Results 31 to 39 of 39
-
09-07-2012, 13:51 #31
- In this old house where every door is open
Σε καποια συμφωνω, σε καποια διαφωνω με τον Γιαννη. Τα κοκκινο ειναι οι διαφωνιες, τα πρασινα οι συμφωνιες!!
Ερχεσαι στα λογια μου τελικα, η διαφορετικοτητα χρειαζεται, αλλα δε σημαινει οτι το διαφορετικο ειναι παντα κακο, αναισθητο, εχθρικο, συμφεροντολογικο. Απλα χρειαζεται η σχεση να ειναι ισορροπημενη, να δινουν και να παιρνουν και οι δυο. Δυστυχως, αν καποιος βολευεται και επαναπαυεται στις ταμπελες "κλειστος, εσωστρεφης, ντροπαλος, καχυποπτος, δυσκολος κλπ", αυτος εχει το μεγαλυτερο προβλημα που δε δινει και δεν ανοιγεται στον αλλο ωστε να υπαρξει προοπτικη να δημιουργηθει μια φιλια.Last edited by λιλιουμ; 09-07-2012 at 14:13.
- 09-07-2012, 22:05 #32
09-07-2012, 22:19 #33
Παρακολουθώ τη συζήτηση και σε πολλά από αυτά που ειπώθηκαν συμφωνώ και τα έχω σκεφτεί και η ίδια, όντως άτομο που έχω αλλάξει 1000 παρέες στη ζωή μου και έχω γνωρίσει πολύ κόσμο..
Έχω να προσθέσω μόνο πως πολλές φορές, άτομα που δεν το περιμένεις σε εκπλήσσουν με τον καλό τρόπο που θα φερθούν σε μια δεδομένη στιγμή. Υπάρχουν φίλοι που δεν τους βλέπεις τόσο συχνά, άλλοι που ξαναεμφανίζονται από το παρελθόν, πολλών ειδών φιλίες.. Το θέμα είναι πως το βλέπει ο καθένας και τι απαιτήσεις έχει από κάθε άτομο που παίζει ένα ρόλο στη ζωή του...
Τέλος μου βγαίνει να πω πως υπήρξαν στιγμές που πήρα απαντήσεις που δεν μπορούσαν να μου δώσουν ούτε οι φίλοι μου και που ένιωσα πάρα πολύ καλά με πράγματα που διάβασα σε αυτό το φόρουμ και ευχαριστώ γενικότερα :)
10-07-2012, 10:13 #34
Λίλιουμ, η φιλία είναι κάτι σαν χημεία, σαν έλξη χαρακτηρων, όλα αυτα που λες συμβάλλουν στο να δημιουργηθεί φιλία, αλλά υπάρχουν άτομα που δεν έχουν τιποτα κοινό απ όλα αυτα και όμως είναι φίλοι.
Ελενα, μου ετυχε πολλές φορες να βρω στηριξη και καλά λόγια από άτομα που δεν το περίμενα, ακόμα κι από τελείως άγνωστα, και το ανιθετο από ατομα που υποτιθεται ήταν φίλοι. Ίσως επειδή σκεφτομαστε επιπόλαια και δεν έχουμε τα ματια μας ορθάνοιχτα.γιάννης
10-07-2012, 11:22 #35
ειλικρινια, ανιδιοτελεια ,πραγματικο ενδιαφερον ,εμπιστοσυνη .
Ειναι τοσο δυσκολα ολα αυτα..
Εγω προσωπικα εχω πολλες αδυναμιες,γτ λοιπον να μην εχουν και οι αλλοι?
Δυσκολευομαι να εμπιστευτω πχ,οποτε το βρισκω λογικο να θελει κι ο απεναντι μου τον χρονο του.
Το ζητημα ειναι τι θες πραγματικα.Οταν καταλαβεις τις αναγκες σου τοτε εισαι πιο "ευκολος" στις φιλιες σου.Πχ εγω στη φαση που ειμαι αυτο τον καιρο εχω αναγκη ατελειωτες φιλοσοφικες συζητησεις και εσωτερικο ψαχουλεμα.Αυτο δεν σημαινει οτι δεν αγαπω την τρελιαρα φιλη μ που αυτο τον καιρο γουσταρει κλαμπακια και καμακι...
Ετσι,για μενα αυτο ειναι ενα τεστ συμβατοτητας.ο σεβασμος στις αναγκες του αλλου.Δεν θα κανω μουτρακια και σαν 4 χρονο γτ οι αλλοι εχουν αλλα να κανουν.
Το δικο μου μεγαλυτερο προβλημα ηταν παντα να μην προκαλεσω τις φιλες μου..δισταζα παντα μαζι τους να κανω ολα οσα θελω για να μην θυμωσουν μαζι μου.
Δεν ειμαι κατι το ιδιαιτερο και ισως φαινεται ψωνισμενο,αλλα επειδη απο μικρη ειχα ευκολη την προσεγγιση στα αγορια,υπηρχε παντα ενα θεμα με τις γυναικειες παρεες.Με αποτελεσμα να μαζευομαι,να κανω και την μουγκη ακομα.
ακομα δυσκολευομαι,δηλ βλεπω την αλλη να της βγαινει το ανταγωνιστικο και νιωθω ενοχη..λες κι ευθυνομαι εγω.
Ευτυχως υπαρχουν και ατομα με τα οποια δεν συμβαινει αυτο και τα προτιμω αν θελω να βγω,ομως ξερω πως ειναι κατι που πρεπει αργα η γρηγορα να αντιμετωπισω.:cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..
10-07-2012, 12:56 #36
10-07-2012, 13:14 #37
εισαι μονο 23 κ λες πως δεν θα γνωρισεις φιλους???
εχεις αλλα ενδιαφεροντα απο αυτους γυρω σου κ εισαι πιο ψαγμενη αν καταλαβα καλα
ψαξε ανθρωπους ξερω γω απο αλλους χωρους
πηγαινε σε μαγαζια συγκεκριμενα που ν σ αρεσουν πραγματικα
συμφωνα με τα ενδιαφεροντα σου μπες κ σε φορουμς που εκει οι ανθρωποι εχουν τα ιδια ενδιαφεροντα
αλλα κ με τους ηδη γνωστους σου ανοιξε κουβεντες που σε ευχαριστουν
αν δεν τσουλανε ε αστους
το σιγουρο ειναι πως θα βρεις φιλους
( εγω εκανα κολλητη αληθινη απο δω μεσα κατω απο ιδιαιτερα αντιξοες συνθηκες κ ενω δν περιμενα ποτε κατι τετοιο )http://www.mazi.org.gr/
10-07-2012, 14:44 #38
Οι πεποιθήσεις και οι προσδοκίες μας, διαμορφώνουν την πραγματικότητα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Δεν μπορώ βρε παιδιά αυτό το ‘δεν υπάρχουν φίλοι’, ‘δεν υπάρχουν άντρες’, ‘δεν υπάρχουν άνθρωποι’, δεν… δεν… Άαντε να δεχτώ το ‘δεν υπάρχουν χρήματα’ στην εποχή και τη χώρα που ζούμε :p
Λογικό βρίσκω κάποιες απογοητεύσεις να μας ρίχνουν, αλλά αν πράγματι επιθυμούμε κάτι, καλό είναι αφενός να μην το βάζουμε κάτω, αφετέρου να επαναξιολογούμε και τη δική μας στάση και συμπεριφορά.
Έχω φίλες και φίλους από πολλές διαφορετικές φάσεις της ζωής μου και φαντάζομαι θα αποκτήσω κι άλλους στην πορεία. Καθώς αλλάζουν οι φάσεις στη ζωή μας, οι προτεραιότητες, οι συνθήκες, τα ενδιαφέροντα κλπ, κάποιοι φίλοι μένουν, κάποιοι φεύγουν, άλλοι έρχονται… Πάντως, στα 23 μου chesire, δεν είχα γνωρίσει ούτε το 1/10 των ανθρώπων που κάνω τώρα παρέα :)
02-09-2012, 20:41 #39
Γεια σας παιδιά θα ήθελα να μου πείτε τις ιδέες σας πως θα προσπαθούσατε με τον τρόπο σας να καταλάβει ο άλλος ότι δεν θέλετε να κάνετε παρέα μαζί του με όλους δεν μπορούμε να ταιριάξουμε λογικό νομίζω είναι άντρας αμα ήταν του λες ένα δεν γουστάρω τον ξεκόβεις τον βήχα σε φίλη πως το λές ρε παιδιά δεν ξέρω και αφού βλέπει ότι για να μην σηκώνεις το τηλέφωνο σημαίνει ότι την αποφεύγεις το λογικό είναι να σταματησεις τα τηλέφωνα τουλάχιστον εγώ αυτό θα καταλάβαινα έχω και αυτήν την κωλοδιαταραχή και με ποιάνουν τα νεύρα με το παραμικρό .