Γειά σας, νέο μέλος. Φοβίες και ερωτήματα. - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 21 of 21
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Γειά σου siaker,
    σχεδόν κανένας φόβος στο παρόν δεν είναι ρεαλιστικός, δηλ. και φιλία και σχέση και δουλειά(δύσκολο βέβαια λόγω κρίσης)μπορείς να έχεις
    και τις άσχημες και περίεργες σκέψεις μπορείς ν' αντικαταστήσεις με θετικές και δημιουργικές και τα φάρμακα σιγά-σιγά θα περιορίσεις με την
    ψυχοθεραπεία, γιατί μόνο έτσι θα δεις τις ρίζες των ψυχολογικών σου προβλημάτων και τον τρόπο να τ' αντιμετωπίσεις.
    Η οικογένειά σου δεν μπορεί να σε βοηθήσει ίσως γιατί δεν γνωρίζει πως με την συνεργασία ειδικού μπορείς ν' απαλλαγείς κι απ' τα φάρμακα.

Γεια Μαρκελα... ξερεις φοβαμαι μηπως η ψυχοθεραπεια με κανει χειροτερα. Εχω ακουσει και εχω διαβασει πως ατομα εγιναν χειροτερα! Συν οτι εδω ειχα νοσηλευτει στο νοσοκομειο και ηταν ολοι πολυ χαλια. Δεν ηθελαν να βοηθησοηυν, δε νοιαζονταν. Ξερω πως εγω ειμαι αυτη που θα βοηθησω τον εαυτο μου αλλα εχω την αναγκη να νιωσω οτι οντως ενας γιατρος θελει να βοηθησει και καταλαβαινει. Νευριαζω που η οικογενεια μου με ρωταει και μου τονιζει οτι πρεπει να περνω ταφαρμακα. δε θελουν να με δουν ευτυχισμενη, να σταματησω τα φαρμακα.

Αληθεια ξερετε καποιον οντως καλο ψυχολογο-ψυχιατρο στη πετρουπολη ή το ιλιον?

Quote Originally Posted by siaker View Post
    Πως να πιστεψω οτι θα τακαταφερω, πως να πατησω στα ποδια μου οταν η ιδια μου η μανα το μονο που μου λεει ειναι "ΠΑΡΕ ΤΑ ΦΜΑΡΜΑΚΑ, εισαι αρρωστη, ΠΡΕΠΕΙ να τα παρεις.". Οποτε ζηταω κατι απο την οικογενεια μου μου λενε "τα φαρμακα σου τα περνεις?", οποτε λεω οτι εχω σχεση μου λεει η μανα μου "μην κανεις σχεση τωρα, περνεις τα φαρμακα, δεν εισαι καλα.". το ακουω αυτο σχεδον καθημερινα. σχεδον!!!! πως να προχωρησω οταν ολοι με θεωρουν αρρωστη?? κανεις δε με βοηθαει. ΚΑΝΕΙΣ!!!τι εννοεις πμ??

..η μαμά σου προφανώς φοβάται μην υποτροπιάσεις γι αυτό γίνεται τόσο υπερβολική.
    Ίσως δεν έχει άλλο τρόπο να σου δείξει το άγχος της. Επιμένω πως πρέπει να βρεις ένα καλό ψυχολόγο.
    πμ είναι τα προσωπικά μνμτα.
    Ελπίζω κάποιος να βρεθεί να σου συστήσει ένα καλό ειδικό.

θεοφανια ειλικρινα ευχαριστω πολυ για τα λογια σου!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by siaker View Post
    Γεια Μαρκελα... ξερεις φοβαμαι μηπως η ψυχοθεραπεια με κανει χειροτερα. Εχω ακουσει και εχω διαβασει πως ατομα εγιναν χειροτερα! Συν οτι εδω ειχα νοσηλευτει στο νοσοκομειο και ηταν ολοι πολυ χαλια. Δεν ηθελαν να βοηθησοηυν, δε νοιαζονταν. Ξερω πως εγω ειμαι αυτη που θα βοηθησω τον εαυτο μου αλλα εχω την αναγκη να νιωσω οτι οντως ενας γιατρος θελει να βοηθησει και καταλαβαινει. Νευριαζω που η οικογενεια μου με ρωταει και μου τονιζει οτι πρεπει να περνω ταφαρμακα. δε θελουν να με δουν ευτυχισμενη, να σταματησω τα φαρμακα.
    Κοριτσάκι μου,
    κι οι δικοί σου φοβούνται πως αν δεν ακολουθείς την φαρμακοθεραπεία σου θα κάνεις υποτροπή, γι' αυτό και γίνονται πιεστικοί..
    και δεν νομίζω πως ισχύει το ότι δεν θέλουν την ευτυχία σου, απλά ανησυχούν υπερβολικά λόγω του ιστορικού σου.
    Είναι σίγουρο πως με ειδικό ψυχικής υγείας, μπορείς να σταθείς ξανά στα πόδια σου και να μειώσεις τα φάρμακα, αλλά χρειάζεται
    να εμπιστευτείς.., και χωρίς καχυποψία να δεις την συνεργασία αυτή πλέον σαν μονόδρομο.
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Μαρκελα μου, Απλα δεν βοηθανε τη κατασταση. Και δεν κανουν τιποτα, να αλλαξουν λιγο το τροπο τους. Οσο για την καχυποψια και την εμπιστισυνη αυτο δε στο βγαζει και ο γιατρος??

Page 2 of 2 FirstFirst 12