Results 1 to 9 of 9
Thread: ΤΙ ΕΧΩ??? ΤΙ Θ ΑΠΟΓΙΝΩ???
-
31-05-2007, 14:19 #1
ΤΙ ΕΧΩ??? ΤΙ Θ ΑΠΟΓΙΝΩ???
Παιρνω seroxat 3,5 χρονια. Με 20 ειμαι οκ. Με 15 καλα. Με 10 παλευεται μεχρι ενα διαστημα και μετα η υπενθυμιση: Εισαι φοβικη και καταθλιπτικη. Καθε φορα που φτανω στα 10 και μετα απο ενα χρονικο διαστημα (το προσδιοριζουν οι καταστασεις) επανερχομαι στο αρχικο σταδιο, εκει απ' οπου ξεκινησα να ζω το ονειρο: Μια ζωη φυσιολογικη με seroxat. Ειναι η δευτερη φορα που σοκαρομαι με το αισθημα/ταρακουνημα του ποια ειμαι. Ερχονται ολα μαζι και μου λενε: Μην το ξεχνας, εδω ειμαστε, δε φυγαμε, θα σε τρομαξουμε. Καταθλιψη, τα ματια μου μικραινουν, το στομα μου παιρνει κατευθυνση προς τα κατω και πανικος με μια κοινωνικη συναναστροφη. Ποτε δεν εγινα καλα με τα seroxat. Ολα οσα αφησα πισω, απλα εμειναν εκει και με περιμεναν να γυρισω απο το υπεροχο ταξιδι των χαπιων. Αυτη τη φορα ηταν πιο δυσκολο. Ενιωσα πως οτι εκανα αυτα τα 3,5 χρονια ηταν ενα ψεμα, πως ολα τα εκαναν τα χαπια κι οχι εγω. Αυτα μου βρηκαν παρεες, δυναμη, αποφασεις, ηρεμια. Και τωρα παλι μονη και τρομοκρατημενη. Κοιταγα το σπιτι μου, τη διακοσμηση, τα οσα εκανα μεσα σ αυτο κι ενιωθα πολυ περιεργα: "Εγω τα εκανα ολα αυτα? Πωπω! ...και τωρα??? Τωρα τι θα κανω?? Αμαν! Πως θα τα διατηρησω, πως θα ανταποκριθω σε ολες αυτες τις υποχρεωσεις? Φοβαμαι... Οχι, οχι ειναι αδυνατον να τα αναλαβω! Τι θα κανω? Θα παντρευτω? Εγω!!!??? Αποκλειεται!! Δεν υπαρχει περιπτωση να σταθω μπροστα σε τοσο κοσμο!" Την αλλη μερα καθομουν στο γραφειο μου κι ενιωσα κατι περιεργο και τρομακτικο: Ενα κενο. δεν ειχα συναισθηματα, ουτε καλα ουτε κακα. Δεν ηθελα ουτε να ειμαι ξυπνια αλλα ουτε και να κοιμηθω. Δεν ηθελα ουτε να υπαρχω, αλλα ουτε και να πεθανω. ΔΕΝ ΕΝΙΩΘΑ ΤΠΤ. Κι αυτο με τρομαξε. Τελειωσα, τελειωνω...
Η ψυχολογος μου μου ανεφερε μια απροσωποποιηση. Διαβαζοντας γι αυτη δεν εμοιαζε. Τι ειναι??? Σας παρακαλω, δωστε μου μια ελπιδα. πεστε μου αν κανεις απο σας εχει ζησει κατι τετοιο! Εστω και ενας! πεστε μου οτι δεν τρελαθηκα, πεστε μου οτι ολα θα πανε καλα!!!
- 31-05-2007, 15:44 #2
Aς της απαντησει καποιος! Εγω δεν εχω ιδεα τι να της πω εκτος \"καλο κουραγιο\" και \"καλη τυχη\" αλλα χρειαζεται και μια συμβουλη απο καποιον ομοιοπαθουντα...
31-05-2007, 16:48 #3
Wintertimes,
φυσικά και δεν τρελάθηκες.
Η \"αποπροσωποποίηση\" είναι μια άμυνα του οργανισμού σε καταστάσεις έντονου και χρόνιου στρες. Δεν είναι τίποτα που θα πρέπει να σε ανησυχεί. Στην ουσία πρόκειται για έναν ψυχολογικό μηχανισμό ασφαλείας. Σαν την \"ζώνη\" στο αμάξι. Σε προφυλάσει στα ατυχήματα, αν το δούμε σχηματικά.
Γνωρίζω ανθρώπους που έχουν περάσει από τα στάδιά σου, και είναι πάρα πολύ καλά τώρα.
Το ίδιο θα γίνει και με εσένα, θα δεις.
Ούτε πρόκειται να τρελαθείς, σε καμία περίπτωση.
Στο λέω γιατί πραγματικά το πιστεύω,
ΟΛΑ θα σου πάνε καλά.
Κάνε υπομονή, είσαι στο σωστό δρόμο.
Μη φοβάσαι.
31-05-2007, 17:21 #4
μην απελπίζεσαι μία δύσκολη στιγμή ήταν και εγώ το πέρασα πρόσφατα
ειδικά αν φορτωθείς και με προβλήματα εργασιακά κτλ κάπου νιώθεις οτι δεν αντέχεις άλλο..ανθρώπινο όμως συναίσθημα..όλα θα πάνε καλά ...πρόσεχε και ακολούθα την αγωγή σου κατα γράμμαDum spiro spero (?)
31-05-2007, 21:51 #5
Οι υποχρεωσεις μου οντως τον τελευταιο μηνα ηταν υπεραρκετες, μα οχι σοβαρες. Δλδ, τι επροκειτο να παθω αν πρεπει να αντιμετωπισω σοβαροτερα θεματα? Helena αν θελεις, θα μου περιγραψεις τη δικη σου εμπειρια?
01-06-2007, 01:15 #6
αυτο που ειπες το αν ερθουν σοβαροτερα προβληματα πως θα τα αντιμετωπισω το σκεφτομαι συνεχεια για τον εαυτο μου.δεν ξερω ποσο δυνατο ειναι το συναισθημα αυτο που εχεισ νιωσει της αποπρωσοποιησης και δεν μπορω να πω οτι εχω ζησει ακριβως το ιδιο αλλα εχω νιωσει αυτο που λες στην αρχη οτι δεν αισθανοσουν τιποτα.πραγματικα ομως τιποτα.δεν το θεωρω παραλογο.πιστευω οτι με ολα αυτα που εχουμε περασει και εσυ σιγουρα πολυ περισσοτερα απο εμενα μας βγαινει ετσι ως τροπος αμυνας περισσοτερο.
δεν ειμαι πλεον σε αυτο το σταδιο της αναισθησιας και φυσικα και εσυ δεν θα εισαι παντα ετσι.πολλεσ φορες ομως μου ερχεται ενα συναισθημα οτι παρολο που στη ζωη μου ειναι καλα πλεον μου φαινονται ολα ματαια.οταν γυριζει λιγο ο φοβος που ειχα νιωσει καποτε δεν με αφηνει να ζησω με την ευτυχια που θελω.οχι ακομα τουλαχιστον.
μην σκεφτεις ουτε στιγμη οτι τρελλαινεσαι.και να εισαι σιγουρη οτι πολλοι ανθρωποι στον κοσμο περνανε ιδιες καταστασεις.ολα θα πανε καλα.στο ευχομαι..
01-06-2007, 01:52 #7
....αφηστε τωρα την αποπροσωποποιηση ,αυτες ειναι προδρομες εννοιες σε σχιζοφρενιογονες διεργασιες,ο καθε ψυχολογος πεταει κατα το δοκουν διαφορες ορολογιες τις οποιες αμφιβαλλω αν κατεχει!Η καταθλιψη με φαρμακευτικη αγωγη και ψυχοθεραπεια αντιμετωπιζεται πολυ καλα!
01-06-2007, 02:15 #8
Originally posted by Alkmeon
....αφηστε τωρα την αποπροσωποποιηση ,αυτες ειναι προδρομες εννοιες σε σχιζοφρενιογονες διεργασιες,ο καθε ψυχολογος πεταει κατα το δοκουν διαφορες ορολογιες τις οποιες αμφιβαλλω αν κατεχει!Η καταθλιψη με φαρμακευτικη αγωγη και ψυχοθεραπεια αντιμετωπιζεται πολυ καλα!
01-06-2007, 12:23 #9
Originally posted by Alkmeon
Xanax και Ναρκωτεστ!
20-07-2025, 20:57 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή