Αυτοπροσδιορισμός/Ετεροπροσδιορισμός/Ταυτότητα - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 22 of 22
    Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Ηλιάνα, το "να ζούμε την κάθε μέρα όπως είμαστε" όπως λες προϋποθέτει καθαρό νου. Αυτό δεν ισχύει για όσους, όπως λες, "ακουσαν ασχημιες και τις δέχτηκαν" στην παιδική ηλικία. Άμα το μυαλό δεν ηρεμά και οι συνθηκες γύρω δε σου δινουν την ευχερεια να ζησεις όπως θα θελες δεν ζεις και άρα δεν χαίρεσαι τη μαγεια της καθε μέρας. Τυχεροί αυτοι που ακουσαν καλα λόγια στην παιδική ηλικία. Αυτοί δεν χαλάνε τις μέρες τους ούτε το κεφάλι τους με τη σκέψη του αυτοπροσδιορισμού. Το καλούπι του χαρακτηρα διαμορφωνεται το πολύ μέχρι την ηλικία των 10 χρονων. Μετα ζεις ανεμελα και χαίρεσαι τη στιγμή ή δυστυχώς την πάλη του αυτοπροσδιορισμού δλδ της βελτίωσης.
    nflu και λίλιουμ συμφωνώ μαζι σας, αυτος που σε αγαπά θα βρει τροπο να σου πει την αλήθεια, όχι για να σε πληγωσει αλλά για να σε βοηθησει να γίνεις καλύτερος. Το αντίθετο, κάποιος θα πατησει πάνω σε κάθε τι που θεωρεί ότι μειωνεκτείς για να σε ταπεινώσει και να σε εξευτελίσει και για να θρεψει το δικό του εγωισμό, κι αυτο το κανει επειδή αμα εξαιρεσει αυτα που σου θεωρει ως μειονεκτημα, κατα τα λοιπα σε θεωρει καλύτερο του, αλλιώς δε θα ασχολειτο μαζι σου.
    Δηλαδή Ιωάννη τι προτείνεις αντί αυτού που λέω εγώ το να μη σπαταλάμε άλλο τη σκέψη στον αρνητισμό που μας πρόσφεραν αλλά να αγαπήσουμε την Ηλιάννα κ τον Ιωάννη κ να ΖΗΣΟΥΜΕ!ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ= "τυχεροί ενήλικες " ΑΤΥΧΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ= υπερήφανη προσπάθεια εσύ τη θα έβαζες?ΑΤΥΧΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ=απλα συμπληρώνουμε τον πληθυσμό.
    Η νίκη επί των παθών μας συνιστά την πρώτη κ ουσιαστικότερη νίκη -Βίκτωρ Ουγκώ

Quote Originally Posted by ΗΛΙΑΝΝΑ View Post
    Δηλαδή Ιωάννη τι προτείνεις αντί αυτού που λέω εγώ το να μη σπαταλάμε άλλο τη σκέψη στον αρνητισμό που μας πρόσφεραν αλλά να αγαπήσουμε την Ηλιάννα κ τον Ιωάννη κ να ΖΗΣΟΥΜΕ!ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ= "τυχεροί ενήλικες " ΑΤΥΧΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ= υπερήφανη προσπάθεια εσύ τη θα έβαζες?ΑΤΥΧΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ=απλα συμπληρώνουμε τον πληθυσμό.
    Θεωρητικά πολύ ωραία τα λες και στην ουσία συμφωνώ μαζι σου. Για λέγε όμως στην πράξη τι κατόρθωσες να κάνεις?
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Θεωρητικά πολύ ωραία τα λες και στην ουσία συμφωνώ μαζι σου. Για λέγε όμως στην πράξη τι κατόρθωσες να κάνεις?
    Να μη το βάζω κάτω όχι ότι δεν υπαρχουν υπολείμματα αλλά αν είναι Γιαννη να φτάσω την κορυφή ας πεθάνω καπου στη μέση στον πάτο με τίποτα .
    Η νίκη επί των παθών μας συνιστά την πρώτη κ ουσιαστικότερη νίκη -Βίκτωρ Ουγκώ

Senior Member
    παραθέτω 2 κείμενα από τον ιστοχώρο περί ετεροπροσδιορισμού...

Η έννοια της ταυτότητας

«Τα τελευταία χρόνια η έννοια της ταυτότητας έχει απωλέσει το αυστηρό τηςπερίγραμμα και αιωρείται χαλαρά και πρόσκαιρα ανάμεσα στα πεδία τηςκουλτούρας και της πολιτικής. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη θεωρητικήεργασία σε αυτά τα πεδία που οδήγησε σταδιακά να αναγνωριστεί ότι ηεξατομίκευση των πολιτισμικών φαινομένων αλλάζει κάθε φορά που αλλάζει τοπλαίσιο, κι ακόμα ότι δεν υπάρχουν σαφή και σταθερά κριτήρια προσδιορισμούτων πολιτισμικών φαινομένων, άρα δεν μπορεί κανείς να συμπεριφέρεται σαν να υπήρχαν τέτοια κριτήρια. Αυτή η άποψη δεν περιορίζεται στη μεταμοντέρναεξέλιξη της θεωρίας περί κουλτούρας. Αντανακλά με ακρίβεια την εμπειρίαατόμων και κοινοτήτων. Θυμάμαι, για παράδειγμα, μερικά χρόνια πριν στην Ινδία να ακούω με σχεδόν έκπληξη τον εαυτό μου να δηλώνει “είμαι Μουσουλμάνος”.Πρέπει να προσδιορίσω το πλαίσιο αυτής της δήλωσης και τούτο όχι μόνο γιαθεωρητικούς λόγους. Έψαχνα να νοικιάσω ένα μικρό διαμέρισμα σε μια συνοικίαπου κατοικούσαν ιδίως μικροαστοί Ινδουιστές, εχθρικά διατεθειμένοι απέναντι στους Μουσουλμάνους. Ο ιδιοκτήτης που θα μου νοίκιαζε το διαμέρισμα μερώτησε ποια είναι η θρησκεία μου. Εκείνη τη στιγμή δεν είχε σημασία ότι δενείμαι πιστός του ισλαμικού θεολογικού δόγματος, ότι μεγάλωσα σε μια οικογένειαπου τις αρχές της καθόριζε ο άθεος πατέρας μου, ούτε ότι κάποια εποχή στα νιάταμου είχα υιοθετήσει την επιθετική εναντίον της θρησκείας θέση των προσκείμενωνστις κομμουνιστικές ιδέες. Παρά όλα τούτα, μέσα στο πλαίσιο που βρισκόμουνα,αυτή η δήλωση ήταν η μοναδική δήλωση αξιοπρέπειας. Υπήρξα έτσι χωρίς κανέναίχνος αντίφασης Μουσουλμάνος για πέντε λεπτά στη ζωή μου. Ιδού πόσοδιαπραγματεύσιμη είναι η έννοια της ταυτότητας.»

Akeel Bilgram
    Το παρακάτω απόσπασμα προέρχεται από περσινό άρθρο του Μανώλη Ανδριωτάκη με τίτλο “Είστε πολύ βλαμμένοι τελικά”

Φαίνεται ότι στο Διαδίκτυο, επισημαίνει η έρευνα, οι μεγάλες συζητήσεις ξεκινούν με αρνητικά σχόλια. Και κάτι ακόμα. Στον ψηφιακό κόσμο παρατηρείται πάρα πολύ συχνά το φαινόμενο της «χιονοστοιβάδας». «Μια και μόνη ανάρτηση μπορεί, αν είναι αρκετά προκλητική, να διεγείρει πολύ γρήγορα το συναίσθημα της κοινότητας». Και τότε, τα πράγματα ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο. Κι όμως όλα αυτά είναι πολύ ανθρώπινα, λένε οι ερευνητές. «Υπάρχουν ενδείξεις ότι η συνεκτικότητα μιας ομάδας μπορεί να συνδέεται με αρνητικά συναισθήματα για άλλους». Με άλλα λόγια είμαστε μαζί γιατί έχουμε κοινούς εχθρούς. «Μέλη μιας διαδικτυακής κοινότητας μπορεί να συσπειρώνονται όταν νιώθουν ότι απειλούνται οι ίδιοι ή κάποιο στοιχείο της ταυτότητάς τους», αναφέρει η έρευνα.
    Nothing in life is to be feared, it is only to be understood . . .

Senior Member
    ...Πόσο διαπραγματευσιμη είναι η εννοια της ταυτότητας..!!!!!!
    Μεγάλη αλήθεια δυστυχώς. Και τις περισσοτερες των περιπτώσεων δεν το συνειδητοποιουμε καν

Senior Member

Senior Member
    Υπάρχεις όταν, και μόνο όταν, είσαι ελεύθερος να κάνεις πράγματα χωρίς να υπάρχει ορατός στόχος, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο και προπάντων, χωρίς να βρίσκεσαι υπό την δικτατορία της αφήγησης κάποιου άλλου.

Nassim Taleb

Page 2 of 2 FirstFirst 12