Διπολικη μητερας
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14
    Junior Member

Διπολικη μητερας

Η μητέρα μου πάσχει απο διπολική και ανα διαστήματα 3 χρόνων έχει χρειαστεί να νοσηλεύτει.εδω και ένα χρόνο περιπου είχα μια σχέση την οποία ο σύντροφος μου την έβλεπε σοβαρά.¨οταν του αποκάλυψα το πρόβλημα της μητέρας μου μεσολάβησαν οι δικοί του για να τελειώσει αυτη η σχέση. Ο ίδιος επικαλέστηκε σαν λόγο χωρισμού κάποιες σκηνές ζηλοτυπίας που γίνονταν απο τη μέρια μου.αλλά ξέρω οτι ο πραγματικός λόγος ειναι η διπολική της μαμάς μου.Είμαι απελπισμένη γιατι τον αγαπάω πολύ.Πιστευετε οτι θα αλλάξει ποτέ γνώμη η τον έχασα οριστικά?

Senior Member
    flowerbomb υπαρχουν πολλοι ανθρωποι προκατειλημμενοι απεναντι στις ψυχικες διαταραχες..νομιζω σημασια εχει το οτι επελεξε να ακολουθησει τη γνωμη των δικων του, και οχι τα συναισθηματα του για ενα τοσο σοβαρο ζητημα..αυτο δε σε προβληματιζει;
    Will I ever be free?

Senior Member
    πώς μπορεί καποιος απο εδω να ξερει αν ο φιλος σου θα αλλαξει γνωμη;
    το μελλον θα δειξει. κανε υπομονη και θα δεις.
    ή ρωτα αυτον! ειναι ο μονος που ξερει [αν ξερει].

Banned
    flowerbomb, δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχει προκατάληψη για τις ψυχικές διαταραχές. Όμως, είσαι απολύτως βέβαιη ότι ο λόγος του χωρισμού σας είναι η διπολική της μητέρας σου και μάλιστα επειδή μεσολάβησαν οι δικοί του? Οι σκηνές ζηλοτυπίας, αν υπήρχαν, μπορεί όντως να είναι πολύ κουραστικές και να αποτελούν από μόνες τους επαρκή λόγο για να σταματήσει μια σχέση. Γενικότερα νομίζω θα ήταν καλό να εστιάσεις στο τι συνέβαινε μεταξύ σας πρώτα απ' όλα και αν ο φίλος σου είναι ανοιχτός σε συζήτηση, να μιλήσετε καταρχήν για τους λόγους που ο ίδιος επικαλείται.

Junior Member
    Quote Originally Posted by ~Lucy~ View Post
    flowerbomb υπαρχουν πολλοι ανθρωποι προκατειλημμενοι απεναντι στις ψυχικες διαταραχες..νομιζω σημασια εχει το οτι επελεξε να ακολουθησει τη γνωμη των δικων του, και οχι τα συναισθηματα του για ενα τοσο σοβαρο ζητημα..αυτο δε σε προβληματιζει;
    Με προβληματίζει γιατι ο ανθρωπος αυτος ειναι 33 χρονων αλλα θεωρώ οτι ολοι τρομαξαν με αυτο που συμβαίνει και όπως ειπε και ο πατερας του δεν θα του φορτώσω εγω το προβλημα,πραγμα που δεν ισχύει.τον αγαπάω πάρα πολύ και δεν περίμενα΄τέτοια αντιδραση γιατι και εκεινος μου έλεγε οτι με λατρεύει και οτι είμαι η ζωη του.Είμαι σε άσχημη κατάσταση.

Junior Member
    Quote Originally Posted by marina38 View Post
    flowerbomb, δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχει προκατάληψη για τις ψυχικές διαταραχές. Όμως, είσαι απολύτως βέβαιη ότι ο λόγος του χωρισμού σας είναι η διπολική της μητέρας σου και μάλιστα επειδή μεσολάβησαν οι δικοί του? Οι σκηνές ζηλοτυπίας, αν υπήρχαν, μπορεί όντως να είναι πολύ κουραστικές και να αποτελούν από μόνες τους επαρκή λόγο για να σταματήσει μια σχέση. Γενικότερα νομίζω θα ήταν καλό να εστιάσεις στο τι συνέβαινε μεταξύ σας πρώτα απ' όλα και αν ο φίλος σου είναι ανοιχτός σε συζήτηση, να μιλήσετε καταρχήν για τους λόγους που ο ίδιος επικαλείται.
    Πιστεύω πως αυτος είναι ο λόγος γιατί σκήνες ζηλοτυπίας υπήρχαν όχι όμως αδικαιολόγητα,μου έδινε αφορμές.οταν όμως έλεγα να χωρίσουμε δε με άφηνε ποτέ.το τελευταιο διάστημα που η μητέρα μου ήταν στο νοσοκομείο και ήμουν υπερβολικά πιεσμένη εκνευριζόμουν και γω με το παραμικρό και τον χτύπησα 2 φορες λόγω ζήλιας.ηταν λάθος αλλα ήμουν πάρα πολυ στρεσαρισμενη.¨αλλες φορές εκλαιγα χωρίς λόγο και του έλεγα οτι κανενας δεν με αγαπάει.Ζουσα με φόβο γιατι μου έλεγε που είσαι και εγώ έλεγα ψέμματα όταν ήμουν στο νοσοκομείο όπου πήγαινα σε καθημερινή βάση γιατι η μητέρα μου με έπαιρνε 100 τηλέφωνα την ημέρα πού ειμαι και ποτε θα πάω.Χτυπούσε το τηλ απο το νοσοκομειο και δεν ηξερα τι να πω οταν με ρωτουσε ποιος είναι.Η ίδια η πίεση ειχε προηγηθεί και το φεβρουάριο όπου πάλι είχε νοσηλευθει η μητερα μου γιατι δεν θέλει με τίποτα να πάρει ενα νέο φάρμακο που της είπε ο γιατρος της.οταν παίρνει τα φαρμακά της είναι φυσιολογικότατη.Αλλα απο φεβρουάριο μέχρι ιουνιο είχε υποτροπιάσει.Ε΄βγαινε απο το νοσκομείο και άλλαζε τα΄φάρμακα απο μόνη της.
    Μόλις του εξήγησα τι συμβαίνει δεν μου ξαναμίλησε ποτέ.Μου είπε κατανοώ συμπάσχω αλλα δεν μπορώ να σε βοηθήσω και άσε με να κοιμηθώ.Ο πατέρας του μου είπε δεν θα του φορτώσεις το πρόβλημα και η αδερφή του πήρε τηλ τον πατέρα μου και του έλεγε να με πάει εμένα σε ειδικό και οτι του είπε να το τελειώσει εδω(δηλ τη σχεση του μαζί μου)
    Ύστερα απο ενα μήνα απο δικη μου προσκληση ήρθε να μιλήσουμε για μιση ώρα και μου έλεγε ΄τελος οριστικά χωρίς να δείχνει ίχνος κατανόησης για όσα περνούσα.Ξέχασε και την υπερβολική αγάπη και τα πάντα.Εχει κοψει κάθε επαφή μαζί μου.Δεν εκατσε να βρούμε μια λυση και μου πει πως νιωθει.

Senior Member
    Quote Originally Posted by flowerbomb View Post
    ήμουν υπερβολικά πιεσμένη εκνευριζόμουν και γω με το παραμικρό και τον χτύπησα 2 φορες λόγω ζήλιας.ηταν λάθος αλλα ήμουν πάρα πολυ στρεσαρισμενη.¨αλλες φορές εκλαιγα χωρίς λόγο και του έλεγα οτι κανενας δεν με αγαπάει.Ζουσα με φόβο γιατι μου έλεγε που είσαι και εγώ έλεγα ψέμματα όταν ήμουν στο νοσοκομείο όπου πήγαινα σε καθημερινή βάση γιατι η μητέρα μου με έπαιρνε 100 τηλέφωνα την ημέρα πού ειμαι και ποτε θα πάω.Χτυπούσε το τηλ απο το νοσοκομειο και δεν ηξερα τι να πω οταν με ρωτουσε ποιος είναι.
    Αλήθεια, πιστεύεις ότι φταίει η ασθένεια της μητέρας σου και όχι η δική σου συμπεριφορά?

Senior Member
    αρκετα μπερδεμενη φαινεται η σχεση...οπως και να εχει λαθη γινονται και απο τις δυο πλευρες, η ασθενεια της μητερας σου ισως να περιπλεκει ακομη περισσοτερο την κατασταση..απο τη στιγμη που σου εξηγηθηκε δε νομιζω να μπορεις να κανεις κατι αλλο, δειξε αξιοπρεπεια κ προχωρα παρακατω! νομιζω δε σου αξιζει καποιος που αλλαζει γνωμη τοσο ευκολα.
    Will I ever be free?

Junior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Αλήθεια, πιστεύεις ότι φταίει η ασθένεια της μητέρας σου και όχι η δική σου συμπεριφορά?
    Δηλαδή εσύ marian θεωρεις οτι εγω φταίω για το χωρισμό εκατο τοις εκατό ή σε μεγάλο βαθμό??
    Η αγάπη του , η λατρεία του και οτι ειμαι η ζωη του φάνηκε στα δυσκολα σωστά?όταν του είπα τι με βασανίζει εξαφανίστηκε.

Junior Member
    Quote Originally Posted by ~Lucy~ View Post
    αρκετα μπερδεμενη φαινεται η σχεση...οπως και να εχει λαθη γινονται και απο τις δυο πλευρες, η ασθενεια της μητερας σου ισως να περιπλεκει ακομη περισσοτερο την κατασταση..απο τη στιγμη που σου εξηγηθηκε δε νομιζω να μπορεις να κανεις κατι αλλο, δειξε αξιοπρεπεια κ προχωρα παρακατω! νομιζω δε σου αξιζει καποιος που αλλαζει γνωμη τοσο ευκολα.
    Δεν αλλαξε απλά γνώμη έγινε ένας άλλος κακος ανθρωπος που σταμάτησε να μου μιλαει εντελώς μέσα σε ενα βράδυ.Είμαι σίγουρη ότι δεν με αγάπησε ποτέ.

Senior Member
    Δηλαδή εσύ marian θεωρεις οτι εγω φταίω για το χωρισμό εκατο τοις εκατό ή σε μεγάλο βαθμό??
    Η αγάπη του , η λατρεία του και οτι ειμαι η ζωη του φάνηκε στα δυσκολα σωστά?όταν του είπα τι με βασανίζει εξαφανίστηκε.
    Δεν μπορώ να σου δώσω και ποσοστό. Αλλά νομίζω ότι παραβλέπεις τη δική σου συμπεριφορά και προσπαθείς να ρίξεις αλλού τις ευθύνες.
    Δηλαδή, δεν είναι λόγος να φύγεις από μία σχέση όταν ο άλλος σηκώνει χέρι επάνω σου? Και καμιά φορά κάποιος κάνει υπομονή για ένα διάστημα, αλλά κάποια στιγμή το ποτήρι ξεχειλίζει.

Senior Member
    Δεν αλλαξε απλά γνώμη έγινε ένας άλλος κακος ανθρωπος που σταμάτησε να μου μιλαει εντελώς μέσα σε ενα βράδυ.Είμαι σίγουρη ότι δεν με αγάπησε ποτέ.
    δηλαδη αυτο γινεται συχνα;αν ναι εχεισ θεμα αν οχι παλι εχεισ θεμα γτ του εδωσεσ δικαιωμα να πιστευει οτι κ εσυ εχεισ κατι με τη συμπεριφορα σου

Junior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Δεν μπορώ να σου δώσω και ποσοστό. Αλλά νομίζω ότι παραβλέπεις τη δική σου συμπεριφορά και προσπαθείς να ρίξεις αλλού τις ευθύνες.
    Δηλαδή, δεν είναι λόγος να φύγεις από μία σχέση όταν ο άλλος σηκώνει χέρι επάνω σου? Και καμιά φορά κάποιος κάνει υπομονή για ένα διάστημα, αλλά κάποια στιγμή το ποτήρι ξεχειλίζει.
    Εννοειται πως νιωθω απιστευτα ασχημα γιατι τον εκανα να νομιζει οτι δεν παω καλα και γω πλεον και μαλιστα απο τη στιγμη που του ειπα για τη μαμα μου .Η μεγαλη αληθεια ειναι οτι οταν μου βγηκε αυτη η αντιδραση ημουν απιστευτα φορτισμενη απο ενα κακο κλιμα στο σπιτι η ειχα τη μαμα μου στο νοσοκομειο και την ιδια ωρα κατι γινοταν και διαπιστωνα οτι ο φιλος μου με κοροιδευει.Επισης απο την αρχη υπηρχε μεσα μου ο φοβος της απορριψης αν του έλεγα για τη μαμα μου και ηταν πολυ μεγαλος συγκριτικα με αλλες σχεσεις γιατι εκανα ονειρα με αυτον τον ανθρωπο.Ομως εγω τον αγαπαω και περιμενα μια κατανοηση αν πραγματικα με αγαπουσε και εκεινος οχι να φυγει.

Junior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    δηλαδη αυτο γινεται συχνα;αν ναι εχεισ θεμα αν οχι παλι εχεισ θεμα γτ του εδωσεσ δικαιωμα να πιστευει οτι κ εσυ εχεισ κατι με τη συμπεριφορα σου
    Οχι ειλιρινα δεν μου εχει ξανασυμβει σε καμια σχεση κατι παρομοιο.Εχεις δικιο σε αυτο που λες οτι εδωσα δικαιωμα να πιστευει ασχημα πραγματα για εμενα αλλα ηταν ατυχες στιγμες διοτι η πιεση των τελευταιων 4 μηνων ηταν απιστευτη και δεν μπορουσα να τη μοιραστω μαζι του.Την κρατουσα μεσα μου και την ξεσπουσα σε εκεινον καθε φορα που θα μου εδινε την αφορμη με κατι αλλο.
    Η ψυχολογος που επισκεπτομαι απο τοτε που χωρισα, επειδη ανησυχουσα και τη ρωτουσα αν εχω κατι και γω μου ειπε πως οχι αλλα δεν πρεπει να αφηνω το προβλημα υγειας της μαμας μου να με επηρεαζει τοσο πολυ και να μου ριχνει την αυτοπεποιθηση.