money - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 31

Thread: money

Senior Member
    Quote Originally Posted by fragile View Post
    gothly τα μονα εξοδα που μπορω να περιορισω ειναι οι μαλακιουλες απο τον φουρνο(παγωτα,φρεντοτσινο,� �οστακι,πατατακια κλπ)
    τσιγαρα και κοκα-κολες δεν μπορω να τις στερηθω με τιποτα!!!
    αποτελουν για μενα "μικροχαρές" της ζωης (δεν εχω και πολλες απο αυτες αλλωστε...) και ταυτοχρονα απολυτες εξαρτησεις!!!
    ίσως δεν είναι πολύ μεγάλη ανάγκη να περιορίσεις τόσο τα έξοδα τότε..
    γιατί πιστευω πως όταν έχουμε ανάγκη τα μειώνουμε θέλουμε δε θελουμε!
    Βέβαια δε μπορώ να έχω κ απόλυτη άποψη πάνω σε αυτό, καλύτερα να πεί καποιος που είναι καπνιστής κατα πόσο εύκολο είναι να μειώσεις τα τσιγάρα λόγω εξόδων.. (ή τις κοκα κολα)

Senior Member
    με αφορμη την μειωση του εβδομαδιαιου μου χαρτζιλικιου και δεδομενης της οικονομικης κρισης που μαστιζει ολους μας απο λιγο εως πολυ, θα ηθελα να σας ρωτησω ποσα ευρω χαλατε τη βδομαδα κατα μεσο ορο για προσωπικα εξοδα (δεν συνυπολογιζονται λογαριασμοι,ντυσιμο,διατρο φη,ψυχοθεραπεια).
    αναφερομαι καθαρα και μονο στα εξοδα του στυλ τσιγαρα,ποτα,διασκεδαση κλπ.

προσωπικα ενω επαιρνα 80 ευρω εβδομαδιαιως, πλεον παιρνω 70 και βγαινω περα τσιμα-τσιμα.
    τα περισσοτερα πανε στα τσιγαρα,γυρω στα 15 ευρω πανε στις κοκα-κολες (μεγας εθισμος και αυτος!) και τα ελαχιστα που απομενουν πανε σε καμια τυροπιτα κανα ετοιμο καφε κανα ντελιβερι.

σας φαινονται λιγα ή πολλα για τις μερες μας τα 70 ευρω?
    ποια εξοδα θα μπορουσα να περικοψω κατα τη γνωμη σας ωστε να μου μενουν και 5 δεκαρες στην ακρη?
    εσεις κατα μεσο ορο ποσα χαλατε εβδομαδιαιως αν επιτρεπεται ?
    Με 70 ευρώ βγαίνεις 3-4 φορές έξω για φαγητό ή ποτό. Κρίμα να πάνε σε τσιγάρα, coca cola και junk food. Και άχρηστα και ανθυγιεινά.
    (Και μιλάω εγώ που κάπνιζα σχεδόν είκοσι χρόνια! Αλλά το έκοψα και βρήκα την υγειά μου. Χώρια η οικονομία.)

Senior Member
    axl και gothly δεν μπορεσα να διαβασω τις απαντησεις σας.
    βγηκε δυστυχως κομμενο το κειμενο.
    μαλλον φταει που εβαλα πολλα κομματα συνεχομενα και εγινε μπαγκ.
    εχει ξανασυμβει αυτο.
    ξερει κανεις πως διορθωνεται please?

edid: το διορθωσα και τωρα φαινεται ολοκληρο το κειμενο μου.
    τις απαντησεις ομως δν μπορω να τις διαβασω :(

Senior Member
    fragile τα 70 ευρω την εβδομαδα δεν ειναι και ασχημα.
    Εγω ειμαι χωρις δουλεια απο μεσα Δεκεμβριου και χωρις εισοδημα απο Απριλη.
    Ο τραπεζικος μου λογαριασμος εχει μεινει σχεδον αδειος και χρηματα απο τους γονεις μου εχω να παρω σχεδον δυο χρονια.
    Προς το παρον τα εξοδα μου τα καλυπτει ο φιλος μου , και καταλαβαινεις ποσο ασχημο ειναι αυτο.
    Ουσιαστικα για εμενα τωρα δεν χαλαω σχεδον τιποτα , αλλα μου εφυγαν πολλα λεφτα μαζεμενα (διδακτρα , διακοπες κλπ)
    και εμεινα ταπι.Τα μεσα εξοδα ειναι 30 την εβδομαδα για σουπερμαρκετ και περιπου 10 ευρω για να βγαινω για ενα καφε ή ποτο μια φορα την εβδομαδα.Και αλλα 10 ευρω τα τσιγαρα. (καπνος 5,50 χαρτακια 1,00 και φιλτρα 1,00),Κανω περιπου εναμιση καπνο την εβδομαδα.

Ξανασκεψου που αξιζει να χαλας τα λεφτα σου και που οχι.
    Μπορεις να αρχισεις καπνο αντι για κανονικα τσιγαρα ή να το κοψεις τελειως οπως ειπε η Μαριαν.

Γαι τα κομμενα κειμενα απλα πρεπει να βαζετε και κανα κενο και οχι πολλα κομματα και τελειες.

Senior Member
    axl και gothly δεν μπορεσα να διαβασω τις απαντησεις σας.
    βγηκε δυστυχως κομμενο το κειμενο.
    μαλλον φταει που εβαλα πολλα κομματα συνεχομενα και εγινε μπαγκ.
    εχει ξανασυμβει αυτο.
    ξερει κανεις πως διορθωνεται please?

edid: το διορθωσα και τωρα φαινεται ολοκληρο το κειμενο μου.
    τις απαντησεις ομως δν μπορω να τις διαβασω :(
    με καλυψε η μπετελγεζ

Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Με 70 ευρώ βγαίνεις 3-4 φορές έξω για φαγητό ή ποτό. Κρίμα να πάνε σε τσιγάρα, coca cola και junk food. Και άχρηστα και ανθυγιεινά.
    (Και μιλάω εγώ που κάπνιζα σχεδόν είκοσι χρόνια! Αλλά το έκοψα και βρήκα την υγειά μου. Χώρια η οικονομία.)
    εχω σοβαρο προβλημα αγοραφοβιας και γι' αυτο δεν εχω κοινωνικη ζωη.
    ολη μου τη μιζερια την ξεσπαω στα τσιγαρα και στις κολες.
    ειναι απο τις ελαχιστες απολαυσεις που μου εχουν μεινει.
    ( το εγραψα και παραπανω αλλα βγηκε κομμενο το κειμενο )
    εχω γραψει και την πονεμενη ιστορια μου στο τοπικ "αγχος-φοβιες" με τιτλο "ζητειται ελπις"
    τελικα ναι το προβλημα μου δεν ειναι τα λεφτα ( ή τουλαχιστον οχι μονο ) ....αλλου ειναι το θεμα...

Senior Member
    εχω σοβαρο προβλημα αγοραφοβιας και γι' αυτο δεν εχω κοινωνικη ζωη.
    ολη μου τη μιζερια την ξεσπαω στα τσιγαρα και στις κολες.
    ειναι απο τις ελαχιστες απολαυσεις που μου εχουν μεινει.
    ( το εγραψα και παραπανω αλλα βγηκε κομμενο το κειμενο )
    εχω γραψει και την πονεμενη ιστορια μου στο τοπικ "αγχος-φοβιες" με τιτλο "ζητειται ελπις"
    τελικα ναι το προβλημα μου δεν ειναι τα λεφτα ( ή τουλαχιστον οχι μονο ) ....αλλου ειναι το θεμα...
    Φαντάζομαι όμως είναι κάτι που έχεις σκοπό να το πολεμήσεις. Μην επαναπαύεσαι και αρκείσαι σε τόσο λίγα. Υπάρχουν τόσο ωραία πράγματα εκεί έξω. Βασικά, η ζωή είναι έξω και σε περιμένει. Είναι κρίμα να σου κάνει κουμάντο το μυαλό σου, το οποίο μάλιστα κάπου τα έχει μπερδέψει. Καλή επιτυχία!

Senior Member
    προσπαθω...
    να εισαι καλα! :)

Senior Member
    Αυτό είχα γράψει, ελπίζω να το δείχνει τώρα

ίσως δεν είναι πολύ μεγάλη ανάγκη να περιορίσεις τόσο τα έξοδα τότε..
    γιατί πιστευω πως όταν έχουμε ανάγκη τα μειώνουμε θέλουμε δε θελουμε!
    Βέβαια δε μπορώ να έχω κ απόλυτη άποψη πάνω σε αυτό, καλύτερα να πεί καποιος που είναι καπνιστής κατα πόσο εύκολο είναι να μειώσεις τα τσιγάρα λόγω εξόδων.. (ή τις κοκα κολα)

Banned
    οι πλούσιοι είναι οι μεγαλύτεροι τσιγγούνηδες. εμείς είμαστε το 2 τοις εκατό!

Senior Member
    ειπα να φερω το θρεντ στην επικαιροτητα μιας και τα οικονομικα μου στενεψαν.
    δυστυχως καπνιζω πολυ.
    καπνιζω LM μπλε 25-νταρι το οποιο κοστιζει 3,20
    ξερετε καποια πιο φθηνη μαρκα τσιγαρων?
    για στριφτο δεν παιζει...το ξερω οτι ερχεται πιο οικονομικα αλλα το δοκιμασα και μου σπασε τα νευρα που εσβηνε και τρεις κ λιγο.
    ολα τα μαραφετια (ριζλα κλπ) μαζι με το μηχανημα που στριβει κατεληξαν στον καδο.
    τα Leader υπαρχουν ακομα?
    δεν τα βρηκα στο περιπτερο που ειναι κοντα μου.
    ξερετε ποσο κοστιζουν?
    "ΟΠΟΙΟΣ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΥΨΩΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΜΠΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ"

Senior Member
    για τα leader δν ξερω.. μπορεις να δοκιμασεις τα pall mall αμα θες ομως ειναι γυρω στο 3αρι.. πιο φθηνα δν ξερω αμα υπαρχουν αλλα κ να υπαρχουν δν εγγυωμαι την ποιοτητα κ κατα ποσο θ σ αρεσει η γευση τς..
    Εγω το μεγαλυτερο μερος των χρηματων το δινω για τσιγαρα ξερω οτι ειναι κριμα αλλα οπως εγραψα κ στο αλλο θεμα για αρχη αλλαξα μαρκα πηρα πιο φθηνη κ κατα δευτερον προσπαθω να καπνιζω λιγοτερα μηχανικα μ βγαινει
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    ειπα να ξεθαψω αυτο το θεμα που ειχα ανοιξει πριν απο κατι μηνες.

τα pall mall πηγαν πλεον στο 3,10 το 20-αρι.
    το γυρισα λοιπον σε leader, το οποιο κοστιζει 2,90.
    δεδομενου οτι κανω κατα μεσο ορο 2 πακετα τη μερα, εχω κερδος περιπου 3 ευρω την εβδομαδα δλδ 12 ευρω το μηνα.
    δεν ειναι και το τεραστιο κερδος, αλλα εδω που μας φτασανε μετραμε μεχρι και τα σεντς.

επισης περιορισα στο ελαχιστο το φαι απ' εξω.
    πλεον παραγγελνω παρα πολυ σπανια.

για κοκα-κολες δινω περιπου 20 ευρω εβδομαδιαιως.

επομενως για να κανουμε μια σουμα...τα παγια μου εξοδα ( τσιγαρα - κολες ) ανερχονται σε 20 ευρω για κολες + 40 για τσιγαρα.
    ετσι μου μενουν και 10 ευρουλακια να τα διαθεσω αλλου.

ξερω οτι θα φαω κραξιμο απο μνημονιο (για τις κολες) και απο Ηλιαννα (για τα τσιγαρα), αλλα ρε παιδια ειναι καποια πραγματα που δεν μπορω να τα στερηθω ουτε με σφαιρες!!!
    "ΟΠΟΙΟΣ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΥΨΩΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΜΠΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ"

Senior Member
    ειπα να ξεθαψω αυτο το θεμα που ειχα ανοιξει πριν απο κατι μηνες.

τα pall mall πηγαν πλεον στο 3,10 το 20-αρι.
    το γυρισα λοιπον σε leader, το οποιο κοστιζει 2,90.
    δεδομενου οτι κανω κατα μεσο ορο 2 πακετα τη μερα, εχω κερδος περιπου 3 ευρω την εβδομαδα δλδ 12 ευρω το μηνα.
    δεν ειναι και το τεραστιο κερδος, αλλα εδω που μας φτασανε μετραμε μεχρι και τα σεντς.

επισης περιορισα στο ελαχιστο το φαι απ' εξω.
    πλεον παραγγελνω παρα πολυ σπανια.

για κοκα-κολες δινω περιπου 20 ευρω εβδομαδιαιως.

επομενως για να κανουμε μια σουμα...τα παγια μου εξοδα ( τσιγαρα - κολες ) ανερχονται σε 20 ευρω για κολες + 40 για τσιγαρα.
    ετσι μου μενουν και 10 ευρουλακια να τα διαθεσω αλλου.

ξερω οτι θα φαω κραξιμο απο μνημονιο (για τις κολες) και απο Ηλιαννα (για τα τσιγαρα), αλλα ρε παιδια ειναι καποια πραγματα που δεν μπορω να τα στερηθω ουτε με σφαιρες!!!
    βρε φουγαριτσα..2 πακέτα?"?εγω νομιζα οτι για ενα γίνετε ο σαματας....δε σε λυπασε..πρώτον με αυτη την κριση ειναι ανεπίτρεπτο να δινετε τοσα λεφτα για το τζαμπα..κ δευτερον ποσα χρονια να αντεξουν αυτα τα πνευμόνια..αν δεν το ελλατώσεις θα το αυξήσεις κ θα παει μακρια η βαλίτσα...6 ευρω στην τσέπη σου = 42 ευρω την εβδομάδα δικά σου δηλ 42χ4=168 το μηνα ..βρε γυρω στα 2000 ευρω το χρονο...μπαχαμες πας βρε...αμαξι με δοσεις παίρνεις...ακουσες το κραξιματακι σου....δεν ειναι στέρηση τζιλ ειναι εξυπνη κινηση..επενδύεις στην υγεία σου..σμουτσ
    Η νίκη επί των παθών μας συνιστά την πρώτη κ ουσιαστικότερη νίκη -Βίκτωρ Ουγκώ

Senior Member
    πολλα πολλα σμουτς κι απο μενα Ηλιαννακι μου, αλλα δεν με επεισες :P

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast