περί έρωτος
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
    Senior Member

περί έρωτος

τι είναι για σας ο έρωτας ? υπάρχει ή δεν υπάρχει ? σε τι διαφέρει απο τα υπόλοιπα συναισθήματα ? ποιά είναι η διαφορά του απο την αγάπη ? υπάρχει η αγάπη ? ή όλα αυτά είναι κατασκευάσματα του ανθρώπινου μυαλού για να διασκεδάζει τη μοναξιά του ? προσωπικά πιστεύω το δεύτερο. Ο έρωτας εφευρέθηκε σαν αξία και η αγάπη οφείλει να δώσει ηρωικά τη θέση της στον όρο συμπάθεια.

Senior Member
    Ερωτας ειναι η λεγομενη καψουρα...η αγαπη ειναι ανιδιοτελης.
    Αν μπορεις να πεις οτι κατι ειναι ανιδιοτελες τοτε σιγουρα αυτο ειναι η αγαπη πχ η αγαπη των γονιων προς το παιδι.
    Καπως ετσι το σκεφτομαι...
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Ο άνθρωπος δεν βλέπει τα πράγματα με καθαρό μάτι επειδή μπαίνει ο ίδιος μπροστά και τα κρύβει. Δεν υπάρχει καν το μητρικό φίλτρο αυτά είναι κατασκευάσματα, δεν μπορούμε να είμαστε γενναίοι αρκετά ωστε να το παραδεχτούμε. Ο Νίτσε έλεγε οτι αυτός που ερωτεύεται και θαυμάζει ως τη σταύρωση του άλλου δεν δικαιούται ούτε το σφίξιμο του χεριού.

Senior Member
    O Νιτσε αυτοκτονησε νομιζω ε..δεν ειμαι σιγουρος.
    Οχι οτι με χαλαει νομιζω διδασκε οτι οταν αισθανεται ο αλλος οτι πλησιαζει το τελος...αρχιζει η παρακμη των γηρατιων τοτε πρεπει να ειναι ελευθερος να δωσει τερμα στη ζωη του...δεν ειμαι και σιγουρος οτι το ελεγε.
    Παει πολυς καιρος που τον διαβαζα.
    Ναι μου αρεσει και μενα ο Νιτσε... πιστευω οτι ολα περιστρεφονται γυρω απο τον εαυτο μας εντελει αλλα νοιωθουμε και την αναγκη να αγαπησουμε...που δεν εχει καμμια λογικη γιατι η αγαπη φαινεται ως ανιδιοτελης.
    Αλλα δεν εχει σημασια αν ικανοποιουμε καποια αναγκη μας στην τελικη οταν αγαπαμε...σημασια εχει οτι το κανουμε.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Banned
    ανυπαρκτη ιστορια,
    πλαστη για να τα κονομανε μερικοι, και μερικοι αλλοι να αλυσοδενουν τους ανθρωπους.

Senior Member
    Ποια απο ολα ειναι ανυπαρκτη ιστορια...αυτα που ειπα για το Νιτσε?

Senior Member
    Οχι τελικα δεν αυτοκτονησε πηγε απο πνευμονια...και στο τελος ειχα ψυχολογικα προβληματα μαλλον απο συφιλη οπως διαβαζω τωρα..

Senior Member
    Και αν δεν μπορειτε να γραψετε το ονομα του με λατινικους χαρακτηρες γιατι δεν ειναι και ευκολο...
    http://en.wikipedia.org/wiki/Friedrich_Nietzsche

Banned
    Originally posted by keep_walking
    Ποια απο ολα ειναι ανυπαρκτη ιστορια...αυτα που ειπα για το Νιτσε?

οχι τα περι ερωτος.
    :P

Banned
    ο ερωτας οπως τον εχω ζησει, (απο σχεση μου και απο τους γυρω μου) ειναι μια κατασταση οπου εμπεριεχει ζηλια, μισαλλοδοξια, και σε τραγικες του μορφες, να εχεις ταση να κανεις κακο στον αλλο.
    απορω τι το καλο εχει δηλαδη....

Senior Member
    ο ερωτας εχει ζεστασια, εχει κ ψύχος, εχει πάθος, έχει και εξιδανικευση, έχει τρυφερότητα, έχει κ σκληράδα.............εχει πολύ ομορφια, εχει απο όλα κ αλλάζει συνεχώς....εχει πολλά καλά αν θέλεις να τα δεις. Αν δε θες δεν βλεπεις κ τίποτα όμορφο κ ησυχάζεις!

Banned
    Προτιμω να βλεπω αλληλοσεβασμο και εκτιμηση,
    τα υπολοιπα τα ακουω βερεσε...

εννοιες που δεν εμπιπτουν ουτε σε κρυο ουτε σε ζεστο.
    Η σεβεσαι και εκτιμας η οχι.
    Ερωτας και εξυπναδες...

Senior Member
    ε, αμα δεν θες να νιωσεις δεν θα νιωσεις! ουτε το ζεστο ουτε το κρυο....

οσο για τον αλληλοσεβασμο και την αλληλοεκτιμηση μπορουν να υπάρξουν μια χαρά και έξω απο τον έρωτα.

Banned
    δεν καταλαβες,
    τα εχω νιωσει και τα ζεστα και τα κρυα.......
    Σε μια σχεση το μονο που μπορει να υπαρξει ειναι αυτα που ειπα:
    αλληλοσεβασμος και αλληλοεκτιμηση.

Ολα τα υπολοιπα ειναι πλαστα.

Senior Member
    ο έρωτας είναι κυρίως δύναμη. ευεργετικός αν τον διαχειριστείς καλά, καταστροφικός αν όχι.
    η υγιής μορφή του -ναι, υπάρχει- για εμένα ταυτίζεται με τη ζωή.

Page 1 of 2 12 LastLast