Μονο εγω? - Page 8
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 8 of 10 FirstFirst ... 678910 LastLast
Results 106 to 120 of 138
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Tomhet View Post
    Βρήκα αυτό το φορουμ όπως είχα πει επειδή ένιωθα μοναξιά και μελαγχολία. Την δική μου μοναξιά και την δική μου μελαγχολία.
    Ανακάλυψα γρήγορα πως η πλειοψηφία το χρησιμοποιεί απλά για να εκφράσει κάποιο παράπονο αξαιτίας κάποιου πικραμένου παιδιάστικου έρωτα.
    Συνάντησα (δε θα κάνω το λάθος να πω γνωρισα όπως κάνετε οι περισσότεροι) και περίπου 7-10 ανθρώπους που κατα κάποιο τρόπο με έκαναν να νιώθω καλύτερα γιατί μου έδειξαν το πως είναι να είσαι πραγματικά ψυχικά άρρωστος.
    Και εγώ δεν είμαι. Είμαι απλά αποστασιοποιημένος απο τα πάντα.
    Σας δείχνουν καλοσύνη και την λέτε βλακία. Ακριβώς όπως κάνουν όλοι και έξω...επιτίθεστε με ότι μέσο έχετε, με λύσσα και μανία χωρίς να δίνεται δεκάρα για αιτιολογήσεις, για λόγους, για αφορμές. Ακριβώς όπως κάνουν όλοι και έξω.
    Δεν είμαι ειδικός, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με την ψυχολογία....αλλά μου φαίνεστε ψυχικά άρρωστοι ορισμένοι.
    Καμία έκπληξη βέβαια καθότι το φόρουμ είναι (μαλλον) φορουμ ψυχολογίας.
    Είναι τέτοια η φύση μου που παρά την όποια ευαισθησία έχω, έχω στο μυαλό μου αρκετά σάπιες εικόνες απο το μόνο πράγμα που αγγίζει τέτοια όρια και μου αρέσει. Την μουσική που ακούω. Και στα μάτια μου ορισμένοι φαίνεστε ακριβώς τόσο σάπιοι όσο και τα gore εξώφυλλα απο κάποιες death metal μπαντες που έχω υπόψη.
    Λες και σας έδωσαν ένα δώρο, το σώμα σας και το έχετε κάνει τσουβάλι για σήψη, αρρώστια, και σκουλίκια. Και κυκλοφορείτε ανάμεσα στον κόσμο κρυμμένοι.
    Δεν τα ακούω γιατί δοξάζουν την σήψη. Τα ακούω γιατί μου την δείχνουν και μου μαθαίνουν να την αναγνωρίζω. Και απο εκεί και πέρα κάνω τις επιλογές μου, όπως και έχω κάνει.
    Μεγαλύτερη αλαζονία απο το να βγάζεις έτσι την αρρώστια σου πάνω στον άλλο υπάρχει?
    Θα μου ξαναπείτε...φορουμ ψυχολογίας είναι τι περιμένεις...αρρώστια θα κυκλοφορεί.

Είναι μάλλον παράξενο που για μένα το μηδεν είναι η καλοσύνη, και κάποιοι θεωρούν πως το δικό τους μηδεν πρέπει να ιδρώσω για να το κερδίσω οπότε ξεκινούν απο το -1000 με κακία γιατί έχουν βγάλει ήδη τα πορίσματα τους πριν καν με γνωρίσουν. Τι θα πάθετε αν ξεκινήσετε απο το μηδέν με καλοσύνη επίσης? Γράφουν όλοι για το πως πέφτουμε, μαθαίνουμε και σηκωνόμαστε. Γιατί δε το ακολουθούν κιόλας? Γιατί δεν ξεκινάτε απο το μηδεν και αν κάτι σας χαλάσει τότε να φύγετε? Δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να κερδίσει την καλοσύνη σας, καθως δεν είστε κάτι το ιδιαίτερο. Γιαυτό εγώ ξεκινώ απο το μηδέν.
    Αν μου επιτεθείτε όμως θα ρίξω και εγώ τον πήχη ανάλογα. Και τότε σας κάνει εντύπωση και λέτε "να...είδες? αυτός είσαι πραγματικά" ...όχι δεν είμαι αυτός. Αυτός είμαι για σένα που δεν ξεκινησες απο το μηδεν.
    Και δεν θα αλλάξω ποτέ να γίνω σαν και σένα και να ξεκινώ απο το -1000 να αντιμετωπίζω τους άλλους...

Με ξαφνιάζει επίσης το πόσος εγωισμός υπάρχει ανεξάρτητα απο την αρρώστια.
    Ότι έχω πει ποτέ συνοδεύεται απο επιχειρήματα και την λογική διαδικασία σκέψης που με οδήγησε σε αυτό. Και βλέπω τους πάντες να εκτοξεύουν αρλούμπες χωρίς να νιώθουν την υποχρέωση να δώσουν παράλληλα και κανένα λόγο. Ακολουθεί μετά το "απολύτως λογικό" του, σιγα μη κατσω να δωσω και λόγο....αν δε το κατάλαβες είσαι χαζός...δεν έχω ανάγκη εγώ απο τέτοια...ειμαι υπεράνω..
    Τότε προς τι η κακία ? Γιατί δεν την κρατάτε όλοι για τον εαυτό σας?

Επειδή πήγατε στον ζωολογικό κήπο να γελάσετε με τα ζώα και δεν τα βρήκατε τόσο χαζά, σας βγήκε σε κακία λοιπόν? Και πέρνετε μια πέτρα και την πετάτε γιατί είστε ανώτεροι. Και αν το ζώο ανταποδώσει τότε βάζετε τις φωνές ότι τάχα σας επιτέθηκε και είναι άγριο.
    Μόνο εγώ νιώθω ότι είμαι αφάνταστα μικρός πάνω στον πλανήτη αυτό που περιστρέφεται?
    Γιατί συμπεριφέρεστε λες και για σας είναι και τα δύο αυτά αντίστροφα?
    Συνήθως, αυτό που προβάλλουμε στους άλλους είναι αυτό που έχουμε μέσα μας. Φτάνει να το αλλάξουμε αυτό, για να αλλάξει και ο τρόπος που βλέπουμε τους άλλους. Όταν εκπέμπουμε μίσος, οργή, έπαρση και αλαζονεία, αυτά θα εισπράξουμε.
    Δεν είναι οι όλοι οι άνθρωποι έτσι όπως τους περιγράφεις παραπάνω, έτσι είσαι εσύ Tomhet.

Senior Member
    Με τι σιγουριά μπορείς να το λες αυτό όταν αναφέρω συγκεκριμένους ανθρώπους που εγώ πλησίασα, ενω κανείς δεν έκανε το αντίθετο....τους πλησίασα με τις καλύτερες των προθέσεων, δεν τους έκρινα ποτέ, τους μιλούσα πάντα ευδιάθετα και προσεκτικά προς την διαφορετικότητα τους και εισέπραξα τα χειρότερα....?
    Μιλάω για συγκεκριμένους ανθρώπους και συγκεκριμένα γεγονότα.
    Πως μια γενίκευση τέτοιου είδους εφαρμόζεται σε αυτό που περιγράφω?
    Και πως μια γενίκευση τέτοιου είδους εφαρμόζεται απο εσένα σε κάποιον που δεν γνωρίζεις? Θα μου πεις τώρα οτι τα λόγια μου αυτή τη στιγμή δεν εκπέμπουν κάτι το θετικό ενώ τα δικά σου κάνουν ακριβώς αυτό?
    Γιατί δε με γνωρίζεις πρώτα, να δεις πως ζω, πως αντιδρώ, πως μιλάω, πως αλληλεπιδρώ με το περιβάλλον της ζωής, να δεις τι κάνω διαφορετικό απο τους άλλους και γιατί το περιγράφω έτσι και μετά να πεις για το πως είμαι εγώ?

ΥΓ: Απο την δική μου εμπειρία έχω μάθει πως αυτό που περιγράφεις ισχύει αλλά με μιά μικρή παράμετρο....
    Όταν πχ είσαι πικραμένος...και το δείχνεις...οι άλλοι σου συμπεριφέρονται σαν να είσαι ακριβώς αυτό και αυτό σε χαρακτηρίζει στα μάτια τους...οπότε αυτόματα γίνεσαι όλα τα αρνητικα...οχι όμως γιατί έτσι είσαι πραγματικά αλλά γιατί έτσι γίνεσαι στα μάτια τους...
    Όταν πχ είσαι μόνος...και το δείχνεις...οι άλλοι σου συμπεριφέρονται σαν να είσαι ακριβώς αυτό και αυτό σε χαρακτηρίζει στα μάτια τους...οπότε αυτόματα γίνεσαι όλα τα αρνητικα...οχι όμως γιατί έτσι είσαι πραγματικά αλλά γιατί έτσι γίνεσαι στα μάτια τους...
    Όταν πχ είσαι θυμωμένος...και το δείχνεις...οι άλλοι σου συμπεριφέρονται σαν να είσαι ακριβώς αυτό και αυτό σε χαρακτηρίζει στα μάτια τους...οπότε αυτόματα γίνεσαι όλα τα αρνητικα...οχι όμως γιατί έτσι είσαι πραγματικά αλλά γιατί έτσι γίνεσαι στα μάτια τους...
    Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ...αυτό έχω δει εγώ να ισχύει απο την εμπειρία μου. Αν τα βιβλία ψυχολογίας λένε κάτι άλλο, πάσο αλλά πιστεύω επίσης πως λένε οτι ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και δεν υπάρχουν τυποποιημένες φόρμουλες που να ισχύουν για όλους.
    Last edited by Tomhet; 29-06-2013 at 17:15.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Tomhet View Post
    Με τι σιγουριά μπορείς να το λες αυτό όταν αναφέρω συγκεκριμένους ανθρώπους που εγώ πλησίασα, ενω κανείς δεν έκανε το αντίθετο....τους πλησίασα με τις καλύτερες των προθέσεων, δεν τους έκρινα ποτέ, τους μιλούσα πάντα ευδιάθετα και προσεκτικά προς την διαφορετικότητα τους και εισέπραξα τα χειρότερα....?
    Μιλάω για συγκεκριμένους ανθρώπους και συγκεκριμένα γεγονότα.
    Πως μια γενίκευση τέτοιου είδους εφαρμόζεται σε αυτό που περιγράφω?
    Και πως μια γενίκευση τέτοιου είδους εφαρμόζεται απο εσένα σε κάποιον που δεν γνωρίζεις? Θα μου πεις τώρα οτι τα λόγια μου αυτή τη στιγμή δεν εκπέμπουν κάτι το θετικό ενώ τα δικά σου κάνουν ακριβώς αυτό?
    Γιατί δε με γνωρίζεις πρώτα, να δεις πως ζω, πως αντιδρώ, πως μιλάω, πως αλληλεπιδρώ με το περιβάλλον της ζωής, να δεις τι κάνω διαφορετικό απο τους άλλους και γιατί το περιγράφω έτσι και μετά να πεις για το πως είμαι εγώ?
    Βασίζομαι καθαρά σε αυτά που γράφεις . Μπορεί να σε συναντούσα έξω και να ήσουνα γλυκύτατος, όμως δεν το ξέρω.
    Επίσης βασίζομαι στην εικόνα που έχω εγώ για τον κόσμο και την κοινωνία, που σε γενικές γραμμές είναι καλύτερη από αυτήν που περιγράφεις.
    Και τέλος, αντιδρώ στα λεγόμενά σου. Όταν κάποιος είναι γεμάτος οργή, υποτιμάει, ειρωνεύεται και προσβάλλει τους άλλους γιατί θα πρέπει εγώ να αντιδράσω με καλοσύνη;

Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Όταν κάποιος είναι γεμάτος οργή, υποτιμάει, ειρωνεύεται και προσβάλλει τους άλλους γιατί θα πρέπει εγώ να αντιδράσω με καλοσύνη;
    Μα ακριβώς αυτή είναι και η δική μου θέση...σε αυτές τις καταστάσεις δεν αντιδρώ με καλοσύνη...αλλά τότε εσύ λες οτι ΕΓΩ ειμαι γεματος οργη κλπκλπ.
    Κάτι χάνω απο την λογική που περιγράφεις....
    Η μόνη διαφορά είναι πως εγώ δεν μίλησα ποτέ για κανέναν και σε κανέναν με οργή, ειρωνία και προσβολές...αμύνθηκα μπροστά σε αυτά...με αυτά.
    Καταλαβαίνω πάντως πως το thread είναι πολύ μεγάλο και τα κείμενα μου επίσης. Και δεν θα ζητούσα ποτέ αλλά ούτε και θα περίμενα απο κανέναν να κάτσει να τα διαβάσει όλα και να μην σταθεί στο πιο εύκολο...στους εντυπωσιασμούς του ενός και μοναδικού ανθρώπου που μου επιτέθηκε στο συγκεκριμένο thread. Είναι γεγονός πως τα βεγγαλικά είναι εντυπωσιακά το βράδυ και όταν σκάνε όλων τα βλέμματα είναι εκεί.
    Δε το λέω υποτιμητικά..
    Όπως επίσης και τα άλλα βεγγαλικά που επέλεξαν να μου επιτεθούν...λυπάμαι και για αυτό γιατί ούτε εκεί θα ζητούσα ποτέ απο κανέναν να κάτσει να δει τι έγινε. Συμφωνώ πως είδες απλά 2 άτομα να παίζουν μπουνιές και έκρινες ανάλογα. Δεν μπορώ να σε αδικήσω καθώς δεν μπορώ να δικαιολογήσω τον εαυτό μου παρα μόνο με τις λέξεις "είπα ήδη πως θα επιτεθώ όταν μου επιτίθενται". Όπως είπες και εσύ...γιατί να αντιδράσω με καλοσύνη?

Όσο για το υπόλοιπο, οκ το δέχομαι, απλα μου φάνηκε κάπως απόλυτη η στάση σου...εφόσον την "διορθώνεις" με τις παραμέτρους αυτές, κανένα πρόβλημα....συμφωνώ επίσης.
    Νιώθω κάπως αναγκασμένος να προσπαθήσω να διορθώσω την φράση σου "Βασίζομαι καθαρά σε αυτά που γράφεις" με την "Βασίζομαι καθαρά σε αυτά που γράφεις όταν τσακώνεσαι με άλλους" . Γιατί δε νομίζω ότι κρίνεις απο τα κείμενα μου απο την αρχή του thread. Απολύτως κατανοητό όμως.

Senior Member
    Έχει έρθει για τα καλά άλλο ένα καλοκαίρι....
    Αν μπορούσα με κάποιο τρόπο να αποφύγω όλες τις τυπικές ερωτήσεις του στυλ "πότε παίρνεις άδεια?", ή "που θα πας διακοπές"? θα ήμουν αν όχι λίγο πιο χαρούμενος, σίγουρα λίγο πιο ήρεμος.
    Και σαν να μην έφτανε αυτό πρέπει μετά να δικαιολογήσω και το "δεν θα πάρω άδεια...ζήτησα να μην παρώ...δεν θα πάω πουθενα διακοπες" που τους δίνω σαν απάντηση.
    Και να αντιμετωπίσω και το βλέμα ξινίλας λες και είπα κάτι εξωπραγματικό...
    Είναι όμως όντως εξωπραγματικό ε? Έτσι δεν κάνουν οι "άνθρωποι"? Είναι σαν να αναπνέεις....το καλοκαίρι παίρνεις άδεια και πας διακοπές με άλλους "ανθρώπους".
    Δεν μπορώ να πάρω άδεια γιατί αν κάτσω σπίτι τόσες μέρες μόνος μου και δεν πηγαίνω ούτε καν στην δουλειά με βλέπω να αρχίζω να τρώω τους τοίχους μου σαν το hamster. Δεν θα πάω διακοπές γιατί δεν έχω παρέα.
    Και όχι το να πάω μόνος μου, ευχαριστώ δεν θα το παρώ...να πάω δηλαδή κάπου που θα είναι ο ορισμός της κοινωνικοποίησης και της χαράς εξαιτίας αυτής της κοινωνικοποίησης? να τους βλέπω όλους χαρούμενους που είναι εκεί με την παρέα τους λες και κρύβομαι πίσω απο τον θάμνο φορώντας καπαρντίνα με τον τηλεφακό? Γιατί η επιβεβαίωση της μοναξιάς θα με κάνει να νιώσω καλύτερα?
    Όχι ευχαριστώ...
    Δεν θα πάρω άδεια, δεν θα πάω διακοπές λοιπόν...θα αντέξω για λίγο ακόμα μέχρι να το μάθουν πχ όλοι στην δουλειά μου, με την τυπική περιεργεια τους σχετικά με το wellbeing μου, και να μην με ξαναρωτήσουν....για φέτος.

Όσο πάτε απομακρύνεστε ακόμα περισσότερο...ως που?
    Ώσπου να μην σας βλέπω καθόλου τελικά μάλλον. Ώσπου να μεταλλαχτώ σε κάτι άλλο να μην με αναγνωρίζετε και να μην με παρατηρείτε?
    Ξεκινώντας απο τι? απο κέρατα λόγω μίσους? απο κέλυφος λόγω ντροπής?
    Και σε τι? σε δαίμονα για το κακό που προφανώς σας έχω κάνει? ή μήπως σε έντομο για να το πατήσετε?
    μπα...μάλλον σε χελώνα γιατί προφανώς έχω μείνει πιο πίσω απο όλους...

Έχω ένα hamster το οποίο άθελα μου το καταδίκασα στην μοναξιά...τα συμπαθώ πολύ τα άτιμα και είναι η δεύτερη φορά που αποφάσισα να υιοθετήσω κάποιο μόνο του. Πολλοστή που αναλαμβάνω να φροντίσω κάποιο γενικά.
    Όταν μετά απο κάποιο καιρό ήθελα να έχει παρέα και του βρήκα έναν φίλο έμαθα πως τα καημένα αν μείνουν για καιρό μόνα τους μετά δεν δέχονται κανέναν άλλο μαζί τους... ούτε του ίδιου φύλου ούτε του αντιθέτου.
    Το καταδίκασα το καημένο σαν και μένα.... λυπάμαι τόσο πολύ...ελπίζω να με συγχωρέσει... περισσότερο όμως ελπίζω να μην νιώθει το ίδιο με εμένα. Προσπάθησα για αυτό όπως προσπάθησα και για μένα.
    Εϊναι όμως και αυτό πεισματάρικο όπως και εγώ. Άθελά του όπως και εγώ.
    Το φροντίζω όμως όπως φροντίζω και εμένα...

Senior Member
    μμμ πολυς κοσμος στην ομαδα των υποκριτων τελικα

Senior Member
    Οταν το φορουμ ειχε επιπεδο αγαπητη...................

Banned
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Οταν το φορουμ ειχε επιπεδο αγαπητη...................
    Πού ήμουν εγώ τότε ρε γ@μωτο........? Μου το είχαν πει κ άλλα παλαιότερα μέλη...... τί έγραφε ο άνθρωπος.......!

Senior Member
    ..........

Quote Originally Posted by mariposa7 View Post
    Πού ήμουν εγώ τότε ρε γ@μωτο........? Μου το είχαν πει κ άλλα παλαιότερα μέλη...... τί έγραφε ο άνθρωπος.......!
    ...μαριπόζα, ελπίζω να κάνεις πλάκα :ΡΡΡ

Banned
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    ...μαριπόζα, ελπίζω να κάνεις πλάκα :ΡΡΡ
    Καμια πλακα. Σαφως κ δεν ταυτιζομαι με την οπτικη γωνια που υιοθετει παντα, αλλα δεν μπορω να μην αναγνωρισω πως εχει υψηλου επιπεδου γραψιμο (χωρις να ειμαι ιδιαιτερα της λογοτεχνιας, θα το ελεγα σχεδον λογοτεχνικο) κ πως το μυαλο του παιδιου βλεπει πολυ περα απο την επιφανεια..... Στο κατω-κατω καλυτερα να διαφωνω σε μεμονωμενα σημεια με καποιον που διαθετει 1 χ ποιοτητα παρα να ασχολουμαι με τη χολη που βγαζει το καθε τσολι (κ με τα 2 νικ του) που οσο το περιφρονεις τοσο λυσσαει...... κ χανει την ψυχραιμια του κ οδυρεται........ Διασκεδαστικο ειναι, δε λεω, εκτος αν σκεφτει κανεις ποσο ξεφτιλα μπορει να γινει καποια που μετα τα 50 προσπαθει να ζησει μεσα απο 1 forum τη ζωη που δεν εζησε....... Δυστυχως ορισμενες εχουν ξεμωταθει νωρις..... ιδιως αν εχουν μεινει κ σαν την καλαμια στον καμπο!

....μαροποζα, ο τομχετ ήταν ένα άτομο που όλη μέρα κατηγορούσε τους άλλους για τη μοναξιά του και όλα τα κακά της μοίρας του.
    Αυτό και μόνο εμένα με κάνει έξαλλη.
    Είναι όπως κάτι κακομοίρες εδώ μέσα που όλη μέρα κλαίγονται για τον γκόμενο που τις άφησε πριν καμία δεκαετία και όλη μέρα μιζεριάζουν για τους "κακούς" ανθρώπους.
    αν σου αρέσει η προσπάθεια ποιητικής διάθεσης του τομχετ, που να διάβαζες τη wird, θα την ερωτευόσουν.
    Την έχω κάνει θεό να ξανά γυρίσει, αλλά αρνείται με τα χάλια που έχει πλέον το φόρουμ

Banned
    Αφού δεν ήσουν εδώ ρε μαριποζα εκείνη την εποχή και αφού τον θαυμαζεις τόσο στείλε του πμ, δεν βρίσκω λογο για ανασκαφές θεμάτων και ουτε κάποιοι θα έπρεπε να μιλάνε για επίπεδο οτάν πρώτοι οι ίδιοι το έχουν ρίξει στα πατώματα.
    Ανασκαφές στον ποιητή τομχετ και δεν ήσουν και εδώ κιόλας..

Banned
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    ....μαροποζα, ο τομχετ ήταν ένα άτομο που όλη μέρα κατηγορούσε τους άλλους για τη μοναξιά του και όλα τα κακά της μοίρας του.
    Αυτό και μόνο εμένα με κάνει έξαλλη.
    Είναι όπως κάτι κακομοίρες εδώ μέσα που όλη μέρα κλαίγονται για τον γκόμενο που τις άφησε πριν καμία δεκαετία και όλη μέρα μιζεριάζουν για τους "κακούς" ανθρώπους.
    αν σου αρέσει η προσπάθεια ποιητικής διάθεσης του τομχετ, που να διάβαζες τη wird, θα την ερωτευόσουν.
    Την έχω κάνει θεό να ξανά γυρίσει, αλλά αρνείται με τα χάλια που έχει πλέον το φόρουμ
    Δεν την αδικω την κοπελα...... Κ ουτε ξερω λεπτομερως τι εγραφε καθε φορα ο Τομχετ. Απλα εχω πολυ καιρο να πεσω σε ατομο τοσο ειλικρινες κ με μυαλο ξυραφι. Κ με τον Ν.Ρουμπινι διαφωνω (οχι παντα) αλλα σιγουρα ο ανθρωπος ξερει πολυ καλα τι λεει, επομενως προτιμω να διαβασω 1 αρθρο του (κ ας "σκαλωσω" καπου) παρα το αρθρο καποιου οικονομολογου που ειτε γραφει τα αυτονοητα, ειτε προερχεται απο καποιο κομματικο στρατο κ επαναλαμβανει την προπαγανδα.....

Quote Originally Posted by mnimonio View Post
    ι ουτε κάποιοι θα έπρεπε να μιλάνε για επίπεδο οτάν πρώτοι οι ίδιοι το έχουν ρίξει στα πατώματα.
    ..

...έχουμε βοηθήσει όλοι μνιμόνιο κατά καιρούς στο να πέφτει το επίπεδο του φόρουμ
    Το κακό είναι ότι κάποιοι το συνεχίζουν ακόμη.

Page 8 of 10 FirstFirst ... 678910 LastLast