Aπιστια...........
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 31
    Junior Member

Question Aπιστια...........

Ειμαι σε σχεση εδω και 4,5 χρονια,ολα αυτα τα χρονια ειμαστε πολυ ερωτευμενοι δεν ειχαμε ποτε σοβαρα προβληματα,μαλιστα σκεφτομασταν και την επισημοποιηση.Μεχρι που μεχρι πριν 10 μερες βρεθηκε ερωτικα με την πρωην του!η οποια να σημειωσω ειναι ακομα ερωτευμενη μαζι του κ ας εχουν περασει 5,5 χρονια απ τον χωρισμο τους.Εχασα την γη κατω απ'τα ποδια μου! Πονεσα πολυ! μετα απο μια απολυτα ειλικρινη συζητηση που καναμε,αποφασισαμε να δωσουμε στην σχεση μας μια 2η ευκαιρια,οπως λεει το μετανιωσε κ δεν εχει κανει κατι τετοιο ποτε στην ζωη του(σσ πριν γινουμε ζευγαρι εχουμε υπαρξει φιλοι,κ ξερω πως λειτουργει στις σχεσεις του!) Το θεμα ειναι οτι μου ειναι δυσκολο να βγει απ το μυαλο μου,ερχεται η εικονα στο μυαλο μου κ τρελενομαι! ποια η γνωμη σας? αξιζει η 2η ευκαιρια?

Senior Member
    Λογικο μου ακουγεται να εχεις κλονιστει...Δεν ειναι και λιγο 4,5 χρονια σχεσης. Το "θετικο" της υποθεσης ομως ειναι οτι ηταν ειλικρινης μαζι σου, σου το ειπε απο την πρωτη στιγμη, δεν σου το εκρυψε.. Το αν αξιζει δευτερη ευκαιρια το ξερεις μονο εσυ! Καλο θα ηταν να του αφησεις λιγο χρονο να ξεκαθαρισει εκεινος μεσα του τι θελει απ'τη ζωη του, το γιατι ειχε την αναγκη να κανει κατι τετοιο με την πρωην του..
    Will I ever be free?

Senior Member
    ...και τωρα τι γινεται με αυτην την πρωην?ξεκοψαν τελειως ή υπαρχει περιπτωση να μπαινοβγαινει οποτε θελει στην ζωη του?
    Κοιτα... η δικη του συμπεριφορα απο δω και περα θα δειξει αν αξιζει δευτερη ευκαιρια.... και ποσο εμπιστοσυνη εχεις εσυ στο εξης... ολοι αξιζουν μια δευτερη ευκαιρια βεβαια.. τα λαθη ειναι ανθρωπινα.. αλλα ηταν λαθος?

Junior Member
    σ ευχαριστω για την απαντηση! μου λεει λοιπον οτι εχει ξεκαθαρισει κ οτι αν ειχε αλλαξει αισθηματα δεν θα συνεχιζε μαζι μου! ειδωμεν.................

Senior Member
    Το θεμα ειναι καπως περιπλοκο.Γενικα η αποψη μου ειναι οτι αν σε μια μακροχρονια σχεση υπαρχουν συναισθηματα και υπαρχει κατανοηση, μια μεμονομενη απιστια δεν ειναι και κατι το τραγικοΜερικες φορες η απιστια ειναι κατι καθαρα παρορμητικο, και δεν σημαινει οτι ο συντροφος μας δεν εχει συναισθηματα για εμας.Αν μιλαμε ομως για συνεχομενες απιστιες ή για παραλληλη σχεση αλλαζει το πραγμα.
    Εισαι σιγουρη οτι εγινε μια φορα?Πως εμαθες οτι σε απατησε?Στο ειπε ο ιδιος?

Οπως και να εχει θα πρεπει να σκεφτεις σοβαρα πριν παρεις την αποφαση σου.
    Θα πρεπει να ξεκαθαρισεις αν μπορεις να το ξεπερασεις και να μην το αφησεις να επηρρεασει την σχεση σου?Aν ναι τοτε θα μπορουσες να συνεχισεις να εισαι μαζι του.Αν παλι δεν μπορεις να το ξεπερασεις και η εμπιστοσυνη σου εχει χαθει εντελως τοτε μαλλον θα πρεπει να σκεφτεις το ενδεχομενο να χωρισεις.
    Επισης θα πρεπει να κανεις μια αναδρομη στην σχεση σας.Εισαι ικανοποιημενη μαζι του?Eιναι καποιος που αξιζει να ειναι διπλα σου?Μπορει να σε κανει ευτυχισμενη?

Προσπαθησε να απαντησεις σε αυτα τα ερωτηματα,και μετα να καταληξεις σε ενα συμπερασμα.

Junior Member
    Παντα nflu ειχαν τυπικες σχεσεις,εγω ομως γνωριζα τα αισθηματα της για εκεινον! εχουν κοψει πια ακομα και τις επαφες μετα το συμβαν,μετα απο δικη του πρωτοβουλια

Senior Member
    Το θεμα ειναι τα δικα του αισθηματα... να ηταν απλα ενα πισωγυρισμα και τιποτα αλλο.... κακα τα ψεμματα οι πιο πολλοι εχουμε φαει κερατο.. εγω παντως εχω ,αν και δεν μου το παραδεχτηκε ποτε... και μαλιστα με κολλητη μου.. χεχε.. πικρα.Τελοσπαντων ομως οταν υπαρχει αγαπη δινεις κι αλλη ευκαιρια.. αλλα οφειλω να ομολογησω οτι για καιρο η εμπιστοσυνη μου ηταν υπο του μηδενος.. και τα νευρα μου στην τσιτα... δευτερη φορα και να την μαθω δεν παιζει... γιατι μετα ειναι σαν να καθεσε να τρως το κερατο οικειοθελως.... γι αυτο σου λεω ,αν τελειωσε εδω οκ.Θα σου παρει βεβαια πολυ χρονο για να ερθεις στα ισια σου.... νομιζω καποτε ειχα διαβασει καπου πως οι ψυχολογοι λενε οτι περνει περιπου 2 χρονια... σωστης συμπεριφορας απο τον αλλον για να το ξεπερασεις τελειως... νομιζω και μενα τοσο μου πηρε περιπου....
    Last edited by nflu; 17-06-2012 at 18:35.

Senior Member
    Quote Originally Posted by nflu View Post
    Το θεμα ειναι τα δικα του αισθηματα... να ηταν απλα ενα πισωγυρισμα και τιποτα αλλο.... κακα τα ψεμματα οι πιο πολυ εχουμε φαει κερατο.. εγω παντως εχω ,αν και δεν μου το παραδεχτηκε ποτε... και μαλιστα με κολλητη μου.. χεχε.. πικρα.Τελοσπαντων ομως οταν υπαρχει αγαπη δινεις κι αλλη ευκαιρια.. αλλα οφειλω να ομολογησω οτι για καιρο η εμπιστοσυνη μου ηταν υπο του μηδενος.. και τα νευρα μου στην τσιτα... δευτερη φορα και να την μαθω δεν παιζει... γιατι μετα ειναι σαν να καθεσε να τρως το κερατο οικειοθελως.... γι αυτο σου λεω ,αν τελειωσε εδω οκ.Θα σου παρει βεβαια πολυ χρονο για να ερθεις στα ισια σου.... νομιζω καποτε ειχα διαβασει καπου πως οι ψυχολογοι λενε οτι περνει περιπου 2 χρονια... σωστης συμπεριφορας απο τον αλλον για να το ξεπερασεις τελειως... νομιζω και μενα τοσο μου πηρε περιπου....

Το να μπορεσεις να ξεπερασεις μια απιστια εξαρταται βεβαια απο πολλους παραγοντες.Αυτο το 2 χρονια μαλλον ειναι κατι πολυ ρευστο και γενικο.Αλλο να γινει στην αρχη μιας σχεσης που τα πραγματα ειναι καπως θολα,αλλο να γινει σε μια σχεση χρονων.Οπως επισης ειναι αλλιως να γινει σε φαση που μια σχεση περναει κριση και αλλο οταν ολα ειναι καλα.
    Εμενα με εχουν απατησει και δεν μπορεσα να το ξεπερασω.Αλλα αυτο που με ειχε ενοχλησει πιο πολυ ηταν η κοροιδια και το οτι δεν παραδεχοταν τιποτα.
    Εγω παλι εχω απατησει,αλλα ο συντροφος μου δεν το θεωρησε απιστια οποτε ολα καλα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Diana25 View Post
    Ειμαι σε σχεση εδω και 4,5 χρονια,ολα αυτα τα χρονια ειμαστε πολυ ερωτευμενοι δεν ειχαμε ποτε σοβαρα προβληματα,μαλιστα σκεφτομασταν και την επισημοποιηση.Μεχρι που μεχρι πριν 10 μερες βρεθηκε ερωτικα με την πρωην του!η οποια να σημειωσω ειναι ακομα ερωτευμενη μαζι του κ ας εχουν περασει 5,5 χρονια απ τον χωρισμο τους.Εχασα την γη κατω απ'τα ποδια μου! Πονεσα πολυ! μετα απο μια απολυτα ειλικρινη συζητηση που καναμε,αποφασισαμε να δωσουμε στην σχεση μας μια 2η ευκαιρια,οπως λεει το μετανιωσε κ δεν εχει κανει κατι τετοιο ποτε στην ζωη του(σσ πριν γινουμε ζευγαρι εχουμε υπαρξει φιλοι,κ ξερω πως λειτουργει στις σχεσεις του!) Το θεμα ειναι οτι μου ειναι δυσκολο να βγει απ το μυαλο μου,ερχεται η εικονα στο μυαλο μου κ τρελενομαι! ποια η γνωμη σας? αξιζει η 2η ευκαιρια?
    δεύτερη ναι τρίτη οχι προσεξέτο
    Η νίκη επί των παθών μας συνιστά την πρώτη κ ουσιαστικότερη νίκη -Βίκτωρ Ουγκώ

Junior Member
    nflu ετσι ειναι! δεν γινεται ολα ξαφνικα να γινουν οπως πριν,η εμπιστοσυνη μου ειναι κλονισμενη,κ το γνωριζει οτι ΔΕΝ θα υπαρξει 2η ευκαιρια.Δεν ειχα ποτε το παραμικρο παραπονο απο εκεινον,τα χρονια ειναι πολλα για να πεταχτουν ετσι,λεει οτι δεν νιωθει τιποτα για κεινη, οτι αν ηθελε να ειναι μαζι της απλα θα ηταν κ ηταν μια παρορμηση της στιγμης.το ξερω οτι θα παρει πολυ χρονο για να συνελθω κ φυσικα δεν του χαριζω την ευκαιρια,μονος του πρεπει να την κερδισει.Αληθεια ειστε ακομα μαζι?

Senior Member
    Quote Originally Posted by betelgeuse View Post
    Το να μπορεσεις να ξεπερασεις μια απιστια εξαρταται βεβαια απο πολλους παραγοντες.Αυτο το 2 χρονια μαλλον ειναι κατι πολυ ρευστο και γενικο.Αλλο να γινει στην αρχη μιας σχεσης που τα πραγματα ειναι καπως θολα,αλλο να γινει σε μια σχεση χρονων.Οπως επισης ειναι αλλιως να γινει σε φαση που μια σχεση περναει κριση και αλλο οταν ολα ειναι καλα.
    Εμενα με εχουν απατησει και δεν μπορεσα να το ξεπερασω.Αλλα αυτο που με ειχε ενοχλησει πιο πολυ ηταν η κοροιδια και το οτι δεν παραδεχοταν τιποτα.
    Εγω παλι εχω απατησει,αλλα ο συντροφος μου δεν το θεωρησε απιστια οποτε ολα καλα...
    Ναι,η αληθεια ειναι οτι ειμασταν σχετικα φρεσκοι.. ισως αυτο στο δικο μου το μυαλο να λειτουργησε πως οκ,ακομα δεν εχουμε δεθει αρκετα...τωρα μετα απο τοσα χρονια δεν ξερω... σιγουρα ομως εχουν σημασια πολλοι πολλοι παραγοντες....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Diana25 View Post
    nflu ετσι ειναι! δεν γινεται ολα ξαφνικα να γινουν οπως πριν,η εμπιστοσυνη μου ειναι κλονισμενη,κ το γνωριζει οτι ΔΕΝ θα υπαρξει 2η ευκαιρια.Δεν ειχα ποτε το παραμικρο παραπονο απο εκεινον,τα χρονια ειναι πολλα για να πεταχτουν ετσι,λεει οτι δεν νιωθει τιποτα για κεινη, οτι αν ηθελε να ειναι μαζι της απλα θα ηταν κ ηταν μια παρορμηση της στιγμης.το ξερω οτι θα παρει πολυ χρονο για να συνελθω κ φυσικα δεν του χαριζω την ευκαιρια,μονος του πρεπει να την κερδισει.Αληθεια ειστε ακομα μαζι?
    Ναι εμεις ειμαστε μαζι 11 χρονια... αυτο εγινε στην αρχη σχετικα.. μετα ομως ,μετανιωσε πραγματικα και αυτο φαινεται γιατι ο αλλος αλλαζει ολη την συμπεριφορα του... σε μενα τουλαχιστον ετσι εγινε.
    Απο τοτε ..δεν μου εχει δωσει καμμια αφορμη ομολογω...(βεβαια,παντα φτυνεις τον κορφο σου,γιατι ο κερατας το μαθαινει παντα τελευταιος χαχα)
    αλλα οχι,σοβαρα τωρα,εχει σημασια η δικη του συμπεριφορα απο δω και περα για να σε κανει να νιωσεις παλι εμπιστοσυνη... γιατι πληγωθηκες και κλονιστηκε η εικονα που ειχες για σας σαν ζευγαρι... αλλα πιστεψε με ,αν τελειωσε εδω και δεν σημαινει τιποτα αλλο... θα ξεπεραστει.. κι εσυ θα ξαναβρεις με τον καιρο την χαμενη σου εμπιστοσυνη....προς το παρον οτι και να νιωθεις δικαιολογημενη εισαι!!!!

Banned
    Diana μια παλιά σχέση, ιδίως όταν μοιάζει να μας θέλει ακόμα μετά από τόσα χρόνια, είναι οπωσδήποτε κολακευτικό. Αν υπάρχει και έλξη, άντε μετά να συγκρατήσεις την παρόρμηση της στιγμής :p Έπειτα λες ότι υπήρχαν σκέψεις για επισημοποίηση μεταξύ σας, ίσως κι αυτό να έπαιξε το ρόλο του, καθώς βρήκε ευκαιρία να θυμηθεί λίγο τα ‘παλιά’, ενόψει μιας αλλαγής.

Βέβαια, αν είμαστε σε μια σχέση που έχουμε συμφωνήσει να είμαστε πιστοί, καλό είναι να συγκρατηθούμε, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Μια φίλη που βίωσε ανάλογη εμπειρία, βασανιζόταν για 2 χρόνια με την ιδέα, μέχρι που σε μια εκδρομούλα με φίλες συνάντησε έναν δικό της πρώην και δεν ενέδωσε μεν, αλλά ήταν στο παρα-τσακ :p Μας είπε μετά ότι τότε κάτι έκανε κλικ μέσα της και κατάλαβε τον φίλο της, γιατί μπόρεσε να μπει στη θέση του.

Αφού υπάρχει καλή σχέση μεταξύ σας και ήταν ειλικρινής, είναι νομίζω θετικό. Συμφωνώ με την bet ότι είναι πολύ άσχημη η κοροϊδία και ο άλλος να μην παραδέχεται τίποτα.

Senior Member
    εγώ λέω να τον χωρίσεις

Junior Member
    Εμένα μου έχει συνέβει σε αρχή της σχέσης, έδωσα δεύτερη ευκαιρία, και ξανασυνέβει 3 χρόνια αργότερα, σε περίοδο που δεν ήμασταν τόσο καλά. Σε καμία από τις 2 περιπτώσεις επίσης δε μου το είπε ο ίδιος.
    Μ' αυτό θέλω να σου πω ότι ακόμα και από το πώς χειρίστηκε ο ίδιος το θέμα εσύ μπορείς να καταλάβεις πράγματα για το πώς το βλέπει και για την ωριμότητά του.
    Πάντως όπως σου είπαν και τα παιδιά παραπάνω για πολύ καιρό δε θα είστε καλά, λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης. 'Η θα το ξεχάσεις εντελώς και θα προχωρήσεις, ή θα χωρίσεις από τις βασανιστικές σκέψεις και τους τσακωμούς που θα δημιουργούνται από αυτό. Εφόσον έχετε αγάπη και καλή θέληση και οι δύο όμως μπορείτε να κάνετε την υπέρβαση...

Page 1 of 3 123 LastLast