βιταμίνες ,φυτικά ηρεμιστικά
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 15 of 15
    Junior Member

βιταμίνες ,φυτικά ηρεμιστικά

Γεια σας παιδιά,
    Εδώ κ λίγο καιρό προσπαθώ ν κάνω στροφή σε πιο υγιεινό τρόπο ζωής προκειμένου ν βοηθήσω τμ εαυτό μ όσο μπορώ ,οπότε γυμναζομαι, τρώω όσο μπορώ καλύτερα,εκοψα τν καφεΐνη..το τσιγάρο ακόμα προσπαθώ..αν κ όσες φορές το έκοψα ήμουν άλλος άνθρωπος,βοηθάει πολύ!
    Τώρα τελευταία όμως αισθάνομαι πολύ πεσμένη..κ διάβασα ότι οι βιταμίνες συμπλέγματος Β βοηθαν πολύ στην διάθεση,ρώτησα κ τν φαρμακοποιό μ κ εδωσε κάποιες..έχει πάρει κανεί ποτέ? Κ αν ναι,βοήθησα?

Senior Member
    Μπορείς αντί για σκευάσματα να τα πάρεις μέσα από τη διατροφή σου. Τα έχουμε κάνει πλούσια τα αρχικαθάρματα με τις επινοήσεις τους.
    Be warned. My shite detector is on high alert.

Senior Member
    Quote Originally Posted by 1-555-Confide View Post
    Μπορείς αντί για σκευάσματα να τα πάρεις μέσα από τη διατροφή σου. Τα έχουμε κάνει πλούσια τα αρχικαθάρματα με τις επινοήσεις τους.
    Σωστό είναι ότι από την διατροφή μπορεί να πάρεις απαραίτητα για τον οργανισμό σου στοιχεία,
    μόνο που και ο τρόπος διατροφής σήμερα, αλλά δυστυχώς και οι ίδιες οι τροφές δεν μπορούν να
    σου προσφέρουν όσα χρειάζεσαι... Ούτε δηλ. πως να τρώμε οι περισσότεροι ξέρουμε... αλλά κι οι τροφές
    που έχουμε στη διάθεσή μας είναι φτωχές σε θρεπτικά συστατικά κι έχουν πολλές επιβαρύνσεις.
    Κάποια επομένως καλά φυτικά συμπληρώματα διατροφής σίγουρα βοηθάνε.
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Junior Member
    Quote Originally Posted by 1-555-Confide View Post

Ναι,συμφωνώ σ'αυτό..κάνω χρόνια διατροφή ουτοσι άλλος μπορώ ν πω ότι ξέρω ν τρώω σωστά ,όταν θέλω.. :) υποτίθεται ότι οι έρευνες λένε ότι η μεγάλη πρόσληψη σε βιταμίνες συμπλέγματος Β,βοηθούν στο υπερβολικό άγχος κ τν κατάθλιψη..που δν μπορείς ν πάρεις τέτοιΑ ποσότητα από τν τροφή σου με τπτ! Π.χ. Σε Β12 το σκεύασμα που πήρα έχει 2000% της ημερήσιας πρόσληψης(!!!) γι'αυτό ρωτάω αν έχει πάρει κανείς ..πάνω από 2 μήνες,ν μας πει

Banned
    Κοιταξε ολα θελουν μετρο,ακομα και οι βιταμινες..Θυμαμαι παλια ενας ομοιοπαθητικος μου ειχε γραψει βιταμινη c 1000mg!!Mετα απο χρονια διαβασα οτι αυτο ειναι καταστροφικο για το συκωτι..!Ναι ισχυει οτι πλεον τα φρουτα και τα λαχανικα δεν εχουν τις θρεπτικες ουσιες που ειχαν καποτε (να ειναι καλα η μονσαντο).
    β12 αμιγως δεν εχω παρει,ομως καλο ειναι ακομα και για τις βιταμινες να ρωταμε γιατρο.Γνωμη μου..

Junior Member
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Σωστό είναι ότι από την διατροφή μπορεί να πάρεις απαραίτητα για τον οργανισμό σου στοιχεία,
    μόνο που και ο τρόπος διατροφής σήμερα, αλλά δυστυχώς και οι ίδιες οι τροφές δεν μπορούν να
    σου προσφέρουν όσα χρειάζεσαι... Ούτε δηλ. πως να τρώμε οι περισσότεροι ξέρουμε... αλλά κι οι τροφές
    που έχουμε στη διάθεσή μας είναι φτωχές σε θρεπτικά συστατικά κι έχουν πολλές επιβαρύνσεις.
    Κάποια επομένως καλά φυτικά συμπληρώματα διατροφής σίγουρα βοηθάνε.
    φυτικα συμπληρωματα? δν ειχα ιδεα οτι υπαρχουν..εγω αυτο που πηρα Μαρκελα μ ειναι φουλ χημεια megasorb vit b-complex της solgar ειναι, μ ειπε ο φαρμακοποιος οτι δν πρεπει ν το περνω συνεχεια ,μηνα παρα μηνα κ σε συνδιασμο με φυτικα ηρεμιστικα αν θελω (βαλεριανα στην προκειμενη) Τωρα δν ξερω, δν το εχω ξανα δοκιμασει κ γω..αν το εχει κανει κανεις ας μας πει

Junior Member
    Quote Originally Posted by mnimonio View Post
    Κοιταξε ολα θελουν μετρο,ακομα και οι βιταμινες..Θυμαμαι παλια ενας ομοιοπαθητικος μου ειχε γραψει βιταμινη c 1000mg!!Mετα απο χρονια διαβασα οτι αυτο ειναι καταστροφικο για το συκωτι..!Ναι ισχυει οτι πλεον τα φρουτα και τα λαχανικα δεν εχουν τις θρεπτικες ουσιες που ειχαν καποτε (να ειναι καλα η μονσαντο).
    β12 αμιγως δεν εχω παρει,ομως καλο ειναι ακομα και για τις βιταμινες να ρωταμε γιατρο.Γνωμη μου..
    ναι κ μενα αυτη η ποσοτητα με προβληματιζει ..αν κ οι βιταμινες συμπλεγματος β ειναι υδατοδιαλυτες, ενω με τν c ...πολυ c 1000mg !!!!ρωτησα τν παθολογο μ (ο οποιος ειναι ο μονος γιατρος που ξερω που ειναι κατα των φαρμακων ) κ μ ειπε, οτι δν μπορεις ν παθεις κτ αλλα εγω ειμαι αντιθετος στην χημεια ..ετσι,ορθα κοφτα!

Banned
    Κοιταξε τουλαχιστον για την β12 η καλυτερη προσληψη της,ρωτα και τον γιατρο σου γινεται με την ενεσιμη μορφη..Αλλα ειναι μια ενεση που θα σε κανει να μην βαζεις πισινο κατω απο τον πονο :P
    Aφου συνεννοηθηκες με γιατρο παρτην για ενα διαστημα,κακο δεν θα σου κανει.

Junior Member
    καλα ναι αυτο θ κανω μαλλον κ θα σας πω αποτελεσματα! :) δν ειναι μονο β12 ,ολες οι β ειναι στο συμπληρωμα..τν β12 τν ειπα σαν παραδειγμα για τν ποσοτητα

Senior Member
    Quote Originally Posted by base23230 View Post
    φυτικα συμπληρωματα? δν ειχα ιδεα οτι υπαρχουν..εγω αυτο που πηρα Μαρκελα μ ειναι φουλ χημεια megasorb vit b-complex της solgar ειναι, μ ειπε ο φαρμακοποιος οτι δν πρεπει ν το περνω συνεχεια ,μηνα παρα μηνα κ σε συνδιασμο με φυτικα ηρεμιστικα αν θελω (βαλεριανα στην προκειμενη) Τωρα δν ξερω, δν το εχω ξανα δοκιμασει κ γω..αν το εχει κανει κανεις ας μας πει
    Βιταμίνες (πολυβιταμίνη και καθαρά Ω3 της HIGHER NATURE και D3 1000 IU της SOLGAR )παίρνω για χρόνια και σχεδόν καθημερινά από μια κάψουλα.
    Βέβαια με τα δύσκολα οικονομικά μας, δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα μπορώ να τις χρησιμοποιώ... Ναι μου τις έχει συστήσει γιατρός.
    Ειδικά τις Β δεν πρέπει να τις παίρνουμε μεμονωμένες, αλλά για ισορροπία μεταξύ τους, όλο το σύμπλεγμα σ' ένα προϊόν.
    Οι φυτικές βιταμίνες και έχουν καλύτερη απορρόφηση και δεν επιβαρύνουν το συκώτι. Μπορείς να τις παίρνεις συνέχεια, μια κι αποτελούν
    μέρος της διατροφής. Η Ω3 εκτός απ' το δέρμα, τις αρθρώσεις κ.λπ. θεωρείται ότι συμβάλλει και στη θεραπεία της κατάθλιψης.
    Βαλεριάνα δεν έχω χρησιμοποιήσει, αλλά ένα πολύ καλό ηρεμιστικό είναι και το φασκόμηλο.
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Καλό θα είναι όσοι έχουν ευαίσθησία στο ΚΝΣ, να αποφεύγουν όσο μπορουν τις φυσικές βιταμίνες και τα χημικά συμπληρώματα, γιατί ενδέχεται να προκαλέσουν ένταση, διάρροιες, κράμπες και ακούσιες κινήσεις. Επίσης, κάποιος που παίρνει ήδη ηρεμιστικό, ας μην το συνδυάσει με βαλεριάνα. Η μείξη προκαλει παρενέργειες.
    Για φυσική ευεξία και ενδυνάμωση, βοηθούν σκευάσματα που περιέχουν βασιλικό πολτό, μέλι, γύρη, μαγιά μπύρας και χυμό μήλου. Ρωτήστε στα καταστήματα υγιεινής διατροφής και το φαρμακοποιό σας. Πάντα, όμως, η λήψη τους να μην ξεπερνά τους τρεις μήνες.
    Ας μην ξχνάμε, ότι στις αρχές του 20ού αιώνα, με τη λήψη υπερβολικών βιταμινών πολλες γυναίκες στην Αγγλία, προκαλούσαν διακοπή μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης!
    Η μεσογειακή διατροφή και το ελαιόλάδο, μαζί με τα πολλα φρούτα στην Ελλάδα μας, σε συνδυασμό με ξηρούς καρπούς, είναι μια πολλή καλή πρόταση για εμάς τους Ελληνες :-)
    Μαζι με τις συμβουλές του γιατρού μας, φυσικά, που ξέρει καλύτερα!!!
    Οι δίαιτες των ομοιοπαθητικών, μπορεί να είναι καλές, ωστόσο ο οργανισμός πολλών έπαθε σοκ, από μονοφαγία ή τη στέρηση αμύλλου, που επιβάλλλεται αυνήθως σ' αυτές.
    Λίγο από όλα για τις τροφές και παν μέτρον άριστον...

Ευχαριστώ για την... υπομονή σας και χαρείτε το καλοκαίρι σας!!!

Senior Member
    δεν υπαρχει λογος ανησυχιας για την ποσοτητα των βιταμινων . ειδικα εδω στην ελλαδα οι συνιστωμενες δοσεις ειναι μικρες .
    η β12 ειναι σε μεγαλες δοσεις γιατι δεν απορροφαται ολη στον οργανισμο (καμια σχεση που δεν ειναι απο τη τροφη )
    τα 1000 μγ για την σι ουτε αυτα ειναι πολλα . αν κ εχει παρενεργειες αυτες ειναι σπανιες κ μαλιστα για 1000μγ . προσωπικα εχω παρει 6000μγ χωρις να παθω τιποτε .η δοση της εξαρταται κ απο ποσα κιλα ειναι αυτος που την παιρνει .για 1 κιλο βαρους τα 5ομγ ειναι ασφαλη αρα για εναν ανθρωπο πχ 50 κιλων τα 2500 δεν ειναι θεμα ποσο μαλλον τα 1000. δυστυχως εδω στην ελλαδα υπαρχει μεγαλη αγνοια μεταξυ των γιατρων . κ αυτο ειναι φυσικο αφου δεν υπαρχουν εξειδικευμενοι . πχ ο ομοιοπαθητικος που εγραψε την σι κανονικα δεν δινει βιταμινες .οι βιταμινες δεν ειναι ομοιοπαθητικη .
    φυσικα συμπληρωματα δεν υπαρχουν . ειναι επινοηση του μαρκετινγκ . κ αυτο γιατι αν κ στα λεγομενα φυσικα συμπληρωματα η ουσια ειναι απο τροφες κτλ για να την "βγαλουν" χρησιμοποιουν χημικα .

Banned
    Quote Originally Posted by wstyron View Post
    δεν υπαρχει λογος ανησυχιας για την ποσοτητα των βιταμινων . ειδικα εδω στην ελλαδα οι συνιστωμενες δοσεις ειναι μικρες .
    η β12 ειναι σε μεγαλες δοσεις γιατι δεν απορροφαται ολη στον οργανισμο (καμια σχεση που δεν ειναι απο τη τροφη )
    τα 1000 μγ για την σι ουτε αυτα ειναι πολλα . αν κ εχει παρενεργειες αυτες ειναι σπανιες κ μαλιστα για 1000μγ . προσωπικα εχω παρει 6000μγ χωρις να παθω τιποτε .η δοση της εξαρταται κ απο ποσα κιλα ειναι αυτος που την παιρνει .για 1 κιλο βαρους τα 5ομγ ειναι ασφαλη αρα για εναν ανθρωπο πχ 50 κιλων τα 2500 δεν ειναι θεμα ποσο μαλλον τα 1000. δυστυχως εδω στην ελλαδα υπαρχει μεγαλη αγνοια μεταξυ των γιατρων . κ αυτο ειναι φυσικο αφου δεν υπαρχουν εξειδικευμενοι . πχ ο ομοιοπαθητικος που εγραψε την σι κανονικα δεν δινει βιταμινες .οι βιταμινες δεν ειναι ομοιοπαθητικη .
    φυσικα συμπληρωματα δεν υπαρχουν . ειναι επινοηση του μαρκετινγκ . κ αυτο γιατι αν κ στα λεγομενα φυσικα συμπληρωματα η ουσια ειναι απο τροφες κτλ για να την "βγαλουν" χρησιμοποιουν χημικα .
    Μαζι με τα ομοιοπαθητικα μου εγραψε και βιταμινη C ως καπνιστρια και ως αγχωδη ατομο..Φυσικα και γραφουν και βιταμινες οι ομοιοπαθητικοι.Τωρα το οτι μου ειχε γραψει τεραστια δοση δεν το ηξερα εκεινη την στιγμη.
    Δεν ειναι οι βιταμινες ομοιοπαθητικη εννοειται..Φυσικα συμπληρωματα υπαρχουν οπως κατι λαπαχο κτλ,αν εχετε ακουστα..Δεν κοβω και τον λαιμο μου οτι εχουν καποια ισχυ,ομως τα ιδια ακουγονται και για τις βιταμινες.

Junior Member
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Βιταμίνες (πολυβιταμίνη και καθαρά Ω3 της HIGHER NATURE και D3 1000 IU της SOLGAR )παίρνω για χρόνια και σχεδόν καθημερινά από μια κάψουλα.
    Βέβαια με τα δύσκολα οικονομικά μας, δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα μπορώ να τις χρησιμοποιώ... Ναι μου τις έχει συστήσει γιατρός.
    Ειδικά τις Β δεν πρέπει να τις παίρνουμε μεμονωμένες, αλλά για ισορροπία μεταξύ τους, όλο το σύμπλεγμα σ' ένα προϊόν.
    Οι φυτικές βιταμίνες και έχουν καλύτερη απορρόφηση και δεν επιβαρύνουν το συκώτι. Μπορείς να τις παίρνεις συνέχεια, μια κι αποτελούν
    μέρος της διατροφής. Η Ω3 εκτός απ' το δέρμα, τις αρθρώσεις κ.λπ. θεωρείται ότι συμβάλλει και στη θεραπεία της κατάθλιψης.
    Βαλεριάνα δεν έχω χρησιμοποιήσει, αλλά ένα πολύ καλό ηρεμιστικό είναι και το φασκόμηλο.

α,πολυ ωραια, θ το ψαξω αν ειναι μηπως αρχισω κ γω φυτικες ..κ αφου τις παιρνεις χρονια θ ξερεις κ αποτελεσματα, σου δινουν ενεργεια καθολου? γιατι απο το αγχος αισθανομαι λιωμα πολλες φορες . τις β ναι ολες μαζι σε ενα συμπληρωμα τις παιρνω αλλα νταξει..ειναι χημεια ,κακα τ ψεμματα, κ αυτες θεωρειται οτι συμβαλουν στην θεραπεια της καταθλιψης , γι'αυτο ξεκινησα κ ολας ..για ν βελτιωσω τν διαθεση κ τν ενεργεια! φασκομηλο,ε? ουτε αυτο το ηξερα, θ το δοκιμασω ..εγω πινω εκχυλισμα απο βαλεριανα,μελισσοχορτο , δυοσμο ,μολοχα πολλες φορες..πολυ χαλαρωτικο

Junior Member
    Quote Originally Posted by wstyron View Post
    γι'αυτο ρωταω κ γω ανθρωπους που εχουν παρει βιταμινες ,γιατι κ ο παθολογοσ μ ,μ ειπε τν αποψη του κυριως ..παντως πραγματι απο υδατοδιαλιτες βιταμινες δν υπαρχει λογος ανησυχιας για τν ποσοτητα. σ'ευχαριστω για τν απαντηση ηταν πολυ κατατοπιστικη