Καλησπερα σε ολουσ(οποιαδηποτε γνωμη δεκτη) - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 110
    Senior Member
    Μαζ αυτή είναι 18 εσύ;

Senior Member
    .

Member
    ego eimai 25...

Senior Member
    φοβάται εντάξει με μια ώρα ύπνο τη μέρα και όσα αλλόκοτα νοιώθει, βλέπει και ακούει φυσικό είναι

το θέμα σε πρώτη βάση είναι να δει/τε αν οι φόβοι αυτοί έχουν βάση και σε ποια λογική κυμαίνονται
    απορίες:
    >φοβάται τον πατέρα της γιατί; ποιος ο λόγος; τι θα της κάνει;
    >φοβάται να πάρει φάρμακα γιατί; δεν καταλαβαίνει πως θα την βοηθήσουν;
    >το αν φοβάται τη ψυχοθεραπευτική διαδικασία το βλέπει αν και εφ\'όσον πάει εκεί. οπότε το ζητούμενο είναι να πάει.
    >φοβάται τη βοήθεια; αυτό τι σημαίνει; πως ερμηνεύεται;

Member
    Δυστηχως μπορω μαλλον να σου απαντησω σε ολα

-Φοβαται τον πατερα της γιατι θα τη κρινει οπως επισης φοβαται ν ακουσει τη φραση εγινες σα τη μανα σου
    -Φοβαται να παρει φαρμακα,γιατι εχει κακη εμπειρια απο τη μητερα της που επαιρνε ,προσπαθησα να της εξηγησω οιτι δε λειτουργουν για ολους το ιδιο,αλλα ειναι δυσκολο... για μενα ειναι θεωρια για \'υτην ειναι βιωμα
    -Φοβαται τους ανθρωπους ειναι πολυ κλειστος χαρακτηρας δε μπορει να φανταστει να μιλα για αυτα σε καπιον ξενο...τα ειπε σε μενα με χτισιμο σχεσης 3 χρονων και μαλιστα τωρα τελευταια
    -Φοβαται τη βοηθεια η μαλλον οπως λεει δε θελει βοηθεια...θελει να μην υπαρχει θελει απλα να εξαφανιστει...δεν εχει κανενα ονειρο καμια ελπιδα δε θελει να το πολεμησει γιατι δε βρισκει το λογο

Senior Member
    >εντάξει, δεν τρέχει τίποτα δηλαδή. γιατί έτσι που τα είπες πίστεψα θα την κλειδώσει στο σπίτι και θα της πει αυτό που της είπε ο αδερφός της. άμα είναι να την κρίνει μόνο λοιπόν μικρό το κακό. οι ψυχικές διαταραχές έχουν σαφώς και βιολογικό χαρακτήρα. η ξαδέρφη σου είναι αυτή που δεν φταίει σε τίποτα. νομίζω δεν είναι δύσκολο να την πείσεις γι\'αυτό. σπρώξε την λίγο ή και πολύ. καλό θα της κάνει.

>ώπα, τι εννοείς εδώ; τις καραμέλες τις παίρνεις για να γιάνεις και όχι για να γίνεις χειρότερα.
    τι εννοείς κακή εμπειρία; τι βίωσε; ψύχωση χωρίς φάρμακα και χωρίς υποστήριξη δεν γίνεται.

>οκ, φίλε. αλλά αν είναι να σπρώξεις, κάντο τώρα. ταρακούνησέ την λίγο. 1 ώρα ύπνος τη μέρα είναι φρίκη. φτάσε την στα όριά της. το ραντεβού με τον ψυχίατρο είναι κομβικό σημείο και πρέπει να ανοιχτεί σε αυτόν. απλά ενθάρρυνέ την. και πίεσέ την διακριτικά στην αρχή, λιγότερο διακριτικά μετά.

>περιέργεια για το τι θα γίνει μετά, να ζήσει και γιατί εσύ την θέλεις ζωντανή και μπλα μπλα. μπορώ να σου δώσω πολλούς λόγους αλλά το θέμα είναι πως μπορείς να τους περάσεις σε εκείνη και κατά πόσο τους δέχεται. με 2 μήνες χωρίς ύπνο το να εξαφανιστείς/ να ανοίξει η γη και να σε καταπιεί/να κοιμηθείς και να μην ξαναξυπνήσεις είναι το πρώτο που θέλεις.
    είναι φυσιολογικό. πείσε την πως αυτά που αισθάνεται είναι φυσιολογικά και πως θα φύγουν σιγά σιγά καθώς θα γίνεται καλά.

υγ.α:τις έχεις προτείνει να μπει να γράψει εδώ;
    υγ.β:ό,τι απορίες έχεις εδώ είμαστε.:)

Member
    Δε γινεται να γραψει εδω μιας και δε μιλα ελληνικα....

-Εγω και συ καταλαβαινουμαι οτι δεν ειναι τοσο τραγικο αυτο που φοβαται απο το πατερα της....αλλα αυτη οχι
    -Δεν ειδε να βοηθειται δυστηχως η μητερα της και ειδε και πολλες παρενεργειες αυτο εννοω εγω μπορει να λεω οτι ολα τα φαρμακα εχουν καποιες παρενεργειες διαφορετικες για το καθενα αλλα αυτη εχει δει μονο μια ασχημη πλευρα
    -δε ξερω πως αλλιωσ να τη παροτρυνω για να κοιμηθει
    -το οτι τη θελω ζωντανη το ξερει απλα ελπιζω να μη ειναι ο μονος λογος που μενει ομως προσπαθω να βρω και αλλα να τη πεισω να δει το μελλον.......

Senior Member
    >τι σχέση έχει με τον πατέρα της; τι επιρροή έχει πάνω της; επεμβαίνει στη ζωή της;
    >παρενέργειες όπως;
    >θέλει να κοιμηθεί ή μήπως φοβάται;
    >18 χρονών.πάει σχολείο; με τι ασχολείται; πως περνάει τον καιρό της; τώρα που δεν είναι καλά αλλά και πριν;

έδιτ: υπάρχουν και αμερικανικά φόρα για να γράψει αν το θελήσει.;)

Member
    -θα σου πω απλα τα λογια της my mom was a fuckin zombie
    -Για το πατερα τι να σου πω δε τα ξερω ολα ξερω οτι λειπει συχνα....και οτι μαλλον οτι και να του πει δεν το πιστευει .....ιναι πολυ ισχυρογνωμων και αντι σε καθε ψυχιατρικη βοηθεια......οταν επεισα τη μικρη να του πει οτι δε κοιμαται της ειπε απλα πρεπει να μαθεις να κοιμασαι
    -νομιζω οτι φοβαται να κοιμηθει παντως
    -παει σχολειο ναι τελευταια χρονια ευτυχως γιατι δε σου κρυβω οτι ειναι πολυ δυσκολο οταν ειναι σπιτι ......πηγε να το αποφυγει και να παραπονιεται αλλα την εχω πιεσει πολυ να πηγαινει και ετσι κανει.....το θεμα ιναι οτι νιωθω πολυ υπευθυνος ομως και δε ξερω τι να κανω......η αληθεια ειναι οτι θα απεφυγα οποιδηποτε αεοροπορικο ταξιδι στη φαση που μαι....αλλα σκεφτομαι να το κανω ετσι και αλλιως

Senior Member
    follow your heart

Member
    kai ftasame tis 19....alla d mpores na zitisi sto nosokomeio apo tous giatrous na dei psixiatro....tis grapsan antikatathliptika gia na stamatisoun tous ponous efoson den xei kati organiko :(:(

Senior Member
    Τι να σου πω βρε αγορι μου? Μεγαλο λουκι τραβας. Δεν μπορεις να πεισεις τους δικους σου να την φιλοξενησετε για το καλοκαιρι στο σπιτι σας? Ισως αν ειναι κοντα σου, επειδη εισαι ο μοναδικος ανθρωπος που την νοιαζεσαι πραγματικα, να παρει μεγαλη βοηθεια απο σενα και να δει την ζωη πιο θετικα. Ισως και να κανονιζες να την δει και καποιος ειδικος εδω στην Ελλαδα. Με την δικη σου υποστηριξη θα παει πολυ καλυτερα εδω. Γιατι εκει και να παει σε ειδικο δεν θα εχει την απαραιτητη υποστηριξη απο το σπιτι της οποτε ολη η θεραπεια δεν θα την παει μπροστα γρηγορα. Τι να πω? Εμενα παντως αυτη η λυση μου φαινεται πολυ καλη

Member
    αυτο σαν λυση παιζει ηδη...και εχω κανονισει και με τη γιατρο μου τα παιρετερω αλλα ειναι δυσκολο να την στειλουν οι δικοι της μονη της....

Senior Member
    ναι, τωρα τους επιασε ο πονος....οι δικοι σου τι λενε? θελουν να την φιλοξενησουν? Πες στους δικους σου να τους πεισουν. Αν ειναι θετικοι βεβαια. Εχει ερωτευτει ποτε η ξαδερφη σου? Εχει φιλες? Το προβλημα της το ξερεις μονο εσυ?

Member
    Η φιλοξενια δεν ειναι προβλημα αλλα με τους δικους της κανεις δε πολυμιλαει πια...οσο για τισ ερωτησεις οχι σε ολα....και ναι μονο εγω ξερω το προβληα στις πραγματικες διαστασεις(μαλλον περισσοτερα απο οτι αλλος και σιγουρα οχι ολη την αληθεια

Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast