Results 16 to 30 of 31
Thread: Φοβάμαι...
-
23-06-2012, 16:00 #16
Αγνωστη πρωτα απ'ολα θα πρεπει να ενδυναμωσεις τον εαυτο σου . Λυσεις Υπαρχουν πολλες εσυ πρεπει να βρεις ομως την καταλληλη που να αρμοζει στα μετρα σου. Παντα πιστευα και συνεχιζω να πιστευω στην δυναμη του ανθρωπου . Υπαρχει μια ρηση που λεει μπορεις να επιτυχεις τα παντα αρκει να το θελησεις . Τα παντα εξω ειναι εναντιον αλλα η ελπιδα δεν χανεται απο μια μερα στην αλλη. Να σταθεις στα ποδια σου , να χαμογελασεις στον εαυτο σου. Δωσε ψυχικη δυναμη μεσα σου και προσπερνα απο την αδρανεια την κινητητιο σου δυναμη . Ο εαυτος σου δε σε προδιδει αρκει να τον εχεις εμπιστοσυνη .
- 23-06-2012, 16:54 #17
Δεν πιστεύω στον εαυτό μου undetermined... Στη ζωή μου μέχρι τώρα όλα ήταν σχετικά εύκολα και άνετα. Είχα τόσα πράγματα που δεν εκτιμούσα, τόσες ευκαιρίες που άφησα να πάνε χαμένες και την εύκολη λύση να μου φταίνε οι άλλοι για τα προβλήματα μου... Αν δεν τα καταφερα στα εύκολα πως θα τα καταφέρω στα δύσκολα?? Κι εγώ πιστεύω πως υπάρχουν ευκαιρίες και λύσεις αλλά γι αυτούς που ξέρουν να τις κυνηγούν και που είναι διαθέσιμοι να προσπαθήσουν και να ταλαιπωρηθούν... Εγώ με λίγο παραπάνω άγχος, λίγο να βγω απ την comfort zone μου καταρρέω, τα παρατάω και κλείνομαι στο καβούκι μου... Είναι τόσο ωραία και άνετα εκεί γμτ. Φοβάμαι να βγω στον έξω κόσμο....
24-06-2012, 10:57 #18
Καλημέρα άγνωστη δεν ξέρω αν βοηθάει καθόλου αυτό!
Μη φοβάσαι γενικά μη φοβάσαι..ο φόβος είναι η αλυσίδα μας, τα ένστικτα σου μόνο για τη ζωή σου
σου δίνουν αληθινή αίσθηση φόβου. Τα υπόλοιπα τα δημιουργεί ο νους για να σε εγκλωβίσει σε καταστάσεις..
Οπότε σαν αρχή προσπάθησε να διαψεύσεις όλα αυτά που σε θέλουν φοβισμένη..
ο μη-έλεγχος των πραγμάτων μας φοβίζει τρελά.. παρατήρησε όμως απλά πράγματα τα οποία δεν ελέγχεις ότι συνεχίζουν
να συμβαίνουν αρμονικά με τη ζωή σου..
Θα μάθεις να τα αντιμετωπίζεις ίσως πιο δύσκολα από κάποιον που είναι μαθημένος σε ζόρια αλλά θα μάθεις γιατί αυτό είναι επιβίωση!
και δεν έχεις κανένα λόγο να την αρνηθείς γιατί το ουράνιο τόξο πάντα βγαίνει μετά την μπόρα!
Nothing in life is to be feared, it is only to be understood . . .
24-06-2012, 18:01 #19
συμφωνω απολυτα πως σχεδον κανεισ δεν μπορει να ειναι ικανοποιημενοσ 100% μετη δουλεια που επελεξε! υπαρχουν πολλοι που εχουν επιλεξει τη σχολη τουσ συμφωνα με τα κριτηρια των γονιων τουσ! ισωσ βεβαια γιατι στα 18 αν δεν εχεισ μια ξακαθαρη κλιση δεν μπορεισ να αποφασισεισ κ μονοσ σου με αποτελεσμα να ακουσ τησ γνωμεσ των αλλων κ να ακολλουθεισ την πιο πειστικη! μην αναθεματιζεισ γ αυτεσ τισ αποφασεισ αρχικα γιατι δεν γυρνανε πισω και δευτερον γιατι στα 25 κ με μια ελλαδα στην κατασταση που ειναι μπορεισαναγκαστικα να πειραματιστεισ σε διαφορουσ τομεισχωρισ νασημαινει πωσ θα χτισεισ και καριερα! δουλεπσε σε οτι σου αρεσει και δεσ το ψυχοθεραπευτικα! μπορεισ να ψαξεισ και εθελοντικα προγραμματα που να αφορουν σε αστεγουσ η σε οικογενειεσ που τα φερνουν δυσκολα βολτα! δεσ το ναρκισσιστικα και νοιωσε ομορφα προσφεροντασ κατι σε αλλουσ! και προσ θεου μην σκευτεισ δευτερολεπτο πωσ αυτοι ειναι σε χειροτερη θεση και κακωσ γκρινιαζεισ! ο καθε ανθρωποσ εχει τα προβληματα του και τα προβληματα συμφωνα με τισ καταστασεισ στισ οποιεσ εζησε! κανενα προβλημα δεν ειναι μικροτερο αν ο ιδιοσ δεν εχεισ ζησει κατι αλλο απλα εχει αλλο σημειοαναφορασ και συγκρισησ και φυσικαδεν υπαρχει λογοσ να νοιωσεισ ενοχοσ! απλα να δεισ πωσ κανεισ δεν ειναι απολυτα ευτυχισμενοσ.. ετσι πιστευω εγο αγαπητη Agnosth αν κ ειμαικ εγο σε μια παρομοια κατασταση και φυσκα δεν εχω το κουραγιο να κανω οσα λεω.. απλα πιστευω πωσ βγαινοντασ απέξω και παρακολουθωντασ τα αυτη ισωσ ειναι μια λυση..
24-06-2012, 19:09 #20
Συμφωνω και το σεβομαι αυτο που λες συνηθως ο γονιος (Νομιζει) γνωμη μου παντα οτι καθως σου οριζει πανω σε τι θελεις να σπουδασεις οτι κοιταει μπροστα και σε βοηθαει με αυτο το τροπο να εξασφαλισεις ενα καλυτερο μελλον σε σχεση με αυτον. Εγω προσωπικα το εζησα γιατι τελιωσα ηλεκτρονικος ενω ηθελα να σπουδασω γραφιστικη . Παρολα αυτα μου αρεσε το επαγγελμα μου , το εμαθα εως εκει που μπορεσα και τωρα σπουδαζω κατι παρομοιο ακομα και στην ηλικια που ειμαι . Παντα εχεις επιλογες να κανεις αυτο που θελεις και οπως προανεφερε καποιος παραπανω ειναι στο χερι σου να αρπαξεις τις ευκαιριες που σου δινοντε . Θα μου πεις οτι στους καιρους που ζουμε που να βρεις ευκαιρια να κανεις το οτιδηποτε ? Θα σου απαντησω το εξης ευκαιρια μπορει να μη βρεις εδω αλλα μπορεις να βρεις καπου αλλου , στο χερι σου ομως ειναι να παρεις το ρισκο να δημιουργησεις αυτη την ευκαιρια . Τιποτα δεν λαμβανεις ετοιμο πλεον και πρεπει να μοχθησεις για να το λαβεις .
25-06-2012, 22:14 #21
Η μαλακια ειναι οτι ειμαι ακομα παγιδευμενη στην εικόνα που ειχαν οι γονεις μου για μενα- οτι επειδη ειμαι τοσο εξυπνη θα πρεπει να γινω και επιτυχημενη... Τι κρίμα που ξεχασαν να μου μαθουν πιο βασικα πραγματα όπως να ζω, να κανω φιλους, να ερωτευτω, να φαω τα μουτρα μου, να απογοητευτω αλλα να ξαναπροσπαθησω και γτ οχι να δοκιμασω να βρω και μια part-time δουλιτσα τοτε που οι εποχεσ προσσφεροντουσαν.... Τι κριμα που δεν προσεξαν ποσο μονη ημουν στην εφηβεια και το μονο που κοιτουσαν ηταν τα 20αρια στο σχολειο... Τι κρίμα που όταν βγήκα λίγο στη ζωη ως φοιτητρια (σε προστατευμενο παντα περιβαλλον) και ειδα οτι τα πραγματα δεν ηταν τοσο ιδανικα οπως τα ειχα στο χαζο μου μυαλουδακι και επεσα σε καταθλιψη το μονο που ξεραν να κανουν ηταν να με λενε τεμπελα που παρατησα τη σχολη και να πιστευουν οτι η δεν ειμαι καλα γιατι αισθανομαι ασχημα που εχω παρατησει το διαβασμα!!! Τι κριμα που ειμαι 25 και εχω ακομα άλυτα θεματα απο τα 15 μου
Ειμαι γελοια...
25-06-2012, 22:23 #22
Και αν σου πω πως σημερα ετυχε να ακουσω μια εκπομπη στο ραδιοφωνο την ωρα που εκανα μια δουλεια και ειχε σχεση με τα ειδη των γονεων και αναφεροταν στην περιπτωση που οι γονεις ζητανε πολλα απο το παιδι και αυτη η πιεση δημιουργει φοβιες στο παιδι γιατι δεν το αφηνουν περιθωρια επιλογων . Αλλα και παλι επιμενω σε αυτο που εγραψα πιο πανω ποτε δεν ειναι αργα και για κανεναν . Εσυ και μονον εσυ εισαι το κλειδι , εκμεταλευσου το γεγονος οτι εισαι μεγαλη και βοηθα τον εαυτο σου να ξεπερασει αυτη τη φοβια . Ρισκαρε σε κατι απλο για να τεσταρεις τις αντοχες σου ..... Θα πω κατι αλλα δε θελω να παρεξηγηθω μπορεις να δοκιμασεις και τον διαλογισμο εαν θελεις
25-06-2012, 22:26 #23
Συναισθηματικα ειμαι ακομα 15 δν εχει γινει προφανες ακομα?? :P Το διαλογισμο?? Το χω σκεφτει για το αγχος. Αλλα σε σχεση με το να ρισκαρω που θα με βοηθησει ακριβως??
25-06-2012, 22:39 #24
Oχι το να ρισκαρεις ειναι αλλο κομματι και ο διαλογισμος ειναι αλλο κομματι . Λαθος μου γιατι μπορει να σου εδωσα να το καταλαβεις αλλιως . Ψαξε λιγο για τον διαλογισμο διαβασε και δες εαν μπορει να σε βοηθησει . Κανε μια δοκιμη ποτε δε ξερεις ισως να σου βγει σε καλο , δεν ειπα να ασπαστεις τον βουδισμο απλα να αποροφησεις κατι το οποιο μπορει να σου δωσει ενα χερι βοηθειας
25-06-2012, 22:54 #25
Να μαθω να κανω διαλογισμο μονη μου εννοεις???
Γμτ δεν προκειται να ρισκαρω ποτε. Δεν ρισκαρα στα ευκολα θα ρισκαρω στα δυσκολα?? Ισως με βολευει η αδρανεια. Την αφηνω να επιλεγει για μενα. Αφηνω τις επιλογες να περνανε μεχρι να τελειωσουν ολες οι επιλογες και να πω "Τι κριμα τωρα πρεπει να συμβιβαστω. Δεν εχω αλλη επιλογη"
26-06-2012, 04:05 #26
Kατ' αρχή να σου πω ότι είσαι ειλικρινής. Ειλικρινής με τον εαυτό σου. Ξέρεις, ο περισσότερος κόσμος δεν είναι. Δεν το έχεις δει αυτό. Θεωρείς ότι οι άλλοι έχουν πετύχει, αλλά για δες καλύτερα. Οι γονείς σου για παράδειγμα, έχουν τους φόβους τους. Και οι φόβοι τους τους κάνουν να είναι δυστυχισμένοι και να εξαρτούν εσένα. Και έτσι εξαρτημένη, αποκτάς και εσύ το φόβο. Μιλάω σωστά, ή λέω βλακείες;
26-06-2012, 09:32 #27
Δεν ξερω αν ειναι καλο να εισαι ειλικρινης με τον αυτο σου. Καμια φορα αμα εισαι στον κοσμο σου και πιστευεις σ ενα παραμυθακι μπορεις να λειτουργησεις καλυτερα...Τωρα νομιζω για πρωτη φορα βλεπω την αληθεια ξεκαθαρα... Και για τον εαυτο μου και για την κατασταση της χωρας... Και εχω τρομαξει τοσο πολυ...
26-06-2012, 10:35 #28
Έναν δικό μας λόγο , όμως. Όχι έναν που θα βρούμε μπροστά μας.
Και, φροντίζουμε να γινόμαστε χρήσιμοι στους άλλους επειδή κάπως έτσι είμαστε φτιαγμένοι. Χωρίς αυτό να συνεπάγεται αναγκαστικά πως οφείλουν να το εκτιμίσουν
Δέν είναι κακό να συμβιβαζόμαστε σε κάποιους τομείς αν το κόστος είναι μικρό αλλά το όφελος μεγάλο
Άλλο ευαίσθητη, άλλο εύθραυστη. Τελειομανής επιτρέπεται να είναι μόνο ένας θεός, εμείς χρειάζεται να είμαστε μόνο ο εαυτός μας. Προσπέρνα την εικόνα που έχουν οι άλλοι γιά 'σένα και βρές την πραγματική σου. Και να την εκδηλώσεις, ...κι άς είναι λάθος. Στά 25 σου βρίσκεσαι, όχι στα 65, κούλαρε!
Οι μεγάλοι στόχοι επιτυγχάνονται κάνοντας μικρά βήματα. Πολύ μικρά. Τα άλματα μας ρίχνουν και άλλο
Έτσι η επόμενη μέρα θα είναι το ίδιο ανούσια.
Πάντως, και μόνο που το παραδέχεσαι είναι μεγάλο βήμα. Οι περισσότεροι ακολουθούν τα στερεότυπα και δέν το κουνάνε ρούπι. Πειραματίσου με ό,τι κάνεις, με την εμφάνιση, με τις παρέες, με τα στέκια... και όταν συναντήσεις κάτι που σε γεμίζει κράτα το, μέχρι τότε όμως μήν παρατάς όσα έχεις χτύσει, όλα χρειάζονταιδιαρκής αναθεώρηση ________________________________________ Β α σ ί λ η ς
26-06-2012, 11:42 #29
carry εγω δυστυχως συμβιβαστηκα σε θεματα που ειχαν μονο κοστος και κανενα οφελος απλα απο φοβο για το αγνωστο, με πιο σημαντκο φυσικα οπως ηδη ανεφερα η επιλογη των σπουδων μου... Κι οταν αποφασισα οτι δε μου αρεσει πια να συμβιβαζομαι τα γκρεμισα ολα χωρις να χω χτισει τιποτα καινουριο στη θεση του παλιου κι ηθελα να κανω μια νεα αρχη καπου αλλου (χωρις να εξετασω αντικειμενικα κατα ποσο ειναι εφικτο) λες και η λυση ειναι η φυγη... Η γαμημενη η λογικη ολα η τιποτα... Λες και δεν την πατησα ηδη μια φορα ετσι...
Οσον αφορα τους πειραματισμους που λες δυστυχως ζω επαρχια και δν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτοι... Ολοι βγαινουν πανω κατω στο ιδιο καλουπι.. :P Η τι να πω ισως να μαι εγω προκατηλειμμενη....
26-06-2012, 18:56 #30
> Δεν ξερω αν ειναι καλο να εισαι ειλικρινης με τον αυτο σου. Καμια φορα αμα εισαι στον
> κοσμο σου και πιστευεις σ ενα παραμυθακι μπορεις να λειτουργησεις καλυτερα...
Nαι το να είσαι ειλικρινής έχει τα καλά του και τα άσχημά του επίσης. Πράγματι, αν είσαι στον κόσμο σου, ζεις σε ένα παραμύθι, και έτσι προχωράς με τον τρόπο που προχωράνε οι περισσότεροι και έτσι έχεις λιγότερες εξωτερικές συγκρούσεις. Το να μην είναι κανείς ειλικρινής το παρομοιάζω σαν να περπατά στην άκρη του γκρεμού. Αν δεν είσαι ειλικρινής δεν βλέπεις τον κίνδυνο και έτσι σίγουρα περπατάς εξαιρετικά πολύ πιο άνετα και δεν έχεις και φόβο. Το μειονέκτημα είναι πως έρχεσαι σε σύγκρουση με τα θέλω σου. Και επίσης, σ' αυτη την περίπτωση το μυαλό αποκτά πολλούς περιορισμούς και οι επιλογές γίνονται πολύ χειρότερες. Όποιος είναι ειλικρινής θα πρέπει να αντιμετωπίζει και το φόβο του.
> Τωρα νομιζω για πρωτη φορα βλεπω την αληθεια ξεκαθαρα... Και για τον εαυτο μου και
> για την κατασταση της χωρας... Και εχω τρομαξει τοσο πολυ...
Ναι, έτσι είναι, όσο περισσότερο είναι κανείς ειλικρινής με τον εαυτό του τόσο περισσότερο τρομάζει. Κυριώς τρομάζει με τους γύρω του αν δεν είναι. Νομίζω, ότι σε ένα μεγάλο βαθμό έχεις κάνει την επιλογή σου. Απλά, νομίζω χρειάζεται να βλέπεις όσο γίνεται καθαρότερα, τον κίνδυνο. Και κυρίως τη διαφορά του ειλικρνής-μη ειλικρινής.
> Τι κρίμα που ξεχασαν να μου μαθουν πιο βασικα πραγματα όπως να ζω, να κανω φιλους,
> να ερωτευτω, να φαω τα μουτρα μου, να απογοητευτω αλλα να ξαναπροσπαθησω
Δυστυχώς. Αλλά νομίζω, ότι δεν ξέχασαν, δεν το γνωρίζουν στην ουσία. Αφού το καταλαβαίνεις αυτό, δεν καταλαβαίνεις επίσης τι πρέπει να κάνεις; Μην απαντήσεις στο τι, αλλά καταλαβαίνεις;