαλινωτες σκεψεις.

Ουφ. πραγματικά παιδιά... υποφέρω πολύ... και εχω κουραστεί να υποφέρω... με καταλαβαινετε νομιζω και συγγνωμη αν σας κουραζω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by regenmacher View Post
    Καλησπέρα.
    έχεις πολύ δικιο σε αυτα που λες.

νομιζω πως εχω την επιγνωση του τι μου συμβαινει... απλά νομιζω πως επειδη ειμαι πολυ παραπονιάρης και γκρινιάρης, λεω στον ευατο μου συνέχεια: γιατι σε μένα.
    ειναι μια μορφη αρνησης ενδεχομενως, αλλα μεσα μου βαθια, στο θεωρητικο επιπεδο, τα αναγνωριζω ολα.

οσο για τα σεξουαλικά ναι αναγνωριζω πως ειναι ιδεοληψιες, αλλα για να επιμενουν τοσο πολυ, μου φαινεται σαν ψυχωση...
    και απ΄την αλλη αμα ειναι καθε φορα που αγκαλιαζω καποιον και φιλιέμαι μαζί του στο κρεβάτι, στον καναπέ, και να ειμαστε ντυμένοι και χωρις να βγάλουμε κανένα ρούχο και εγω να νιώθω έτσι... τοτε μηπως θα επρεπε να αποφευγω καθε ειδους σωματικη επαφη; ο φοβος της μολυνσης ειναι πολυ μεγενθυμενος στο μυαλο μου, και τη στιγμη που απλα μπορει να παιζεται καποια φαση με κάποιον, χωρις να εχει προχωρησει παραπανω, μου σκανε εικονες στο μυαλο... οτι και καλα θα παιχτει σεξ συντομα, οτι βρισκομαι μπροστα σε κινδυνο - θανατο κτλ...
    ασε, δε που απο το πολυ αγχος, και την αναγκη μου για ελεγχο, νομιζω εκεινη τη στιγμη που παιζεται η φαση, πως χανω τον ελεγχο και ο άλλος εχει γδυθει, και δε το εχω καταλαβει, η οτι εγω εχω βγαλει τα ρουχα μου και δε το εχω καταλαβει, οτι ηρθαν σε επαφη τα σωματικα μας υγρα και και και και και....... ενα σωρο απο αχαλινωτες σκεψεις.

Ουφ. πραγματικά παιδιά... υποφέρω πολύ... και εχω κουραστεί να υποφέρω... με καταλαβαινετε νομιζω και συγγνωμη αν σας κουραζω.
    γεια σου! Θα σου μιλησω εγω ως ιδεοψυχαναγκαστικη! εμενα ολο αυτο ιδεοψυχαναγκασμος μου κανει. Γιατι εχω και εγω ακριβως τις ιδιες φοβιες. Αλλες φορες τις ελεγχω, αλλες οχι αλλα σημασια εχει οτι μου χαλανε την ζωη! Δεν θα σε παραπεμψω να παρεις αγωγη αν και εμενα η αγωγη μου εκανε πολυ καλο! Ειμαι σε πολυ καλυτερη φαση!. Δεν τα σκεφτομαι ολα με το ιδιο αγχος και οι φοβοι μετριαστηκαν!.. Σου ευχομαι οτι καλυτερο και μην απογοητευεσαι. Με τον εναν ή με τον αλλο τροπο, θα γινεις οκ! Και επισης δεν κολλαει τοσο ευκολα το AIDS οπως και να χει..Και σου μιλαω εγω που ετρεμα απο τον φοβο της συγκεκριμενης ασθενειας χωρις να εχω καν σοβαρους λογους να φοβαμαι! παρ'ολα αυτα οταν κανεις κατι, να παιρνεις προφυλαξεις και δεν θα εχεις κανεναν κινδυνο!

regenmacher
    Guest
    Quote Originally Posted by edim View Post
    γεια σου! Θα σου μιλησω εγω ως ιδεοψυχαναγκαστικη! εμενα ολο αυτο ιδεοψυχαναγκασμος μου κανει. Γιατι εχω και εγω ακριβως τις ιδιες φοβιες. Αλλες φορες τις ελεγχω, αλλες οχι αλλα σημασια εχει οτι μου χαλανε την ζωη! Δεν θα σε παραπεμψω να παρεις αγωγη αν και εμενα η αγωγη μου εκανε πολυ καλο! Ειμαι σε πολυ καλυτερη φαση!. Δεν τα σκεφτομαι ολα με το ιδιο αγχος και οι φοβοι μετριαστηκαν!.. Σου ευχομαι οτι καλυτερο και μην απογοητευεσαι. Με τον εναν ή με τον αλλο τροπο, θα γινεις οκ! Και επισης δεν κολλαει τοσο ευκολα το AIDS οπως και να χει..Και σου μιλαω εγω που ετρεμα απο τον φοβο της συγκεκριμενης ασθενειας χωρις να εχω καν σοβαρους λογους να φοβαμαι! παρ'ολα αυτα οταν κανεις κατι, να παιρνεις προφυλαξεις και δεν θα εχεις κανεναν κινδυνο!
    Καλημερα edim.

Ναι εχεις δικιο. Γνωριζω τους τροπους μεταδοσης, και για τις προφυλαξεις βεβαιως, αλλα με αγχωνει μονο και μονο σαν ιδεα. Παρεισφρυουν στο μυαλο μου διαφορες εικονες, που τις εχω συνδυασει με αρρωστια, κινδυνο και θανατο.
    Λαμβανα και εγω αγωγη, αλλα τη διέκοψα αποτομα, γιατι παλι ενιωθα εγκλωβισμένος. Από την αλλη πλευρα οσο καιρο επαιρνα την αγωγή, ειχε μεν μετριαστει το αγχος, αλλα οι ιδεοληψιες και οι εμμονες και οι φοβοι, παρεμεμεναν ιδιοι, δεν ειχαν μετριαστει. Δε ξερω απο την αλλη κατα ποσο βοηθα και η μερικη εκθεση και παρεμποδιση.

Το θεμα ειναι οτι μου χαλανε και μενα τη ζωη, και μου κανουν δυσλειτουργικη την καθημερινοτητα μου.