Results 1 to 15 of 24
Thread: Τελικα να ειμαστε ο εαυτος μας?
-
05-06-2012, 15:33 #1
Τελικα να ειμαστε ο εαυτος μας?
Τελευταια μετα απο καποιες συζητησεις με ατομα με απασχολει αυτο το ερωτημα..Αραγε μια σχεση μπορει να παει τελεια αν ειμαστε απλα εμεις? Αν κανουμε παντα αυτο που νιωθουμε? Αν οποτε μπορει να βρεθουμε λεμε ναι γιατι θελουμε πολυ να τον δουμε και ξερουμε πως εχουμε περιορισμενο χρονο? Γιατι δηλαδη πρεπει να καταπιεχομαστε και να λεμε οχι δεν μπορω εχω κανονισει εφοσον δεν ετυχε να κανονισω κατι? Λενε πως μονο ετσι μενει τσιτωμενος ο αλλος αλλιως σε θεωρει δεδομενη..Αν δηλαδη κι ο αλλος οποτε εχει χρονο σπευδει να βρεθουμε? Εγω θα πρεπει να τον θεωρησω δεδομενο? Δεν καταλαβαινω γιατι εχουμε φτασει στο σημειο να πιστευουν ολοι πως πρεπει να κανουμε παιχνιδακια μεσα σε μια σχεση..Αν εγω εχω το χρονο και τη διαθεση να κανω ακομα και μια μεγαλη διαδρομη για να δω τον αλλον (εννοειται πως θα το κανει κι εκεινος αν χρειαστει) γιατι να μην το κανω?? Αν αυτο τον κανει να με θεωρει δεδομενη και βαρετη τοτε εκεινος εχει το προβλημα,αυτη ειναι η αποψη μου..Οταν θα εχω πραγματικα να κανω κατι αλλο θα το κανω..αλλιως γιατι να προσποιηθω? Οταν θα χτυπαει το τηλεφωνο και δεν θα το ακουω,θ αργησω ν απαντησω..αν ομως τυχει και το εχω διπλα μου? πρεπει να πω οχι αστον να επιμενει? ολο και περισσοτερες γυναικες με κατακλυζουν με τετοιες αποψεις..μην του λες ναι,μην απαντας αμεσως,πεστου οτι θα βγεις με εναν φιλο και μη σηκωνει το κινητο...στο κατω κατω προτιμω να με χωρισει για κατι που ημουν εγω,κατι αληθινο παρα για κατι ψευτικο..για μια συμπεριφορα στρατηγικης...οπως εγω θελω να ειμαι σιγουρη για τον ανθρωπο μου ετσι θελω να ειναι και εκεινος..γιατι να καταπιεστω και να χασω ενα ομορφο βραδυ μαζι του? Για να το παιξω καπως?? λενε πως ετσι ο αλλος θ αρχισει να σε διεκδικει..Στην περιπτωση ομως που ο αλλος ολη μερα τρεχει στη δουλεια και εχει περιορισμενο χρονο?? οχι δεν θα παρατησει τη δουλεια η οτι αλλο σημαντικο εχει για να σε δικεδικησει..απλα θα δει πως εχει διπλα του καποια που δεν δειχνει κατανοηση και δεν ενδιαφερεται να τον δει..κι αν οντως νιωθει πραγματα γιαυτην θα απογοητευτει... περιμενω ν ακουσω και τις δικες σας αποψεις..ισως και καποια πραγματα που κανατε και τελικα βοηθησαν τη σχεση σας...
- 05-06-2012, 15:51 #2
jennyjuly νομίζω ότι κ ρώτησες κ απάντησες μόνη σου κ θα συμφωνήσω με όλα.
Η νίκη επί των παθών μας συνιστά την πρώτη κ ουσιαστικότερη νίκη -Βίκτωρ Ουγκώ
05-06-2012, 17:27 #3
jennyjuly, δεν ημουν ποτε υπερ του να γινονται τετοια παιχνιδακια στην σχεση.. οπως κρυφτο,κυνηγητο κ.λ.π
ο μονος τροπος για να μη σε θεωρησει δεδομενη/ο καποιος ειναι η προσωπικοτητα σου.. κανεις ποτε δεν θα θεωρησει δεδομενη μια ανεξαρτητη και κινητικη προσωπικοτητα που αγαπα χωρις πιεσεις και προσκολλησεις.Αυτο δεν σημαινει πως δεν πρεπει να δειχνεις απλετα την αγαπη σου.. ισα ισα,αν μπορεις να εκφραζεις και την αγαπη και την αφοσιωση σου καθε λεπτο... να ειναι σαφες ομως πως αυτη σου η αγαπη ειναι σε παραλληλη πορεια με την αγαπη του αλλου.
δεν ξερω τι σκεφτονται οσες γυναικες σου λενε ουσιαστικα.. ψηστον,για να τον εχεις στην τσιτα.. αυτο εγω το βρισκω χυδαιο.
05-06-2012, 17:57 #4
Τζένη μου,
σίγουρα μόνο ο εαυτός μας χρειάζεται να είμαστε και τα όποια "κόλπα", που ίσως συζητάνε οι φίλες σου είναι μόνο φτηνές κι αστείες τεχνικές!
Μην επηρέαζεσαι! Έχεις ήδη μια πολύ όμορφη σχέση, που ίσως και να προκαλεί ζήλεια στις "κολλητές". Μάλιστα θα σε συμβούλευα όσο λιγότερα λες..
τόσο το καλύτερο! Άκου περισσότερο και φίλτραρε κάποια, που ίσως έχουν ενδιαφέρον. Αυτό που πιστεύω θα τον κρατάει κοντά σου είναι το
να εξελίσσεσαι σαν προσωπικότητα, να δείχνεις μέσα από το πραγματικό και γνήσιο ενδιαφέρον σου για τον άνθρωπό σου, πως παραμένεις
ανεξάρτητη και χωρίς την ανάγκη να εξαρτηθείς! Είσαι αρκετά έξυπνη και συγκροτημένη και καταφέρνεις να ελέγχεις τις ανασφάλειές σου.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
05-06-2012, 19:23 #5
Μάλλον οι φίλες σου θα έχουν διαβάσει το βιβλίο "Why men love bitches", το οποίο λέει ακριβώς αυτά που λένε ή απλά έχουν φάει σκ@τ@ από δικές τους σχέσεις, οπότε σε συμβουλεύουν για να μην κάνεις τα ίδια λάθη.
Πλέον, νομίζω ότι για να κρατηθεί μια σχέση πρέπει να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και επίσης πρέπει να μπορεί ο κάθε ένας να φύγει από την σχέση τόσο εύκολα όσο και ο άλλος; (κάπου το διάβασα αυτό, δεν θυμάμαι πού).
Τι εννοώ?
Να μην φαίνεσαι ότι κρέμεσαι από τον άλλον, ή ότι δεν έχεις προσωπική ζωή πέρα από αυτόν.
Αν έχεις κανονίσει κάτι με τις φίλες σου και σε πάρει να βγείτε, μην το ακυρώσεις μόνο και μόνο για να τον δεις. Ας τον δεις αύριο.
Αν δεν θες να βγεις ή δεν θες να κάνεις σεξ πχ κάποια μέρα, απλά μην κάνεις.
Αν όποτε του τηλεφωνείς αυτός δεν απαντάει, τότε (προφανώς) μην απαντάς κι εσύ κάθε φορά και μην του δείχνεις ότι κυκλοφορείς με ένα κινητό στο χέρι, μπας και σε πάρει.
Να είσαι μεν ο εαυτός σου και να μην λειτουργείς με σχέδιο, αλλά πάνω από όλα να σέβεσαι και τον εαυτό σου και να τον αγαπάς πιο πολύ από ότι αγαπάς τον άλλον, ή έστω το ίδιο.
Και να έχεις κι εσύ το πρόγραμμά σου και τις παρέες σου. Μην γαντζωθείς πάνω σε εκείνον.
Και να μην λες σε όλα ναι, αν δεν το εννοείς. Πες και ένα όχι καμιά φορά. Όταν λες όχι, οι άλλοι σε εκτιμούν περισσότερο, διότι τους δείχνεις ότι πάνω από όλα εκτιμάς εσύ τον εαυτό σου.
05-06-2012, 19:50 #6
Κατά περίπτωση το αναρωτιόμαστε αν πρέπει να δείξουμε το πραγματικό μας εαυτό..
Όμως εγώ υποστηρίζω ακράδαντα να είμαστε ο εαυτός 100% σε κάθε περίπτωση, το κρυφτό μας έχει κάνει όλους ψεύτες
σε μικρότερο ή μεγαλύτερο ποσοστό.. και έτσι βαδίζουμε σε μια ψεύτικη "πραγματικότητα"...
ακόμη και τα άσχημα ή μάλλον ιδίως τα άσχημα στοιχεία του εαυτού μας είναι αυτά που πρέπει να εκθέτουμε
μήπως και υπάρξει ελπίδα για διόρθωση.. όχι υποκρισία..αλλά ούτε και αδιαλλαξία..
Σχέσεις με μυστικά και στημένες συμπεριφορές απλά δεν έχουν καλό ή καθόλου μέλλον κατ' εμέ.Nothing in life is to be feared, it is only to be understood . . .
05-06-2012, 22:38 #7
...να είσαι ακριβώς αυτό που σου βγαίνει.:)
Οι στρατηγικές και λοιπές μαλακίες είναι γι αυτές που δεν έχουν προσωπικότητα και προσπαθούν να αποκτήσουν με φεικ κολπάκια άντρα και σχέση.
Κάνε ότι σου βγαίνει, ώστε να είσαι σίγουρη πως ο άλλος είναι μαζί σου για σένα και όχι για ότι του σερβίρεις πως είσαι ;)
05-06-2012, 22:59 #8
σωστη εισαι απλα οταν δινεισ πρεπει να μετρασ κ τι περνεισ καμια φορα οταν θεσ να δωσεισ πολλα κ δε βλεπεισ ανταποκριση πρεπει να μαζευεσαι αλλα παντα χωρισ κολπακια εμεισ τα αγορακια το λεμε χαρταετο αυτο τραβασ αφηνεισ κλπ μεχρι να ανεβει ο χαρταετοσ καταλαβεσ βεβαια κι αμα ο αλλοσ δεν κανει τιποτα παλι οτι πεταει χαρταετο το λεμε αλλα τεσπα
05-06-2012, 23:40 #9
Ti ρωτησες :
_______Τελικα να μην ειμαστε ο ....ΕΑΥΤΟς ΤΟΥ ?
05-06-2012, 23:41 #10
αυτο νομισα οτι διαβασα ..........
05-06-2012, 23:49 #11
06-06-2012, 01:09 #12
Κι εγώ πιστεύω πως δεν έχει νόημα να φερόμαστε διαφορετικά από αυτό που νιώθουμε. Εξάλλου κι οι άλλοι δεν είναι χαζοί... μπορεί εμείς να φαντασιωνόμαστε ότι ανταποκρίνονται στη δική μας στρατηγική, μπορεί όμως απλά να παίζουν κι αυτοί το παιχνίδι γιατί τους βολεύει. Επιπλέον πιστεύω ότι τα παιχνιδάκια διεκδίκησης, δεν αφήνουν να φανεί το πραγματικό δυναμικό μιας σχέσης. Μέσα σε όλη την προσπάθεια να 'κερδίσουμε' τον άλλον, χάνονται όλα τα αυθεντικά συναισθήματα.
Πάντως, νομίζω πως στη θεωρία οι περισσότεροι θα πουν 'ναι, να είσαι ο εαυτός σου'. Στην πράξη όμως λίγοι το εφαρμόζουν:p ..... Α, και να προσθέσω ότι ούτε όσοι ισχυρίζονται ότι πρέπει να έχεις τον άλλον στην τσίτα, το εφαρμόζουν. Γι' αυτό μην ακούς τις φίλες που λένε 'μην τον πάρεις τηλ, πες του ότι σήμερα δεν μπορείς, πες ότι έχεις κανονίσει κάτι άλλο' κλπ. Κάνε λοιπόν αυτό που νιώθες, υπό την προϋπόθεση ότι είναι όντως γνήσια δικιά σου επιθυμία :) .
06-06-2012, 08:56 #13
δεν μπορεις να καταπιέζεις τον εαυτο σου παριστάνοντας κάτι που δεν είσαι για να τον ελκύσεις και να τον κρατησεις. συνήθως το φτιαχτο διακρίνεται και απωθεί. ακόμα και πολύ καλος ηθοποιος να εισαι καποτε δε θ' αντεξεις και ο πραγματικος σου εαυτος θα βγει στην επιφανεια και εκει θα φανει αν ειναι ταιριαστο ζευγαρι.
άμα σ' αρεσει ο άλλος εισαι ευθυς μαζι του και δεν παιζεις κρυφτούλι, το τελευταιο ειναι ανασφαλεια, δεν του εχεις εμπιστοσυνη και φοβος ότι θα τον χασεις. στις σχεσεις να σαι ο εαυτος σου και τιποτα άλλο, εννοείται να μην εισαι χαηβάνη ή να εμπνέεις ανασφάλεια.γιάννης
06-06-2012, 10:43 #14
Να το βάλω λιγο αλλιώς εγώ...Ποιος εαυτός μας να είμαστε?
Πολλές φορές λέμε μετά από καιρό που είμαστε με κάποιον...δεν είναι αυτός που γνώρισα. Ή "δεν το περίμενα ποτέ από εκείνον ή εκείνη".
Δεν είναι υποκρισία , τουλάχιστον τις περισσότερες φορές. Και ο δικός μας εαυτός πολλά δεν τα αναγνωρίζει. Δεν είμαστε μόνο έτσι. ..
Το πρόσωπο που ερωτευομαστε δεν είναι πάντοτε το αληθινό ή δεν είναι το μόνο πρόσωπο του άλλου. Δεν είναι ενιαίο. Τα δεδομένα και οι συνθήκες αλλάζουν και αλλάζουμε και εμείς μαζί τους.
Στην πορεία μιας σχέσης εμφανίζονται νέες πτυχές και νέα κρυμμένα στοιχεία του άλλου αλλά και του ίδιου του εαυτού μας.
Και δεν μιλάω για την συνειδητή υποκρισία φυσικά και για τα παιχνιδάκια της σχέσης.
Μιλάω για την πολυπλευρη προσωπικότητα που δεν μένει στατική και αναλειωτη στο πέρασμα του χρόνου.
Οπότε άυτό που θα μπορούσα εγώ να πω, είναι να είμαστε σε κάθε χρονική στιγμή παρόντες, δίνοντας σε μας και στον άλλο το καλύτερο που μπορούμε και αξίζει στη σχέση.
06-06-2012, 14:18 #15
επί του πρακτέου όταν πλησιάζει να σε πετύχει κ θέλεις να σε πετύχει κάτσε σταθερή γτ αλλιώς δε θα σε πετύχει :-)