Results 1 to 15 of 91
-
12-06-2012, 15:04 #1
ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟς ΡΟΛΟΣ ΤΡΙΤΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ
Με αφορμή κάτι που μου συνέβη και με πληγωσε πολύ θα ήθελα να μου πείτε τις αποψεις σας.
Εμπιστεύτηκα σε πολυ δικό μου άνθρωπο ένα θέμα ιδιαιτερα προσωπικό (την τότε εξωσυζική μου σχέση). Η αντιμετώπιση του χαλαρή. Μάλιστα με αφορμή τις εκμυστηρεύσεις μου , θυμήθηκε και ειπε ποσο πολύτιμη ήταν η βοηθεια μου όταν κάποτε την είχε ζητήσει, τη στιγμή που οι υπολοιποι συγγενείς και φίλοι του ειχαν αρνηθεί και ότι δεν θα το ξεχάσει ποτέ.
Ο ίδιος αυτός ανθρωπος με τον οποίο μας συνέδεαν αρρηκτοι θεωρουσα ως τότε δεσμοί και χωρίς να έχει προηγηθεί φαση νουθετήσεων ή προειδοποιήσεων, είπε τα πάντα στον τότε συντροφο μου και ακομα παραπάνω (έπεσε και μπολικη σάλτσα)
Και εκ των υστέρων όταν το ανακάλυψα ,αρνιοταν πεισματικά τα πάντα μέχρι που φυσικά τον ξεσκέπασα τελειως.
Πληγώθηκα πολυ, γιατί δεν το περίμενα, δεν επέτρεπε η σχέση μας μια τόσο ανέντιμη συμπεριφορά.
Θα προτιμούσα χίλιες φορές να μου τα έριχνε στα ίσια και να μου έλεγε ότι είμαι ανήθικη ή ότι άλλο, παρά αυτο...Παραδέχτηκε μετά από μήνες ότι έκανε λάθος, όμως δεν προσπάθησε ποτέ να με προσεγγίσει και να μου εξηγήσει, να μου ζητήσει συγγνώμη.
Φυσικά δεν υπάρχει πλεον ουσιαστική σχέση ανάμεσά μας, όμως καποια συγκεκριμένα πράγματα δυσκολεύουν να ξεκόψω τελειως και αυτό με ζορίζει ακομα περισσότερο.
Πιστεύετε ότι έχει δικαιωμα κάποιος τρίτος-φίλος ή συγγενής- να παίξει τέτοιο παρεμβατικό ρόλο, με οποιοδήποτε πρόσχημα?
- 12-06-2012, 15:23 #2
Αχ βρε Frini...
Αν θες να κρατηθεί ένα μυστικό σου, το λες μόνο στον καθρέπτη σου, σε κανέναν άλλο.
Αν το πεις, αργά η γρήγορα θα διαδοθεί...
12-06-2012, 15:33 #3
Σε καμία περίπτωση δεν έχει κανένας το δικαίωμα να μπει ανάμεσα στο ζευγαρι. ΚΑΝΕΝΑΣ!!! Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία σε αυτό... Θα ξέκοβα ένα τέτοιο άτομο!
Ποτέ μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου χωρίς να αγωνίζεσαι γι αυτά
12-06-2012, 15:41 #4
Ό,τι και να πιστεύουμε εμείς, αυτά τα πράγματα συμβαίνουν και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν. Ουδείς τέλειος.
Οι σχέσεις και οι διαθέσεις των ανθρώπων -συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μας - είναι ρευστές. Σήμερα αισθανόμαστε απέραντη αγάπη για έναν άνθρωπο και την επομένη βρισκόμαστε αντιμέτωποι στα δικαστήρια.
Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσει αυτό κάποιος, τόσο λιγότερο προδομένος θα νιώθει κάθε φορά που θα έρχεται αντιμέτωπος με τις αδυναμίες και τα ελαττώματα των άλλων και του εαυτού του.
Πιστεύω ότι οι μεγάλες προσδοκίες που έχουμε από τους άλλους εύκολα οδηγούν σε μεγάλες απογοητεύσεις.
Πιστεύω επίσης ότι, για παρόμοιες πράξεις πολύ εύκολα δίνουμε ελαφρυντικά στον εαυτό μας ενώ είμαστε πολύ πιο σκληροί με τους άλλους.
Και τέλος, όπως είπε ο Χαλίλ Γκιμπράν : "αν αποκαλύψεις τα μυστικά σου στον άνεμο, μετά μην τον κατηγορείς επειδή αυτός τα είπε στα δέντρα".
12-06-2012, 15:44 #5
12-06-2012, 15:49 #6
12-06-2012, 16:21 #7
Δεν θα δικαιολογούσα ποτέ έναν άνθρωπο που με προδίδει. Όπως εγώ γίνομαι τάφος στα μυστικά των ανθρώπων έτσι και θα ήθελα να κάνουν και οι άλλοι κυρίως φίλοι μου που δείχνουν άξιοι εμπιστοσύνης. Αλλά από την άλλη θεωρώ σωστή την άποψη της Μαριαν. Τα μυστικά δεν τα λες αν δεν θες ποτέ να μαθευτούν αλλά από την άλλη είναι και ανθρωπινη ανάγκη να εκμυστηρευόμαστε τα μυστικά μας.
Ποτέ μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου χωρίς να αγωνίζεσαι γι αυτά
12-06-2012, 17:22 #8
13-06-2012, 10:08 #9
Θεοφανια μου τι να σου πω τωρα...συγγενής αγαπημένος παιδιοθεν..Και με δέσιμο ιδιαιτερο πέραν της συγγένειας. Είχε καλή σχέση και με τον άντρα μου οκ.
Αυτό που με πειραξε περισσότερο ήταν ο τρόπος που έγινε ,η χαλαρή αντίδραση του όταν του εξομολογήθηκα τα καθέκαστα, η μετέπειτα συνεχόμενη άρνηση του..
Και του το είπα , αν με έπιανε και μου έλεγε ότι κοιτα να δεις εκανα αυτο κι αυτο για τους εξής λογους, να με πλησιαζε να μου εξηγούσε, έστω και των υστερων.
Δεν θα ήθελα να επεκταθώ για ευνόητους λόγους..
13-06-2012, 10:28 #10
Και επειδή με ρωτησες απο ποια πλευρα ήταν, θυμήθηκα την σχετική συζήτηση που είχαμε με την κολλητή μου.
Κάποια στιγμή πριν χρόνια, ο άντρας μιας καλής φίλης της , της είχε εκμυστηρευτεί ότι είχε σχέση και ήταν ερωτευμένος με άλλη γυναίκα.Η κολλητή μου,, ουδέποτε ανέφερε κάτι σχετικό στην κοπέλα, προσπάθησε όσο ήταν εφικτό να βοηθήσει από την πλευρά της.
Το θέμα ξεπεράστηκε και το ζευγάρι είναι πολύ καλά. Ούτε καν σε μένα ανέφερε για ποιους πρόκειται και φυσικά δεν μπηκα καν στη διαδικασία να τη ρωτήσω.Δεν θα το ανέφερε καν αν δεν είχε προηγηθεί το δικό μου περιστατικό.
Πιστεύω ότι η ανθρώπινη φύση είναι συνυφασμένη με την "προδοσία"
Για μένα όμως έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος που γίνεται, τα κίνητρα, οι ιδιαιτερες περιπτώσεις και στην τελική τι νιώθει μετά από την "πράξη" του αυτός που "πρόδωσε"
13-06-2012, 10:57 #11
Frini, σκεφτικες ποτε το βαρος που εριξες στους ωμους του - να γινει προδοτης ενους πολυ κοντινου του ανθρωπου?
13-06-2012, 11:13 #12
σημασία έχουν οι προτεραιότητες μέσα στον κάθε άνθρωπο και όχι οι εκάστοτε σχέσεις του..γιατί αυτές έρχονται, παρέρχονται κτλ
Αν όμως μέσα σου έχεις ξεκαθαρίσει τι αποτελεί για σένα προτεραιότητα και τι σου λέει το ένστικτό σου να κάνεις τότε δεν τίθεται
κανένα θέμα προδοσίας..
Και επειδή μονίμως πιάνουμε την μια πλευρά του θέματος... ο εν λόγω κύριος θα μπορούσε να κάνει πολλά για να μην αισθάνεται προδότης:
- να μην αφήσει τη Frini να του το εκμυστηρευτεί γιατί δεν θα άντεχε το βάρος
- να ξεκαθάριζε απέναντι της ότι τον φέρνει σε δύσκολη θέση
- να της τα έχωνε και να την "έβαζε στο ίσιο δρόμο" αν αυτός ήταν ο καημός του για το ζευγάρι
- να της έλεγε την αλήθεια και μόνο για όλες του τις αντιδράσεις, γιατί μου φαίνεται ότι οι πρώτες ήταν κάπως μετά τα περιστατικά
Εμένα πάει βέβαια και αχνά το μυαλό μου σε μια λερωμένη φωλιά για το αντίστοιχο θέμα από την απέναντι πλευρά/...
Ο ξεκάθαρος άνθρωπος μέσα του είναι και με τους άλλους, και κυρίως ένας άντρας αληθινός ξέρει να κρατάει και τον λόγο του και τα μυστικά του!
Όχι να δίνει στεγνά...από αδυναμία..
Γενικότερα αυτό, όχι τον συγκεκριμένο κύριο που δεν ξέρω.Nothing in life is to be feared, it is only to be understood . . .
13-06-2012, 11:27 #13
13-06-2012, 11:40 #14
Αν εννοείς το βάρος του να μοιραστώ ένα τοσο σοβαρό μυστικό μαζί του, δυστυχώς όχι δεν το σκέφτηκα. Από την άλλη όμως, όταν κάτι που ακους σε δυσαρεστεί, δεν το εκφράζεις με κάποιο τρόπο?
Απο τη στιγμή που ο άνθρωπος που σου εξομολογείται είναι πολυ δικός σου, δεν οφείλεις να του πεις πως αισθάνεσαι? και μάλιστα στα ίσια..Δεν συμφωνώ, ή δεν θέλω να ξέρω παραπάνω πράγματα ή θεωρώ ότι αυτό που κάνεις είναι ανέντιμο κτλ..
Αν εννοείς το βάρος του να είναι προδότης , είναι δική του επιλογή .
Εκτος αν το εννοεις μεταφυσικα..Σου λέω το μυστικό μου, είσαι εν δυνάμει συνένοχος ή προδότης
13-06-2012, 11:46 #15
επισης δεν ησασταν ζευγαρι, αλλα τριο τουλαχιστον