Results 16 to 26 of 26
Thread: ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΑΤΕΡΑ
-
12-05-2007, 13:11 #16
Δεν ξέρω αν έχει καταλάβει την έκταση,αλλά μάλλον ναι. Τονίζω, όμως, πως είμαστε μία οικογένεια που δεν εκδηλωνόμαστε συναισθηματικά μεταξύ μας. Δε λέμε ο ένας στον άλλο \"σ\' αγαπώ\", δεν αγκαλιαζόμαστε, γενικότερα δεν έχουμε αυτού του είδους τη συναισθηματική επικοινωνία.
- 12-05-2007, 13:15 #17
Originally posted by mianyxta
Λόγω του ότι μιλούσαμε στο κινητό του τηλέφωνο ενώ είχε απομακρυνθεί για να κάνει αυτό που ήθελε κατάφερα να τον βρω μεθυσμένο στο αυτοκίνητό του με το όπλο στη θέση του συνοδηγού.
1-2 φορές που έχει προκύψει το γεγονός εκείνης της ημέρας με επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να το ξανακάνει,λέγοντας πως αισθάνεται ότι τον έσωσα και αφού \"σώθηκε\" είναι σημάδι. Επίσης, οι κινήσεις αντίθετης πορείας, που αναφέρω στο πρώτο post πως κάνει, είναι επιχειρηματικού τύπου αντίστοιχα με αυτές που είχε \"κλείσει\" πριν αποπειραθεί.
12-05-2007, 13:19 #18
Ραψωδέ,ευχαριστώ για τη συμβουλή.
Το έχω ήδη κάνει, του είπα πως όλα αυτά που ζητούσε να γίνουν από την πλευρά μου στις επιστολές που είχε γράψει δε θα γίνουν κ.τ.λ. Επίσης, λόγω της έντονης ανησυχίας του για την κοινωνική του θέση, του τόνισα πως το κοινωνικό στίγμα που θα αφήσει στην οικογένειά του θα είναι μεγάλο(παρόλο που εγώ πλήρως αντίθετη στάση σε αυτά τα ζητήματα).
12-05-2007, 13:27 #19
κατηγορείς τον εαυτό σου για την απόπειρά του;
12-05-2007, 13:30 #20
Κοίτα να δεις αν η απόπειρα δεν ήταν απόπειρα και ήταν πράξη, ναι.
Αυτή τη στιγμή απλά πιστεύω πως έπρεπε να έχω καταλάβει κάποια σημάδια νωρίτερα.
12-05-2007, 13:58 #21
Εσύ έχεις σταματήσει να σκέφτεσαι την αυτοκτονία?
Ελπίζω τώρα που έζησες όλη αυτή την αγωνία με τον πατέρα σου και προσπαθείς να τον σώσεις να μην ξανασκεφτείς να κάνεις κάκό στον εαυτό σου.
12-05-2007, 14:54 #22
Mia nyxta χωρίς να σου πώ τίποτα συγκεκριμένο, γιατί δεν θέλω να πώ τίποτα λάθος, μόνο σου εκφράζω την όποια συμπαράσταση μπορώ και σου εύχομαι καλή δύναμη
13-05-2007, 15:24 #23
Κοίτα να δεις αν η απόπειρα δεν ήταν απόπειρα και ήταν πράξη, ναι.
Αυτή τη στιγμή απλά πιστεύω πως έπρεπε να έχω καταλάβει κάποια σημάδια νωρίτερα.
Ίσως. Αλλα, καθε αγαπημενο προσωπο, οταν ενηλικιωθει, εχει τον ελεγχο του εαυτου της. Δεν μπορεις να τρεχεις απο πισω της κ να καθαριζεις αντ\' αυτου. Δεν εχεις το δικαιωμα. Εστω κι αν ειναι πατερας σου.
Ισως μαλιστα, πολυ περισσοτερο τοτε. Αν ημουν γονιος, θα αισθανομουν καλα οταν το παιδι μου ειναι κι αυτο καλα (φρονω). Οχι, εαν το παιδι μου φροντιζει ωστε να ειμαι εγω καλα, αδιαφορωντας για τον εαυτο του.
14-05-2007, 04:39 #24
Mianyxta καλημέρα,
Διάβασέ αυτό είναι μικρό αλλά περιεκτικό
http://www.e-psychology.gr/index.php?option=com_content&task=view&id= 213&Itemid=1
Σε συνδυασμό δε με τον επικείμενο ερχομό του...
......... Είναι περίπου 1,5 μήνα εκεί. Σημειώνω, όμως, πως όταν τον επισκέφθηκα ήταν εμφανή (με τις ελάχιστες γνώσεις που μπορώ να έχω) τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Ένας άνθρωπος ιδιαίτερα δραστήριος και κινητικός είχε μεταλλαχθεί σε μία φιγούρα υποτονική, με αργό λόγο και κινήσεις.
Το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου είναι πως σταμάτησε τη θεραπεία και είναι αρνητικός στο να δει την ψυχίατρο.Ευελπιστώ πως θα γίνει μία συνάντησή τους σε 10 ημέρες που θα έρθει Ελλάδα.
14-05-2007, 04:54 #25
Δεν ξέρω αν έχει καταλάβει την έκταση,αλλά μάλλον ναι. Τονίζω, όμως, πως είμαστε μία οικογένεια που δεν εκδηλωνόμαστε συναισθηματικά μεταξύ μας. Δε λέμε ο ένας στον άλλο \"σ\' αγαπώ\", δεν αγκαλιαζόμαστε, γενικότερα δεν έχουμε αυτού του είδους τη συναισθηματική επικοινωνία.
Ωραία δεν τα λέτε τα σ\'αγαπώ ούτε και εκδηλώνεστε εύκολα συναισθηματικά. Ε κάντου έκπληξη τώρα που θα έρθει. Οχι στο ξεκάρφωτο. Ρώτα τον πρώτα που θέλει να πάτε μαζί (οι δύο σας). Θέατρο του αρέσει σε κωμωδία κλείσε εισιτίρια, ποδόσφαιρο γουστάρει, εκεί κανόνισε. Αλλά πέρνα εσύ καλά, διασκέδασε εσύ, γέλα εσύ, άνοιξε εσύ τον ευατό σου και μην το δείς ως τον άνθρωπο που πήγε να βάλει τέλος στην ζωή του αλλά δες τον όπως είναι. Ο πατέρας σου που αγαπάς. Θα νιώσει καλύτερα και θα ανοιχτεί και αυτός απέναντί σου.
Γενικά δείξτου πόσο τον αγαπάς και πέρνα quality time μαζί του ώστε και να ανοιχτεί και αυτός και να μην νιώσει ότι τώρα τον λυπάσαι και προσπαθείς να του φτιάξεις απλώς το κέφι.
Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός αλλά είναι δύσκολο να τα γράψω όπως τα νιώθω.
31-05-2007, 16:47 #26
Συγγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα. Ευχαριστώ πολύ και πραγματικά για το ενδιαφέρον και τα post. Απλά, δεν είμαι πλέον διατεθειμμένη να ασχοληθώ άλλο. Κουράστηκα. Κουράστηκα πολύ.
Ευχαριστώ για όλα
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία