ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΑΤΕΡΑ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 26 of 26
    Member
    Δεν ξέρω αν έχει καταλάβει την έκταση,αλλά μάλλον ναι. Τονίζω, όμως, πως είμαστε μία οικογένεια που δεν εκδηλωνόμαστε συναισθηματικά μεταξύ μας. Δε λέμε ο ένας στον άλλο \"σ\' αγαπώ\", δεν αγκαλιαζόμαστε, γενικότερα δεν έχουμε αυτού του είδους τη συναισθηματική επικοινωνία.

Senior Member
    Originally posted by mianyxta
    Λόγω του ότι μιλούσαμε στο κινητό του τηλέφωνο ενώ είχε απομακρυνθεί για να κάνει αυτό που ήθελε κατάφερα να τον βρω μεθυσμένο στο αυτοκίνητό του με το όπλο στη θέση του συνοδηγού.
    δεν αυτοκτόνησε συνειδητά. ήθελε να αυτοκτονήσει αλλά δεν ήθελε να πεθάνει.

1-2 φορές που έχει προκύψει το γεγονός εκείνης της ημέρας με επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να το ξανακάνει,λέγοντας πως αισθάνεται ότι τον έσωσα και αφού \"σώθηκε\" είναι σημάδι. Επίσης, οι κινήσεις αντίθετης πορείας, που αναφέρω στο πρώτο post πως κάνει, είναι επιχειρηματικού τύπου αντίστοιχα με αυτές που είχε \"κλείσει\" πριν αποπειραθεί.
    από τη στιγμή που σου το υποσχέθηκε να του πεις πως, αν βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση και δεν σου ανακοινώνει τους λόγους του πριν κάνει οτιδήποτε, δεν θα τον συγχωρήσεις ποτέ.

Member
    Ραψωδέ,ευχαριστώ για τη συμβουλή.
    Το έχω ήδη κάνει, του είπα πως όλα αυτά που ζητούσε να γίνουν από την πλευρά μου στις επιστολές που είχε γράψει δε θα γίνουν κ.τ.λ. Επίσης, λόγω της έντονης ανησυχίας του για την κοινωνική του θέση, του τόνισα πως το κοινωνικό στίγμα που θα αφήσει στην οικογένειά του θα είναι μεγάλο(παρόλο που εγώ πλήρως αντίθετη στάση σε αυτά τα ζητήματα).

Senior Member
    κατηγορείς τον εαυτό σου για την απόπειρά του;

Member
    Κοίτα να δεις αν η απόπειρα δεν ήταν απόπειρα και ήταν πράξη, ναι.
    Αυτή τη στιγμή απλά πιστεύω πως έπρεπε να έχω καταλάβει κάποια σημάδια νωρίτερα.

Senior Member
    Εσύ έχεις σταματήσει να σκέφτεσαι την αυτοκτονία?
    Ελπίζω τώρα που έζησες όλη αυτή την αγωνία με τον πατέρα σου και προσπαθείς να τον σώσεις να μην ξανασκεφτείς να κάνεις κάκό στον εαυτό σου.

Senior Member
    Mia nyxta χωρίς να σου πώ τίποτα συγκεκριμένο, γιατί δεν θέλω να πώ τίποτα λάθος, μόνο σου εκφράζω την όποια συμπαράσταση μπορώ και σου εύχομαι καλή δύναμη

Senior Member
    Κοίτα να δεις αν η απόπειρα δεν ήταν απόπειρα και ήταν πράξη, ναι.
    Αυτή τη στιγμή απλά πιστεύω πως έπρεπε να έχω καταλάβει κάποια σημάδια νωρίτερα.
    Οταν καποιο αγαπημενο προσωπο υποφερει, ειναι πιθανο να σκεφτουμε οτι θα μπορουσαμε, καπου, καποτε, κατινα προλαβουμε. Κι ισως, αν το χαμε κανει, τα πραγματα να ηταν τωρα διαφορετικα

Ίσως. Αλλα, καθε αγαπημενο προσωπο, οταν ενηλικιωθει, εχει τον ελεγχο του εαυτου της. Δεν μπορεις να τρεχεις απο πισω της κ να καθαριζεις αντ\' αυτου. Δεν εχεις το δικαιωμα. Εστω κι αν ειναι πατερας σου.

Ισως μαλιστα, πολυ περισσοτερο τοτε. Αν ημουν γονιος, θα αισθανομουν καλα οταν το παιδι μου ειναι κι αυτο καλα (φρονω). Οχι, εαν το παιδι μου φροντιζει ωστε να ειμαι εγω καλα, αδιαφορωντας για τον εαυτο του.

Senior Member
    Mianyxta καλημέρα,
    Διάβασέ αυτό είναι μικρό αλλά περιεκτικό

http://www.e-psychology.gr/index.php?option=com_content&task=view&id= 213&Itemid=1

Σε συνδυασμό δε με τον επικείμενο ερχομό του...
    ......... Είναι περίπου 1,5 μήνα εκεί. Σημειώνω, όμως, πως όταν τον επισκέφθηκα ήταν εμφανή (με τις ελάχιστες γνώσεις που μπορώ να έχω) τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Ένας άνθρωπος ιδιαίτερα δραστήριος και κινητικός είχε μεταλλαχθεί σε μία φιγούρα υποτονική, με αργό λόγο και κινήσεις.
    Το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου είναι πως σταμάτησε τη θεραπεία και είναι αρνητικός στο να δει την ψυχίατρο.Ευελπιστώ πως θα γίνει μία συνάντησή τους σε 10 ημέρες που θα έρθει Ελλάδα.
    έχεις το χρόνο για να ψάξεις να βρείς κάποιο άλλο πιο κατάλληλο άτομο που θα βοηθήσει. Γιατί αν είναι αρνητικός στην γιατρό που έχει τώρα , αυτήν την άρνηση θα βγάλει όταν θα έρθει ή θα κρυφτεί καλά από εσάς και θα σας κάνει να πιστέψετε ότι πάει και πέρασε και δεν χρειάζεται τίποτα και όλα καλά είναι.

Senior Member
    Δεν ξέρω αν έχει καταλάβει την έκταση,αλλά μάλλον ναι. Τονίζω, όμως, πως είμαστε μία οικογένεια που δεν εκδηλωνόμαστε συναισθηματικά μεταξύ μας. Δε λέμε ο ένας στον άλλο \"σ\' αγαπώ\", δεν αγκαλιαζόμαστε, γενικότερα δεν έχουμε αυτού του είδους τη συναισθηματική επικοινωνία.
    Πολύ καλά έχει καταλάβει σε βεβαιώ, αλλά το θέμα είναι ότι πως θα γίνει να μην φορτωθεί και με τύψεις για ότι προσπάθησε να κάνει.
    Ωραία δεν τα λέτε τα σ\'αγαπώ ούτε και εκδηλώνεστε εύκολα συναισθηματικά. Ε κάντου έκπληξη τώρα που θα έρθει. Οχι στο ξεκάρφωτο. Ρώτα τον πρώτα που θέλει να πάτε μαζί (οι δύο σας). Θέατρο του αρέσει σε κωμωδία κλείσε εισιτίρια, ποδόσφαιρο γουστάρει, εκεί κανόνισε. Αλλά πέρνα εσύ καλά, διασκέδασε εσύ, γέλα εσύ, άνοιξε εσύ τον ευατό σου και μην το δείς ως τον άνθρωπο που πήγε να βάλει τέλος στην ζωή του αλλά δες τον όπως είναι. Ο πατέρας σου που αγαπάς. Θα νιώσει καλύτερα και θα ανοιχτεί και αυτός απέναντί σου.
    Γενικά δείξτου πόσο τον αγαπάς και πέρνα quality time μαζί του ώστε και να ανοιχτεί και αυτός και να μην νιώσει ότι τώρα τον λυπάσαι και προσπαθείς να του φτιάξεις απλώς το κέφι.
    Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός αλλά είναι δύσκολο να τα γράψω όπως τα νιώθω.

Member
    Συγγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα. Ευχαριστώ πολύ και πραγματικά για το ενδιαφέρον και τα post. Απλά, δεν είμαι πλέον διατεθειμμένη να ασχοληθώ άλλο. Κουράστηκα. Κουράστηκα πολύ.
    Ευχαριστώ για όλα

Page 2 of 2 FirstFirst 12