Τα παιδιά ίντιγκο
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
    Senior Member

Τα παιδιά ίντιγκο

Η γενιά ίντιγκο και τα κρυστάλλινα παιδιά | Εκτύπωση |
    Είναι μια κοινή διαπίστωση ότι στην εποχή μας υπάρχει μια μεγάλη ποικιλομορφία τάσεων στη νεολαία. Το ενδιαφέρον είναι ότι ανάμεσα σε αυτές τις τάσεις κυκλοφορούν δυο ιδιαίτερα είδη ανθρώπων, το ένα απόρροια του άλλου, το ένα συνέχεια του άλλου. Είναι η γενιά indigo και τα κρυστάλλινα παιδιά. Πολλοί έχουν πει πως αυτοί οι ιδιαίτεροι άνθρωποι είναι το μέλλον της ανθρωπότητας, η ελπίδα της για έναν καινούριο, καλύτερο κόσμο.

Για το Δυτικό πολιτισμό η ύπαρξη αυτών των ανθρώπων είναι μια πραγματικότητα που υφίσταται και μελετάται από πολλές επιστήμες εδώ και πολλές δεκαετίες. Τα τελευταία νέα που μπορεί να δει κανείς, στα 2,5 εκατομμύρια αγγλόφωνα sites που υπάρχουν γι’ αυτό το θέμα, είναι πως τώρα πια αρχίζουν να δημιουργούνται τα πρώτα σχολεία, φτιαγμένα για τις ανάγκες αυτών των παιδιών.

Πολλά σεμινάρια και ημερίδες ενημερώνουν και εκπαιδεύουν ανθρώπους που πρόκειται να διδάξουν ή ν’ αντιμετωπίσουν αυτά τα παιδιά σε διάφορες περιστάσεις. Με λίγα λόγια, έχουμε περάσει στην αντιμετώπιση ενός φαινόμενου που όλο κερδίζει ποσοστά στην εμφάνισή του.

Ας δούμε όμως την ιστορία αυτού του φαινόμενου, έτσι όπως έχει καταγραφεί.

Η γενιά indigo αρχίζει να εμφανίζεται πριν έναν αιώνα κι ο αριθμός της αυξάνεται συνεχώς κάθε δεκαετία. Οι άνθρωποι αυτοί αρχίζουν να αναγνωρίζονται και να αποτελούν αντικείμενο έρευνας, λόγω των ιδιαίτερων και πολύ συγκεκριμένων αναπτυγμένων χαρακτηριστικών τους, που τους διαφοροποιούν από τον υπόλοιπο πληθυσμό. Μετά τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο έχουμε μια ραγδαία αύξηση του αριθμού τους, όπως επίσης και στη δεκαετία του ΄70, μέχρι που, περίπου το 2000, έχουμε την εμφάνιση μιας ακόμη πιο ιδιαίτερης γενιάς, αυτής των κρυστάλλινων παιδιών, με ακόμη πιο αναπτυγμένα χαρακτηριστικά.

Ποια είναι όμως αυτά τα χαρακτηριστικά που κάνουν αυτούς τους ανθρώπους τόσο ιδιαίτερους;

Θα προσπαθήσουμε να τα κατατάξουμε σε 3 τομείς: φυσικά, ψυχολογικά, νοητικά.

Φυσικά: τα φυσικά χαρακτηριστικά είναι τα πιο αναγνωρίσιμα και μετρήσιμα. Οι indigo άνθρωποι βάφουν το χρώμα της αύρας τους με το χρώμα indigo, το λουλακί, που δημιουργείται από 2 μέρη μπλε και ένα μέρος κόκκινο (το χρώμα που έδωσε το όνομά του σε αυτήν τη γενιά). Το συγκεκριμένο χρώμα δεν είναι ίσως τυχαίο που συνδέεται με το χρώμα του τσάκρα του τρίτου ματιού.

Στα κρυστάλλινα παιδιά η αύρα ιριδίζει και στα περισσότερα από αυτά (μόνο για παιδιά μπορούμε να μιλάμε σ’ αυτήν τη γενιά, αφού η ηλικία τους δεν ξεπερνάει τα 7 χρόνια) αυτή η λάμψη φαίνεται και στα μάτια τους.

Ένα άλλο φυσιογνωστικό χαρακτηριστικό είναι τα μεγάλα μάτια τους και η διαπεραστική ματιά που έχουν, χαρακτηριστικό που εμφανίζεται ακόμη πιο έντονο στα κρυστάλλινα παιδιά που μοιάζουν να σε μαγνητίζουν με το βλέμμα τους.

Κάποιοι από αυτούς καθυστερούν να μιλήσουν και τα καταφέρνουν μετά τα 3-4 χρόνια της ζωής τους, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί πρόβλημα στην επικοινωνία τους με τους άλλους, επειδή αναπτύσσουν άλλους κώδικες επικοινωνίας, μη λεκτικούς.

Η υπερκινητικότητα είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό τους, που κάποιες φορές δημιουργεί προβλήματα στον περίγυρό τους. Γι’ αυτούς υπάρχει ένα μεγάλο απόθεμα ενέργειας που χρειάζεται κανάλι διοχέτευσης. Όσο είναι μικροί, αυτό το χαρακτηριστικό τους ορίζεται ως προβληματική συμπεριφορά μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα που βρίσκονται και η ενέργειά τους σπαταλάται σε άσκοπες δράσεις. Όταν όμως ενηλικιώνονται, χρειάζονται σκοπό και περιεχόμενο σε αυτές τις δράσεις.

Ψυχολογικά: τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά τους βασίζονται κυρίως στην εσωστρέφεια, που είναι έντονη ιδιαίτερα στην παιδική ηλικία. Όταν μεγαλώνουν, αυτή εκδηλώνεται σε περιβάλλοντα στα οποία είναι εμφανές ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους καταλαβαίνουν. Αυτό από μια άποψη μοιάζει με αντικοινωνική συμπεριφορά , όμως όταν βρίσκουν ανθρώπους που τους αποδέχονται, δημιουργούν ομάδες, παρέες και εκεί δεν είναι καθόλου αντικοινωνικοί.

Τους διακρίνει μια ιδιαίτερη ευαισθησία αλλά και πολλά ψυχικά χαρίσματα. Τους πονάει το ψέμα και το εντοπίζουν με τρόπο διαισθητικό, όπως τα σκυλιά εντοπίζουν το φόβο. Δεν μπορούν να συμβιβαστούν με καμιά μορφή του, είτε αυτό λέγεται υποκρισία, δικαιολογία ή χειραγώγηση.

Η διαίσθησή τους είναι ένα σίγουρο γι’ αυτούς μέσο ανίχνευσης του περιβάλλοντός τους, του κόσμου και των συνανθρώπων τους. Κι επειδή εντοπίζουν εύκολα το υποκριτικό περιβάλλον, αντιδρούν με αυθόρμητο τρόπο έτσι ώστε να χαρακτηρίζονται αγενείς, καθώς λένε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη.

Το σύστημα που υπάρχει, είναι γι’ αυτούς υποκριτικό και αυτό είναι δεδομένο. Έτσι διοχετεύουν την αγωνιστικότητά τους σ’ έναν πόλεμο για να συντρίψουν αυτό το σύστημα.

Γενικά δυσκολεύονται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους με λόγια, ο μη λεκτικός τρόπος είναι πιο προσιτός τρόπος γι αυτούς, μια αγκαλιά, ένα βλέμμα με ξεκάθαρο μήνυμα προσφέρουν κανάλια έκφρασης.

Είναι ευαισθητοποιημένα άτομα απέναντι στα φυτά, στα ζώα, στους βράχους στα ορυκτά, στους κρυστάλλους και στους ηλικιωμένους ανθρώπους, δηλαδή σε όλα αυτά που είναι αδύναμα και έρμαια της ανθρώπινης εκμετάλλευσης.

Φαίνεται ακόμη να έχουν έλλειψη συγκέντρωσης και προσοχής στη συμπεριφορά τους, αλλά αυτό αφορά πράγματα που δεν τους ενδιαφέρουν. Όμως έχουν μια απίθανη μνήμη που εντοπίζεται από πολύ μικρή ηλικία και μια μεγάλη ικανότητα φαντασίας και όλα αυτά σε συνδυασμό διαμορφώνουν μια υψηλή συνείδηση.

Νοητικά: τα νοητικά χαρακτηριστικά τους έχουν το χαρακτηριστικό της απλότητας. Έχουν έναν απλό νου που καταλαβαίνει ξεκάθαρες και άμεσες ιδέες και λειτουργεί μέσα από το παράδειγμα, παρά μέσα από αφηρημένες θεωρίες. Συνέπεια αυτού του νου είναι ότι δεν έχουν πολλές γνώσεις, ξέρουν πολύ λίγα. Δεν τους χαρακτηρίζει η αναζήτηση της γνώσης σαν πληροφορία αλλά η αναζήτηση της ζωής.

Ένας indigo άνθρωπος παρατηρεί και παραδειγματίζεται, αλλά αμφισβητεί και κρίνει με σκληρό τρόπο, αλίμονό σου αν δεν είσαι αυτός που λες ότι είσαι.

Θα μπορούσες να τους χαρακτηρίσεις βάρβαρους, μοιάζουν με άγρια θηρία που όμως δέχονται να εξημερωθούν, όχι όμως να τυραννιούνται. Δέχονται να διδαχθούν και γι’ αυτό αναζητούν δασκάλους, πατέρες, αρχηγούς, αρκεί αυτοί να έχουν περάσει τη δοκιμασία του παραδείγματος και της εμπιστοσύνης.

Έχουν μια εσωτερική ευγένεια, που πληγώνεται πολλές φορές από τις πολλαπλές απογοητεύσεις. Αναζητούν ένα όραμα που θα δώσει νόημα στην ύπαρξή τους, γιατί δεν καταλαβαίνουν μια ζωή χωρίς νόημα. Η ζωή γι’ αυτούς δεν είναι κάτι τυχαίο, θέλουν να κάνουν κάτι μ’ αυτήν, τη ζωή να μη σπαταληθεί άσκοπα.

Είναι χαοτικοί, με κόπο προσπαθούν να οργανώσουν τη ζωή τους στα απλά πράγματα. Αυτό το χάος το ονομάζουν ελευθερία, αν και βαθιά μέσα τους ξέρουν ότι η ελευθερία είναι κάτι πολύ ανώτερο και την αναζητούν ως σημασία αλλά και ως τρόπο ζωής, κάνοντας συνεχώς πειράματα που τους αφήνουν ανικανοποίητους.

Όλα αυτά τους οδηγούν σε μια περίεργη αυτογνωσία… ξέρουν ποιοι είναι και τι θέλουν, ξέρουν σε τι κόσμο έχουν έρθει, αν και καμιά φορά συμπεριφέρονται σαν να αρνούνται να το αντιληφθούν.

Όσον αφορά τα κρυστάλλινα παιδιά αναφερόμαστε σ’ ένα ακόμη πιο ανώτερο εξελικτικό στάδιο της ανθρωπότητας. Όλες οι ιδιότητες των indigo ανθρώπων εμφανίζεται σε αυτά τα παιδιά σε μεγάλο βαθμό, πάνω από το μέσο όρο.

Από πολύ νωρίς αναπτύσσουν καινούριους κώδικες επικοινωνίας με τους άλλους και με το περιβάλλον τους και παρόλο που αναφερόμαστε σε μικρή ηλικία (έως 7 ετών), τα παιδιά αυτά είναι φιλοσοφημένα, με ιδιαίτερα πνευματικά χαρίσματα, με ένα ώριμο ενδιαφέρον για τον κόσμο και γι αυτά που συμβαίνουν γύρω τους. Επειδή η διαίσθησή τους είναι πολύ πιο ανεπτυγμένη από της προηγούμενης γενιάς, στις συζητήσεις που θα κάνεις μαζί τους θα σε προβληματίσει η ικανότητά τους να απαντούν στις ερωτήσεις που έχεις στο μυαλό σου, παρόλο που δεν τις εκφράζεις λεκτικά. Είναι σαν να διεισδύουν μέσα σου και επειδή οι τηλεπαθητικές τους ικανότητες είναι έντονες, πολλές φορές παρεξηγούνται. Αντικείμενο παρεξήγησης είναι ακόμη η ικανότητά τους να αντιλαμβάνονται τους αόρατους κόσμους, αγγέλους, ξωτικά και άλλα όντα που υπάρχουν στον αιθέρα. Όλα αυτά -αν δεν βρουν ένα πρόσφορο οικογενειακό τουλάχιστον πλαίσιο- λειτουργούν αρνητικά, δημιουργώντας μεγαλύτερη εσωστρέφεια από την ήδη υπάρχουσα.

Δεν λειτουργούν με τη συνηθισμένη εγωιστική λογική αλλά για μια συλλογική συνείδηση, δείχνοντας αυξημένες ικανότητες συμβίωσης και συνεργασίας μέσα σε μια ομάδα.
    Τα κρυστάλλινα παιδιά είναι ένα θαύμα που προαναγγέλλει έναν κόσμο καλύτερο και ασφαλέστερο, έναν κόσμο που στην επικοινωνία δεν θα έχει θέση το ψέμα, γιατί θα γίνεται από νου σε νου.

Όλοι όσοι ασχολούνται με αυτά τα παιδιά -εκπαιδευτές , ψυχολόγοι, ερευνητές , γονείς ή απλοί περίεργοι- αρχίζουν σιγά-σιγά να καταλαβαίνουν πως αυτά τα παιδιά, αυτοί οι άνθρωποι και των δυο γενεών, ήρθαν να αλλάξουν τον κόσμο, να μας παραδειγματίσουν στο πώς να ζούμε τη ζωή.

Είναι μια γέφυρα για το μέλλον…

Αλλά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να γκρεμίσουμε αυτήν τη γέφυρα.

Έχουμε κάνει μεγάλη ζημιά ήδη με τους indigo ανθρώπους, γιατί χρησιμοποιήσαμε λάθος τρόπους προσέγγισης μέσα από ένα εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο τους παραγκώνισε. Προσπαθήσαμε να τους φέρουμε στα μέτρα μας, να μπουν μέσα στο δικό μας ορθολογισμό, δεν τους δώσαμε αέρα ν’ ανασάνουν.

Εμείς οι άνθρωποι το συνηθίζουμε αυτό, φοβόμαστε το διαφορετικό, αυτό που δεν καταλαβαίνουμε, και το σταυρώνουμε ή το καίμε στην πυρά.

Έτσι λοιπόν κυκλοφορούν ανάμεσά μας και ό,τι καλό και ιδιαίτερο υπάρχει μέσα τους το έχουν κρύψει πολύ καλά για να μην τους δημιουργεί προβλήματα.

Κι ενώ δεν είναι από τη φύση τους εγωιστές, γίνονται για να επιβιώσουν.
    Κι ενώ υπάρχει μέσα τους καλοσύνη και αγάπη, δεν εκφράζεται.
    Κι ενώ έχουν ιδιαίτερα χαρίσματα και ταλέντα, εφόσον αυτά δεν τους χρησιμεύουν, δεν τα καλλιεργούν.

Κι ενώ έχουν πνευματικές αναζητήσεις, σταματούν αυτήν την αναζήτηση από πολύ νωρίς.
    Κι ενώ έχουν ανοιχτό μυαλό, το κλείνουν και το περιορίζουν.

Όσοι ξεφεύγουν από το σύστημα, φαίνεται σαν να βρίσκονται σε άλλο κόσμο, όμως προχωρούν και ενοποιούν τις γνώσεις, τις ιδέες και τις εμπειρίες τους.

Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται την αποδοχή μας, χρειάζονται χώρο για να υπάρξουν, χρειάζεται να φτιάξουν το δικό τους μέλλον και να συμπαρασύρουν κι εμάς σε αυτό το μέλλον.

Είναι η ελπίδα μας και είναι καθήκον μας να κρατάμε τη φλόγα της ελπίδας αναμμένη.

http://www.nea-acropoli.gr/index.php?option=com_content&task=view&id= 1336&Itemid=416

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΙΔΙΩΝ \"ΙNDIGO\"

--------------------------------------------------------------------------------

1. ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ;
    2. ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΣΕΙ ΣΕ ΤΥΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΘΥΜΟ ΟΤΑΝ Π.Χ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ;
    3. ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ;
    4. ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ;
    5. ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΖΗΤΑΝΕ;
    6. ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΟΥΡΑ;
    7. ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΟΤΑΝ ΖΕΙ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΡΟΥΤΙΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ;
    8. ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ή ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΥΣ;
    9. ΕΚΔΗΛΩΝΕΙ ΑΠΌ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ;
    10. ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΣΕ ΕΝΟΧΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ-ΠΧ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ!
    11. ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ;
    12. ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΤΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ Ή ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ;
    13. ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ;
    14. ΕΧΕΙ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ;
    15. ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΣΥΧΝΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΦΗΡΗΜΕΝΟ;
    16. ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΣΗΜΑΔΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΕΥΦΥΪΑΣ;
    17. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΤΑΛΕΝΤΟ;
    18. ΘΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΤΕ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟ;
    19. ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΒΑΘΥ ΩΡΙΜΟ ΚΑΙ ΣΟΦΟ ΒΛΕΜΜΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΗ ΜΙΚΡΗ ΗΛΊΚΙΑ;
    20. ΕΧΕΙ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΥΦΥΪΑ-ΠΧ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΑΠΟ ΜΩΡΟ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΖΩΑ;
    21. ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Τις ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ Ή ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ;

Senior Member
    Τελικά υπάρχουν αυτές οι κατηγορίες ανθρώπων ή είναι μια ακόμα θεωρία-μύθος;Βλέπουν αγγέλους και έχουν έκτη αίσθηση ή βλέπουν αγγέλους και είναι σχιζοφρενείς;Φταίει ότι είμαι μία ίντιγκο ή φταίει η τρέλα μου η μαύρη;

Senior Member
    Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

Βλέπετε, το τεστ με τις 21 ερωτήσεις που παρουσιάστηκε στην ελληνική τηλεόραση παραπλανά τελείως του ανήσυχους γονείς καθώς από την κατασκευή του και μόνο, το ερωτηματολόγιο ονοματίζει παιδιά Indigo άτομα με γνωστές στους ψυχιατρικούς κύκλους, διαταραχές μαθησιακής δυσχέρειας, συμπεριφοράς και μάθησης σαν την Διαταραχή Ελαττωματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητας. Αντί λοιπόν να απευθύνουν σε κάποιον ειδικό ψυχολόγο, ακολουθούν τις συμβουλές περί παιδιών Indigo, μεταφράζουν την αδιαφορία για το σχολείο σαν ένδειξη πνευματικής ανωτερότητας ( ; ), ενισχύοντας έτσι ανεπανόρθωτα τον ναρκισσισμό του παιδιού!

σΗΜ:Εμένα πάντως πολύ θα με συνέφερε η θεωρία περί ίντιγκο.Να γλιτώσω τις συνεδρίες!!!!!

Senior Member
    Originally posted by kassi_21
    Αντί λοιπόν να απευθύνουν σε κάποιον ειδικό ψυχολόγο, ακολουθούν τις συμβουλές περί παιδιών Indigo, μεταφράζουν την αδιαφορία για το σχολείο σαν ένδειξη πνευματικής ανωτερότητας ( ; ), ενισχύοντας έτσι ανεπανόρθωτα τον ναρκισσισμό του παιδιού!
    και αυτό το βλέπεις ως αρνητικό καθώς φαίνεται
    σε δεύτερη ανάγνωση όμως
    εκεί θα φανεί αν είναι όντως χαρισματικά τα παιδιά αυτά
    το πως θα διαχειριστούν τον ναρκισσισμό αυτόν, αν καταφέρουν να τον διαχειριστούν

υγ:κάνοντας σκρολ πάντως είδα και τη λέξη κρυστάλλινο! ρε άτιμο πλάσμα να με παιδέψεις θέλεις ε;;:D:P:D:P:cool:

Junior Member
    Εάν είναι πραγματικότητα η θεωρία περί παιδιών indigo γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν καταγραφεί η θωρία περί αποστολής τους στην γη?
    πιστεύω ότι εάν γίνει ένα πείραμα με αρκετά παιδιά indigo για την αιτία παρουσίας τους στην γη θα δοθούν εντελώς διαφορετικές απαντήσεις.
    Μήπως κρύβεται κάτι άλλο πίσω απο την θεωρία αυτή?????????

Senior Member
    αιτία παρουσίας;;; αιτία παρουσίας;;;;;

και δεν μπορούμε να μιλάμε για θεωρία εφ\'όσον δεν έχει αποδειχτεί κάποια υπόθεση
    ή μπας και έχει αποδειχτεί και περιμένουμε να μας σώσουνε τα παιδιά ιντίγκο;

Senior Member
    @κάσσυ βασανίστρια το ψιλοδιάβασα στα πεταχτά το άρθρο
    το μοναδικό αξιοσημείωτο είναι το ότι δημιουργούνται σχολεία για τα παιδιά ιντίγκο όπως τουλάχιστον υποστηρίζει το άρθρο
    τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε
    ο μοναδικός κόσμος που θα σώσουν τα παιδιά ιντίγκο αν τελικά σώσουν κάποιον κόσμο είναι ο δικός τους προσωπικός κόσμος

φυσικά αυτά δεν ισχύουν για σένα. εσύ είσαι χαρισματική! :P :love:

Senior Member
    Παιδιά όχι τέτοιες μαλακίες περί σωτηρίας των ανθρώπων της γης δεν τις πολυπιστεύω.Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα ήθελα να αποδειχθεί επιστημονικά η θεωρία περί ίντιγκο είναι για να καταλάβω γιατί πάντα ήμουν τόσο παράξενη και γιατί πάντα μου έλεγαν ότι είμαι παράξενη.Δηλ.οι ιδέες μου και οι αντιλήψεις μου ξένιζαν.Και εκτός από τις ψυχικές ασθένειες μπορεί όντως να κρύβεται και κάτι χαρισματικό από πίσω.Δεν θέλω να το αποκλείσω.Λένε ότι παρουσιάζουν τα παιδιά ίντιγκο ως άτομα με μαθησιακά προβλήματα.Τις δύο πρώτες τάξεις του γυμνασίου τις έβγαλα με 19.1 και τις υπόλοιπες τις συνέχισα αξιοπρεπώς μέχρι την παρακμή μου στην 2ρα λυκείου.Τώρα δεν θυμάμαι αν ήμουν υπερκινητικό αλλά ναι είχα μεγάλα αποθέματα ενέργειας.Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν άτομα με παραπάνω δυνατότητες και δεν θέλω να τα εκλογικεύω όλα και να τα κατατάσσω σε ψυχική ασθένεια.Με προσοχή βέβαια θέλω να το κάνω....Ένα έργο που μου άρεσε ήταν το \"η πόλη των καταραμένων\",νομίζω.Όπου γεννήθηκαν παιδιά με παραπάνω δυνατότητες.Πάντα μου άρεσαν οι μαγικές δυνάμεις αλλά μπορεί να άρεσαν σε όλους.Ίσως και άλλοι να ήθελαν να ασιθάνονται ότι έχουν μια κρυφή δύναμη ή κάτι παραπάνω.Ναι μεν το έχω στο μυαλό ότι ίσως να έχω κάτι παραπάνω αλλά θα το αποδεχτώ μόνο αν το αποδείξω επιστημονικά.Μέχρι τότε φοβάμαι να βγάλω συμπεράσματα.Αυτά για εμένα.Ένα φαινόμενο το οποίο χαρακτηρίστηκε ίντιγκο είναι η μικρή Πυθάιθα.Γόνος νομίζω ελληνοαμερικανικής οικογένειας αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Μοντάνα στα 13 της χρόνια.Νομίζω ότι το πανεπιστήμιο αυτό έχει να κάνει με θετικές επιστήμες και πιο συγκεκριμένα Μαθηματικά.Είναι η νεώτερη πτυχιούχος και κατέρριψε το ρεκόρ που είχε κατακτήσει η κόρη του καθηγητή του Πανεπιστημίου η οποία αποφοίτησε στα 17 της.Οπότε μπορούμε να καταλάβουμε ότι σίγουρα υπάρχουν παιδιά με παραπάνω δυνατότητες.Τώρα αν αυτά είναι άγγελοι ή ότι άλλο δεν ξέρω.Είναι φυσικό όμως όταν αισθάνεσαι ότι έχεις ένα χάρισμα να θες να το εκμεταλλευτείς και να κάνεις κάτι καλό με αυτό.Αλλιώς θα πάει τσάμπα και το χάρισμα.Εγώ θα ρωτούσα από τι θα μας σώσουν τα παιδιά ίντιγκο;Όλοι μπορούμε να σώσουμε κομμάτια του εαυτού μας.Αν όλοι συμβάλλαμε στην βελτίωση της ζωής δε θα είχαμε ανάγκη από παιδιά ίντιγκο ή όπως αλλιώς για να σωθούμε.Παρά ταύτα επαναλαμβάνω ότι με άγγιξαν πολύ τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα παιδιά ίντιγκο.Μου ταιριάζουν σχεδόν απόλυτα.Και αυτό που έλεγαν ότι βιώνουν μοναξιά,ναι αισθάνομαι πολλές φορές ότι ελάχιστα άτομα καταλαβαίνουν απόλυτα το σκεπτικό μου ή επικοινωνούμε.Τις περισσότερες φορές συμβιβάζομαι και αυτό με δυστυχεί.

Senior Member
    Να σημειώσω πως εγώ το θεωρούσα πάντα μειονέκτημά μου ότι δεν μπορώ να συνυπάρχω και να χαίρομαι με τους γύρω μου όπως έκαναν όλες οι συμμαθήτριές μου.Οπότε λίγο δύσκολο να αποδεχτώ ότι είναι χάρισμα.Θα προτιμούσα να ήμουν όπως οι άλλοι.Παιδιά αν είναι έτσι οι ίντιγκο σαν κι εμέ να σας λύπει το βύσσινο...Καλύτερα ξίντιγκο παρά με ψυχολογικά.Ο παλιός μου ψυχίατρος όταν του πετούσα τέτοιες βλακείες περί τηλεπάθειας μου την έκοβε την πάρλα.Νομίζω κιόλας ότι δεν πίστευε πως υπάρχει τηλεπάθεια.Μου έλεγε πως οι ιδέες μου περί να σώσω τον κόσμο και τέτοια ήταν για να αισθανθώ σημαντική και ότι θέλω να αποφύγω να ασχοληθώ με εμένα κάπως έτσι.Τέλος πάντων κι εγώ τον πίστεψα.Ψυχίατρος ήταν, εγώ η \"τρελή\",τουμπεκί η δικιά σου.Το μόνο που ,μη χέσω ,μου αναγνώρισε ήταν η καλή μου διαίσθηση.Είπε και κάτι καλό.
    Μπαμπά με λένε ίντιγκο!!!Ίντιοτ σε λένε παιδί μου..........

Senior Member
    Originally posted by takiselis

Μήπως κρύβεται κάτι άλλο πίσω απο την θεωρία αυτή?????????
    Τι να κρύβεται βρε;Η χαρά του παιδιού είναι.Εγώ την έχω βρει.Όταν παρακολουθούσα την εκπομπή έλεγα στη μαμά μου Να το!Να το.Το λένε και οι περγαμηνές.Το ίντιγκο που κρύβω μέσα μου φταίει.
    Το καλύτερο που άκουσα εκείνη την μέρα είναι ότι όταν χρειαστεί να μετοικήσουμε σε άλλο πλανήτη θα επιλεχτούν τα παιδιά ίντιγκο και οι υπόλοιποι ας αφεθούν να συγκρουστούν με κανά κομήτη που σημειωτέον περιμένουμε να μας έρθει σε ολίγα χρόνια.Οπότε όσοι προλάβετε δηλώστε ίντιγκο,είστε δεν είστε,πιστεύετε δεν πιστεύετε.Ιντιγκιαστείτε και σωθείτε!!!!!

Senior Member
    Και σημειωτέον φίλε Βασσίλλλιη,με λένε το κορίτσι τ\'Απρίλλιη!!!όχι τ\'Απρίλλιη του \'83,πάτησε 3 χρόνια μετά.Λένε ότι με πιάνει το ίντιγκο!!!Χεχε!!Κρυστάλλινε. Τςςςςςς!!!

Senior Member
    Και σημειωτέον φίλε Βασσίλλλιη,με λένε το κορίτσι τ\'Απρίλλιη!!!όχι τ\'Απρίλλιη του \'83,πάτησε 3 χρόνια μετά.Λένε ότι με πιάνει το ίντιγκο!!!Χεχε!!Κρυστάλλινε. Τςςςςςς!!!

Senior Member
    Τις δύο πρώτες τάξεις του γυμνασίου τις έβγαλα με 19.1
    εγώ έφτασα μέχρι 19.7 αλλά είπαμε είμαι κρυστάλλινο!!;):cool::D

σοβαρά τώρα κάσσυ από την μια ήσουν απλά μια \"παράξενη\" που ένοιωθε πως οι άλλοι πως δεν την καταλάβαιναν που έψαχνε απεγνωσμένα να δώσει μία εξήγηση σε αυτό. από την άλλη μόλις αυτή η εξήγηση απέκτησε επίθετα βλέπε ψυχαναγκαστική, οριακή και βάλε και δώσε την είδες αλλιώτικα. πάλι δεν σ\'άρεσε. έκανες μόκο όμως και πείστηκες και άρχισες να αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου σαν ψυχασθενή. βλέπεις όμως κι εσύ πως δεν σου βγαίνει γιατί το συνεχίζεις;

Senior Member
    Μπαμπά με λένε ίντιγκο!!!Ίντιοτ σε λένε παιδί μου..........
    όπως και να σε λένε παιδί μου πάρε να διαβάσεις λίγο αρκά να ξεραθείς στο γέλιο. τουλάχιστον θα ξενυχτάς γελώντας και όχι μαλακοφιλοσοφώντας (αυτό άστο για τη μέρα).

Senior Member
    αυτό γέλασα και με μια φορά που το γραψες
    δεν χρειαζόταν η δεύτερη :P

έδιτ:πωω μιλάμε μέχει πιάσει γέλιο ακατάσχετο με τον αρκά!:D:D:D

Page 1 of 2 12 LastLast