η μητερα μου συζει - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 70
    Senior Member
    πιστευω πως ειναι διαφορετικο το θεμα..Ειναι και σε τι ψυχολογο θα πεσεις βεβαια.. :) Αμα φτασεις στο σημειο να χρειαστεις βοηθεια παντως μπορω να σου προτεινω :)

Δανάη σε καταλαβαίνω...Εν μέρει έχω βιώσει κάτι ανάλογο (χωρισμό γονιών και έλλειψη πατρικού προτύπου και μητέρα πάντα εκεί για όλα) με σένα...Ωστόσο εμένα δεν ξαναφτιαξε ποτέ την ζωή της οπότε δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική στο 100%..Σίγουρα θα μ ενοχλούσε και μένα πολύ (ακόμα και να μην έμενα στο ίδιο σπίτι) ν άλλαζε η συμπεριφορά της μητέρας μου απέναντι μου...Όπως πολύ σωστά επισημαίνει και η Κάρολ παραπάνω η σωστή μητέρα είναι εκεί για το παιδί της και θα συμφωνήσω στο 100%..Φυσικά έχει δικαίωμα και να ερωτευτεί ξανά και να φτιάξει την ζωή της ακόμα και να θέσει νέες προτεραιότητες (αν και στο τελευταίο με βρίσκεις αρνητική εμένα προσωπικά...) θα πρέπει όμως ότι και αν έχει επιλέξει να κρατηθούν οι Ισορροπίες από πλευράς της...Αλλο κεφάλαιο αποτελείς εσύ και άλλο ο σύντροφος της...Θα σου πρότεινα να κάνεις μια συζήτηση μαζί της, έναν εποικοδομητικό διάλογο λέγοντας της και αναλύοντας της τους προβληματισμούς σου αλλά δείχνοντας παράλληλα ξεκάθαρα και την κατανόηση αλλά και αποδοχή στο νέο της αυτό ξεκίνημα...Θεωρώ πως όλα ξεκινάνε και τελειώνουν με τον διάλογο..
    Εύχομαι να πάνε όλα καλά...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Δανάη Κ. View Post
    Γνωριζοντας τη μητερα μου και τι εχει κανει για τα παιδια της τοσα χρονια, πιστευω πως ολα αυτα που ειπες ισχυουν.. Απλα περιμενα πως οντας τοσο απιστευτη με τις μεταξυ μας σχεσεις και δυνατη ολα αυτα τα χρονια, σιγουρα θα χειριζοταν την κατασταση πολυ καλα και τωρα.. Και οταν συνειδητοποιησα οτι δεν ισχυει κατι τετοιο, μου ηρθε μεγαλο χαστουκι και εχασα τη μπαλα.
    κοριτσι μου γλυκο....η δυναμη της ηταν τοσο μεγαλη ,γιατι την αντλουσε απο την δικη σας αγαπη και την αναγκη της να ειναι για σας το μεγαλυτερο στηριγμα....
    τωρα που ηρθε η ωρα ομως να κανει κατι για τον εαυτο της ,μη περιμενεις να ειναι τοσο δυνατη....ειναι η δικη σου σειρα να της δωσεις δυναμη.... μια μανα παντως οπως την περιγραφεις μου φαινεται αδυνατο να παψει να ενδιαφερεται για τα παιδια της ετσι απλα...γι αυτο να εισαι σιγουρη....

Quote Originally Posted by axl100 View Post
    ενηλικας εισαι Δαναη, η μαμα σου παει να κανει δικια της οικογενεια
    Μα ξαναλεω, δεν υπαρχει προβλημα στη νεα οικογενεια της μητερας μου. Προβλημα υπαρχει στην αλλαγη της συμπεριφορας της απεναντι μου. Και ο πατερας μου εκανε νεα οικογενεια οταν ημουν 16 αλλα δεν ειχα σε κανεναν τομεα προβλημα, διοτι ποτε δεν υπηρχε ουσιαστικη σχεση και επικοινωνια. Δεν μου στοιχιζει που ηρθε νεο ατομο στο σπιτι. (αλλωστε ανεφερα πως ειναι αρκετα συμπαθης και εχουμε καλη σχεση) Με ενοχλει που δεν μπορω να εχω επικοινωνησω οπως πριν με τη μητερα μου. Το οτι φτιαχνεις νεα οικογενεια οντας γονιος, δε σημαινει οτι τελειωνουν οσα εχεις δημιουργησει πριν.

Senior Member
    Γνωριζοντας τη μητερα μου και τι εχει κανει για τα παιδια της τοσα χρονια, πιστευω πως ολα αυτα που ειπες ισχυουν.. Απλα περιμενα πως οντας τοσο απιστευτη με τις μεταξυ μας σχεσεις και δυνατη ολα αυτα τα χρονια, σιγουρα θα χειριζοταν την κατασταση πολυ καλα και τωρα.. Και οταν συνειδητοποιησα οτι δεν ισχυει κατι τετοιο, μου ηρθε μεγαλο χαστουκι και εχασα τη μπαλα.
    δεν ηταν τοσο δυνατη οσο ηθελε να σας φαινεται για να νοιωσετε ασφαλεια

Senior Member
    Μα ξαναλεω, δεν υπαρχει προβλημα στη νεα οικογενεια της μητερας μου. Προβλημα υπαρχει στην αλλαγη της συμπεριφορας της απεναντι μου. Και ο πατερας μου εκανε νεα οικογενεια οταν ημουν 16 αλλα δεν ειχα σε κανεναν τομεα προβλημα, διοτι ποτε δεν υπηρχε ουσιαστικη σχεση και επικοινωνια. Δεν μου στοιχιζει που ηρθε νεο ατομο στο σπιτι. (αλλωστε ανεφερα πως ειναι αρκετα συμπαθης και εχουμε καλη σχεση) Με ενοχλει που δεν μπορω να εχω επικοινωνησω οπως πριν με τη μητερα μου. Το οτι φτιαχνεις νεα οικογενεια οντας γονιος, δε σημαινει οτι τελειωνουν οσα εχεις δημιουργησει πριν.
    οταν κανεις δικια σου οικογενεια δεν θα θελεις καποια πεθερα να σας γκρινιαζει συνεχεια ετσι?

οταν κανεις δικια σου οικογενεια δεν θα θελεις καποια πεθερα να σας γκρινιαζει συνεχεια ετσι?
    Καλα τωρα νομιζω εχεις ξεφυγει απο το θεμα. Συγκρινεται η κατασταση για την οποια συζηταμε με μια πεθερα μεσα στο σπιτι οταν κανω δικια μου οικογενεια?

Senior Member
    Καλα τωρα νομιζω εχεις ξεφυγει απο το θεμα. Συγκρινεται η κατασταση για την οποια συζηταμε με μια πεθερα μεσα στο σπιτι οταν κανω δικια μου οικογενεια?
    εννοειται, εισαι ξενο σωμα πια εκει και αυτο ειναι που δεν σου αρεσει και σε ενοχλει

Senior Member
    εννοειται, εισαι ξενο σωμα πια εκει και αυτο ειναι που δεν σου αρεσει και σε ενοχλει
    ε οχι βρε axl και ξενο σωμα!αποκλειεται να ειναι ετσι.....

Αν σκεφτεις οτι ερχομαι 3 φορες στις γιορτες εδω, ναι ειμαι. Αλλα δεν γινεται σε ενα σπιτι που εχω ζησει τοσα χρονια και που μενει η μητερα μου να ειμαι ξενο σωμα.

Senior Member
    Αν σκεφτεις οτι ερχομαι 3 φορες στις γιορτες εδω, ναι ειμαι. Αλλα δεν γινεται σε ενα σπιτι που εχω ζησει τοσα χρονια και που μενει η μητερα μου να ειμαι ξενο σωμα.
    μεσα σε ενα ζευγαρι εισαι, αλλο πραγμα αν ησουν παιδακι και ησουν και εσυ μερος της οικογενιας

μεσα σε ενα ζευγαρι εισαι, αλλο πραγμα αν ησουν παιδακι και ησουν και εσυ μερος της οικογενιας
    σε ενα ζευγαρι που το ενα μελος του ειναι η μητερα μου. μην τα ισοπεδωνεις ολα. σε λιγο θα μου πεις οτι ειμαι και φορτωμα στη μανα μου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by nflu View Post
    ε οχι βρε axl και ξενο σωμα!αποκλειεται να ειναι ετσι.....
    εκ των πραγματων ειναι, και οπως ειπε και η Δαναη η μητερα της το ξεκαθαρισε απο την αρχη. Αυτο σημαινει πως το νεο ζευγαρι το εχει συζητησει και εχει βγαλει κοινη αποφαση

Senior Member
    σε ενα ζευγαρι που το ενα μελος του ειναι η μητερα μου. μην τα ισοπεδωνεις ολα. σε λιγο θα μου πεις οτι ειμαι και φορτωμα στη μανα μου.
    αυτο εξαρταται απο εκεινη, αν σε νοιωσει φορτωμα θα στο δειξει με καποιο τροπο

Senior Member
    Δανάη σου δίνω συγχαρητήρια για την ωριμότητά σου για μόλις 19 ετών. Μπράβο! Δεν είσαι καθόλου παράλογη, δεν βλέπω να ζηλεύεις πουθενά απλά βλέπω μια λογική και σωστή στάση στην αντιμετώπιση και τις σκέψεις σου. Δεν θεωρώ οτι απαιτείς και ζητάς τίποτα παράλογο, έχεις απόλυτο δίκιο και λογικό ήταν να απογοητευτείς. Γιατί όσο ερωτευμένη και αν είναι η μητέρα σου ΕΙΝΑΙ μητέρα σου και αυτόν τον ρόλο ΔΕΝ πρέπει ποτέ να τον χάνει (τον οποίο χάνει). Απ'ότι βλέπω πρέπει να είσαι και να νιώθεις ανεξάρτητη από την μητέρα σου δλδ δεν θεωρείς οτι είσαι το κέντρο του κόσμου (δεν το πιστεύω) απλά ζητάς τα απλά πράγματα που θα έπρεπε να είχες από εκείνη. Θεωρώ πολύ λάθος την στάση της μητέρας σου. Ήσουν απόλυτα σαφής σε όσα γράφεις.

Θεωρώ οτί θα πρέπει να της μιλήσεις και να της πεις ότι μας είπες!
    Ποτέ μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου χωρίς να αγωνίζεσαι γι αυτά

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast