Results 46 to 60 of 70
Thread: η μητερα μου συζει
-
28-06-2012, 19:04 #46
ε οχι. εχεις φτασει στα ακρα. δεν ειπαμε οτι ειμαι 30χρονων και μενω ακομα με τη μανα μου, στο σπιτακι μας το ωραιο, εμποδιζοντας όντως τη ζωη της! δεν μιλαμε για κατι μη φυσιολογικο εδω. 19 ειμαι, ηδη μακρια απο την πολη μου, σπουδαζω και ξεκιναω σιγα σιγα την πορεια μου. εκ των πραγματων με υπολογιζει ακομα στη ζωη της ως κορη που μενει στο ιδιο σπιτι τις μερες διακοπων.
- 28-06-2012, 19:26 #47
28-06-2012, 19:42 #48
δεχομαι το οτι φτιαχνει ξανα τη ζωη της και οχι μονο το δεχομαι, το σεβομαι κιολας γιατι ειναι λογικο. αλλα δεν μπορω να δεχθω τη συμπεριφορα της και τη μη τιριση της ισορροπιας. δεν μου φαινεται λογικη η αποψη σου. νομιζω πως εισαι μιλια μακρια απο το τι ειναι αυτη η κατασταση. η δικη μου συμπεριφορα δεν θα αλλαζε απο τη στιγμη που η συμπεριφορα της μητερας μου απεναντι ΣΕ ΜΕΝΑ δεν αλλαζε. με ολες τις αλλες αλλαγες ειμαι απολυτα συμφωνη και μαλακια δικη μου που επισημανα το γεγονος του νοικοκυριου και τα λοιπα που τελικα ειναι ανουσιο και καθολου σημαντικο.
28-06-2012, 19:44 #49
..συμφωνώ με τη μπέτε και με τον αξλ, (στα περισσότερα)...:)
Δανάη είναι λογικό να νιώθεις λίγο άβολα με αυτή την κατάσταση καθώς περίμενες να έχεις πάλι το ρόλο του παιδιού στη σχέση με τη μαμά όταν ο πατέρας ήταν απων και εκείνη είχε αναλάβε (με επιτυχία απ όσο κατάλαβα) και τους δυο ρόλους.
Τώρα που σταθήκατε όλοι στα πόδια σας βρήκε και αυτή (επιτέλους) χρόνο για τον εαυτό της και ...ερωτεύτηκε.
Αυτό έπρεπε να σε χαροποιεί και όχι να σε προβλματίζει.
Τη συμπεριφορά της την αποδίδω στο πόσο άβολα νιώθει μαζί σου, στο ότι δεν ξέρει πως να φερθεί και πως κάπου βαθιά μέσα της να νιώθει και τύψεις που συνέχισε τη ζωή της.
Πρέπει να της μιλήσεις. Να της δώσεις την "ευχή" σου, να καταλάβει πως επιβραβεύεις αυτή την κατάσταση και είσαι ευτυχισμένη με την επιλογή της...:)
πι ες: αυτό το να στέλνουμε με ψύλλου πήδημα τον καθένα σε ψυχολόγο, μόνο ως αστείο μπορώ να το πάρω.
28-06-2012, 19:48 #50
Δεν νομίζω ότι μας έχουν δωθεί τόσο πια επαρκείς πληροφορίες για την σχέσης Δανάης και της μητέρας της, ούτως ώστε να προκύπτουν τόσο ... άκαμπτες απόψεις κι αυτές από αποσταση.
Ας μην ξεχνάμε ότι η Δανάη έχει και την αρνητική εμπειρία από τον πατέρα της.
και δεν νομίζω ότι είναι θετικό να καταπιέζει η ίδια τα συναισθήματά της, σκεφτόμενη πως "αισθάνεται λάθος".http://www.qvzine.net/images/bingo-2.pdf
ΑΝΤΙΣΕΞΙΣΤΙΚΟ / LGBTQ ΜΠΙΝΓΚΟ
28-06-2012, 19:52 #51
παντα η σχεση γονεα και παιδιου θα ειναι σχεση γονεα και παιδιου. παντα το παιδι θα θελησει μια γνωμη του γονεα, παντα μια υποστηριξη, κουβεντα και παντα ο γονεας απο την πλευρα του θα χαιρεται να τα προσφερει αυτα. Δεν με ενδιαφερει να με περιποιειται, να με προστατευει, να με "χαιδευει" και να ειμαι το παιδακι της. ενα ατομο για την πιο ουσιαστικοτερη κουβεντα θελω να εχω. δεν θελω να μου τα δινει ολα στο πιατο, ζηταω συζητηση, συμβουλες και ανταλλαγη αποψεων σε ουσιαστικα θεματα πραγμα που, ενω παλια γινοταν, τωρα δεν το βλεπω πουθενα.
28-06-2012, 19:57 #52
28-06-2012, 19:57 #53
...αυτό προσπαθώ να σου πω...
Η μητέρα σου με τη συμπεριφορά της σου δείχνει να έχει απομακρυνθεί.
Εσύ το βλέπεις σα να αποξενωθήκατε. Εγώ πιστεύω πως νιώθει άβολα μαζί σου για την επιλογή της και βαθιά μέσα της ίσως φοβάται πως την κρίνεις ακριβώς γι αυτό το λόγο: μήπως νιώθεις πως είναι λιγότερο μαμά σου πια.
Μια κουβέντα σε ήρεμο και αγαπησιάρικο τόνο με εσένα να της λες πως χαίρεσαι για τη σχέση της αλλά σου λείπει η μαμά σου πιστεύω πως θα φέρει πίσω τις χαμένες ισορροπίες.
Είσαι μες στην κατάσταση και δεν μπορεις να δεις πόσο εύκολο είναι.
Κάνε μια προσπάθεια...:)
28-06-2012, 19:58 #54
29-06-2012, 03:21 #55
δαναη, γεια σου!
εκανα εικονα της μαμας σου να πλενει πιατα καθε 5 λεπτα κ παλαιοτερη εικονα οταν μενανε στοιβες...
οταν περνας καλα με τον ανθρωπο που ζεις ετσι λειτουργεις.
κατα εναν τροπο σαν να την κοροιδευεις που εγινε χαρωπη νοικοκυρα...
ηθελες να τη βλεπεις ετσι κ παλιοτερα φανταζομαι.
το ξερεις πως δεν ηταν γιατι προφανως κ προβληματα ειχε κ σωστη σχεση δεν ειχε.
ωστοσο επειδη ενιωσες πως δεν δειχνει ενδιαφερον σε σενα, αντιστοιχο με παλαιοτερα, μιλησε της.
οπως τα ειπες κ εδω...
μπορει να μν το εχει αντιληφθει.http://www.mazi.org.gr/
29-06-2012, 10:56 #56
Δανάη γειά σου και από μένα
Θα σου μιλήσω από την πλευρά της μητέρας σου, σαν μητέρα χωρισμένη με γιο 21 χρονών.
Η προτεραιότητα μιας μάνας είναι πάντα τα παιδιά της όσο χρονών και αυτά είναι. Ποτέ-και είναι από τα ελάχιστα πράγματα που έχω μείνει σταθερή και με τα δυο πόδια και απόλυτη-μια μάνα με όλη τη σημασία της λέξης, δεν βλέπει το παιδί της σαν ξένο σώμα.
Σαν αντίποδας έρχεται η προσωπική ζωή της που μέσα στα πλαίσια της διακριτικότητας και της σοβαρότητας, είναι επίσης σημαντική και πρέπει να γίνεταιι σεβαστη από τους ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος της.
Η μητέρα σου έχει δικαιωμα στη ζωή και στην συντροφικότητα μετά από τοσα χρόνια που είναι μόνη της και χαίρομαι που το αντιλαμβάνεσαι και το σέβεσαι.
Δεν πιστεύω ότι σε εχει βάλει σε δεύτερη μοίρα, είναι προφανώς ενθουσιασμένη με τη νέα κατάσταση, ίσως από την άλλη αισθάνεται απέναντι σου λίγο αμήχανα και δεν ξέρει πως να το διαχειριστει.
Πιστεύω επίσης ότι η μητέρα σου είναι αυτή που θα έπρεπε να κάνει μια συζήτηση μαζί σου, να σου πει το πως αισθάνεται με την νέα κατάσταση και να θελήσει να μάθει πως αισθάνεσαι εσύ μ' αυτήν. Να σε επιβεβαιώσει και να καθησυχάσει τις όποιες αμφοβολίες και τους φοβους σου, ότι δεν θ' αλλάξει τίποτα απέναντι σας και ότι θα είναι για σας πάντα η μητέρα που ήταν.Αυτό θα έκανα στη θέση της γιατί ξέρω ότι είναι καλο τα πράγματα να είναι ξεκάθαρα από την αρχή και ένα παιδί ακομα και αν έχει μεγαλώσει έχει ανάγκη από μια τέτοια επιβεβαίωση.
Δεν κατηγορώ την μητέρα σου που δεν το έκανε και φυσικα δεν έχω το δικαιωμα, πιστεύω ότι θέλει, αλλά δεν ξέρει στην συγκεκριμένη περίπτωση πως.Πολλες φορές εμείς οι γονείς, όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, αισθανόμαστε λιγο αμήχανα και δεν ξέρουμε πως να θίξουμε τέτοια θέματα. Είναι μια νέα κατάσταση και για τη μητέρα σου και για σένα, δώσε λιγο χρονο για να επανέλθουν τα πράγματα στην πρότερη ροη τους.
Η μητέρα σου αυτή τη στιγμή αισθάνεται την έντονη ανάγκη να δώσει τον καλύτερο εαυτό της στην σχέση της , για αυτό βλέπεις και αυτές τις αλλαγές πάνω της. Δεν σημαίνει ότι αισθάνεται "λιγοτερα" για τα παιδιά της σε διαβεβαιώ.
Αν δεν γίνει το πλησιασμα από την ίδια, μην διστάσεις να το κάνεις εσυ. Δειξε της ότι δεν έχεις πρόβλημα με τον σύντροφό της, δείξε της και την ανάγκη σου για την προσοχή της. Στην θέση της θα αισθανομουν πολυ όμορφα αν το παιδί μου εξέφραζε κατι τετοιο και θα γινόταν αφορμή για μια ακόμα πιο δυνατή "ενήλικη" σχεση.
Να είσαι καλά πουλάκι μου
30-06-2012, 18:38 #57
Δανάη έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα λες. Όσοι έχουν απαντήσει το αντίθετο, σίγουρα δεν έχουν ζήσει κάτι ανάλογο. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι υπομονή για λίγο καιρό μέχρι να "ξεφουσκώσει¨" όλο αυτό και μετά να της μιλήσεις. Επειδή αν το κάνεις τώρα, το πιθανότερο είναι να μην καταλάβει τίποτα ή ακόμα χειρότερα, να καταλάβει άλλα αντι άλλων!
Πάντως είναι πολύ χάλια συναίσθημα. Και η θέα της χαζοχαρούμενης μαμάς που δεν καταλαβαίνει Χριστό ... (εμετός..)
30-06-2012, 20:53 #58
Ε, εντάξει μήπως το παρατράβηξες λιγάκι???
Εσύ όταν ερωτεύεσαι δεν χαζοχαίρεσαι? Δεν θες να φροντίζεις τον άνθρωπο με τον οποίο είσαι ερωτευμένη? Ε, αυτό έπαθε η μητέρα της και επειδή είναι μάνα της πρέπει να χαίρεται...
Εγώ πάντως πάντα χαιρόμουν όταν η μητέρα μου προσπαθούσε να φτιάξει την ζωή της. Άνθρωπος είναι και αυτή και επειδή την αγαπώ όσα και αν μου έχει κάνει δεν θέλω με τίποτα στον κόσμο να είναι μόνη της και θέλω να έχει έναν άνθρωπο που να της βγάζει καλά και όμορφα συναισθήματα.
Και αν λες οτι είναι πιθανό να μην καταλάβει Χριστό το κάνεις να φαίνεται απόλυτο και βάζεις σε μια άσχημη κατάσταση το κορίτσι να σκεφτεί αρνητικά... Δεν είναι σωστό! Εγώ θα της έλεγα να της μιλήσει...
Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο ούτε και οι καταστάσεις!Ποτέ μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου χωρίς να αγωνίζεσαι γι αυτά
30-06-2012, 21:04 #59
Δεν είπα πως είναι κακό το να ξαναφτιάξει τη ζωή της. Ας το κάνει όμως πιο διακριτικά. Τεσπα οκ.
Και αν διάβασες όλο το μήνυμά μου κι εγώ της είπα να μιλήσει μαζί της.
30-06-2012, 21:10 #60