Άρνηση για σεξ... by ntaian
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14
    Senior Member

Άρνηση για σεξ... by ntaian

Καλησπέρα κ πάλι σε όλους τους φίλους του φόρουμ!
    Η ntaian έθεσε ένα πολύ ενδιαφέρον ζήτημα! Την άρνηση για σεξ... Μόνο που στο δικό μου θέμα, η άρνηση αφορά εμένα.
    Τι εννοώ...
    Είμαι 2,5 χρόνια με το σύντροφό μου (όπως θα γνωρίζετε πιθανόν κάποιοι από προηγούμενα θέματά μου), κ τον αγαπώ απίστευτα. Σιγά σιγά όμως διαπιστώνω ότι αρχίζω κ χάνω την όρεξή μου για σεξουαλική επαφή... Τουλάχιστον δεν έχω πάντα όρεξη, με ενοχλούν κάποιες κινήσεις που κάνει κατά τη διάρκεια του σεξ, πράγματα τα οποία παλιότερα δε με ενοχλούσαν. Δε λέω ότι με αποκρούει, κάθε άλλο, απλά δεν έχω την ίδια διάθεση για επαφή όπως είχα στις αρχές κ μέχρι κ τον περασμένο μισό χρόνο... Νιώθω ότι αντί να κάνουμε σεξ, θα προτιμούσα να μιλούσαμε, να πηγαίναμε καμία βόλτα, να καθόμασταν απλά αγκαλιά κτλ...
    Μήπως είναι αυτό που λένε ότι η διάθεση για σεξ μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου; Μήπως κατά βάθος λείπουν κάποια πράγματα απ' τη σχέση μου, τα οποία έχει επισκιάσει το σεξ;
    Every morning we are born again

Senior Member
    Xμ.Κοιτα να δεις ολα αυτα που λες οτι σε ενοχλουν καποιες κινησεις του,θα προτιμουσες να μιλατε κλπ για εμενα δειχνουν οτι κατι εχει χαθει.
    Σχεδον στην πλειοψηφια των σχεσεων που ειχα οταν ηθελα να χωρισω το πρωτο πραγμα που ενιωθα ηταν μια αρνηση για σεξ.Δεν επιθυμουσα επαφη,και αυτο για μενα ηταν σημαδι οτι ηρθε το τελος.Οκ σιγουρα μετα απο ενα διαστημα που εισαι μαζι με τον αλλον το σεξ μπορει να μην ειναι τοσο συχνο οσο τον πρωτο καιρο, αλλα η ποιοτητα του σεξ συνηθως βελτιωνεται με τον καιρο..
    Αυτο που περιγραφεις εσυ δεν μοιαζει και τοσο με φυσιολογικη εξελιξη αλλα σαν να λειπει κατι.

Senior Member
    Ναι όμως παρ' όλ' αυτά, εγώ δε νοιώθω ότι θέλω να χωρίσω! Ίσα ίσα που νοιώθω όμορφα στις στιγμές που ζούμε μαζί, κ προσπαθώ κιόλας να μείνουμε κ μαζί...!
    Every morning we are born again

Senior Member
    Quote Originally Posted by astimatnam View Post
    Ναι όμως παρ' όλ' αυτά, εγώ δε νοιώθω ότι θέλω να χωρίσω! Ίσα ίσα που νοιώθω όμορφα στις στιγμές που ζούμε μαζί, κ προσπαθώ κιόλας να μείνουμε κ μαζί...!
    γτ δεν πας σε ειδικο σεξολογο?

Senior Member
    Τοτε μπορεις να κανεις πραγματα για να βελτιωσεις την σεξουαλικη σας ζωη.
    Μπορεις πχ να τους ποιες κινησεις του σε ενοχλουν ή να προτεινεις να δοκιμασετε πραγματα που σου αρεσουν αλλα δεν τα κανετε ,να δοκιμασετε κατι καινουργιο κλπ.

Senior Member
    Η άρνησή σου όμως, πού οφείλεται στην ουσία? Τον βρίσκεις αντισεξουαλικό, δεν σε τραβάει πλέον?

Εννοείται ότι αν δεν σου αρέσουν αυτά που κάνει κατά τη διάρκεια, πρέπει να του το πεις και να βρείτε άλλους τρόπους όπως λέει και ο betelgeuse, και αν το θέμα συνεχιστεί και δεν θέλεις να χωρίσεις τότε πας και σε ειδικό, όπως είπε και ο axl.

Senior Member
    Το ότι αγαπάμε κάποιον δε σημαίνει ότι θέλουμε να κάνουμε και σεξ μαζί του. Αλίμονο αν ήταν έτσι!
    Ο έρωτας, υπό ομαλές συνθήκες, κρατάει γύρω στα 3 χρόνια -δεν το λέω εγώ, επιστήμονες το λένε. Εγώ απλά το έχω διαπιστώσει.
    Η διάθεση για σεξ είναι φυσιολογικό να μειώνεται όταν είσαι καιρό με τον ίδιο άνθρωπο, ειδικά όταν συζείς. Το θέμα είναι να μην εξαφανίζεται τελείως. Δε χρειάζεται σεξολόγος για να μας το πει αυτό.

Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Το ότι αγαπάμε κάποιον δε σημαίνει ότι θέλουμε να κάνουμε και σεξ μαζί του. Αλίμονο αν ήταν έτσι!
    Ο έρωτας, υπό ομαλές συνθήκες, κρατάει γύρω στα 3 χρόνια -δεν το λέω εγώ, επιστήμονες το λένε. Εγώ απλά το έχω διαπιστώσει.
    Η διάθεση για σεξ είναι φυσιολογικό να μειώνεται όταν είσαι καιρό με τον ίδιο άνθρωπο, ειδικά όταν συζείς. Το θέμα είναι να μην εξαφανίζεται τελείως. Δε χρειάζεται σεξολόγος για να μας το πει αυτό.

Marian ναι με τον καιρο μπορει να μειωνεται, αλλα συνηθως το σεξ γινεται καλυτερο.
    Δηλαδη η συχνοτητα των επαφων μειωνεται αλλα σε γενικες γραμμες το σεξ ειναι πιο ικανοποιητικο με τον καιρο.
    Οταν οι επαφες λιγοστευουν και το σεξ δεν μας ικανοποιει ή δεν το επιθυμουμε πιστευω πως κατι δεν παει καλα.

Senior Member
    Ναι ρε παιδιά, μειώνεται, αλλά μέχρι ενός ορίου. Δεν εξαφανίζεται. Γιατί αν θέλει ο ένας και δεν θέλει ο άλλος, τότε δημιουργείται σοβαρό θέμα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by betelgeuse View Post
    Marian ναι με τον καιρο μπορει να μειωνεται, αλλα συνηθως το σεξ γινεται καλυτερο.
    Δηλαδη η συχνοτητα των επαφων μειωνεται αλλα σε γενικες γραμμες το σεξ ειναι πιο ικανοποιητικο με τον καιρο.
    Οταν οι επαφες λιγοστευουν και το σεξ δεν μας ικανοποιει ή δεν το επιθυμουμε πιστευω πως κατι δεν παει καλα.
    Αν το σεξ γινόταν καλύτερο με τον καιρό ή αν αυτό είναι αρκετό σε μία σχέση, λίγοι θα χώριζαν.
    Σίγουρα, όσο καλύτερα γνωρίζεις τον άλλον και από τη στιγμή που ταιριάζετε σεξουαλικά, το σεξ βελτιώνεται. Αλλά το πάθος μειώνεται. Και για κάποιον που παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του το σεξ, αυτό μπορεί να είναι μια απογοήτευση.
    Και το καλύτερο πράγμα να έχουμε, όταν πλέον είναι σίγουρο και δεδομένο, δεν μας κάνει και μεγάλη αίσθηση.
    Βεβαίως κάτι δεν πάει καλά όταν πλέον δεν επιθυμούμε τον σύντροφό μας.

Quote Originally Posted by astimatnam View Post

Εσύ κοπέλα μου είσαι στην κατηγορία του άντρα μου. δείχνει πως περνάει καλά μαζί μου, δείχνει πως με αγαπάει, αλλά για σεξ..... ούτε λόγος!!!! δεν ξέρω τι να σου πω για το δικό σου θέμα, θα σου πω όμως για την πλευρά του καλού σου που είμαι εγώ στη θέση του.
    Αυτό που κάνεις (χωρίς να το θέλεις φυσικά) σιγά σιγά θα τον καταστρέψει. στο λέω εγγυημένα. αν θες την συμβουλή μου για να κρατήσεις την σχέση σας 9αφού λες πως θες να είσαι σ'αυτη τη σχέση), κάνε λίγο σεξ παραπάνω και όπως έλεγαν και οι παλιοί..... "τρώγοντας έρχεται η όρεξη".....!!!! έχω ανοίξει θέμα στην κατηγορία. αν διαβάσεις πως αισθάνομαι, εγώ που είμαι στην άλλη πλευρά, ίσως να τα δεις αλλιώς τα πράγματα.
    σίγουρα κάτι θα σ'έχει χαλάσει ή θα σ'έχει ξενερώσει ή θα έχεις βαρεθεί, αλλά σου λέω με βεβαιότητα, πως αν συνεχίσεις έτσι, θα χαλάσεις τη σχέση σου και θα καταρακώσεις κι έναν άνθρωπο.
    πάντα φιλικά!!!!!

Senior Member
    In this old house where every door is open
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Ε παιδιααα αποκλειεται να ειναι αυτος γενικος κανονας!! Εγω δεκα χρονια τωρα που κανω σχεσεις το σημειο ναδιρ στον ερωτα ερχεται στον εναμιση χρονο, σταθερα, τσεκαρισμενο, και ετσι τελειωνει και η σχεση... (βρε μπας και πρεπει να κοιταχτω???) Θελει πολλη αγαπη και φροντιδα για να τη διατηρησεις και τη σχεση και τον ερωτα, λεω χωρις να εχω βιωσει..

Senior Member
    Quote Originally Posted by λιλιουμ View Post
    Ε παιδιααα αποκλειεται να ειναι αυτος γενικος κανονας!! Εγω δεκα χρονια τωρα που κανω σχεσεις το σημειο ναδιρ στον ερωτα ερχεται στον εναμιση χρονο, σταθερα, τσεκαρισμενο, και ετσι τελειωνει και η σχεση... (βρε μπας και πρεπει να κοιταχτω???) Θελει πολλη αγαπη και φροντιδα για να τη διατηρησεις και τη σχεση και τον ερωτα, λεω χωρις να εχω βιωσει..
    Εννοείται ότι δεν είναι ο κανόνας. Είναι ανάλογα με τον άνθρωπο και τις καταστάσεις και την χημεία. Σε μερικούς δεν φεύγει όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Senior Member
    Από τις δικές μου εμπειρίες (μακροχρονες σχέσεις) το σεξ ακολουθεί την εξής πορεία:
    Τον πρώτο καιρό επικρατεί το πάθος, τα επόμενα δυο-τεσσερα χρόνια είναι ποιοτικό γιατί αφήνεσαι , δοκιμάζεις πράγματα, έρχεται μια όμορφη οικειοτητα.
    Μετά από χρονια συμβιωσης το σεξ χάνει την αρχική του αίγλη γιατί η καθημερινότητα διαβρώνει τις σχέσεις. Αγαπάς τον σύντροφό σου, απολαμβανεις την συντροφια του (για μια καλη σχέση μιλάω πάντα) αλλά η διαθεση για σεξ μειωνεται.
    Πιστεύω κυριως για τις γυναικες, που είναι πιο εγκεφαλικές . Θέλουμε αλλαγές, νέα πράγματα, νέες συνθήκες. Η πτώση αυτή είναι φυσιολογική . Εκεί όμως είναι που πρέπει να σώσειςτην κατάσταση.
    Και πιστευω πάλι ότι το μεγαλύτερο βάρος πέφτει σε μας τις γυναίκες.
    Σε μια μακρόχρονη σχέση για να επιβιώσει το σεξ και να είναι όμορφο, ειναι σημαντικό να προσπαθούμε να κρατήσουμε το ενδιαφέρον του συντρόφου μας ζωντανο, να συζητάμε , να λέμε τι επιθυμούμε, να μπορούμε να ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα.
    Ένα σεξ στο ίδιο περιβάλλον και με τις ίδιες συνθήκες για 5 και 10 χρονια δεν μπορει παρα να γίνει βαρετο.