Results 16 to 30 of 59
Thread: mala vida...
-
22-06-2012, 00:18 #16
Όταν λες ουσιαστική σχέση, τι εννοείς? Κάτι σοβαρό, ή κάτι που θα καταλήξει σε γάμο?
Λογικό είναι να μην γνωρίζεις τόσο κόσμο, όσο παλιά. Πόσο χρονών είσαι? Για τους δεσμευμένους, δεν το ξέρεις από την αρχή?
Θα μπορούσε να είναι.
Το άγχος δεν θα οφελήσει σε τίποτα. (Τα λέω για να τα ακούω κι εγώ)
Sad but true!
Εξαρτάται τι εννοείς πιεστικά. Εξαρτάται τι ζητάς και πότε. Παίζει ρόλο το timing.
- 22-06-2012, 00:45 #17
όταν λέω ουσιαστική, εννοώ το εξής: να είμαι με έναν άνθρωπο, να υπάρχει μεταξύ μας αγάπη και να περνάμε μαζί και καλά την καθημερινότητά μας. τόσο απλά. να αισθάνομαι συντροφικότητα με κάποιον, αυτό είναι το ζητούμενό μου, ούτε γάμοι, ούτε πανηγύρια!
32 είμαι. για τον δεσμευμένο που μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον, δεν είχε γίνει τίποτα, όταν έμαθα ότι ήταν δεσμευμένος προφανώς και έληξε το ζήτημα, το ανέφερα απλώς ως περιστατικό που να έχει τύχει να γνωρίσω κάποιον που να μου αρέσει αλλά να μην προχωρήσει το θέμα.
όταν λέω πιεστικά εννοώ ότι επειδή οι προηγούμενες σχέσεις μου αλλά και ο περίγυρός μου γενικότερα (γονείς, φίλοι κτλ) με έχουν λίγο καλομαθημένη, δηλ. γίνεται συνήθως το δικό μου χωρίς πολύ κόπο εκ μέρους μου, όταν είμαι σε μία σχέση περιμένω και εκεί να είμαι εγώ ας πούμε "ο αρχηγός". αυτό ενδεχομένως κουράζει, έχω ακούσει παράπονα δηλαδή στο παρελθόν, αλλά πώς να ξεσυνηθίσω όταν επί τόσα χρόνια λειτουργώ έτσι? δεν ξέρω βέβαια αν αυτή είναι η κύρια αιτία που έχουν έρθει έτσι τα πράγματα (παλιά τουλάχιστον δε μου είχε δημιουργήσει έντονο πρόβλημα), απλά το συγκεκριμένο το έχω εντοπίσει ως ελάττωμά μου χωρίς να ξέρω βέβαια πώς να το αποβάλλω!
22-06-2012, 00:53 #18
Για τους ίδιους λόγους χάλασαν οι προηγούμενές σου σχέσεις? Το έχεις ψάξει?
Αν είναι ότι είσαι bossy, νομίζω έτσι το λένε, τότε απλά... χαλάρωσε... Δεν υπάρχει λόγος να ασχολείσαι εσύ με τα πάντα και να έχεις τον έλεγχο του τι γίνεται. Εξάλλου, ο άντρας θέλει να είναι ο αρχηγός συνήθως, ή τέλοσπάντων να νομίζει ότι είναι. Για μένα το σωστό είναι η ισότητα και η συζήτηση για κοινές αποφάσεις.
Ότι κι αν έχει γίνει στο παρελθόν, εκμεταλλεύσου το, υπέρ σου, βρες τα λάθη σου χωρίς ταμπού και διόρθωσέ τα. Εννοείται ότι μπορείς. Δεν σε πήραν και τα χρόνια.
22-06-2012, 01:17 #19
όχι, δύο μεγάλες σχέσεις που είχα στο παρελθόν τέλειωσαν με δική μου πρωτοβουλία γιατί ήμασταν πολλά χρόνια μαζί και ένοιωθα ότι είχαν κανει τον κύκλο τους, σε άλλη σχέση υπήρχαν άλλοι λόγοι (ζήλεια από το μερος του άλλου, οπότε ενώ ήμουν ερωτευμένη δεν μπορούσε να συνεχιστεί γιατί όλο σκοτωνόμασταν) και μόνο σε μία από αυτές που συνέβησαν τα τελευταία 3 χρόνια και τέλειωσε γιατί δεν τα βρίσκαμε γενικά, νομίζω ότι έπαιξε ρόλο το παραπάνω.
τι να πω, ξέρω και γω? δεν μπορώ να αυτοψυχαναλυθώ και μόνη μου για να δω τι φταίει! :-)
22-06-2012, 01:21 #20
Ρε παιδί μου, καμιά φορά είναι απλά θέμα τύχης.
Από αυτά που μου λες, κι εγώ δεν νομίζω ότι ήταν το θέμα του χαρακτήρα σου. Απλά shit happens.
22-06-2012, 08:21 #21
Απ όλα αυτα που γραφεις βγαίνει ότι και πρίχτισα είσαι και κακομαθημένη είσαι, και οι καυγαδες πριν τους χωρίσεις εχουν αιτιες στα δυο προηγουμενα και αμα σου κατεβει η ιδεα ότι τελειωσε ο κυκλος της σχεσης τους στελνεις στον αγυριστο. Σε γουσταραν λόγω εμφάνισης, εισαι από καλή οικογενεια λεφτα, εξυπνη, καλή δουλεια, θεωρουσαν επιτυχια στη ζωη τους μια γυναικα σαν και σενα, καταπίεζαν όσο μπορουσαν τον εαυτο τους συμβιβαζομενοι με τις απαιτησεις σου για να ναι μαζι σου, αλλά πόσο να αντέξουν το χαρακτηρα σου και παρολα αυτα εσύ το βιολι σου και στο τελος αφού δεν σου γινονταν εμμέσως πλην σαφως υπηρετες να τους διωχνεις.
kuxumuxu, ποιο θέμα τύχης? τους συντροφους μας τους επιλέγουμε κι απ εκει και πέρα ζητημα το πως τους χειριζόμαστε, δεν τους βρίσκουμε στο λαχείο! Η κοπέλα εδω εμμέσως πλην σαφως λέει ότι μια χαρα άνθρωπους βρήκε στη ζωη της που πολλές θα ζήλευαν να βρουν τετοιους, όμως τους έστειλε όλους απ εκει που ήρθαν για τις ιδοτροπίες της.
Amelie ( μου εκανε πάντα εντυπωση το προφιλ σου από την καρδουλα διπλα στο όνομα), εχεις την εμπερια να ξεχωριζεις και να εισαι ποθητη απο αντρες που γουσταρεις, βρες κάποιον μες τα πλαισια που θες, τελειο το ξαναπαμε δεν υπάρχει, καταλάβες μετα από τοσες αποτυχιες που ειναι το προβλημα στο χαρακτηρα σου και διόρθωσε, ξεχνα αρχηγιες και ιδιοτροπίες γιατι κανενας δε σηκωνει τετοια κι αν δε σου το διεξει αυτο στην αρχη στον πολλή καιρό θα ξεσπάσει αφου δε θα αντεξει. Και γι αυτον πες επιτελους αυτος ειναι, αυτον θα παντρευτω, διαφορετικά μια ζωη στο ίδιο θα είσαι, σχεσεις με ιδια αρχη και τελος, άσε που μετα από μερικά χρονια θα σου γυρνανε την πλάτη γιατι το προσωπο και το κορμι θα χουν πλεον σημαδια... Συμπέρασμα: Βρες αντρα για σοβαρο σκοπο!γιάννης
22-06-2012, 10:01 #22
Κοιτα amelie μου , όσο μεγαλώνουμε φυσικά ο κύκλος περιορίζεται, οι απαιτήσεις μας αυξάνονται, ο αυθορμητισμός δίνει την θέση του στην λογική και αναλυτική σκέψη.
Όλα αυτά ειναι μια φυσική εξέλιξη. Σταμάτα ν' ανησυχείς τόσο πολυ και να έχεις υπερβολικό άγχος.
Όλο αυτό το άγχος αντανακλάται στις σχέσεις σου, ειναι σαν να δημιουργεί ένα συρματοπλεγμα γύρω σου. Δύσκολα θα πλησιάσεις, δύσκολα θα σε πλησιάσουν. Χαλάρωσε, προσεχε τον εαυτό σου και άφησε την πορτα σου ανοιχτη. Μην προσπαθείς να βάλεις κάποιον μέσα με το ζόρι, απλά άφησε την ανοιχτη.
Λες ΄5 χρονια μικροτερη...ξέρεις ποσες φορες το έχω πει και σίγουρα δεν είμαστε οι μονοι..Λες και αν ημασταν μικροτεροι ως δια μαγειας όλα θα λύνονταν, κατά πάσα πιθανότητα τα ίδια θα κάναμε..
Κατα τη γνώμη μου είναι λάθος να διεκδικείς πιεστικά τις απαιτήσεις σου, τον άλλο τον τρομάζεις , τον πνίγεις.
Θα βάλεις τα όρια σου , δεν είσαι ξέφραγκο αμπελι, αλλά υπάρχουν πολλοι τρόποι να το κάνεις αυτό. Και επανεξέτασε τις απαιτήσεις σου..
Χαλάρωσε λίγο , βάλε αυθορμητισμο στην ζωη σου, αφέσου να ερωτευτεις και να σε ερωτευτούν.
Και μόνο το γεγονός ότι ψάχνεις με τοσο άγχος σύντροφο, δημιουργεις τις συνθήκες για μια προβληματική σχέση πριν ακόμα γεννηθεί
22-06-2012, 10:20 #23
Eίσαι πολυ νέα κοπέλα για να μιλάς για ηλικία.
Αναρωτιέσαι πως θα ξεσυνηθίσεις όταν επί τόσα χρόνια λειτουργεις ετσι. Γιατί και ο άλλος που έχει συνηθίσει αλλιώς, να προσαρμοστεί στα δικά σου δεδομένα?
Οταν συνειδητοποιουμε ένα "ελαττωμά " μας, ήδη έχουμε κάνει ένα πρώτο σημαντικό βήμα. Το δεύτερο είναι να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε όταν θεωρούμε ότι στέκεται εμποδιο στην προσωπική εξέλιξη και στις σχέσεις μας.
Είσαι κυριαρχική και θέλεις να έχεις το πάνω χέρι. Οι σχέσεις δεν μπορούν να λειτουργήσουν όμως έτσι.
Βρες τα με τον εαυτό σου και χαλάρωσε. Θα έρθει η ουσιαστική σχέση που επιθυμείς όταν θα είσαι έτοιμη για αυτήν.
22-06-2012, 10:39 #24
Γιατί να μην είσαι ο αρχηγός στη σχέση αφού έτσι λειτουργείς? Απλά πρέπει να βρεις το κατάλληλο άτομο, που να θέλει εσένα αρχηγό στη σχέση και όχι εκείν@. Είναι πολύ ευκολότερο από το να προσπαθείς να χωράς κάποιον που δε θέλει αυτή την ποιότητά σου, ή να μάχεστε να αλλάξετε ο ένας τον άλλο. Βαρετό. Όσο για το "κανένας δε σηκώνει τέτοια" δεν ισχύει. Σηκώνει και παρασηκώνει. Υπάρχουν άπειρες παραλλαγές σε σχεσιακό επίπεδο και οι κανόνες που βάζουμε σύμφωνα με τα δικά μας γούστα, δεν ισχύουν παγκοσμίως.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
22-06-2012, 10:42 #25
καλη προσπαθεια ρειν, μη λιγη διαφημηση ακομα μπορει και να σου φεξει :Ρ
22-06-2012, 16:23 #26
Γιάννη, η πρώτη παράγραφός σου είναι τελείως άκυρη! με όσους πρώην μου είχα μακροχρόνια σχέση, έχω άριστες σχέσεις και επαφές μέχρι και σήμερα, μετά από 10 χρόνια. αν η συμπεριφορά μου ήταν έτσι όπως την περιγράφεις, αφενός θα με χώριζαν εκείνοι και αφετέρου δε θα'θελαν να με ξαναδουν στα μάτια τους, δε νομίζεις??? (εκτός κι αν έχουν ακόμα ελπίδες να ξανακερδίσουν το κελεπούρι με την καλή οικογένεια, τα λεφτά, την καλή δουλειά κτλ- τι άλλο θ'ακούσω!!!). ούτε έστειλα κανέναν στον αγύριστο, όταν μετά από 5 χρόνια αισθάνεσαι ότι έχει τελειώσει μέσα σου το συναίσθημα, τι πρέπει να κάνει δηλαδή κανείς κατά τη γνώμη σου, να μένει σε μια σχέση που δεν τον κάνει πλέον ευτυχισμένο? και να κοροϊδεύει και τον άλλον που θα νομίζει ότι είναι όλα καλά? για ποιο λόγο???
Φρύνη, πολύ σωστά τα λες και εγώ ακούω συχνά να λένε ότι έρχεται από κει που δεν το περιμένεις, τι να κάνω όμως μετά από 3 χρόνια? να προσποιηθώ ότι δεν το περιμένω? αφού το περιμένω πώς και πώς! :-) όταν λέω ότι αν ήμουν 5 χρόνια μικρότερη δε θα μ'ένοιαζε, εννώ ότι δε θα είχα το άγχος που έχω τώρα και που μου δημιουργούν οι γύρω μου. μέχρι και μια φίλη της μάνας μου με πήρε τηλ. να μου κανονίσει conne με το γιο μιας φίλης της! και όταν φυσικά αρνούμαι σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, αρχίζει το ποίημα "και περνάνε τα χρόνια και πρέπει να βρεις κάποιον και πότε θα παντρευτείς κτλ κτλ).
Rain μην είσαι τόσο ανεκτικός γιατί θα ξαναπάρω αέρα και δε θ' αλλάξω ποτέ! :-)
όχι, έχω καταλάβει ότι είναι λάθος η συμπεριφορά μου στο συγκεκριμένο και πρέπει να την αλλάξω. ούτε μου αρέσει ο άλλος να είναι "υποτακτικός" και να ακολουθεί διαταγές, ούτε φυσικά είχα ή θα ήθελα να έχω μία τέτοιου είδους σχέση! καθήστε να βρεθεί πρώτα βέβαια και ύστερα τα συζητάμε!
22-06-2012, 21:58 #27
23-06-2012, 00:54 #28
γεια σου αμελι!θυμαμαι τον οκτωβριο που ειχαμε την ιδια κουβεντα..αυτο που παρατηρω ειναι οτι σε πιεζει πολυ κ το οικογενειακο σου περιβαλλον να βρεις αντρα,για τους δικους τους λογους αυτοι αγχωνονται,επειδη προφανως δεν σου εχουν εμπιστοσυνη κ φοβουνται οτι θα μεινεις γεροντοκορη...μενεις μαζι τους?αν ναι,θα σου προτεινα για αρχη να φυγεις απο το σπιτι σου κ να μεινεις μονη σου..πιστευω ακραδαντα οτι μια καλη αλλαγη στη ζωη μας φερνει κ αλλες,ενω αντιστοιχα ενα κακο,φερνει κ αλλα κακα..οποτε κλεισε τον κυκλο της γκαντεμιας με μια ευχαριστη αλλαγη στη ζωη σου..αν μενεις ηδη μονη,κανε κατι που θα σε κανει να νιωσεις ανανεωμενη,κανε μια καλη αλλαγη τελοσπαντων...ειναι τυχερα αυτα,εδω βλεπεις κατι μπαζα σκατοχαρακτηρες να το παιζουν γκομενες κ να εχουν περαση..επισης εχω να πω κ το αλλο..οι αντρες αντιλαμβανονται μια απελπισμενη κοπελα κ ξενερωνουν,οποτε στρεψε αλλου την προσοχη σου κ απομυθοποιησε τους λιγακι...κ διωξε την εικονα της καλης κοπελας που ψαχνει εναν καλο αντρα απο πανω σου..
23-06-2012, 09:57 #29
Συμφωνώ με kalopisti και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την πίεση του περίγυρου για γνωριμίες και αποκατάσταση σε μια κοπέλα 32 χρονών στην εποχή μας.
24-06-2012, 22:23 #30
εντάξει, μη νομίζετε ότι αυτές οι συζητήσεις είναι και καθημερινές, 2-3 φορές έχουν γίνει και όχι με πιεστικό τρόπο γιατί βάζω αμέσως φωνή και τελειώνουν αμέσως, το θέμα είναι ότι μόνο και μόνο που γίνονται αισθάνομαι μετά βάρος και στενοχωριέμαι. οι γονείς μου εντωμεταξύ έχουν την εντύπωση ότι είναι δική μου επιλογή γιατί με θεωρούν πολύ επιλεκτική και ότι ψάχνω το υπερτέλειο! πώς να τους εξηγήσω ότι ούτε εύκολο είναι να βρεις κάποιον να ταιριάξεις, ούτε και θέλω να μειώσω τις απαιτήσεις μου! (μη φανταστείτε τίποτα τρομερό, μιλάμε για τα βασικά!).
kalopistaki τι κάνεις? μόνη μου μένω εδώ και ένα χρόνο αλλά χαϊρι δεν έχω δει, η γκαντεμιά καλά κρατεί! τι να πω, ξέρω΄γω? δεν νομίζω ότι έχω την εικόνα της απελπισμένης, δηλ. δε γυρίζω αριστερά και δεξιά ψάχνοντας άντρα, ούτε είμαι ο τύπος που όταν βγαίνει έξω κοιτάζει από δω κι από κει, όταν δε, ακούω "να βγούμε να σου γνωρίσω ένα φίλο μου" εκεί κι αν είναι που στρίβω! για να γίνω κατανοητή, δεν ψάχνω σύζυγο, σύντροφο ψάχνω, δε με ενδιαφέρουν οι γάμοι και τα πανηγύρια, αλλά η συντροφικότητα. τέλος πάντων, ας δεχτώ ότι μπορεί να μην είναι ακόμα η ώρα μου...
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία