Results 1 to 15 of 27
-
22-02-2007, 15:14 #1
Να πάρεις ή να μην πάρεις φάρμακα?
Θερμή παράκληση προς όλους:
αποφεύγετε προτροπές του στυλ "να πάρεις ή να μην πάρεις φάρμακα".
Ο Carl Rogers έλεγε "the unique, is universal" και πράγματι πολλές περιπτώσεις μπορεί να μοιάζουν. Όμως, όσο μοιάζουν, άλλο τόσο διαφορετικές είναι. Εάν κάποιος ειδικός έχει προτείνει αγωγή, είναι τουλάχιστον επιπόλαιο να τον ακυρώνουμε "ελαφρά τη καρδία" έχοντας στηριχθεί στο διάβασμα μια προσωπικής ιστορίας των 5 σειρών στο φόρουμ.
Ένα απλό παράδειγμα:
Μπορεί ο Α να έχει κατάθλιψη,
ο Β να έχει κατάθλιψη
και γω να έχω παρόμοια συμπτώματα μαζί τους και να τα έχω ξεπεράσει με τον δικό μου τρόπο.
Λέω λοιπόν στον Α να μην πάρει φάρμακα αλλά να προσπαθήσει μόνος του.
Και αυτός προσπαθεί.... και τα καταφέρνει.
Το λέω και στον Β.... και αυτός προσπαθεί.... και αυτοκτονεί. Είχε ντραπεί, να μοιραστει στο φόρουμ τις σκέψεις θανάτου που έκανε.
Απλοϊκό έως χαζό το παράδειγμα μου, όμως μπορεί να είναι και αληθινό.
Θερμή παράκληση λοιπόν: όχι εύκολες ερμηνείες, διαγνώσεις και προτάσεις.
Δεν είμαστε εδώ για να δώσουμε λύση στον άλλον, για να του πούμε τι να κάνει ή τι να μην κάνει.
Είμαστε εδώ για να τον ακούσουμε και να τον υποστηρίξουμε σε ότι έχει επιλέξει να κάνει.Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.
- 22-02-2007, 15:42 #2
χμ...σωστο αυτο dodoni...αλλωστε οπως ειχε πει ο Ιπποκρατης \"δεν υπαρχουν ασθένειες αλλά ασθενείς\"
05-04-2007, 17:45 #3
Oσο κ αν μοιάζουν οι συμπτωματολογίες πράγματι οι άνθρωποι διαφέρουν.
05-04-2007, 18:11 #4
Εγω προσωπικα ουδεποτε δεν ειπα σε κανεναν να παρει η να μην παρει φαρμακα.Οταν μιλω για φαρμακα αναφερομαι μονο στον ευατο μου η σε αναλογο τοπικ που δημιουργει χρηστης φαρμακων και παντα λεω συμβουλευτειτε ψυχιατρο η ψυχολογο.Τωρα συμβουλες χαλαρωσης η τα ανθοιαματα του μπαχ που τα παιρνουν και μωρα δεν νομιζω να εβλαψαν ποτε κανεναν ισα ισα μονο καλο μπορουν να κανουν...
12-04-2007, 22:34 #5
δεν πρεπει να λεμε ποτε να παιρνει η οχι καποιος φαρμακα.και εγω εχω απαντησει σε διαφορα τοπικ αλλα δεν θυμαμαι να εχω προτεινει σε καποιον.τωρα ολα τα φαρμακα οσο αθωα και αν ειναι ακρυβουν σχεδον παντα παρενεργειες,ακομα και ορισμενα ροφηματα που ειναι κατα κανονα λυση για το αγχος οπως η βαλεριανα πολλες φορες κρυβουν παρενεργειες
12-04-2007, 23:58 #6
Sorry Νίκο μου θα αποτελέσω την υπερβατική εξαίρεση περί συμβουλών και προτάσεων προς τρίτους εδώ!
Εγώ θα συνεχίζω να προτείνω σε όλους όσους έχουν κατάθλιψη και φοβίες σαν εμένα να παίρνουν καθημερινά το χάπι που σταθερά μπορεί να τους βοηθήσει στη σταδιακή τους βελτίωση...........το χάπι του γέλιου!!!!!!Τί κακό μπορεί να πάθει κάποιος εδώ από κάτι που είναι άκρως ευεργετικό και επιμένεις να το παίρνει σε καθημερινή βάση για να νιώσει καλύτερα?
Ελπίζω λοιπόν η παράκλησή σου να περιορίζεται μόνο σε επίπεδο χημικής και ιατρικής προσέγγισης - οπότε και θα κρίνουν πολλοί εδώ ότι είναι απόλυτα λογική και κατανοητή!
10-07-2007, 03:53 #7
Επειδή μου άρεσε το πρώτο και το τελευταίο ποστάρισμα είπα να το φέρω το θεματάκι στα Σημερινά μυνήματα.
Χώρια που βλέπω συνεχώς σε θέματα απόψεις για τα χάπια
Κάθε μέρα χάπι γέλιου λοιπόν. Για τα λοιπά οι ντόκτορες
27-07-2007, 08:51 #8
καλημερα!μακρυα απο τα φαρμακα παιδεια!ειναι οτι χειροτερο. εχω ζησει στι ιδιο σπιτι με ανθρωπο που επαιρνε χαπια επειδη του τα ειχε συστησει ο γιατρος για να \'\'σκοτωσει\'\' τους φοβους της με αποτελεσμα οχι μονο τους φοβους δεν σκοτωσε αλλα εδω και 3 χρονια δεν μπορει να τα κοψει με τιποτα. την εχουν κανει σαν φυτο. για αυτο μακρυα.
27-07-2007, 09:18 #9
κλαιρη καλώς ήρθες
η φίλη σου προφανώς δεν βοηθήθηκε απο τα φάρμακα. Δε νομίζω όμως (όσο κ αν σε πονάει αυτο που έγινε) πως είναι καλό να προτρέπουμε ή να αποτρέπουμε ανθρώπους να πάρουν ή όχι φάρμακα.
Σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις όπως αυτή που ανέφερες.Ανθρωποι να καταλήγουν να εξαρτώνται απο αυτά. Υπάρχουν ομως και άλλοι που μπόρεσαν να συνεχίσουν τη ζωή τους με τη βοήθεια (και ίσως όχι εξαιτίας) των φαρμάκων....Η μητέρα μου ειναι ένα παράδειγμα που έχω ζήσει απο πολύ κοντα. Υπέφερε από κατάθλιψη. Μάλιστα τότε (αρχές δεκαετίας 80), οι ψυχολόγοι ήταν κάτι το άγνωστο στην Ελλάδα κ απευθύνθηκε σε ψυχίατρο. Με το σκεπτικο ότι δεν θα πρεπε να πάρει φάρμακα σήμερα μπορεί να έπασχε ακομα, μπορει, μπορεί.....δεν ξέρω τί μπορεί....
Δεν τάσσομαι όμως υπέρ της λήψης χαπιων έτσι απλα. Μόνο όταν συνίσταται απο ειδικούς. Ξέρω ότι πολλές φορές είναι η εύκολη λύση και όχι η ενδεδειγμένη. Αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και για κάποια διαστήματα μπορεί να ειναι κ η ενδεδειγμένη λύση.
Αυτά
Φιλικά
27-07-2007, 11:00 #10
Originally posted by dodoni
Θερμή παράκληση προς όλους:
αποφεύγετε προτροπές του στυλ \"να πάρεις ή να μην πάρεις φάρμακα\".
...............
Θερμή παράκληση λοιπόν: όχι εύκολες ερμηνείες, διαγνώσεις και προτάσεις.
Δεν είμαστε εδώ για να δώσουμε λύση στον άλλον, για να του πούμε τι να κάνει ή τι να μην κάνει.
Είμαστε εδώ για να τον ακούσουμε και να τον υποστηρίξουμε σε ότι έχει επιλέξει να κάνει.
όταν ο Δον λέει θερμή παράκληση φαντάσου τον κάπως έτσι
Ε ας του κάνουμε την χάρη τι λες?
27-07-2007, 12:14 #11
Υπαρχουν κατηγοριες ασθενειων που χρειαζονται οπωσδηποτε φαρμακα.
Ακομα και η ιδια ασθενεια με διαφορετικη \"ενταση\" μερικες φορες χρειαζεται φαρμακα...μερικες μπορεις και χωρις αυτα.
Υπαρχουν επισης φαρμακα που προκαλουν εθισμο...αλλα υπαρχουν και φαρμακα που δεν εθιζεσαι.
Και μην υποτιματε ποτε την καθε ασθενεια...μπορει τα φαρμακα πολλες φορες να εχουν παρενεργειες αλλα και μερικες ασθενειες εχουν τρομερα συμπτωματα απο μονες τους...μακαρι να μπορουσα να πεταξω τα φαρμακα μου και να μη τα ξαναεβλεπα στα ματια μου αλλα δεν μπορω...και οχι λογω εθισμου...αλλα λογω της ασθενειας.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
27-07-2007, 17:04 #12
νομίζω οτι ο keep-walking μιλησε σωστα. Το ιδιο βεβαια και η dodoni.Ασ αφησουμε λοιπον τις \" ειδικες\" διαγνωσεις περι φαρμακων για τους πραγματικα ειδικους
27-07-2007, 17:07 #13
Συγνώμη,dodoni, για το \"την\"αλλα σε πέρασα για γυναίκα λογω του nickname :P
28-07-2007, 01:27 #14
Originally posted by keep_walking
Υπαρχουν κατηγοριες ασθενειων που χρειαζονται οπωσδηποτε φαρμακα.
Ακομα και η ιδια ασθενεια με διαφορετικη \"ενταση\" μερικες φορες χρειαζεται φαρμακα...μερικες μπορεις και χωρις αυτα.
Υπαρχουν επισης φαρμακα που προκαλουν εθισμο...αλλα υπαρχουν και φαρμακα που δεν εθιζεσαι.
Και μην υποτιματε ποτε την καθε ασθενεια...μπορει τα φαρμακα πολλες φορες να εχουν παρενεργειες αλλα και μερικες ασθενειες εχουν τρομερα συμπτωματα απο μονες τους...μακαρι να μπορουσα να πεταξω τα φαρμακα μου και να μη τα ξαναεβλεπα στα ματια μου αλλα δεν μπορω...και οχι λογω εθισμου...αλλα λογω της ασθενειας.
28-07-2007, 05:10 #15
Η μαστούρα παιδιά πάντως-όσοι από εσάς είστε σε φαρμακοθεραπεία -δεν παλεύεται.....[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΠΑΝΗΛΘΕ
22-06-2025, 19:40 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία