Σχιζοφρένεια βοήθεια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
    Junior Member

Σχιζοφρένεια βοήθεια

Θα ήθελα να σας ρωτήσω γιατί με ενδιαφέρει η σχιζοφρένεια συνοδεύεται πάντοτε από παραισθήσεις;Τι είναι αρνητική σχζοφρένεια;Τι μπορεί να έχω ,κοιμάμαι μόνο την ημέρα,δεν έχω κανέναν απολύτως φίλο,δεν με ενδιαφέρει να αποκτήσω,δείχνω αρκετά αναίσθητη,παίρνω φάρμακα(Seroquel)και σε περίπτωση που σταματήσω τα χάπια υπάρχει ο κίνδυνος να θυμώσω χωρίς λόγο,να χάσω τον έλεγχο, να ξεφύγω και να κάνω κάτι ακραίο.Πρίν τα Χριστούγεννα είχα αποπειραθεί να αυτοκτονήσω.Τέλος δεν ασχολούμαι με τίποτα και με κανέναν παρά περνάω το βράδυ μου βλέποντας dvd.

Senior Member
    γειά σου φίλη!
    αυτά που ρωτάς εδώ, τα ρώτησες και στο γιατρό σου; νομίζω πως είναι πάντα αρκετά βασικό να έχουμε έστω κι έναν υποτυπώδη, μικρό, αλλά όσο γινεται πιο ουσιαστικό διάλογο με το γιατρό μας. ο διάλογος μπορεί να βοηθήσει εμάς αλλά και να οδηγήσει και το γιατρό σε καλύτερη προσέγγιση.
    εγώ που δεν είμαι ειδικός, κι έχω και γω τα δικά μου βάσανα, σε ακούω και καταλαβαίνω τη δυσκολία. μου φαίνεται όμως ΠΟΛΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ το ότι μπήκες εδώ και περιέγραψες τόσο απλά, σε τόσο λίγες γραμμές, τη ζωή σου. είναι σαν να την είδες για μια στιγμή από μακριά, σαν να την κοίταξες απλά και αδέκαστα. εγώ το βρίσκω αυτό πολύ γενναία κίνηση.

Senior Member
    lucifair100 με την εγγραφή σου σε αυτό το forum μόλις κατέρριψες τα ίδια σου τα λόγια ότι δεν σε ενδιαφέρει να αποκτήσεις κανέναν φίλο.....:)

Αν όντως ήσουν τελείως αντικοινωνική δεν θα έμπαινες σε αυτή τη διαδικασία να μιλήσεις με άλλα άτομα που συμπάσχουν.......
    Αυτό σημαίνει ότι βαθιά μέσα σου όσο και αν το αρνήσαι είσαι κοινωνική και θέλεις να μοιραστείς τα συναισθήματά σου με ανθρώπους που μπορούν να σε καταλάβουν.:)

Το ότι ψάχνεσαι δεν είναι κακό.....αντιθέτως θα έλεγα είναι αρκετά δημιουργικό! Ίσως σου πάρει περισσότερο χρονικό διάστημα από ότι σε άλλους για να εντοπίσεις τα προσωπικά σου χαρίσματα για να τα εκμεταλλευτείς ανάλογα , αλλά μην απελπίζεσαι.......

Ακόμα και οι ακραίες αντιδράσεις που αναφέρεις αν διοχετευθούν σε κάτι άμεσα παραγωγικό θα σε κάνει να νιώθεις καλύτερα! Βρες κάτι που μπορεί να σου αρέσει προκειμένου να διοχετεύεις εκεί την αρνητική σου ενέργεια προκειμένου να ισορροπείς στα υπόλοιπα κομμάτια της καθημερινής σου ζωής.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΣΟΥ ΘΕΛΗΣΗΣ!!!;)

Senior Member
    Θα συμφωνησω με τις παραπανω αποψεις.Το οτι μπηκες εδωμεσα φιλη μου παει να πει οτι μπορεις να συνομιλας με ολους εμας και εμεις με την σειρα μας να σου απανταμε.Πιστεψε με θα βρεις περισσοτεροι ανταποκριση απο οτι μπορει να πιστευες...θα σε βοηθησουν αρκετοι απο εδωμεσα γιατι εχουν καρδια,εχουν δυναμη κι ας το ξεχνουν μερικες φορες οι ιδιοι...εδω ειμαστε να το υπενθιμιζουμε ο ενας στον αλλον.Μην αφησεις την παρεα μας,μεινε και απολαυσε τις μικρες αλλαγες που θα ερθουν..θα σου προτεινω να γραφεις συχνοτερα,βοηθα...

ευχαριστω!
    "...και θα πληρώνω σαν αντίτιμο στο χρόνο, την μοναξιά για όλα τα χάδια που ζητούσα."

Senior Member
    Originally posted by τι-ποτέ
    γειά σου φίλη!
    αυτά που ρωτάς εδώ, τα ρώτησες και στο γιατρό σου; νομίζω πως είναι πάντα αρκετά βασικό να έχουμε έστω κι έναν υποτυπώδη, μικρό, αλλά όσο γινεται πιο ουσιαστικό διάλογο με το γιατρό μας. ο διάλογος μπορεί να βοηθήσει εμάς αλλά και να οδηγήσει και το γιατρό σε καλύτερη προσέγγιση.
    εγώ που δεν είμαι ειδικός, κι έχω και γω τα δικά μου βάσανα, σε ακούω και καταλαβαίνω τη δυσκολία. μου φαίνεται όμως ΠΟΛΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ το ότι μπήκες εδώ και περιέγραψες τόσο απλά, σε τόσο λίγες γραμμές, τη ζωή σου. είναι σαν να την είδες για μια στιγμή από μακριά, σαν να την κοίταξες απλά και αδέκαστα. εγώ το βρίσκω αυτό πολύ γενναία κίνηση.
    Συμφωνώ.Έδωσες πλήρη περιγραφή.Χμμ νομίζω ότι ανήκει σε έναν συγκεκριμένο τύπο σχιζοφρένειας το παράδειγμά σου.Η ερώτησή μου είναι γιατί ενώ δεν ενδιαφέρεσαι να κάνεις φίλους και ούτε θες επικοινωνία εκθέτεις ότι έχεις πρόβλημα που θέλει λύση;Δεν το ρωτώ επιθετικά απλά να καταλάβω γιατί θέλω να ξέρω καλύτερα πως αισθάνεσαι.Δηλ.αν περνάς μια χαρά έτσι γιατί παίρνεις φάρμακα;Σου έχει προκληθεί ποτέ δυσφορία ή η ανάγκη να επικοινωνήσεις με άλλους;

Senior Member
    Μήπως με τον όρο αρνητική σχιζοφρένεια να αναφερόταν στα αρνητικά της συμπτώματα;Λέω απλά γιατί δεν είμαι ψυχίατρος!!!!Γνώρισα μια κοπέλα η οποία μου προκάλεσε το ενδιαφέρον γιατί είχε παρ\'ότι μόνο 16 ιδέες ότι μιλάει με νεκρούς που τις μεταφέρουν μηνύματα.Αλλά όμως δεν φαινόταν να έχει παραλήρημα.Πώς γίνεται αυτό;Πώς δεν μπερδευόταν και απαντούσε στις αληθινές και όχι στις ψεύτικες φωνές;Όταν της μίλησα μου είπε πως όλα είναι εντάξει αρκεί να μπορείς να τα ελέγχεις...Θα μπορούσε η κατάστασή της να επιδεινωθεί;Φαίνεται μια φυσιολογικότατη κοπέλα που μιλά σε όλους χωρίς κανένα πρόβλημα αντικοινωνικότητας.....

Senior Member
    Originally posted by kassi_21
    Μήπως με τον όρο αρνητική σχιζοφρένεια να αναφερόταν στα αρνητικά της συμπτώματα;Λέω απλά γιατί δεν είμαι ψυχίατρος!!!!Γνώρισα μια κοπέλα η οποία μου προκάλεσε το ενδιαφέρον γιατί είχε παρ\'ότι μόνο 16 ιδέες ότι μιλάει με νεκρούς που τις μεταφέρουν μηνύματα.Αλλά όμως δεν φαινόταν να έχει παραλήρημα.Πώς γίνεται αυτό;Πώς δεν μπερδευόταν και απαντούσε στις αληθινές και όχι στις ψεύτικες φωνές;Όταν της μίλησα μου είπε πως όλα είναι εντάξει αρκεί να μπορείς να τα ελέγχεις...Θα μπορούσε η κατάστασή της να επιδεινωθεί;Φαίνεται μια φυσιολογικότατη κοπέλα που μιλά σε όλους χωρίς κανένα πρόβλημα αντικοινωνικότητας.....

ελπιζο να τις ιπες ευγενικα να παη αμεσα σε ψυχιατρο;

Member
    Originally posted by lucifair100
    Θα ήθελα να σας ρωτήσω γιατί με ενδιαφέρει η σχιζοφρένεια συνοδεύεται πάντοτε από παραισθήσεις;Τι είναι αρνητική σχζοφρένεια;Τι μπορεί να έχω ,κοιμάμαι μόνο την ημέρα,δεν έχω κανέναν απολύτως φίλο,δεν με ενδιαφέρει να αποκτήσω,δείχνω αρκετά αναίσθητη,παίρνω φάρμακα(Seroquel)και σε περίπτωση που σταματήσω τα χάπια υπάρχει ο κίνδυνος να θυμώσω χωρίς λόγο,να χάσω τον έλεγχο, να ξεφύγω και να κάνω κάτι ακραίο.Πρίν τα Χριστούγεννα είχα αποπειραθεί να αυτοκτονήσω.Τέλος δεν ασχολούμαι με τίποτα και με κανέναν παρά περνάω το βράδυ μου βλέποντας dvd.
    Lucifair kai egw xereis koimamai monaxa thn hmera...den exw kanena apolitos filo ma tha to ithela poli na eixa...kai opos eipan parapano ta pedia to oti eisai edw kai grafeis dixnei mia eswterikh anagkh katanoishs...kala kaneis kai perneis farmaka an se kanoun na niwtheis kalhtera kai den epireazoun th zoi sou arnhtika se allo tomea...
    Xairome pou oti kai an prospathises prin ta xristougenna de petyxe kai etc eisai edw mazi mas kai moirazesai ton eayto sou...
    Afto pou tha sou pw egw einai kati pou eixa skeftei...pisteyw pragmatika pws isxiei...
    Sth zoi yparxoun 2 eidwn anthrwpoi...panta yparxoun aftoi pou milane gia th zoi...ma yparxoun kai aftoi pou th zoune sth pragmatikotita...Afto pou prepei na skefteis esi einai monaxa sto pia kathgoria tha itheles na anoikeis...skepsou to afto...
    Gia na mh to pezw xerolas vevea...na pw pws egw twra pia eimai apo aftous pou milane gia th zoi...ma elpizw esi na apofasiseis na pas sthn apenanth oxthi kai na arxiseis na zeis pragmatika...eyxomai ta kalhtera

Me ektimish...Sorrow

Senior Member
    να μιλάς για τη ζωή και να τη ζεις κιόλας? δε γίνεται αυτό?

Senior Member
    Originally posted by kanenas
    Originally posted by kassi_21

ελπιζο να τις ιπες ευγενικα να παη αμεσα σε ψυχιατρο;
    Το είπα ευγενικά όχι άμεσα όμως.Της είπα αρχικά ότι θα πρέπει να απορρίψουμε κατ\'αρχάς την παρουσία κάποιας ασθένειας και μετά να μιλήσουμε για χάρισμα.Πέταξα κάτι για σχιζοφρένεια.Της είπα όταν αισθανθείς μελλοντικά ότι αυτές οι σκέψεις σου προκαλούν έντονη δυσφορία καλό θα ήταν να επισκεφτείς κάποιον ψυχίατρο.Υπάρχουν περιπτώσεις που λείπουν κάποιες ορμόνες από τον οργανισμό και κάνουν τους ανθρώπους να βλέπουν πράγματα που οι άλλοι δεν βλέπουν.Υπάρχουν φάρμακα γι\'αυτό που σε βοηθάνε.Της είπα καλό θα ήταν να πας τώρα που είσαι στην αρχή.Δεν φάνηκε ενοχλημένη άρα μάλλον ευγενικά της το είπα.Αντιθέτως την είδα να αισθάνεται ότι κάποιος την καταλαβαίνει.Έλεγε και ο Κώστας(ένας συνομήλικος φίλος της) τα ίδια έβλεπε και γι\'αυτό συνεννοούμασταν.Μου πέταξε ότι δήθεν ο Κώστας είχε πάει σε γιατρό και του είχε πει ότι είναι χάρισμα....

Παιδιά πάντως να σας πω και τη μαύρη αλήθεια όταν άκουσα ότι επικοινωνεί με νεκρούς ανατριχούλιασα.Λέω ευχαριστώ αλλά δεν θα ήθελα να συμβεί σε εμένα.Γιατί μιλούσαμε γενικά για μεταφυσικά φαινόμενα.Κι ένα παιδί έλεγε πως ήταν σαν να είδε τον μπαμπά του που είχε πεθάνει κάποιες μέρες πριν.Εγώ παιδιά αυτά δεν τα πιστεύω και ούτε θα ήθελα να τα βιώσω.Μα τω Θεώ.Λέω θα φοβόμουν.Και μου απαντάει η 16χρονη.Όχι,όχι δεν κάνει να φοβάσαι γιατί μπορεί να πεθάνεις από ανακοπή.Δηλαδή να τον δεις μπροστά σου το νεκρό και να πεις Καλώς ήρθες.Ήρθες για να με πάρεις;

Junior Member
    Ποιός σου έδωσε συνταγή για το seroquel; για ποιά διάγνωση; για πόσο καιρό; σε ποιά δόση; είναι το πρώτο αντιψυχωτικό φάρμακο που παίρνεις; παίρνεις κάποιο άλλο φάρμακο για την ίδια διάγνωση ή για άλλο πρόβλημα υγείας; τι ηλικία έχεις; έχεις ενημερωθεί για το φάρμακο αυτό, τη δράση του και τις πιθανές παρενέργειες;

Πρόκειται για πολύ ισχυρό φάρμακο με σύνθετη συστημική δράση που επηρεάζει πολλά συστήματα του οργανισμού. Η χρήση του απαιτεί προσεκτική παρακολούθηση.

Τα αντιψυχωτικά φάρμακα μόνα χωρίς ψυχολογική/ψυχιατρική στήριξη και τακτική ιατρική παρακολούθηση μπορεί να δημιουργήσουν πρισσότερα προβλήματα από όσα μπορούν να λύσουν.

Junior Member
    Τα φάρμακα μου τα έχει γράψει ψυχίατρος.Επίσης παίρνω dumyrox kai stedon.Με παρακολουθεί τακτικά.Του λέω ακριβώς πως αισθάνομαι. Παραισθήσεις ακουστικές ή οπτικές δεν είχα ποτέ,και για αυτό έχω την απορία γιατί μου το δίνει, αφού χορηγείται σε άτομα με παραισθήσεις.

Junior Member
    έχεις πάρει δεύτερη γνώμη; θα ήταν καλό πριν πάρεις τόσο ισχυρά φάρμακα να έχεις και μια δευτέρη διάγνωση και πρόταση θεραπείας. Δεν ξέρω άν αυτά τα παίρνεις για πρώτη φορά ή όχι αλλά είναι πολύ ισχυρά. Στο επόμενο ραντεβού να ρωτήσεις το γιατρό να σού πεί ποιά είναι η διάγνωσή του, για ποιό λόγο (δηλ. τι περιμένει) σου δίνει κάθε φάρμακο και πως περιμένει να δράσουν και τα τρία μαζί, για πόσο καιρό θα τα παίρνεις.

Senior Member
    Νομίζω πως όλοι οι τύποι της σχιζοφρένειας έχουν το χαρακτηριστικό των παραισθήσεων.Μόνο στην κατατονική σχιζοφρένεια δεν γίνεται σαφή αναφορά για παραισθήσεις αλλά δεν νομίζω να έχεις αναφέρει κινητικές δυσλειτουργίες..Σου παραθέτω την ιστοσελίδα σχετικά με τη σχιζοφρένεια και τις μορφές της....Δεν είμαι σίγουρη αλλά οι σχιζοφρενείς δεν είναι και τόσο συνειδητοποιημένοι ότι έχουν παραισθήσεις αλλά τα εκλαμβάνουν όλα ως πραγματικότητα οπότε θα σε ρωτούσα τι είναι αυτό που σε κάνεινα πιστεύεις πως δεν έχεις παραισθήσεις;

http://www.e-psychology.gr/index.php?option=com_content&task=view&id= 104&Itemid=99999999

Senior Member
    Πιθανή σχέση μεταξύ σχιζοφρένειας και φλεγμονής
    HEALTH.IN.GR
    30 Μαρ.

Σικάγο: Το κλειδί του μυστηρίου της σχιζοφρένειας μπορεί να βρίσκεται σε μια γονιδιακή περιοχή που πιστεύεται ότι παίζει ρόλο στη φλεγμονή και τις αυτοάνοσες διαταραχές, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Molecular Psychiatry.

Ερευνητές του Ινστιτούτου Ιατρικής Έρευνας Φέινστέιν της Νέας Υόρκης με επικεφαλής τον Δρ Τοντ Λενζ χρησιμοποίησαν τον συσχετισμό ολικού γονιδιώματος για ερευνήσουν ολόκληρο το ανθρώπινο γονιδίωμα 178 πασχόντων από σχιζοφρένεια και 144 υγιών ατόμων. Εκ των 500.000 γενετικών μεταλλάξεων που μελετήθηκαν, οι ερευνητές επικεντρώθηκαν σε ένα γονίδιο που βρίσκεται κοντά στο άκρο των χρωμοσωμάτων X και Υ, τα οποία καθορίζουν το φύλο.

Ο Δρ Λενζ εξηγεί ότι η μετάλλαξη εντοπίζεται κοντά σε γονίδια που παράγουν υποδοχείς για δύο κυτοκίνες που εμπλέκονται στην αντίδραση του οργανισμού στις λοιμώξεις και ίσως παίζουν ρόλο και στην εγκεφαλική αντίδραση στους τραυματισμούς.

Οι υποδοχείς είναι μοριακές πόρτες εσόδου που χρησιμοποιούν οι κυτοκίνες για να προσδεθούν στα κύτταρα. Οι κυτοκίνες είναι χημικές ουσίες που μεταφέρουν σήματα του ανοσοποιητικού συστήματος και η παραγωγή τους είναι το πρώτο βήμα για την πρόκληση φλεγμονής. Με τεχνολογία γονιδιακής αλληλουχίας οι ερευνητές μελέτησαν μια υποομάδα 71 πασχόντων από σχιζοφρένεια και 31 υγιών ατόμων. Η μελέτη αποκάλυψε πολλαπλές γονιδιακές ανωμαλίες στους ασθενείς που δεν εντοπίζονταν ή ήταν λιγότερο συχνές στα υγιή άτομα.
    .....
    http://news.pathfinder.gr/health/391416.html
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Page 1 of 2 12 LastLast