Results 1 to 5 of 5
Thread: Αγχος με σχεσεις
-
25-06-2012, 17:35 #1
Αγχος με σχεσεις
Καλησπερα ονομαζομαι Σωκρατης ειμαι 15 χρονων και μολις τελειωσα την 1η λυκειου...Ειναι ενα θεμα που με απασχολει εδω και 4-5 μηνες περιπου και εχει να κανει με τις σχεσεις με τα κοριτσια...για να μην τα πολυλογω...πριν μερικους μηνες συνειδητοποιησα ή πρωτοεμφανιστηκε ενα τεραστιο αγχος οταν επροκειτο να κανω κατι με μια κοπελα.Όταν λεω τεραστιο αγχος εννοω κυριως στομαχικες διαταραχες.Αν και στην ζωη μου δεν αγχωνομαι ποτε τοσο πολυ,ουτε για πολυ πιο σημαντικα θεματα οπως πχ οι εξετασεις για ενα πτυχιο,οταν ειναι να κανω κατι με μια κοπελα ξεκιναει το βασανο μου...Ενδεικτικα να αναφερω μια εμπειρια μου για να καταλαβετε.Γνωριζω λοιπον μια κοπελα και μου αρεσει.Μιλαμε στην αρχη φυσιολογικα και δεν υπαρχει κανενα προβλημα.Το θεμα ξεκιναει οταν ειναι να βγουμε ή οταν συναντιομαστε τυχαια.Τοτε ειναι που με πιανει ενας πονος στην κοιλια που στο 90% των περιπτωσεων καταληγω να κανω εμετο.Αυτο που με προβληματιζει λοιπον ειναι 2 πραγματα.1)Γιατι τοσα χρονια δεν ειχα τετοια προβληματα και ξαφνικα φετος εμφανισθηκαν;2)υπαρχει τροπος να ξεπεραστει κατι τετοιο χωρις φαρμακα και γιατρους;
Ευχαριστω εκ των προτερων.Ολες οι αποψεις θα μου ειναι πολυ χρησιμες!
- 25-06-2012, 22:52 #2
Προφανως ολα αυτα σου συμβαινουν απο το αγχος..αγχος καθε φορα που βγαινεις με μια κοπελα..προσπαθησε να το ελεγξεις λιγο..να εισαι πιο χαλαρος και ηρεμος καθε φορα που συναντιεσαι με καποια..και ολα θα πανε καλα;)
26-06-2012, 01:36 #3
Φυσικά και δεν χρειάζεται να πάρεις φάρμακα για να ελέγξεις τέτοιου είδους άγχος! Είσαι στην πιο ευαίσθητη ηλικία και καθετί καινούριο που σου συμβαίνει, ειδικότερα ότι αφορά το ερωτικό κομμάτι, σου προκαλεί άγχος. Εγώ όταν ήμουν στην ηλικία σου αγχωνόμουν για το παραμικρό. Υπήρχαν πολλές φορές που ήθελα να μιλήσω να πω τη γνώμη μου, αλλά δεν έβγαζα άχνα, μόνο και μόνο γιατί αγχωνόμουν μην πω βλακεία και με κοροιδέψουν. Αγόρια με προσκαλούσαν να βγούμε και ενώ μου άρεσαν πολύ έλεγα θα το σκεφτώ, γιατί πάλι αγχωνόμουν μην κάνω κάτι που δεν τους αρέσει, με αποτέλεσμα να το τρενάρω συνέχεια και στο τέλος να τους χάνω.
Γενικότερα το άγχος και το στρες σε μια κατάσταση, συνδέονται και με σωματικές διαταραχές όπως εμετός ή και διάρροια. Στις περισσότερες περιπτώσεις με δική μας προσπάθεια υποχωρούν σταδιακά και δεν χρειαζόμαστε τη βοήθεια ειδικού. Αν όμως τα συμπτώματα αυτά δεν υποχωρήσουν και συνεχιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα ή γίνονται εντονότερα, τότε θα πρέπει να βοηθήσει ένας ψυχολόγος. Καλό θα είναι να προσπαθήσεις να μην αγχώνεσαι, δεν κερδίζεις κάτι μ'αυτό και ίσα ίσα σου χαλάει και τη ψυχολογία, σκέψου πάντα θετικά και όλα καλά θα πάνε!
07-07-2012, 15:24 #4
Σωκράτη σεν χρειάζεσαι να αγχώνεσαι γιατί από ό,τι φαίνεται αυτό σου προκαλέι πολύ περισσότερα προβλήματα! πρέπει να το πάρεις πιο χαλαρά και να είσαι πιο ήρεμος! αν φαίνεσαι κουλ άνετος με χιούμορ και να ξέρεις πως να φερθείς σε ένα κορίτσι τότε την κέρδισες! ειδικά αν είσαι και όμορφος και γοητευτικός δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα!... φανταζόμαι δν έχεις προβλήματα με την εμφάνιση σου έτσι??(αλλιώς θα το είχες αναφέρει νομίζω)
10-07-2012, 00:37 #5
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις!
Δεν εχω προβλημα ουτε με την εμφανιση μου ουτε να προσεγγισω και να μιλησω σε μια κοπελα.Το προβλημα ξεκιναει αφου τα κανω ολα αυτα!
Προσφατα γνωρισα μια κοπελα(ο λογος που ξεκινησα αυτην την κουβεντα),μιλαμε καθε μερα,εχουμε βγει αρκετες φορες με τις παρεες μας ολοι μαζι και εχω κερδισει την συμπαθεια της.Το θεμα ειναι οτι αγχωνομαι οταν τα κανω ολα αυτα και αυτο το αγχος εκδηλωνεται με στομαχικες διαταραχες.Θελω να πω πως οταν ασχολουμε με μια κοπελα εχω παντα τον φοβο μηπως κανω εμετο!...το χειροτερο ομως ειναι πως δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογο αγχωνομαι τοσο!