Σεξ, έρωτας και εικονική πραγματικότητα -ίντερνετ - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 53 of 53
    Member
    Καλησπέρα,
    θα κάνω μια παρέμβαση με αφορμή αυτό το θέμα. Το μέλος Αναζήτηση έθεσε ένα θέμα προς συζήτηση και παρατηρώ ότι εξελίσσεται σε chat. Είναι κάτι που συμβαίνει τελευταία συχνά -χωρια κάποια πιο ελεύθερα θέματα. Είναι κάτι όμως που δεν επιτρέπεται από τους όρους χρήσης, μάλιστα αναγράφεται και στην κεντρική σελίδα πια για να το γνωρίζουν τα νέα μέλη. Έχει ξαναγίνει αναφορά σε αυτό το φαινόμενο. Λύση δεν είναι να κλειδώνονται τα θέματα που παίρνουν την μορφή chat αλλά να συμμετέχουμε εντός όρων χρήσης. Παρακαλώ δείξτε σεβασμό στον θεματοθέτη και στους υπόλοιπους που κάτι έχουν να πουν σε αυτό (και στα άλλα θέματα).

Senior Member
    Quote Originally Posted by Αναζητηση View Post
    Τι συσμβαίνει??? Δενν έεχουμε επιιχειρηματα, πλήττουμε κι το ριχνουμε στο χαχχανο α λα Νίκου Μασοράκη ??

Δεν είναι δικές μου οι έρευνες, ούτε τις γράφω εγώ...

Ποιο το πρόβλημα σας συγκεκριμένα ?? Το ότι αναφέρεται η ντροπή και η υποκρισία που "πρέπει" να εχουν οι γυναίκες από μικρες για να επιβιώσουν στην κοινωνία μας ??
    για να εισαι ψυχολογος πρεπει να δουλευεις με το μυαλο σου, εξηγισε μου πως κανεις κατι και τυχαια και το προτιμας, μοιαζει με το ανεκδοτο για τον συζυγο που γλυστρισε 14 φορες και επεφτε καθε φορα πανω στο μαχαιρι (τυχαια)

Ας μου εξηγήσει έννα μέλος, έστω, με λογικά επιχειρήματα, ΤΟ ΓΙΑΤΙ κυλούσε τόσο καλά η ανταλλαγή απόψεων και ξαφνικά πέσαμε τόσο χαμηλά ??

Εθεσα ένα θέμα προς σύζτηση και ανταλλαγή απόψεων, έχοντας στο μυαλό μου μια νεαρή μου φίλη κι έναν ακόμα στόχο: να δει και να κρίνει από μόνη της πώς βλέπει / αντιμετωπίζει η ευρύτερη κοινωνία μας το σεξ μέσω διαδικτύου.

Πώς ξέρετε ότι διαλέγω τυχαία τις έρευνές που αναρτώ ?? Θέλει κάποιος από εσάς να μου γράψει και να ρωτήσει με πμ το όνομα μου, τις σπουδές μου και με ποιούς ακριβώς συνεργάζομαι ??

ΓΙΑΤΙ θεωρείτε κόκκινο πανί τη φράση μου "βοηθός ψυχολόγου" -που εγώ την είπα ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ, ενώ εσείς την έχετε κάνει μαστίχα ??

Παρακαλώ και από εδώ τον webmaster να κλειδώσει ή να διαγράψει αυτήν τη στήλη, που ας μην ξεχνάμε ανήκει στο επίσημο site των ελλήνων ψυχολογων.

Ευχαριστώ.
    Last edited by Αναζητηση; 16-07-2012 at 03:24.

Quote Originally Posted by RockElCasbah View Post
    ... κι εγώ ελπίζω να καταλάβει ότι δε το λέω με κακή πρόθεση... αλλά η ζέστη, η φωτιά, τα λόγια του παπά, η κούραση... έ, να μη κάνω και λίγη πλάκα;...
    γιατί αν είναι έτσι, να πα να ζητήσω μια ημιαπασχόληση απ' τον ψυχαναλυτή μου... Αναζήτηση, αν μιλάς για συγγραφέα - ερευνητή, οκ πάω πάσο και μάλλον έχεις αναλάβει κάποια πράματα για να τον διευκολύνεις...
    αλλά οι πολλές έρευνες και στατιστικές... έ, πρόσεξέ τις λίγο, δεν έχουν πάντα καλό σκοπό, ναι;...:)...
    ΄Δεν είναι διόλου κακό να ζητήσεις ημιαπασχόληση από τον ψυχαναλυτή σου. Ιδίως αν 'εχεις τελειώσει σπουδές ψυχολογίας,΄σπατάλησες μήνες για να γράψεις τη διατρβή σου για το δίπλωμα ψυχολογίας και εργάσεσαι δίπλα σε κλίνικο ψυχολογο να πάρεις άδεια εξασκήσης για συμβουλευτικός ψυχολόγος.

Πολλά μπορεί ο άνθωπος, αρκεί να έχει θέληση!!!!!!!

Και όσο γι' αυτός που μου προτείνουν να διευκρινίσω με ομοδικό πμ το φύλο μου, βρίσκω προτιμότερο να προσθέσω εδω ότι είμαι γένους θηλυκού. Ετσι λένε τα επίσημα χαρτιά μου και η μέχρι τώρα ζωή μου... τώρα εσείς πώς θα "μεταφράσετε" ΄τη συγκεκριμένη φράση μου, θα φανεί παρακάτω.

Senior Member
    Ας μου εξηγήσει έννα μέλος, έστω, με λογικά επιχειρήματα, ΤΟ ΓΙΑΤΙ κυλούσε τόσο καλά η ανταλλαγή απόψεων και ξαφνικά πέσαμε τόσο χαμηλά ??

Εθεσα ένα θέμα προς σύζτηση και ανταλλαγή απόψεων, έχοντας στο μυαλό μου μια νεαρή μου φίλη κι έναν ακόμα στόχο: να δει και να κρίνει από μόνη της πώς βλέπει / αντιμετωπίζει η ευρύτερη κοινωνία μας το σεξ μέσω διαδικτύου.

Πώς ξέρετε ότι διαλέγω τυχαία τις έρευνές που αναρτώ ?? Θέλει κάποιος από εσάς να μου γράψει και να ρωτήσει με πμ το όνομα μου, τις σπουδές μου και με ποιούς ακριβώς συνεργάζομαι ??

ΓΙΑΤΙ θεωρείτε κόκκινο πανί τη φράση μου "βοηθός ψυχολόγου" -που εγώ την είπα ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ, ενώ εσείς την έχετε κάνει μαστίχα ??

Παρακαλώ και από εδώ τον webmaster να κλειδώσει ή να διαγράψει αυτήν τη στήλη, που ας μην ξεχνάμε ανήκει στο επίσημο site των ελλήνων ψυχολογων.

Ευχαριστώ.
    η ανακριση και η συλλογη πληροφοριων δεν ειναι ανταλαγη αποψεων, δοκιμασε να απαντας εσυ πρωτα οταν θετεις καποιο προβληματισμο και οποιος βρισκει ενδιαφερον το θεμα σου ισως πιασει κουβεντα

Senior Member
    Quote Originally Posted by Joann View Post
    Kαλά, δεν είναι και καταραμένο το skype...
    Εγώ το χρησιμοποιώ για να μιλάω δωρεάν audiovisual
    με τα ξαδέρφια μου στο εξωτερικό
    και την κολλητή μου που μένει μόνιμα επαρχία.
    Συμπέρασμα; Το πώς θα χρησιμοποιήσεις την τεχνολογία
    εξαρτάται από σένα.
    Τώρα όσον αφορά το cybersex, για υγιή άτομα
    το θεωρώ κατάντια
    και το εντάσσω στη γενικότερη διαστροφή
    του να εκθέτουν οι άνθρωποι τη ζωή τους on camera
    και τον απόλυτο ευτελισμό της ιδιωτικότητας
    με κακιές συνέπειες για ανθρώπους
    που δεν έχουν άλλες επιλογές κοινωνικοποίησης
    στη real life π.χ.
    μέσα από συλλόγους όπου συναντάς ανθρώπους
    με ίδια ενδιαφέροντα.
    Πολλοί απ' αυτούς έκλεισαν λόγω οικονομικής κρίσης
    με αποτέλεσμα όλο και περισσότερο να κλεινόμαστε στο καβούκι μας
    και στο σπιτάκι αγκαλιά με τον υπολογιστή
    αφού και τα οικονομικά για εξόδους έχουν περιοριστεί
    τρομερά.
    Η αρχή είναι νομίζω στα τηλεπαιχνίδια τύπου big brother
    όπου αρχίζει να νομιμοποιείται στη συνείδηση των ανθρώπων
    η έκθεση της προσωπικής τους ζωής και ιδιωτικών συζητήσεων
    στο τηλεοπτικό κοινό
    (κάτι αντίστοιχο με την έκθεση στο διαδίκτυο).
    Το μόνο επιχείρημα που μου φαίνεται λογικό
    σχετικά με τα advantages του cybersex
    είναι αυτό που αφορά άτομα με ΣΜΝ.

Αναζητηση‎, πολύ ενδιαφέρον το θέμα,
    αλλά αν δε βαριέσαι,
    ανάρτησε τα αποτελέσματα κάποιας
    άλλης έρευνας, εκτός της εspresso :P
    +10000000000000000000000000000000
    Ποτέ μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου χωρίς να αγωνίζεσαι γι αυτά

Senior Member
    Ναυταθλητικός Όμιλος Ποδηλατών Βάρκιζας "Ο Βουκεφάλας
    Ατομα μοναχικά, αποκλεισμένα, ανάπηροι μη έχοντας άλλη επιλογη στη ζωή τους, στη συγκεκριμένη δύσκολη φάση τους, κατέφυγαν σε τσατς ρουμς και ικτυακό πορνό ακόμα και άθελά τους

Στο νου μου έρχεται η περίπτωση μιας νεαρής κοπέλας, σε σοβαρή κινητική αναπηρία, η οποία σνάντησε τον πρώτο μεγάλο της έρωτα μέσω τσατ ρουμς. Ο 40χρονος άνδρας σχετίστηκε με στενή φιλική σχέση μαζί της, θέλησε να την εμψυχώσει παρασύροντας αργά κι αποφαστικά την κοπέλα σε διαδικτυακό πορνό. Σε προσωπική βάση δεν έκανε μαζί της σεξ γιατί, όπως της έλεγε, αν ενωθούν τα σώματά τους με σαρκικό σεξ θα χανόταν το μεγαλείο του έρωτά τους.

Ο εν λόγω τύπος, φυσικά, κρύφτηκε για πάντα πίσω από έναν υπολογιστή και δρούσε με συνδρομητικά μπλογκς, μέη και βίντεο όπου χάριζε / αναρτούσε βίντεο μέσω you tube.
    Η νεαρή κοπέλα χρειάτηκ ψυχιατρείο και ψυχολόγο, ενώ δεν μπορεί ακόμα να ξεπεράσει τον μεγάλο της έρωτα.

Αλλωστε, γι' αυτήν άνοιξα αυτήν τη συζήτηση.
    Aφού το εξειδικεύεις στα άτομα με κινητικά προβλήματα
    θα έλεγα ότι η περί ης ο λόγος κοπέλα
    έπεσε θύμα έλλειψης πληροφόρησης
    ενώ θα μπορούσε να ξέρει απ' την αρχή ότι
    ούτε στο internet ούτε σε real life δημιουργούνται
    σχέσεις ανθρώπων χωρίς αναπηρία
    με ανθρώπους με μη αυτοεξυπηρετούμενη αναπηρία
    γιατί δεν υπάρχει μεγάλη δυνατότητα ενεργητικότητας.

Αλλά υπάρχει και η εξής αντίθετη άποψη
    που αναιρεί το προηγούμενο:
    "Συμφωνώ ότι η σωματική ικανότητα,
    είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας για να κάνεις πολλά πράγματα.
    Αλλά όχι για τα πάντα.
    Υπάρχουν άνθρωποι με παράλυση στα κάτω άκρα που τρέχουν κατοστάρι
    πιο γρήγορα από έναv άνθρωπο χωρίς πρόβλημα στα πόδια.
    Δεν το κάνουν αυτό όλοι οι ανάπηροι. Γιατί;
    Μήπως παίζει ρόλο και η θέληση για ζωή;".

Μήπως τελικά εκεί είναι το θέμα;
    Ξέφυγα λίγο, αλλά όλα σχετικά είναι.

Αυτό ακριβώς ήθελα ν' αποφύγω, την ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ του θέματος, ως προς την αναπηρία. Γιατί η αναπηρία είναι μια κατάσταση ζωής, η οποία συχνά κινείται και παγιδευεται μέσα στην ά γ ν ο ι α γονιών, περίγυρου, κοινωνίας.

Θέλησα, ίσως όντως κάπως "ανακριτικά" να θέσω ερωτήσεις, πυ δε θα καθοδηγούνται από καμία εξιδείκυση / ενδιαφέρον / και πιθανή προκα τάλήψη.

Θέλω να πιστεύω ότι, μέσα από τη στήλη αυτή, δώσαμε τη δυνατότητα στη νεαρή μου φίλη να σκεφτεί ως άνθρωπος, γυναίκα, προσωπικότητα, αλλά και ως σύγχρονος πολίτης σε καάσταση αναπηρίας -σε σύγκριση με το κοινωνικό γίγνεσθαι, ων μη "αναπήρων".

Ευχαριστώ.
    Last edited by Αναζητηση; 18-07-2012 at 14:15.

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234