Κακοποίηση και δηλητηρίαση ζώων στην πολυκατοικία μου
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 15 of 15
    Senior Member

Κακοποίηση και δηλητηρίαση ζώων στην πολυκατοικία μου

Καλησπέρα!

Μπορεί σαν θέμα να είναι εντελώς άσχετο με την ψυχολογία αλλά όποιος θέλει και μπορεί ας απαντήσει. Είναι μεγάλη ιστορία οπότε θα επικεντρωθώ κατευθείαν στο κυρίως θέμα. Υπάρχουν γάτες στον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας οπού μένω και έχουμε παρατηρήσει τραυματισμούς καθώς και θανάτους βρεφών και μη. Υπάρχουν κάποιοι από την πολυκατοικία όπως και εμείς που τα φροντίζουμε και ασχολούμαστε με αυτά και υπάρχουν κάποιοι άλλοι που προφανώς δεν τα θέλουν.

Γνωρίζω από τον νόμο οτί απαγορεύεται η διατήρηση ζώου σε κοινόχρηστο χώρο αλλά τι μπορούμε να κάνουμε γι αυτό?
    Πραγματικά τι ψυχή έχουν αυτοί οι άνθρωποι που θανατώνουν ζώα? Θεωρώ οτί με την ίδια ευκολία θα το κάνανε και σε άνθρωπο... Τέλος πάντων το ζήτημά μου δεν είναι να σχολιαστεί σαν πράξη αλλά να βρω μια λύση στο πρόβλημα..

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
    Ποτέ μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου χωρίς να αγωνίζεσαι γι αυτά

Senior Member
    Quote Originally Posted by Ξωτικό View Post
    μπες σε φορουμ για γατες.
    ...Μάλιστα!

Senior Member
    δυστυχως λυπαμαι που στο λεω αλλα δε νομιζω οτι μπορεις να κανεις και πολλα...το ιδιο κανουν και στη γειτονια μου..τι να πεις...συμφωνω δεν ειναι λυση αυτη, δε φταινε σε τιποτα τα ζωα...αλλα και τι να τα κανεις;; εκτος κι αν υπαρχει κοντα εκει καποιο καταφυγιο για ζωα..
    Will I ever be free?

Senior Member
    In this old house where every door is open
    Εμενα εμφανιστηκε ενα καινουριο νιαουριχτηρι στη γειτονια, και τωρα που καλοκαιριαζει κιολας συνεχως εμφανιζονται καινουρια ζωντανα, ειτε σε μπεμπε μεγεθος ειτε μεγαλα.

Senior Member
    Καταρχην στειρωση στις γατες.
    Δευτερον καταγγελια.

Senior Member
    χριστίνα εζησα παρόμοια φαση αλλα αν δεν δεις κ ακόμα κ να δεις ώμος στην ελλαδίτσα τι μπορει να γίνει?κ ειναι σκατόψυχοι απαντω στην ερωτησή σου.
    Η νίκη επί των παθών μας συνιστά την πρώτη κ ουσιαστικότερη νίκη -Βίκτωρ Ουγκώ

Senior Member
    ναι,ρε παιδια......σκατοψυχοι....δυστ υχως...
    χριστινα...αν μπορεις να αλλαξεις το σημειο που ταιζονται....μπορει και να φυγουν μονα τους απο κει.....αλλα και που να βρεις σημειο που δεν θα εχει <<ανθρωπους>> που ενοχλουνται....:(

Senior Member
    Quote Originally Posted by betelgeuse View Post
    Καταρχην στειρωση στις γατες.
    Δευτερον καταγγελια.
    Το πρώτο σίγουρα θα γίνει από τους φιλόζωους της πολικατοικίας. Το δεύτερο δεν μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχουν 2 τουλάχιστον μάρτυρες και στοιχεία..

Senior Member
    Quote Originally Posted by nflu View Post
    ναι,ρε παιδια......σκατοψυχοι....δυστ υχως...
    χριστινα...αν μπορεις να αλλαξεις το σημειο που ταιζονται....μπορει και να φυγουν μονα τους απο κει.....αλλα και που να βρεις σημειο που δεν θα εχει <<ανθρωπους>> που ενοχλουνται....:(
    Άσε θα σας πω το βράδυ που θα γυρίσω... πραγματικά σκατόψυχοι. Η μια μας πέθανε στο μπαλκόνι γιατί παλέυαμε με φάρμακα και κτηνιατρο να την κρατήσουμε στην ζωή...

Senior Member
    μπορεις να κανεις καταγγελια για να το διερευνησουνε

Αν η περιοχή που βρίσκεται το ζώο είναι μακριά από τον τόπο κατοικία μας ή την έδρα του φιλοζωικού σωματείου
    1. Παίρνουμε τηλέφωνο στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, που έγινε ή γίνεται το έγκλημα, και ζητάμε ευγενικά αλλά με δυναμικό τρόπο να πάνε να ελέγξουν την καταγγελία.
    2. Ταυτόχρονα τους στέλνουμε με φαξ και μια επιστολή, (προσαρμοσμένη στα δεδομένα κάθε καταγγελίας), στην οποία αναφέρεται ξεκάθαρα το τι ζητάμε να κάνουν, δηλαδή το να τηρηθούν οι νομικές διατάξεις για την ευζωία του ζώου, τους οποίους και αναφέρουμε στην επιστολή (φαγητό, νερό, στέγη κ.τ.λ.).
    3. Παρακολουθούμε ΣΤΕΝΑ την εξέλιξη της υπόθεσης παίρνοντας τηλέφωνα στο Αστυνομικό Τμήμα μέχρι να έχουμε απάντηση. Ο χειρισμός της υπόθεσης στη συνέχεια είναι ανάλογος με αυτά που θα μας πει η Αστυνομία σχετικά με τα όσα διαπίστωσε. Αν κάποιος δεν βγάζει άκρη με τις αστυνομικές αρχές επικοινωνεί με τηνΠανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία στο email:[email protected] για να λάβει οδηγίες για τα περαιτέρω.
    Η υπόθεση θα έχει κλείσει, μόνο όταν αποκατασταθούν οι συνθήκες διαβίωσης του ζώου και αφού γίνει μήνυση αυτεπάγγελτα από την Αστυνομία. Και εδώ όμως ισχύει το αυτόφωρο και αυτό το επισημαίνουμε στην επιστολή μας και ζητάμε από την Αστυνομία να το τηρήσει.
    Σε βαριές κακοποιήσεις ζητάμε με επιστολή μας προς τον Εισαγγελέα της περιοχής να δώσει εντολή για την προσωρινή αφαίρεση του ζώου από τον ιδιοκτήτη του. Η επιστολή που θα βρείτε εδώ αποτελεί ένα παράδειγμα το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανάλογα ώστε να γνωρίζετε το τι ζητάμε από τις Εισαγγελικές Αρχές.
    Όταν κινδυνεύει άμεσα η ζωή του ζώου, το παίρνουμε αμέσως και το πάμε στον κτηνίατρο και κάνουμε μετά την επιστολή στον Εισαγγελέα εξηγώντας το έκτακτο της ανάγκης, αφού ζωή του ζώου διέτρεχε άμεσο κίνδυνο!
    Αν η κακοποίηση συμβαίνει κοντά στην έδρα του σωματείου ή στο σπίτι μας
    1. Αρχικά πάμε και ελέγχουμε το αν αληθεύει η καταγγελία.
    2. Αν βρούμε τον ιδιοκτήτη και αντιληφθούμε, ότι είναι συζητήσιμος - παρόλο που παραμέλησε το ζώο του ενδεχομένως λόγω άγνοιας (ανοησίας, βλακείας, αδιαφορίας) - τότε του εξηγούμε τις αλλαγές που πρέπει να κάνει δηλαδή… τον πάμε με το μαλακό, βοηθάμε αν μπορούμε στην αποκατάσταση των συνθηκών διαβίωσης και παρακολουθούμε, αν αυτές διορθώθηκαν.
    3. Αν είναι εριστικός και αδιόρθωτος, τότε πάμε στην Αστυνομία και κάνουμε καταγγελία, ΟΧΙ ΜΗΝΥΣΗ, γιατί κάνοντας μήνυση θα πρέπει να πληρώσουμε το παράβολο που στοιχίζει 100 ευρώ.
    Κρατάμε πάντα μαζί μας:
    α. Την Εγκύκλιο της ΕΛ.ΑΣ. (η οποία περιλαμβάνει οδηγίες προς τους αστυνομικούς) δείχνοντας τους ότι είναι υποχρεωμένοι να ασχοληθούν με τις καταγγελίες για κακοποίηση ζώων). Έτσι ενημερώνουμε του άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκονται στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, οι οποίοι ενδεχομένως να μην μας πάρουν στα σοβαρά.
    I m a Good Person With Bad Attitude

Senior Member
    Λυπάμαι για το γεγονός. Λίγα λόγια από μένα, χωρίς να ξέρω τί και πώς, απλά τα ίδια λέω πάντα. Το ένα είναι να καθαρίζεται ΤΑΚΤΙΚΟΤΑΤΑ ο χώρος... για πρασιά δε μιλάμε;... αυτοί που ταΐζουν - συνήθως πετάνε διάφορα από μπαλκόνια και ζαμάν - φου κατ' τ' άλλα... δεύτερον, άλλo δώρο - άδωρον πλέον, όταν βλέπουμε πως έχουμε γάτες που αρχίζουν και γίνονται παραπάνω από δυο σε μια πρασιά - κι εφόσον ταΐζονται, γιατί να φύγουν; - προβαίνουμε αμέσως σε στείρωση. Αν τα ζώα είναι άγρια, κάνουμε τον κόπο να βρούμε εθελοντές με παγίδες και εμπειρία για το πιάσιμο. Η πείρα μου μου έχει δείξει, πως σε πάρα πολλές πρασιές που έχω στειρώσει και έχω πείσει τους ανθρώπους να καθαρίζουν το χώρο - να είναι πιο υπεύθυνοι απλά - τα περιστατικά δηλητηριάσεων έως και εξαφανίζονται. Τα αστείρωτα ζώα μαλώνουν πολύ και στις πρασιές ειδικά σε περίοδο ζευγαρώματος γίνεται ο κακός χαμός. Μόνο τις κραυγές να σκεφτεί κανείς, ό,τι πιο προκλητικό για τον υποψήφιο καριόλη δολοφόνο... αν τα γατιά έχετε αφήσει να γίνουν πολλά, οπωσδήποτε ψάξτε για κτηνιάτρους με χαμηλές τιμές ή για πρόγραμμα στειρώσεων αν "παίζει" σε κάποιο δήμο... θέλει και κόπο λίγο. Ά, κι αν είναι ήμερα και καταφέρετε να τα στειρώσετε, κάντε κι άλλο λίγο κόπο μπας και βρείτε σπίτια υιοθεσίας μέσω σωματείου ή μόνοι σας, αφού ελέγξετε - αν η προσπάθεια γίνει προσωπικά από σας - τους υποψήφιους "ιδιοκτήτες"... αν το τραβήξω λίγο, προμηθευτείτε ατροπίνες και ζητήστε από κτηνίατρο να σας ενημερώσει. Αν τα καταφέρετε να "βαρέσετε" την ένεση στο ζώο, έχει πολλές πιθανότητες να το προλάβετε... για σκύλο - στη γάτα είναι πολύ πιο δύσκολο - προτού βαρέσουμε την ένεση - του δίνουμε να πιει μπόλικο νερό κορεσμένο σε αλάτι έως ότου αρχίσει να ξερνάει... προσπαθούμε να το τυλίξουμε με κάτι ζεστό κι αν πάει καλά η προσπάθεια, ακολουθεί η ένεση... ποτέ ξύδια, λάδια και λοιπές μαλακίες που θα το χειροτερέψουν... καλή τύχη...
    "... Επικρίσεις Έρωτος Πιανίζουσες... Σε Βολεμένες Κιθαρίσιες Παραλίες..."

Senior Member
    επειδη εχω κατοικιδια σου λεω πως αν οντως θες να μαθεις , μπες σε φορουμ με γατες ειδικα, σιγουρα θα μαθεις πολλα περισσοτερα, σε πρακτικο επιπεδο και οχι θεωριας. Εαν θες να γινει κουβεντουλα, οκ, αλλο θεμα.
    Ναι είπα να πιάσω κουβεντούλες έτσι γιατι δεν έχω τίποτα να κάνω. Άσε μας ρε Ξώτικ...
    Σε ευχαριστώ όμως για την απάντηση και ήδη έχω βρει ένα.

Senior Member
    Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ένα ένα γατάκι πεθαίνει. Πριν 2 εβδομάδες δηλητηριάστηκαν 2 νεογέννητα, εχτές η μάνα, σήμερα αρρώστησε ο αδερφός και είναι στον κτηνίατρο αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει και τώρα αυτή που γέννησε σήμερα (την οποία την έχουμε από εχτές στο σπίτι) ανέβασε πυρετό (40) και αν δεν γίνει καλά θα πεθάνουν τα νεογέννητα...

Πραγματικά λυπάμαι γι αυτούς που το κάνουν. Τέλος πάντων...

Senior Member
    πολύ καλά έκανε που ανεφερε ολα αυτα η μπροκεν ντολ, να τα λαβεις υπόψιν σου.
    Και μην νομίσεις Χριστινάκι πρέπει να τους πιέσεις και λίγο τους αστυνομικούς για ν' ασχοληθούν.

Πάντως, καλό θα ήταν να ενημερώνεσαι και από σαιτ φιλοζωικών οργανώσεων.
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    μπορει να θες να καταλαβεις πχ πως σκεφτεται ο κοσμος που το κανει η οι γυρω που δεν κανουν τιποτε για ολο αυτο το εγκλημα.
    Να σαι καλα παντως για τα μπολντ.
    Από την στιγμή που ήδη έχω δηλώσει από το πρώτο μου μνμ οτί δεν ζητάω να συζητήσω αυτές τις συμπεριφορές των ανθρώπων αλλά να βρω μια λύση θεωρησα οτί το έγραψες με άλλον τρόπο. Εκτός αν δεν διάβασες ή δεν κατάλαβες το μνμ μου...
    Δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς, η απάντησή μου είναι φυσικό επακόλουθο από αυτό έλαβα από σένα..