Results 61 to 75 of 80
Thread: ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΒΟΙΝΤ
-
01-11-2012, 17:16 #61
Δε μένω με τους γονείς μου, όπως σου είπα μένω με τον φίλο μου..και τα χρήματα που παίρνω μπορεί να είναι λίγα αλλά μου καλύπτουν κάποια πάγια έξοδα τα οποία ακόμα κι αν είχαν την δυνατότητα οι γονείς (που δεν την έχουν εννοείται), δε θα ζητούσα να μου καταβάλουν..είμαι σχεδόν 30. :-)
..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
- 01-11-2012, 17:27 #62
Μαλλον επηρεαστηκα απο την αναγνωση των αλλων θεματων σου, οπου γραφεις για την απογοητευση απο την επιλογη της του αντικειμενου σπουδων και απο τις συνθηκες στην αγορα εργασιας. Αυτο λοιπον βοιντ παει, εγινε, καλως κακως δεν ωφελει να προβληματιζεσαι επ αυτου. Με την τοτε πληροφηρηση και τη σταθμιση των συνθηκων που εκανες επελεξες την εν λογω σχολη. Απο δω κ περα τωρα...
Στα υπολοιποα βαριεμαι να απαντησω γτ ειναι πολλα. Εν ευθετω χρονω...
01-11-2012, 17:32 #63
- In this old house where every door is open
Yπαρχουν τριων ειδων ανρθωποι. α) Εκεινοι που λειτουργουν και καλυτερευει η αποδοση τους με το χωσιμο και τις προκλησεις γιατι πεισμωνουν και θελουν να αποδειξουν λαθος τους αλλους, β) εκεινοι που λειτουργουν καλυτερα με το να μην εχουν κανεναν πανω απο το κεφαλι τους και αν εχουν τους γραφουν στα.. τεφτερια τους και κανουν τη δουλεια τους με το δικο τους τροπο πολυ καλα, και υπαρχουν και γ) εκεινοι που λειτουργουν καλυτερα με επιβραβευση και ενθαρρυνση και τον καλο λογο για να πιστεψουν στις δυνατοτητες που ουτως η αλλως εχουν και να τις καλλιεργησουν ακομα περισσοτερο, απλα ειναι λιγο πιο ευαισθητοι απο τους προηγουμενους και με χαμηλοτερη αυτοεκτιμηση. Αν στον τελευταιο τυπο τα χωνεις οπως θα επρεπε να κανεις στον πρωτο, επειδη αυτος δεν εχει τη δυναμη να σε γραψει οπως θα εκανε ο δευτερος, του γκρεμιζεις την ψυχολογια αλλα και την αποδοση..
Δε νομιζω οτι σπουδασες λαθος επαγγελμα ή οτι πρεπει να αλλαξεις μετα απο τοσο κοπο και χρονια σπουδων. Και αυτο μπορεις να το κανεις φυσικα αν μπορεις να λειτουργησεις τοσο αυθορμητα αποφασιστικα και δυναμικα, διαφορετικα μπορεις πολυ απλα α) να κατανοησεις το πως λειτουργεις και το πως επιδρουν πανω σου οι αλλοι και γιατι, β) ξεροντας το αυτο να τους γραψεις και να μεινεις στα θετικα και στην εποικοδομητικη κριτικη και γ) να εντοπισεις τις αδυναμιες σου στο επαγγελμα αυτο η και γενικα στο πως λειτουργεις, και να τις αλλαξεις. Να δυναμωσεις τον εαυτο σου εκει που πρεπει..
Υ.Γ. Αν δεν ησουν καλη στο επαγγελμα σου, δε θα ειχες δουλεια. Σου χρωσταει καμια χαρη ο εργοδοτης, που ειναι και τοσο στραβοξυλο, και σε κραταει? Δεν υπαρχει ελλειψη δικηγορων, αντιθετως. Το να σου ριχνει την ψυχολογια και τον επαγγελματισμο σου περισσοτερο με τακτικη χειρισμου μοιαζει ωστε να νιωθεις οτι αχ τοσο αχρηστη που ειμαι τι ευγνωμοσυνη πρεπει να νιωθω που εχω αυτη τη δουλεια και βγαζω 3.60, και να μην του απαιτησεις κατι καλυτερο, και να μην του φυγεις.Last edited by λιλιουμ; 01-11-2012 at 18:02.
01-11-2012, 17:36 #64
Δανεια τι εννοεις βοιντ?
01-11-2012, 17:55 #65
λοιπον συμφωνω με την λιλιουμ.....αν δεν ησουν καλη στην δουλεια σου...θα χες παρει ποδι....σιγα μη σε κραταγε απο καλοσυνη...
επισης...βλεπω απο τους περιγραφες σου...εναν ανθρωπο ,εσενα,που του εχουν φορτωσει πολλες ευθυνες...που δουλευει πολλες ωρες και η αμοιβη του ηθικη και υλικη...ειναι ελαχιστη...πως να μην τα εχεις παιξει.....
απλα φροντιζουν ολοι να ειναι το μπαλακι μονιμως πεταμενο στο δικο σου γηπεδο για να τρεχεις και να μη φτανεις....κι εκει που θα επρεπε να αισθανεσε και μια χαρα που φερνεις σε περας τοσα πραγματα...νιωθεις απο πανω και ανεπαρκης.....
θα ελεγα να παρεις λιγο τα πανω σου...και να βαλεις ορια.....να του δειξεις του κυριου εργοδοτη...πως ξερεις καλα και τι προσφερεις και τι αξιζεις....κατσε και κανε μια σοβαρη κουβεντα μαζι του...για τις προοπτικες σου και την θεληση σου να εξελιχθεις..αν δεν ειναι κακος ανθρωπος οπως λες ..θα καταλαβει και θα σε ακουσει.....πες του οτι ειναι καιρος να περασεις στην δραση...απο την γραφειοκρατικη δουλεια...και εχε πιστη στον εαυτο σου !!!!ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων
01-11-2012, 18:22 #66
λιλ μου θενκς..πάντα ξέρεις τι μου λες και στην κατάλληλη στιγμή :-)
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω τόσο την ανάγκη να με επιβεβαιώνουν..απλώς δεν μπορώ να γράψω κάποιον όταν μου κάνει αρνητική κριτική με την έννοια ότι με στεναχωρεί εκείνη την ώρα και δυστυχώς δεν έχω πάντα την κατάλληλη απάντηση που χωρίς περισσό δράμα να τον βάλω στη θέση του..κάθομαι και χαλιέμαι μόνη μου σαν το πεντάχρονο που δεν το πάνε στις κούνιες. ίσως αυτό είναι που μου τη δίνει πιο πολύ από όλα..ότι ανέχομαι τη μαλακία που θα πετάξει ο καθένας..αλήθεια, γίνεται να είσαι τόσο σίγουρος για κάποιον ότι δε θα καταφέρει έναν στόχο σε βαθμό που να τον αποτρέψεις να τον κυνηγήσει;;; είναι αστείο αυτό. Εγώ δε θα το έλεγα ποτέ σε κάποιον αυτό.
Με έχει αποδυναμώσει πολύ η συμπεριφορά του όλο αυτό το διάστημα που συνεργαζόμαστε...και η πλάκα ποια είναι; ότι όσο μου τα χώνει τόσο περισσότερες μαλακίες κάνω και τόσο περισσότερο εκείνος τσαντίζεται και με μειώνει.
Του το είχα πει μάλιστα, μια φορά που του έκανα συζήτηση λέγοντας του ότι εστιάζει μόνο σε αυτά που υστερώ και όχι σε αυτά που προσφέρω τα οποία είναι πολλά. Του είχα πει ότι δε μπορώ να λειτουργήσω όταν με αδικούν και αυτός παρεξηγήθηκε. Δεν έχω καταφέρει να βγάλω άκρη μαζί του, αν και έχω προσπαθήσει να συζητήσω...το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
01-11-2012, 18:26 #67
Φλουφλούκα μου , δεν έχω παράπονο σε αυτό..δε μου δίνει μόνο γραφειοκρατική δουλειά..κάνω πολλή νομική δουλειά (η γραφειοκρατική είναι κομμάτι της νομικής ούτως ή αλλως αναπόφευκτο).
Συζήτηση, όπως είπα και στη λιλι, έχω προσπαθήσει να κάνω..δεν ξέρω αν αυτός αποκόμισε κάτι , εγώ όμως προσωπικά δεν κέρδισα τίποτα. Έπρεπε την ώρα εκείνη που μου είπε ότι εγώ δεν μπορώ να γίνω υποθηκοφύλακας να του είχα απαντήσει κάτι...αλλά ορίστε ακόμα και τώρα δεν έχω κάποια απάντηση να δώσω. :-(..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
01-11-2012, 18:28 #68
..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
01-11-2012, 18:43 #69
- In this old house where every door is open
01-11-2012, 18:44 #70
01-11-2012, 19:06 #71
Ο μποιφρεντ τι λεει για ολα αυτα?
01-11-2012, 19:35 #72
Αυτό είναι επόμενο, γιατί ακόμα και τον πιο έξυπνο αν τον λες βλάκα όλη την ώρα, στο τέλος είναι επόμενο, ότι θ' αρχίσει αν μη τι άλλο για να προσαρμοστεί, να συμπεριφέρεται σαν βλάκας.
Όπως επίσης, ακόμα και τον πιο βλάκα, αν τον αγκαλιάσεις μ' αγάπη και του λες, ότι θα τα καταφέρει να κάνει το καλύτερο που μπορεί, είναι σίγουρο ότι θα ξεπεράσει τον εαυτό του.
χαχα ο εργοδότης σου είναι για λύπηση ρε συ, έχει το ακαταλόγιστο ο άνθρωπος. Μην επηρεάζεσαι, γιατί τον βολεύει μάλλον που ψαρώνεις.. Μεταξύ σοβαρού κι αστείου θα μπορούσες να του
πεις ότι ένα μπράβο του, μια έστω καλή του κουβέντα, θα σ' απογείωνε, δηλ. μήπως να τον έριχνες στο φιλότιμο.. ή ν' αρχίσεις αντί να τα χάνεις, ν' ατσαλώνεις περισσότερο με τον προβληματικό!Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
01-11-2012, 23:47 #73
κάνε το μέγα λάθος κ πίστεψε σε όλα αυτα που ακούς!!!!!!!!βόιντ αν δεν το αξιζες δεν θα περνούσες νομική...άρα τι συνεπάγεται ..ότι έσπειρες θέρισες κοριτσακι μου κ η σπορα ήταν κ καλή κ αφθονη..εγω νομίζω ότι μπλοκάρεις από το πολύ σου αγχος σε σίγουρο συνδυασμό με κατι δηλητηριάκια που εκτοξεύονται από προβληματικούς αθρώπους..κλείδωσε τα αυτάκια σου σε κακοήθειες ....ασε ρε που δεν αξίζεις κ άλλοι δεν πίστευαν στα ματια τους που πέρασες νομική!!!!!!ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΕ ΒΟΥΛΑ....απλά χαλάρωσε κ πες ότι παρακολουθείς κωμωδία ...μα είναι για γελια το μπικ μπος σου....πίστεψε στον εαυτό σου
Η νίκη επί των παθών μας συνιστά την πρώτη κ ουσιαστικότερη νίκη -Βίκτωρ Ουγκώ
02-11-2012, 08:41 #74
Βόιντ, έχω δει και έχω ακούσει για ανθρώπους που έκαναν δραματικές αλλαγές στη ζωή τους μετά τα 50 τους. Ξεκίνα λοιπόν από σήμερα, αλλάζοντας -για αρχή- τον τίτλο του θέματος από "ΑΝΕΠΑΡΚΗς ΒΟΙΝΤ" σε "ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΒΟΙΝΤ".
Βάλε κάποιο στόχο, συγκεκριμένο, φιλόδοξο αλλά απτό, π.χ. να μπεις στο δικαστικό σώμα ή να κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό για εργαζόμενους. Οι περισσότεροι έχουμε ανάγκη από στόχους για να κινητοποιηθούμε και να μη βουλιάξουμε στην άχαρη διαχείρηση της καθημερινότητας. Ο στόχος θα μπορούσε να είναι και κάτι εκτός δουλειάς, κάποια δραστηριότητα που θα σε ικανοποιούσε.
Το σημαντικότερο όμως είναι να πιστέψεις στον εαυτό σου. Οταν το κάνεις αυτό, θα διαπιστώσεις πως θα σου έρχονται αυτόματα οι απαντήσεις απέναντι σε κάθε απόπειρα του εργοδότη σου ή οποιουδήποτε άλλου να σε μειώσει...
02-11-2012, 08:53 #75
Δέν υπάρχει λόγος να βάλεις κανέναν στη θέση του. Μπορεί, πρός στιγμήν, να βγάλεις το άχτι σου (...και δικαίως!), όμως θα μπαίνατε σε τρυπάκι της αντιπαράθεσης δίχως να κατάφερνες στην ουσία να τον κάνεις να καταλάβει πως είχες απλά την ανάγκη της εκτίμησης και του σεβασμού που σου αντιστοιχεί. Από τέτοιες κόντρες βγαίνει χαμένος ο υφιστάμενος. Αν δέν μπορεί να το καταλάβει από μόνος του είναι χαμένος κόπος. Αν πήγαινες εκεί κάθε πρωί με αυξημένες άμυνες και με την πεποίθηση πως θα συναντήσεις ένα κάφρο και μισό, απλά θα μειδίαζες κάθε φορά που πασχίζει να αποδείξει πόσο αναξιοπρερής είναι.
Τέτοια ανθρωπάκια που κρύβουν πίσω από ένα γραφείο και μέσα σε ένα κουστούμι το τίποτέ τους θα ξεφυτρώνουν συνεχώς μπροστά μας` αλίμονο αν τους αφήναμε να τσιμπολογούν από την διάθεσή μας και να λιγοστεύουν την καλή μας πρόθεση. Η μεταστροφή της αρνητικής δυναμικής σε δημιουργία που προτείνει ο nick παραπάνω με βρίσκει σύμφωνο, αρκεί να γίνει με μέτρο και σύνεση -δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας και των εργασιακών επιλογών που θα απομείνουνδιαρκής αναθεώρηση ________________________________________ Β α σ ί λ η ς
Αύξηση δόσης ladose
20-07-2025, 16:38 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή