prwto psixosiko epeisodio
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 35

prwto psixosiko epeisodio

Καλησπέρα στο forum! Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομη!
    Εδώ και καιρό ένας καλός μου φίλος αντιμετώπιζε κατάθλιψη, αυπνίες. Ενώ είναι άτομο που θέλει να έχει στη ζωή του ανθρώπους να τον αγαπάνε, είναι άτομο με ευαισθησίες και αξίες, ξεκίνησε πριν καιρό με τον τρόπο του να διώχνει πέρα κοντινά του πρόσωπα. Τσακωνόταν, φερόταν περίεργα. Έκανε παρέες με μόνο ενδιαφέρον να πίνουν, ενώ παλιά δεν είχε τέτοια θέματα... Εκείνο το διάστημα και σε εμένα προσωπικά, ξεκίνησε να μου λέει επίμονα ιστορίες για παγκόσμιες συνομοσίες και τέτοια, (αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω αν τα πίστευε ή τα έλεγε επειδή έκανε πλάκα μαζί μου που ανησυχούσα!)
    ...Πριν κάποιο καιρό ο φίλος βρέθηκε σε ένα εγκληματολογικό συμβάν. Από ότι με ενημέρωσε, έπαθε μετά ψυχωσική κρίση και νοσηλεύτηκε σε ιδιωτική κλινική. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως τα φάρμακα που του έγραψαν μετά τις "κρίσεις" όπως λέει ο ίδιος, που πάθαινε, δεν έχουν να κάνουν με αντιψυχωσική αγωγή. (ladose, lyrica, cypralex, seropram). (πρώτο ερώτημα)
    Όντας σε φάση που έχει παραιτηθεί, το ενδιαφέρον του είναι να πίνει και να αδιαφορεί για την πορεία του, τη σχολή του, και τις επαφές με τις γυναίκες και τους ανθρώπους του... πως μπορώ να βοηθήσω να ξαναβρει τον εαυτό του? Νομίζω πως κάθε προσπάθεια είναι μάταιη! Αναρωτιέμαι αν πρόκειται για κατάθλιψη, ή αυτό που φοβάμαι, για υπολλειμματικά συμπτώματα ψύχωσης. Είναι δυνατόν να δημιουργήσει μια ισότιμη σχέση με μια κοπέλα, χωρίς εκείνη τελικά να γίνει "νοσοκόμα του"??? (δεύτερο ερώτημα)
    Κάθε απάντηση και συζήτηση ευπρόσδεκτη...
    Ευχαριστώ

θα σου δωσω μια απαντηση και να την θυμασαι αν και δεν ειμαι γιατρος.ο φιλος σου αρχισε μαλλον ενα ταξιδι πολυ ασχημο στον κοσμο της ψυχωσης.εχοντας την διαθεση να πω αληθειες να ξερεις οτι οτι και να ακουσεις οτι και μαθεις 1 στους 1000 την γλιτωνει απο αυτο σημερα με τα φαρμακα αυτα που παρεχει η σημερινη ιατρικη(δεν ξερω αν βγει αυριο αλλο φαρμακο που να γιατρευει).ΥΓ ειναι δυνατο να αποκτησει ισοτιμη σχεση με κοπελα αλλα και αυτη να τον αγαπαει και να ειναι διαθετιμενη να το παιξει και νοσοκομα του για λιγο χρονο.

Senior Member
    Οταν λες πινουν εννοεις φανταζομαι χασις και οχι αλκοολ ετσι δεν ειναι?
    Αν ειναι ετσι μπορει οι γιατροι να θεωρησαν οτι ηταν παροδικο ψυχωτικο επεισοδιο σχετιζομενο με ναρκωτικα και οχι μονιμη ψυχωση για αυτο και η θεραπεια να μην ειναι με αντιψυχωτικα.
    Παντως αν ανησυχεις μπορεις να προτεινεις στο ατομο αυτο να παει σε εναν ιδιωτη ψυχιατρο.

Κι εγώ έχω τη διάθεση για αλήθειες Είναι 23 ετών και τα φάρμακα αυτά του τα δίνει ιδιώτης μετά που νοσηλεύτηκε. Πίνουν χασίς αλλά και αλκοόλ - τώρα με το αλκοόλ έχει χαλαρώσει-
    Τα φάρμακα με προβληματίζουν πολύ. Βρίσκω ότι είναι πολλά... και αν όντως παθαίνει κάποια ψύχωση δεν ξέρω αν είναι τα σωστά για να αποφύγει υποτροπές κλπ. Να σημειώσω ότι πήγε να νοσηλευτεί μετά το συμβάν με το έγκλημα (ήταν αυτόπτης) που ίσως να το έκανε για να κερδίσει χρόνο με εισαγγελείς κλπ.
    Πάντως η συμπεριφορά που περίγραψα παραπάνω (η απάθεια με τα ενδιαφέροντα, οι τσακωμοί, το συναισθηματικό κλείσιμο τις ιστορίες με τις συνομοσίες δεν ξέρω αν πρέπει να τις συμπεριλάβω (!) είχε ξεκινήσει εδώ και κανά χρόνο. Δεν ξέρω αν είναι κάτι που θα αλλάξει στο μέλλον ή αν όντως όσοι τον αγαπάνε δεν έχουν άλλη λύση από το να τον δεχτούν με τον τρόπο που έχει τώρα!!!..

κοιτα το ποτο δεν επιτρεπεται με αυτα τα φαρμακα.και δεν πιανουν αλλα το χειροτερο μπορει να επειδυνωσουν την κατασταση.ειδικα το πολυ αλκοολ.οσο αφορα το χασις μεχρι να μαθει να διαχειριζεται την τυχων ψυχωση μαλλον πρεπει να μεινει μακρυα,γιατι η ψυχωση στην αρχη συνοδευεται με καταθλιψη και το χασις αποτυπωνει συναισθηματα.εσυ μπορεις να εισαι κοντα του ισοτιμα οπως σου ειπα απλα σε περιοδο καταθλιψης(που για τον ψυχωτικο δεν κραταει για παντα) πρεπει να τον βοηθησεις και σαν 'νοσοκομα'

Το θέμα είναι ότι είναι κύκλος αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες στη ζωή που προκαλούν όλα αυτά τα άσχημα ταξίδια, είναι δύσκολο τα φάρμακα και μόνο να σε φέρουν στα ίσια σου. Από την άλλη αν η φάση της απάθειας και του ενδιαφέροντος μόνο να "ρεμαλιάζω" εμποδίζει τον άλλον να κινητοποιηθεί να αλλάξει τις συνθήκες που δημιουργούν όλα αυτά. Πόσο μάλλον να την παλεύει για έρωτες και αγάπες άμα βιώνει τέτοια σκηνικά στο μυαλό του! Τέτοιες σκέψεις κάνω για το θέμα. Διαβάζω τη σελίδα εδώ και είπα να ακούσω κάποιον που βίωσε τέτοια κατάσταση και (θα χαρώ πολύ) τελικά την ξεπέρασε

Senior Member
    εν μπορεισ να κανεισ τιποτα αν δεν το καταλαβει ο ιδιοσ το πωσ θα το καταλαβει ειναι ενα κλικ μπορει να του πεισ κατι να σκεφτει κατι μπορει κ να μη γινει ποτε αυτο το κλικ αλλα αν δεν δει την πορεια στο γκρεμο δεν προκειται να αλλαξει
    τωρα το εγκλημα μη το δενεισ κ κομπο οτι εγινε μπορει να ειναι αλκοολικο παραληρημα οι εντονεσ παραισθησεισ απο τα ναρκωτικα κ γι αυτο να νοσηλευτηκε
    η αγωγη οντωσ ειναι περιεργη μπορει κατι να μη σου λέει

εδώ το γράψαν και οι εφημερίδες, αυτό έγινε σίγουρα και από τότε ήταν που ήταν η κατάσταση περίεργη, ξεκίνησε και η όλη υπόθεση με τα ψυχωσικά,,, και το πρέπει να παίρνω φάρμακα,,,,. και η απάθεια συνεχίζεται σε χειρότερο βαθμό., (Έχω κάποιες γνώσεις από αυτά και όντως με την αγωγή δεν ξέρω τι παίζει - άσε που ξαφνικά έβαλε κιλά από αυτό το λύρικα). ΄ΚΙ στο άλλο ελις ίσως έχεις δίκιο καμιά φορά μπορεί ο άλλος να χρειαστεί να φτάσει στο γκρεμό για να αποφασίσει να αλλάξει

Senior Member
    Γεια σου Ελενα και εγω εχω περασει παρομοιες εμπειριες και εξακολουθω να περναω,οντως το αλκοολ βοηθαει χαλαρωνει γινεσαι πιο ενεργητικος αισθανεσαι ωραια και εισαι πιο επικοινωνιακος,αυτο ομως δεν διαρκει πολυ,απλα γεμιζεις καποιες ''τρυπες''και μετα φτου κι απ την αρχη...το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανει ειναι να ποδεχτει την παρουσα κατασταση στην οποια βρισκεται και σιγα σιγα μερα με τη μερα θα ανακτα δυναμεις και θα γινεται πιο ανοιχτος και φιλικος..θελει χρονο να ρθει στα ισια του και ειδικα αν το επεισοδιο ηταν προσφατο...τωρα οντως η αγωγη ειναι ενα γεγονος...δεν υπαρχει αντιψυχωσικο..που συνηθως μετα απο ψυχωτικο επεισοδιο..ενα αντιψυχωσικο χαπι αρκει...αναλογα την κατασταση και η αναλογια στα μιλιγκραμ...ισως οι γιατροι να διεγνωσαν μια συναισθηματικη διαταραχη που εξελιχθηκε σε ηπιο ψυχωτικο επεισοδιο γι αυτο και αυτη η αγωγη...αυτοι παντως γνωριζουν καλυτερα....

Παντως θελει χρονο η φαση..και μονο η συνειδητοποιηση των γεγονοτων πριν και κατα την διαρκεια του επεισοδιου μετα σε κραταει σε μια απσταση απο ολους και απο ολα και εισαι συνηθως αδιαφορος και απομακρος μεχρι να κατασταλαξει μεσα σου να σου γινει βιωμα και σιγα σιγα να αποδεχτεις τη νεα κατασταση και να προχωρησεις σιγα σιγα...

ευχαριστώ για τις απαντήσεις, ξέρετε δεν μπορώ να μιλήσω ανοιχτά για αυτό το θέμα σε κοινούς μας και να πω πράγματα που ίσως δεν ξέρουν οι άλλοι φίλοι μας.
    Το θέμα είναι πως Όντως έχει ΑΠΟΔΕΚΤΕΙ ότι είναι "ψυχάκιας¨" όπως μουπε. (παρόλα αυτά, λόγω και του επαγγέλματος και του χαρακτήρα μου ξέρει ότι με γοήτευαν οι μυστήριοι άντρες άρα ίσως και να υπερβάλλει στα λόγια.)
    Μου είπε αυτό που θέλω τώρα πια είναι να ζω σε ένα μέρος και να πίνω όλη μέρα. Φοβάμαι μην καταλήξει καμμένος από όλα αυτά. Σάκη καταλαβαίνω πως έτσι με το θέμα του ποτού νιώθει πιο ανοιχτός. Είναι χαρακτήρας που ανοίγεται επιλεκτικά και έτυχε να είμαι μέσα σε αυτά τα άτομα.
    Περιμένω να συμβεί αυτό το κλικ που είπε και ο ελις, κάπου μέσα μου πιστεύω θα συμβεί. Το παιδί αυτό αν και πάντα λίγο "αντικοινωνικός" και άτομο που γουστάρει τα επικίνδυνα είναι σοβαρός, άτομο καλής οικογένειας και δεν καταλαβαίνω πως τώρα ΕΠΙΘΥΜΕΙ να ζει σαν "καμμένος". Δεν πέρασε και λίγα...να δούμε τι θα είναι αυτο το ΚΛΙΚ!

ελενη ολοι αυτο το κλικ περιμενουμε.ειναι να φανταστεις(οχι για πολυ γιατι καιει) καποιο κλειδι για το μυαλο που οι απλοι ανθρωποι δεν το ψαχνουν.αλλα το τονιζω δεν ειναι απλη υποθεση το κλικ ειναι πολυ σπουδαιο μακαρι να βρεθει το Φαρμακο που θα τα ισσοροπει αυτα

και όσο για την αγωγή ίσως μου διαφέυγει και κάποιο φάρμακο γιατί θυμάμαι σίγουρα μου ανέφερε 4-5 φάρμακα που τυχάνει να τα ξέρω λόγω δουλειάς! Να μου πε και κανενα abilify...δεν ειμαι σιγουρη. παντως όσα ανέφερα ήταν. Δε με ενδιαφέρει τόσο να ακούσω απόψεις από τους "ειδικούς ψυχικής υγείας" όσο από άτομα που έχουν γνωρίσει εκ'των έσω παρόμοιες καταστάσεις

το αμπιλιφαυ(αν παιρνει τελικα τετοιο) ειναι φοβερο φαρμακο και εχει επαναφερει πολλους(με τις λιγοτερες παρενεργιες πιστευω).οσο για το τελευταιο που ειπες εχεις τα δικια σου! οι ειδικοι μιλαν εκ του ασφαλους ενω εμεις συμπασχουμε και στο τελος τελος ναι εμεις ειμαστε το κλειδι αφου απο μεσα μας ξεκιναει και οι λεξεις ειναι τοσο μικρες για να το περιγραψουμε

αυτό έχω καταλάβει Δημήτρη μερικά θέματα είναι απλά ψυχολογικά και χαρακτηρολογικά όχι ψυχιατρικά. Ψυχιατρικά φάρμακα είναι για τα θετικά συμπτώματα, για έλεγχο του άγχους, του ύπνου οκ. Άλλα το τι επηρεάζει τη ζωή του καθένα και ποιο είναι το γεγονός που θα σημαίνει κάτι,,,για το ίδιο το άτομο μοναδικά,,, και προκαλέσει αλλαγή είναι άλλο θέμα πιστεύω

Senior Member
    Τα αντικαταθλιπτικα που του χορηγουν σχετιζονται με τις καταχρησεις που εχει κανει, ειναι πολλα γτ δοκιμαζαν ποιο θα του ταιριαξει καλυτερα. Η ψυχωση σχετιζεται με καποια πιεση που περναει. ειναι και σε ευαλωτη ηλικια αν ειναι συνομιληκος σου.

Page 1 of 3 123 LastLast